В Колорадо отвориха първия в САЩ магазин за марихуана

Първият американски магазин за марихуана за развлечение беше отворен в Денвър, щата Колорадо.

Обратно в новината

Коментари - В Колорадо отвориха първия в САЩ магазин за марихуана | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ME

Имам няколко кометара, за ползите и вредите може да се спори докрай. Това, което обаче очевидно липсва спред мен в тази "платформа" е - разрешено за навършили 18 години. Толкова.

ME

Сори за очевидните правописни грешки, не са поради употреба, а недоглеждане.

Друга е истината. Федералните каси са изпразнени, няма пари. Има фалирали цели градове и щати. Таванът на държавния дълг вече е непосилно висок. Ако опитът в Колорадо е успешен, постепенно и другите щати ще легализират марихуаната. И не само марихуаната ... Забелязва засилено движение на ,,туристи" от всички краища на света към Колорадо. САЩ е комерсиална държава и печели за сметка на другите ...

Браво!Само легализирането продажбата на наркотици може да намали доходите на престъпната мафия.Това в България не може да стане,защото босовете на бандитите са в Парламента!

Ти ще си съгласен ли твоите деца да си купуват макар и легализирана дрога ??? Не се заблуждавай, всички започват с уж "меката дрога". Казва ти го препатил родител :(((

Голяма,голяма грешка !!! Ако искат да е за медицински цели, то да я пуснат в болниците да си я пушат пациентите, както е в Израел ! Ама те щяли $4 милиона да спечелят от продажбата й, щели да намалят конкуренцията на черния пазар, щели това, щели онова ... бла, бла...щяли да следят за това да не попада в ръцете на деца и малолетни... глупости на търкалета, ти ги пусни яко на пазара пък после мисли в чии ръце ще попадне ! Гледах ги снощи по ББС и се ядосвах на алчността им !

В Колорадо отвориха първия в САЩ магазин за марихуана После се чудим, защо има масови убийства в САЩ.

изобщо не е за чудене, те и без марихуана са луди

Kalin

Като наблюдавам държаните на пушили марихуана освен че са превъзбудени, заядливи, агресивни ,без реална преценка за това което става около тях, безумен поглед.....друго не виждам.Примери бол около мен.Който казва обратното или просто не е контактувал с хора след като са пушили марихуана или е един от тези които я взимат и ....нямат възможност да се погледнат от страни.

с една дума -откачат

Същата работа като с алкохола-

Марихуаната те пристрастява. Убива ти мозъчните клетки. Ставаш прост като пушиш марихуана. Замъглява ти мозъка. Спираш да мислиш. И започнеш ли марихуана, шанса да започнеш да взимаш кокаин и др. тежки наркорици, е много много голям. Управляващите искат да превърнат хората в просто, не мислещо и деградиращо стадо. Легализирането на марихуаната е една от стъпките.

Съобразно Публично-достъпни Данни - практически Няма завършил(а) колеж/университет в Америка, дето Не е дърпал дракончета за опашката. Намирам че с тази колорадска стъпка : А. се прави Опит за увеличаване на Легалния бизнес и на Данъците Б. здравословните и Обществени проблеми (които са в Директна връзка) - ще си останат Същите.

Предпочитам да пуша една цигара с приятели пред това да, пием водка,ракия, че дори и бира. От тревата не те боли глава, не драйфаш и не се надуваш като пуяк. Хора които пушат не слушат чалга. Хората които пушат са с по високо IQ, от неандерталците по масите.

Не знам за какви неандерталци говориш. Не съм влизал в заведение от години. Но предположението, което личи, че искаш да направиш, че от наркотици се поумнява, е смешно. Чувал съм точно обратното, че се оглупява. Има и с обратно действие, но са много редки и няма да правя реклама. Алкохола направо се счита, че убива мозъчни клетки. Има специални тестове с опианяване на паяци и какви мрежи плетат под тяхното действие.

Ти си смешен защото не си наясно ,че марихуаната НЕ Е наркотик !Алкохола ,който променя психиката на индивида и подтиква към антисоциално поведение и действия е 1000 пъти по- наркотик от тревата !

От мен-сиромаха - една Наша Отлежала с тройна бронхопневмония за вълчата салата, Мелнишко към основното меню, бяло Совиньон към десерта ил грозде-със-сирене, И! - Евксиняк към кафето-с-пура. (Ако много държите - дърпайте дракончетата, ама - Умната !)

Хуу де - ако не обичате Мелнишко - Шуменска.

да преброим алкохолиците цъкащи минуси :D

пиши си коментара преди да си се надрусал

Много яко, тревицата си е класика, стига да се спазват изискванията за местата за пушене както при тютюна няма да има никакви мъки.

Злото все повече сваля маската, със своето разпространение! Злото е неолиберализма.

Повтаря се защото скапаната ви система го е хвърлила под друга тема. А коментара е точно за тази. Толкова ли не можете да прецените това?!? Ако ще го криете защото с еповтаря го скрийте н агрешното място, а не направилното

Тук изпозабранихме пушенето на цигари по примера на Големия брат. Очаква се сега да легализираме марихуаната и у нас докато продължаваме да анатемосваме цигарите, защото и той прави така. Лошото е, че подражателите никой не ги уважава. Колко по добре щеше да бъде да си имаме собствена политика.

Проблема е когато застреяш някой ЛЕГАЛНО ДРОГИРАН, който ти налети на улицата .... Адвокатите веднага ще ревнат че е бил надрусан и не е знаел какво прави ... :)))

абе клоуна още ли не си заминал за любимия ти китай :))))

Нормален разговор на Детройтска улица : - Сър да имате малко чейндж да ми услужите ? - Не - А да имате случайно да ми дадете една цигара ?

А при нас ще те глобят, ако се качиш в колата с дрогиран и пийнал шофьор.

чета и не вярвам на очите си. аз живея в Денвър и пичове, много сте далече от истината. Закона беше въведен след референдум, за незнаещите това е волята на народа, която обаче тук се зачита. а за тоя с гумения мозък, да му кажа, че Колорадо е предимно известен и печели от невероятната си природа и ски туризъм, няма нужда от Кремиковци или Нефтохим. Има също и най-големите пивоварни в Щатите, както и един от двата Mint за цялата страна.. аман от неграмотни и ограничени хора.

Да, имах възможността да се Запозная в детайли с Процедирането по въпроса при Вас, Колега. Очаквам да имате Сериозен прираст на туризма/ските. (Пък ако вземете да понормализирате Цените на пакетите за почивка ...;-) ---- Пък то аслъ - И Всички Top Law-Enforcement HQ са у СО де ;-)

Колорадо го гледахме на предната нова година ,как президента го коментираше. ;) Някой трябва да се научат, че снимките от интернет, не е задължително да са от където се очаква.

това че са отворили магазин за марихуана не означава че задължително трябва да си купиш!!! а и без това да се снабдиш с марихуана не е никакъв проблем!!!

Честито! Тази година в Колорадо, догодина в Ню Йорк. А по-догодина в целите Щати. И тогава ще настъпи, такъв живот, че само си викам, дано.

Има 0 полза от налагане на който и да е наркотик. Води до зависимост. Безмислени разходи и труд за производство. Вреди върху здравето. И от последното пак разходи и слаба трудоспособност. Бърза амортизация - остаряване, мутации на клетки. Алкохолът убива мозъчни клетки например. А също и нерви за околните - непушачи или близки на наркомана. Имат 0 хранителна стойност. Понеже някои обичат да сравняват с храни. Например до какво водят алкохолът и цигарите. До пропадане. Въпроса е колко е значително. Преминаване и към други наркотици. От алкохола сбивания и домашно насилие. Катастрофи по пътищата. Може да се стигне до убийства. Разваля се черният дроб основно. От цигарите се разваля основно белият. Но си личи дори външно. Имат едно пътъмняване на кожата и набръчкване при страсните пушачи. Някои пушачи се разпознават и чисто външно. Момичетата стават бързо грозни. Цигарите нервират и околните. Водят и до палежи на гори. От загубените гори се губи кислород достатъчен за десетки хиляди хора. Често преминават към други наркотици. Понеже им свършват средствата, почват да крадът. Увеличава се престъпността. Част от тях стават робещи по кофите, за да могат да си купят цигари и алкохол.

Има полза с много 0 след едицата!

Говоря глобано. Това че някой печели е за сметка на други. Сумарно е загуба. Наркокартелите печелят по-малко от загубите на наркоманите. По принцип за много неща е така, но тук няма полезен продукт. А и идват допълнителните вреди.

Един ранобуден студент ме открехна за ползата от марихуаната. Да стане задължителна.

Аз пък ще те открехна на аналните игрички. И без друго ще ги гласуваме в парламента.

Да-а-а..."И без друго ще ги гласуваме в парламента"...малко ти е черен хумора, но съдейки по IQ-то на дупетатите - не и невъзможно, да не кажа - вероятно. И ще ми е много интересно да видя кой в парламента ще гласува "ЗА"...тъкмо да преброим колко са "меките китки" там...

А аз се чудех, защо се държат като наркомани!

Щата Колорадо беше известен с ,,треската за злато" от преди 150 години. С главен филмов герой Чарли Чаплин. Сега ще става известен с ,,треската за марихуана". Героите са много ...

Горките - гони ги треска за наркотици - трябва да компенсират толкова забрани... "Цигарите в САЩ са забранени вече и в парковете - затова купувайте свободно и пушете свободно марихуана"

Пич, малка поправка - златната треска е в Аляска и по-късно - в Калифорния...а в Колорадо има само камънаци!

Трябва да си попълниш познанията ... Колорадо е ,,златен" хамерикански щат.

ха ха ха това е като глас от отвуднпто *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

предлагам американците да закрият магазините за цигари - вече няма нужда от заместители

забраните срещу тютюнопушенето стават все по-строги, а срещу истинските наркотици - все по-либерални

Наркоманията или "зависимостта към наркотици" е състояние на психическа или комбинация от психическа и физическа зависимост към даден вид вещество с въздействие върху централната нервна система, при което се изработва зависимост от приемането й. Никъде в дефиницията не се казва какво точно е веществото. Така ,че любителите на марихуана да не се опитват да се измъкват с оправданието,че видите ли ние не сме като хероино или кокаинои зависимите. Да не сте но сте пак зависими и тук клюова е точно думата зависимост. Тя вече показва едно болестно състояние, което ви вкарва в графа извън нормалното човешко състояние. По тази причина е изключението в член 5-ти от Конвенцията за защита на правата на човека и основните свободи.

не ми пробутвай ТИЯ ВРЕЛИ-НЕКИПЕЛИ за зависимости, защото според тях 70% от българите и сигурно 90% от руснаците са алкохолици, американците-"макдоналдици" "айфоници" и какви ли не още зависимости

Това, че не ти изнася е нещо съвсем отделно от факта, който цитирам. Зaпознай се с документа ако не го поzнаваш. А и в случая важи това, което важи за лудите, пияните, битите и ее. НЕ СИ ПРИЗНАВАТ! Но твоето непризнаване няма значение. Личи ти от далеч! Sorry ...

"Нормално човешко състояние" такова животно просто няма. Не знам откъде си вадиш тези заключения но си личи че нямаш нужното ниво за да водиш дискусия относно етичния и здравословен аспект по тази тема.

Евала! Няма да е последния...това е решението. А дебила под мене като не разбира нещо, по- добре да не си отваря немитата уста!

коментари като твоя затвърждават позицията, че наркотиците от всякакъв вид са вредни за обществото и трябва да бъдат ограничени в максимална степен

То ако се тръгне така, ще има, а защо да не е разрешен друг наркотик, после следващия и така на татък. Поне паралелно да налагат, че да ползваш наркотици е срамно нещо. Тук включвам и цигарите и алкохола. Задължителна забрана на реклами и така на татък. Сигурно тези които ще искат да опитат, ще са силно манипулирани или ще са пушачи на тютюневи цигари. То ест вече нарко-зависими.

Цигарите в САЩ са забранени вече и в парковете - затова купувайте свободно и пушете свободно марихуана

марихуаната е къде-къде по-безвредна от цигарите!

Сладки хамерикански дебилчета, щели да пушат марихуана на воля .... за кеф. Полет над кукувиче гнездо ...

Този пример го има в Холандия от сума ти години и резултатът е налице - наркотуризъм, предимно от най-долната прослойка на обществото на цяла Европа, повишена престъпност и в резултат - от миналата години мерки за ограничаване на свободното разпространение на леки наркотици въпреки огормните преките негативи за туризма и икономиката на страната в частност. Прочетете малко статистика и най-добре отидете на място да го видите с очите си преди да се правите на много умни по форумите.

Не лъжи хората! Това не е вярно за Холандия! Ако сега престанат да продават свободно , ще стане страшно.

Всеки средноинтелигентен човек може да прочете малко по въпроса преди да пиче глупости по форумите. Просто дадох пример, който съществува от повече от 20 години и от 2011 твърдо се смята за неуспешен и то в далеч по-развита във всяко отношение страна със закони за разлика от нас. Хората там са достатъчно умни за да въведат рестрикциите поетапно с дългосрочна стратегия до някоко години drugs-туризма да бъде напълно прекратен тъй като вредите за обществото са очевидни и доказани. Моля ако искате да водите дискусия с мен да го правите аргументирано, а не да пускате глупости от по 5 думи, от които половината пълни безмислици.

ходил съм в холандия, но не съм си купувал, нито там ,нито тук, така, че който не иска никой неможе да го задължи да си купува, само мафията губи значителна част от приходите си при легализирането на марихуаната,.... -и още голем смееееех - в холандия престъпност -голеееем смеееех !хахаха хо-хо-хо

ей, депутатчетата! само да имате късмета да я разрешите и тука-спирам ви всички "кранчета" и един лев от мене няма да видите повече... а щом няма от мене - откъде другаде ше лапкате,не знам?

Пишете в Гугъл "истината за марихуаната". Че ми писна разни смешници да се правят на знаещи.

Единственото нормално решение, което ще има изключително много положителни последствия, най-важното, от които е, че обикновените потребители на марихуана няма да бъдат преследвани от закона. Нещо, което Бай Ганьо няма да осъзнае и още дълги години ще ни обяснява по форумите как тревата е като хероина и кокаина.

И защо трябва да има потребители на марихуана? Това е доста печеливш бизнес. Затова ли? Ако не се използва с медицински цели, какъв е смисъла от това? А ако по нататък легализират и хероина или амфетамините и това ли ще го пишат човешко право и демократичен акт. Както става и с гей браковете. Мерси, но чак толкова демократични и либерални няма нужда да сме. Всъщност има за някой, но те не са особено благодушни към клиентите им.

Потребители на марихуана има, защото хората харесват ефекта на марихуаната. Не е нужно да си гений, за да се сетиш. Както много хора казаха - безсмислено е да се спори с хора, които поставят тревата наравно с хероина и амфетамините. Всеки може да прочете и да се образова, да не говорим, че може и да опита.

Нека хамериканците да си смъркат марихуана на воля. Щата Колорадо може да се напълни от смъркащия боклук от целия свят ... ха ха хааа, марихуана за удоволствие ... Някой хамериканец заслужава Нобелова награда

за смъркане ?? И ти си бая наясно с нещата ;)

май са ти "изсмъркали" мозъчето на теб!

Непопулярните мерки се въвеждат леко и постепенно, за да не предизвикат силно недоволство в обществото. Логично е тази билка , която е халюциноген, да се разрешава само с рецепта като болкоуспокояващо средство. Но лека полека ще се легализира навсякъде. По нататък ще предложат и някакви "розови" хапчета без рецепта уж лекуващи нещо по-безобидно. Каква е идеята на подобни неща. Дай на зомбитата евтини и глупави забавления и им отвличай вниманието от истинските проблеми. След като ги направиха груби материалисти и индивидуалисти, това е следващия ход за поробване на масите. Да направят обществото още по зависимо от пари и наркотици. Общество от зомбита. Сигурен съм, че скоро се наложат навсякъде подобни "благинки".

Най са ми смешни такива палячовци като тебе, дето не са помирисвали марихуана ама си давата "компетентното" мнение...

Очевидно е, че не уважаваш чуждото мнение и използваш обиди вместо аргументи. Аз нямам необходимост да опитвам марихуана. Не страдам от нездраво любопитство. Имам разнообразни интереси и не скучая. Но няма как да знаеш това, нали.

Не е вярно ,че са ПЪРВИ! В България това се прави от много време! Не е вярно ли? Че как да не е вярно,много хора знаят и виждат кой продава,а да има някой с КОСТЮМ и ВРАТОВРЪЗКА осъден?

Колорадо е един затънтен и сдухан щат, в който няма никакво производство , а туризмът опира до една река. Разрешението за продажба на наркотикът марихуана е отчаян опит да се спаси щатът от фалит. Просто властта не иска да дава пари на Колорадо и им дава възможност да си изкарат колко могат. Като отварят преградата после цяла Америка ще поиска равенство и премахване на привилегията за Колорадо и проблемите ще набъбнат. Така или иначе тревата става и за готвене, така че може да я чакаме и у нас след 10 години.

Хапчетата, пич! Хапчетата :)

Уви, колега, Гумата е прав - когато хамериканците пръднат, нашите (и европейците) се насират. Така че очакваме включване на живо!

чупиме глупомерите пак, а? туризмът в колорадо опира до едни планини а не река. и е много красив и уреден щат, денвър е прекрасен град. консервативните щати едва ли ще приемат скоро подобен закон. и все пак това е само експеримент.

Дано да доживеем да видим тази билка легална навсякъде! Браво на всички, които започнаха да се събуждат! Няма как да забраните растение, това само по себе си е абсурдно! Още повече, когато се касае за канабис - билка със стотици полезни приложения!

Жалко да човечеството, имаше и добра перспектива...

Жалко за теб:)

Жалко за теб, ако още не си разбрал, че в 9 от 10 случая тревата е само прелюдия към нещо по-яко. А от "по-якото" пък доста често се стига да предсрочна среща със Създателя. Е, за това ли казваш, че е "жалко"?

Магазин... а ако си я засадиш, веднага ще те налазят колорадските бръмбари от DEA. Отивам да сада джоджен в Уругвай, като ми изтече присъдата.

за хероин и кокаин кога ще отворите г-да демократи???

Марихуаната няма нищо общо с хероина. Няма нищо общо и с кокаина. Хероинът също няма нищо общо с кокаина, освен звученето на наименованието. Да си знаеш...

Aман от образовани наркоманета. пушете си тревата на воля и оставете нормалните хора на мира.

Само неграмотен човек може да сравнява марихуаната с кокаин и хероин, все едно да сравняваш захарта с кокаин и хероин, принципа на действие е почти еднакъв, нали ???

Пътя към ада е послан от добри намерения. Все от някъде трябва да се почне.