Марин Райков отрича да е бил разузнавач

Служебният премиер Марин Райков отрича да е бил разузнавач. "Няма как да съм бил. Аз съм бил два пъти посланик, два пъти зам.-министър. 6 пъти съм проверяван от различни състави на комисията по досиетата и отговорът трябва да се търси там", казва Райков пред вестник "Преса". Според него "това минавало всякакви граници".

Обратно в новината

Коментари - Марин Райков отрича да е бил разузнавач | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Че то да не би някой да е очаквал да си признае. По-добре го казват фактите!

ОСТАВЕТЕ ПРЕМИЕРА ДА ОРГАНИЗИРА ЧЕСТНИ ИЗБОРИ И НЕ ГО ЗАНИМАВАЙТЕ С ОТМЪЩЕНИЯ И ГЛУПОСТИ. ТОЙ ЗНАЕ МНОГО И ЗАТОВА ГО ИЗБРА ПРЕЗИДЕНТА. НЕ ВЯРВАМ ДА СИ ЗАЛОЖИ ИМЕТО ЗАРАДИ ГРЕШКИТЕ НА БОРИСОВ. ВИНОВЕН Е НЕ САМО БОРИСОВ!!!....

Ако се съди по потеклото му, най вероятно е бил, но сега не е, хората се променят в течение на времето, то и Сергейят беше украинец, ама сега не е(:

пада по-далече от дървото. Баща му е бил агент на КГБ, синът какъв да бъде - риторичен въпрос

РАЙКОООВ РАЙКОВ, АКО НЕПОЗНАВАШ КОМУНОХИЕНИТЕ, ЗНАЧИ НЕСИ ЖИВЯЛ. БОРИСОВ РАЗГОНИ КОЛКОТО МОЖА МОМЧЕТО ОТ ХАЙДУЦИТЕ, А ТЕ ГО ИЗКАРАХА КАКЪВ ЛИ НЕ, САМО И САМО ДА МОГАТ ДА ГЕПАТ, ТА НА ТЕБ НЯМА ДА ТИ ИЗМИСЛЯТ КАКВИ ЛИ НЕ НЕЩА. ТРЯБВАЛО Е И ТИ ДА УЧИШ В МОСКВА ЗА УНИФОРМИТЕ А НЕ ДИПЛОМАЦИЯ В НЮ ЙОРК. ТЕЗИ МОМЧЕ СА НА ДЕВИЗА НА ФЮРЕРА--КОЙТО НЕ С НАС Е ПРОТИВ НАС, И СТАЛИНОВИЯ-- ЕСТ ЧЕЛОВЕК, ЕСТ ПРОБЛЕМ, НЕТ ЧЕЛОВЕКА НЕТ ПРОБЛЕМ--И В ГУЛАГ.

и то много добре - нали цял живот е живял между тях и под тяхно влияние - виж биографията на Райко Николов

Господа журналисти, и други ровещи се в бунището, има толкова жизненоважни наболяли проблеми, недомислици в управлението /като изпълнение/, в законодателството, които теми трябва да се ровичкат, да се алармира, да се крещи ако щете докато не се оправят. СТИГА СТЕ СЕ ЗАНИМАВАЛИ С ГЛУПОСТИ! Назначен е за 2 месеца. Има задачи поставене - вникнете и го дебнете какво прави, как отговаря на това което се иска от него. Както се казва НЕПРЕКЪСНАТО ГО РЪЧКАЙТЕ за тези неща. Теми колкото искате има да пишете. Защо се занимавате и занимавате нас с глупости.

То бива простотия и злоба, бива ама вече не знам за кой ли път се потвърждава максимата, че: мина Дунава едно племе крадливо, еб..во и завистливо и се засели по днешните български земи. Докога бе продажници ще се плюем, ами и да е бил, но жалко, че такъв ерудиран човек не е бил в услуга на Българското военно разузнаване, докога ще търсите кал под ноктите на кадърните.Явно, че сте едни неудачници, които освен да плюят пръски от злоба нищо градивно не могат да сътворят. Кажете бе отворковци посланиците на САЩ Джеймс Пардю и Монтгомъри на кои американски служби принадлежаха? Ще се удавите в собствените си лайна.

По-късно е станало - през византийското робство: "Те бяха загубили предишната си справедливост и законност докато по-рано те най-много са почитали тези добродетели, сами достигнали до големи трофеи и градовете, и народите се присъединявали към тях доброволно.

хора, балгари, братя, кои го пращат посланник в франция ???? трябва да си яко ченге за да отидеш там посланник естествено. знаем всички как деистваше (и деиства все още, нищо не се е променило) дипломацята ни. ченге до ченге.

Само забележете кой пуска слуха...В. Енчев-бивш доносник от ДС!

Аз не разбирам защо е тази ежба. Естествено, че дипломатическите служители са вързани с разузнаването, какво чудно има.

Отрича да е американски гражданин, а фактически е с американски паспорт. Отрича да е в органите на разузнаването, което си е съвсем нормално. Отрича за Либийските ексцесии, за спин аферата. Отрича да е ... избран от Иво Прокопиев за СЛУЖЕБЕН МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ. Само гледайте какво "организиране" на изборите ще направи другарят М. Райков, а за "подпомагане" на бедните ще се приказва, но пари няма бедните да видят.

Браво!

Че е бил слуга на сините и на Тиквата - няма две мнения. Като му гледам произхода и кариерата и как лековато се е изметнал от неудобната си биография си мисля колко ли биха се затруднили да го завербуват чуждите служби? Ще се чудите ли ако след време излезне, че към днешна дата вече от години продава БГ-то? Аз ако съм на френското разузнаване бих го направил само за да си го върна за баща му.

Да бе не е бил разузнавач.Не е бил български разузнавач, пък той едва ли ще си признае чий разузнавач е бил.

ПИКЛЬОТО ДА МУ ПИКАЯ НА СУРАТА! Аман от лигльовци-престъпници!

този па се прави на ощипан ха ха ха не бил ни ченге ни военен??? хаиде бе взеха ни за канарчета. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ако трябва да бъда искрен,този Велизар Енчев говори верни неща,но и плещи много глупости. За конкретният случай не знам,а и не ме интересува. Навсякъде по света дипломатите работят в сътрудничество със собствените си разузнавателни служби. Какво чудно има в това. Разобличителя

...До г-н Румен Петков екс.вътрешен министър. Донос: Г-н екс.министер,относно настоящия служебен министър председател. Донасям,че до сега не пикал във фонтани,нито в нас нито в чужбина,не се е срещал с оперативно- интересни лица не е опъвал чадир над Маджо.... Това го прави много съмнителен и дори опасен,да го хвърлим на кучетата,т.е на мутрете а?!

Всеизвестно е, че дипломатите са официалните разузнавачи. Естествено е бил, е и ще бъде от някакви служби или както се казва - разписва се на две ведомости :)

... абе гадна му е физиономията! Мазна и подла! Това е! Каквото и да се каже все върви!

Другарю Енчев, напрягам си мозъка да открия нещо стойностно, което си направил за тази нещастна страна, но няма... Понеже ти си кален и мръсен отвсякъде, във всички хора търсиш мърсотия! Е, има хора които не са били агенти, устояли са някак, за разлика от теб, кариерист нещастен!

РУМНО е една слаба и невлиятелна организация. Цялата й дейност е документирана и това може лесно да се провери. Поставянето й под един знаменател с някой компрометирани с делата си подразделения на ДС /не всички/ цели дескридитирането й. Това е в интерес на "кукловодите" - няма герои, няма претенции, всички са виновни, но по-виновните са скрити. Цялата история около разкриването на досиетата има само вътрешнополитически характер. Генералите мълчат по въпроса, защото не ми се вярва да живеят само от пенсиите си. Всички "наши момчета" са уредени на прилична работа с прилична заплата, останалите, т.е. "неудобните" - да са били удобни. Познавам бегло Марин Райков като "чист" добър дипломат, но проявените от него по-късно качества на "политик" не ми направиха положително впечатление. Не ми е известно да е бил "секретен сътрудник", но съм убеден, че ако публиката по принцип има възможност да надникне в работата на този вид категория ще остане силно разочарована.

РУМЦАЙС ДА НЕ СЕ ПЕНЯВИ! ЩЕ ОМАЖЕ ВСИЧКИ ФОНТАНИ И ШАДРАВАНИ! СЪД ЗА НЕГО!

Доста страшно ако не е сътрудничил с нашето разузнаване, докато е бил посланик. Ако не е бил сътрудник на българското, на чие е тогава е бил?

"Ако не е бил сътрудник на българското, на чие е тогава е бил?" Ха-ха-ха-ха-ха-ха! Червени идиоти!

Марине, закълни се публично - по телевизията в двете си деца - дъщеря и син, че не си бил и ще ти повярвам! Иначе, всичко говори , че си бил и че си.....

От кога невините трябва да доказват невиноста си?

Ако е чист, ще се закълне. Ако не го направи- значи е...., но ние всички знаем , че е бил и че е ....все още...

червените измекяри и на господ започнаха да се правят.....сменете си напиканите памперси и в леглото докато още дишате червени тъпи кхмери

Егати тъпите комундета - "Райков е разузнавач , но отрича"? Ще отрича бе, може да го обвинят , че е любовник на Моника Белучи. Ако не и е любовник, ще отрича , това е нормално. Извадете документи и го съсипете. Ще го съсипете ... ама друг път.

В този кризисен момент, ако един министър председател си върши добре работата, нямам нищо против него, ако ще да е и от Луната.

Без изобщо да познавам детайли от житиет и страданията на тоя елемент Марин Райков,самия факт,че е назначен от криминалния престъпник Бойко Борисов говори всичко за него.Не че някой е таял надежди,че за два-три месеца някой има желание да свърши нещо за тоя народ,просто в момента ГЕРБ си урежда фалшифициране на изборите по високите етажи на властта,с инструменти на власта и с пари на изтрадалия народ.Само че ги чака неприятна изненада на 12.05.13

червендалестите тикви вече ясно осъзнават загубата на изборите и за това така яростно говорят за фалшифицирането им,зная го отлично как се прави и сега май всичко ще им се върне с лихвите и ги боли......много яко и знаят,че след тази загуба партийката им ще я пенсионират завинаги както ще стане и със "синята идея"

наскоро спорехме с приятели за царя и чипа който искаше да си сменим.........и се оказа,че е имал право-имал е предвид чипа на цялото това поколение партийни другари които са с ROM а нямат и грам RAM и за това няма промяна в мисленето им и за това се налага подмяна на чипа ама като не се изрази достатъчно точно така и не го разбраха

Някой се мъчи да дестабилизира държавата-народа не е толкова прост!!!Няма да се збием заради политици!!!Просто ще отстраним грозниците които доказано-23 години нищо не направиха!!!

Пък се чудиш кой, бре? Боко и дружина, те това са хората, дестабилизиращи БГ!

Българи - Юнаци!

Ахххх, гледаш турски сериали, а?

Ма то Никой и Не Казва това, Маринчу. (Едно Е Мата Хари, Бонд, Егзюпери и дори OSS117 . .... А Съвсем-Друго - редови задунайский кагебейко-разведчик. Че и - Доказано гепсан по бели гащи.)

И сестра ти работи на магистралата. И какво от това - така е решила жената, лошо няма?

На Тази за Ада ли ?! - Ами то Всички-Ние Сме на Нея. (Та Гледайте да не Ви/ви се такова тира. )

какво искате за 60 дни ? светец или ...комунист ? стига цигания !

М-дааа, светец не е зле, за тая опоскана страна! Но агент в никакъв случай! Стига!!!!!

ДАБЕ НЕ СИ БИЛ. ТИ ЩЕ КАЗВАШ НА КОМУНОЧАКАЛИТЕ, ДАЛИ СИ БИЛ ИЛИ НЕ. ТЕ ИМАТ "ДОКУМЕНТ" ЗА ВСИЧКО. АКО ЗНАЕШ КАКВИ СПЕЦИАЛИСТИ ИМАТ В ДИВЕРСИОННАТА И МАНИПУЛАТИВНА ОБЛАСТ СВЯТ ЩЕ ТИ СЕ ЗАВИЕ. А ПЪК КАКВИ ДИПЛОМИ ФАБРИКУВАТ. ПИТА ЕДИН ПРИЯТЕЛ КАК Е СИНЪТ МУ УЧИЛИ, ЩЕ ВЗЕМЕ ЛИ ДИПЛОМА. ОДГОВОРА БЕШЕ: ДИПЛОМА СЕ КУПУВА А НЕ СЕ ВЗИМА.

Оооо наборе , още ли си жив бе? Не те ли хвана охтиката? Ай сиктер !

НАБОРКЕЕЕЕ НАБОРКЕ, АЗ ОЩЕ МУШКАМ, АМА НЕ ТАКИВА ЗБРЪЧКОТИНИ КАТО ТЕБЕ, А КОКИЧЕНЦА.

Ама то няма нищо срамно в работата в РУМНО. И сега предполагам доста хора работят и не само по идейни подбуди. Странно е, защо човек се притеснява, след като не е клепал никого. А вероятно има доста още не разкрити служители на службите.

М-даааа, да си стои в службите, а не начело на МС! Не щем зависими премиери! Баста!

И от кого е зависим?-А бсп нее ли зависима когато иска да ни набута аец Белене?

...попита Румен Петков, който като кмет на Плевен безцеремонно се изпика във фонтан? Същият, при който, когато беше вътрешен министър престъпните групировки ТИМ, ВИС, СИК, "Нове холдинг" и "Мултигруп", продължиха да действат безнаказано? Също така чрез СРС-та се е разбрало, че Румен Петков с прякор "Запалката" е се е срещал нееднократно с братя Галеви. Същият този, има наглостта да бъде в политиката и да задава такива въпроси? Съд и затвор до живот!

Остави го Румен!!! Сега е на ред агент Райков! Коментираме агент, зависим от службите може ли да е на чело на МС?

Cтoлюбoвъ

Как да го оставя Румен? Значи "крадеца вика дръжте крадеца" и ние да да го слушаме чинно? То Първанов го хванаха в нагла лъжа, когато отговори, че не е бил агент, а се пръкна досието "Гоце". Какво се случи после? Нищо! Райков и да е бил агент, то трябва да се разгледат делата му като такъв. То кой остана преди '89 да не е бил агент? Но Румен Петков за мен е престъпник и един престъпник няма правото на глас!

Кой казва , че е агент на службите - Енчев?? И какво от това, вярвам на документи - такива няма? Велизар може да говори каквото си иска. Аз казвам , че съм Шерлок Холмс.

Ми че той и Буда беше съдружник с великия "октопод" Алексей Петров, Румен "пашата", Цветелинка - щерката на ДС, да не споменавам цигарените афери, някои убийства по главсекретарско времи и т.н., ма беше и премиер, нали?! И не че го защитавам тоя пияндурник "запалката" щото тъй или иначе си ги мразя комунягите, които трябваше да заменим точно с герберастите, които да бъдат по-добрия избор а те бяха по-бетер и от тях! Наглееш нещо ми се струва!

Cтoлюбoвъ

Наглея!? Кое от това, което казах не е вярно? Това, че не съм изписал с подробности историята на България от последните 23 години, не означава, че защитавам някой определено. Казах за Петков, казах и за Райков-токоз!

А вие какво очаквате да каже? Няма никакво съмнение, че е БИЛ И Е. Това беше и е много затворена система, където постовете се предаваха и предават от баща на син, от син на внук.Нека Марин райков се закълне в децата си, но той няма да го направи, защото знае истината. Той еработил за ДС и е към новите служби. Законът и комисията ги оставете- те за прах в очите на невежите.

Червените бабички на "Позитано" са изпаднали в паника, от резултатите, на предстоящите избори. Сега пък Райков бил разузнавач????? Що за идиотщина???? ШЕСТ пъти е проверяван и Р.Петков, пак твърди , че е разузнавач. На това казвам, червена безпомощност.

Комисията по досиетата няма достъп до досието на действащия разведчик, т.е. ДС и службите го пазят в нелегалност! хахахахаааах

След като КД няма достъп, значи не може да бъде обявен. От това следва , че всичко е хипотези и алабализми. Може да може, а може и да не може.

И като няма достъп, как трябва да сме сигурни , че е разузнавач? Казал бил Енчев, че той може да каже , че е Папа.

Напротив. Ние приветстваме такъв юнак, момко! Някой друг се страхува от него.

И защо , някой трябва да се прави на юнак, след като не е бил такъв? Само за да угоди на една червена бабичка - да бе, да? Дори и тази червена бабичка да се казва Р. Петков или В. Енчев, юнаците не трябва да лъжат народа си.

Кой бе баби се страхува от тоя легльо? Не ставай смешна! ауууууу, колко ме е страх

А вие какво очаквате да каже? Няма никакво съмнение, че е БИЛ И Е. Това беше и е много затворена система, където постовете се предаваха и предават от баща на син, от син на внук.Нека Марин райков се закълне в децата си, но той няма да го направи, защото знае истината. Той еработил за ДС и е към новите служби. Законът и комисията ги оставете- те за прах в очите на невежите.

Те това е истината! Разведчикът да си ходи да се развява из чужбина! Не търсим сериозни и умни българи, с чисти досиета. Стига ни е управлявала ДС и службите! Стегнете се, българи! Не позволявайте да Ви лъжат!

Аман от хора с агентни досиета! Агентите да си агентуват, където си искат и където им наредят ДС и службите! Да оставят политиката и управлението на страната на умните и читави българи!

този бивш вътрешен министър Румен Петков е най голямото лайно в политиката опитен кумуняга и мащабен шовинист. панделата е неговия дом.

хаха, не можеш да се хванеш на малкото пръстче на Румен, тъпо изпълнение такова, съкратено ""тъпчо""!

Това първеню е родено в дантели, всичко дължи на положението на баща си.От дете програнмиран и поставен на държавната софра, не познава психиката на гладния и отритнат човек. Бай Тошо като малък е пасъл говедата, минал е по всички стъпала от бедността до първи човек в държавата, познавал отлично народопсихологията,макар да не е учен. Къде са неговите милиони? Отиде си с кърпените чорапи. Социалната справедливост, която създаде за малкия човек няма да се върне.Райковци винаги е имало и турско да стане, той пак ще плува отгоре. Борбата беше за малък богат, медийно възхваляван елит и 95% голтаци.

Той не е парвеню той е плебей мислещ се за аристократ....и е сътрудничел на разузнаването няма кака няма просто посланик бил той български или не да не разполага с достъп до строгосекретна информация и да не е свързан с разузнаването на страната която представлява това го знае всеки средно грамотен човек,да не говорим за хора от кариерата.

БАЙТИ ТОШО ОСВЕН ЧЕ Е ОПРАВЯЛ ДРУГАРКИТЕ ПО МАЗЕТАТА И ГИ Е ПРЕДАВАЛ НА ПОЛИЦИЯТА ДРУГО НЕ Е ПРАВИЛ

Завършил съм МИО. Учил съм и живял в Бразилия и Швейцария преди 1989г. Няма да издавам тайни от стратегическо значение Подчертавам това, защото Райков е същият, какъвто и аз,с тази разлика, че съм завършил и НШЗО и съм отказвал 3 пъти поканата на службите зад граница. Той обаче и приел, затова е и посланник. Няма човек в МВнР, който да не е разузнавач. Дипломацията ни е изродена в шпионска централа от ниско качество- Нека не лъже и да замълчи, за да не се излага. Нещо повече - цялото ръководство на партиите е в ръцете на милицията и разузнаването. Властта е военнизирана, милитаризирана и проваляща държавата ни. Това е политическа перверзия, която отдавна трябваше да е изчезнала, но я има. Ето ви още една причина за срива на измислената демокрация от невиждан по света тип.

Зависим от службите! Нищо лошо, че е агент, но да си стои там,откъдето дойде! Пак министър председател, зависим от службите. Боко доносник, тоя агент! Ай сиктер бе!

Намери ми едно външно министерство в света, което да не е всъщност външно разузнаване. На самите дипломати работата им е да събират стратегическа информация и да изготвят анализи в полза на правителствата, които са ги пратили. И как се нарича тази дейност? Лошото ще е ако е бил разузнавач, но на към нашите служби, а нечии други.

Слаби са му ангелите : от 10 назначения, 9 са катерички и калинки ?!

Ами в тази партия ГЕРБ, явно членуват децата на най ортодоксалните комунисти, и самите те като такива, доносници, разунавачи милиционери и всякаква такава паплач която в продължение на прехода трови и прави живота нетърпим на обикновенните българи в тази държава!!! По делата им ще ги познаете!!!

Няма и седмица да е на този псот и се започва с клевети! Безсрамници и глупаци!

Не щем акъл от зависим от службите! Анадъмо?

И какво лошо има да е бил разузнавач? Ще е работил за интересите на България!!!

Как какво като е бил, като е бил ....да си остане разузнавач, вън от МВнР....да се спазва закона....какъв посланик , какви 5 лева...

Дипломатите - Посланник и негови заместници не са включвани в схемата на разузнаването. Секретари, аташета и други - Да, но посланници и техни заместници - Не! Затова Велизар Енчев трябва да бъде подведен под отговорност за опит за оклеветяване с неверни обстоятелства за Марин Райков. Ако ли пък Велизар Енчев държи много, че тази информация е вярна - да бъде подведен под отговорност за разгласяване на държавна тайна.

Както и Рапона ...за Доган!

Бреййййй, много си серт бе, баджо! Омръзна ни доносници и агенти да ни управляват! Това са зависими хора от службите! Нима нямаме умни и достойни българи! Ай сиктер и агентите и защитниците им! Вън от управлението на БГ! Искаме промяна, чехльото най-сетне не разбра ли, та се води по акъла на Боко тиквата!

И кой го казва?-ДОСТОЙНИТЕ-офицера от дс Енчев, г-с.Фонтан!!!

Вероятно от разузнавач е станал ренегат!

пак некъв регенерат ни пробутаха

И ДА ОТРИЧАШ НИКОЙ НЕ ТИ ВЯРВА.МУТРАТА ТИ ИЗДАВА НЕЧИСТОПЛЪТНОСТ.ТОВА Е ДОСТАТЪЧНО.МНОГО ХОРА ТЕ ЗНАЯТ И ПОЗНАВАТ ЩО ЗА КАРИЕРИСТ СИ.

граници няма за безобразното стремление на другарите към властта - това е някакво неистово злословене по всеки,който може да спре похода им към властта,но вече в условията на капитализма,който сега те много харесват.

А защо не! Няма Боко да разсипва БГ!

Да бе Борисов фалира държавата 5 пъти!

Kalin

Няма дипломат или посланник по света който да не е част и да не сътрудничи на разузнаването на своята държава.Така че в това няма лошо, а е нормална практика и не ми е ясно защо Райков се притеснява от това,и се опитва да го скрие.

Минава ми нещо през ум.

Няма лошо да е агент, но е зависим от службите и е невъзможно да е Министър председател на БГ, пък макар и временен!

Ченгесарските номера на бсп нямат край!!

Има една тънка разлика и тя е, че ако си бил агент на комунистическите служби, ти си бил агент от репресивния апарат на един тоталитарен режим. Отделно, че службите на НРБ си бяха парекселанс поделение на КГБ и ГРУ и в този смисъл не бяха съвсем български. Всяка държава трябва да има агенти, но не такива, служили на мракобесни режими, на чужди сили и не хора със зависимости. Та накратко проблемът не е, че е бил агент, а че е бил агент на режим, обявен за незаконен и че е много вероятно да е зависим от външни сили.

Това, българите, сме много тъп народ. И ако е бил разузнавач, какво от това? Всяка държава си има разузнаване. А официалните разведки са в посолствата. Не четете ли кнгиги, бе хора? Там е описано и не е художествена измислица. Няма държава, която си е развяла агентите в списъци, а сега и разузнаването. Освен ние...

Как какво бе, другарко Ани! Че нали е зависим от службите! Теб като виждам, това не те тревожи? Стига доносници и агенти в МС! Не струват! България преди всичко!