Оправдаха болен от множествена склероза, отглеждал марихуана

Районният съд в Ловеч оправда мъж, болен от множествена склероза, който засадил и отгледал две растения канабис.

Обратно в новината

Коментари - Оправдаха болен от множествена склероза, отглеждал марихуана | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

за две саксии с марихуана обикновения човек- в затвора, а разни кокаинови крале, почернили сума ти семейства, необезпокоявани събират тен в екзотични страни . И всико това с любезното съдействие на българския съд.

Sm3hurk0

Да не се правиме на по католици от Папата.... Нека се доверим на специалистите от държавите с развита медицина - тези държави, които умеят да полагат адекватни грижи за своите граждани.

AGAIN, YOU ARE FOOLISH IDIOT!!! ! за да накараш хората да са зле за пари! Продължавай!така се вижда истината, моля те продължавай да пишеш и да вземаш!То и Лидола помага, татула също, гъбите имат ефект подобен на марихуаната.давай от всичко!

Да така е, трябва да може да избира, но след реклама не е лесно. И от другите лекарства, не се ОГЛУПЯВА НАЛИ? И то бързо.А освен оглупяването стават инсулти и т.н. Моята братовчедка на 24 г, в Канада след 5 мес с трева оглупя, но практически след плацебото нямаше реален ефект. Спря, но е тъжна картинка.Много тъжна!

Без солидни доказателста това си е жива лъжа. Някои нам познати и нередовни портебители са доктори на науките, което иде да навее на мисълта, че най/вероятно тя си е била глупава и преди това... сорри човек не си избира роднините, това е сигурно!

Мисля, че за медицински цели е едно, но да се пробутва лечебното действие, за да се легализира изцяло тревата не е много редно. Все пак тревата не е толкова страшна , колкото са захаринът, аспартамът и мононатриевият глутамат.

Да, братовчедка ми е болна, която ми е като сестра.В Канада е. И е по зле след тези опити. Вече не пуши, взе хапчетата на френската фирма, където има т.н."полезни неща". Разбира се, че има значение вида, защото като няма нещо което действа, наркомани ли ще стават тези нещастни хора? Егати алчността демонстрирате за да давате тази отрова! Знаете ли какво пушете Поне се информирайте- за вид, съдържание и т.н. Свършвам, но "съвестта" на "знаещите и можещи"да лекуват всички болести им помогне да са"здрави и щастливи"!

Всяко едно лекарство помага на едно,а вреди на друго.Например несъдържащите кортекостероиди болкоуспокояващи, помагат за сковаността при артрита,но съсипват стомах,бъбреци и ред други.Човек трябва да може сам да си избира с какво да се лекува,защото всичко е вид химия,която със сигурност рано или късно,уврежда тялото.

Лили,много са ти неясни постовете, не се разбира дълбочината на мисълта.

Как тима различни видове грозде, така им различни видове марихуана. не лъжете хората, че всичко лекува.Не едно и също метилов и етилов алкохол.Или важни са парите......

Благодаря за идиот, само че недиот само 1 вид има, ако има качества, другите 32 НЯМАТ. То и за цигарите има статии, така, че от колко години се пуши официално марихуана да знаеш какви официални статии има за "полезността на всички видове"? има обаче за вредата от нея и то много.

ХАХАХАХ...да бе, ти си го доказваш. Има над 200 вида марихуана, която е за медицински нужди..AGAIN, YOU ARE FOOLISH IDIOT!!!

Познавам Марин и освен злоупотребите с алкохол си е наркоман от поне 6-7 години. Хубаво се връзвате на сълзливите оправдания , но работата при него е много по-сериозна от няколко стръка марихуана. Той си знае.

Надявам се и аз да те познавам! Много ще ми е приятно да ми го кажеш в очите това "приятелю"!

Знаех си че ще ме изтриете,толкова ви е в главата. Ако детето ви е болно от МС и сте опитали всички лекарства и няма подобрение какво ви остава. Не ме интересува закона,интересува ме ефекта от екстракта. Онова за което ме изтрихте си важи.

Диагнозата е ужасна, но мен ми е по/интересно след какви изследвания е поставена? Още повече на дете?

Ще видим "оздравелите" или "облекчени" хора от марихуаната. И колко я пушат чиста, а не с диацетилморфин? Мака съществува в природата. съществува татула, гъбите мухоморки и много други. Но това е, защото има видове ( зайците могат това) да ядат някой наркотици и да им няма нищо-просто ги разграждат като продукт. Същото е с алкохола. Голяма част от хората в изтока нямат ензими и има нетолератнтост към алкохола. И по-този начин заменяме нещо от векове цигари с марихуана, която почти никой не пуши само нея и започва едно лечение.... По-този начин на Запад всички са се излекували от болести. Може би марихуаната е по-лесен начин за мозъка да не разбира кое как. Или начин да не мислим какво става.....

Заради идиоти като тебе сме на такова дередже. а марихуаната не заменя цигарите а точно обратното, вземи да прочетеш малко. Колко хора умират годишно от цигари и алкохол и нулата за последните 8,000 години умряли от марихуана. Медицинската марихуана съдържа по-големи количества канабидол, който помага страшно за тези автоимунни болест и по-малко THC, ама балъци като теб как да разберат, че тези хора само така могат да функционират що годе нормално.

Марихуаната има доста странични действия- за мозъка, за тялото. По добре да се използват различни "опиати". Значи идеята беше да се махнат"лошите цигари" да с вкара полезната марихуана. Защото цигарите пречат да се оглупее, имат ефект доказан в годините. марихуаната обаче е по-скъпа и "по-добра"

От 33 вида, само един има някакви свойства. Дали това е този вид? Всяко лекарство има плацебо ефект. Има във Франция медикаменти с "възможните добри ефекти" на марихуаната. Но да с отглежда растение......... После друго и т.н.

Какво значение от кой вид е, или дали е физиологически или психологически ефектът? Ти ли, Лили, си била болна от МС, че да се чудиш как да намалиш болката и парезите от демиелинизацията? Аман от морално превъзхождащи съдници, дето от всичко разбират, ама нищо не са преживели! Като има терминална смъртна присъда, особено такава бавна и мъчителна, и с хероин да се продруса човекът, никой няма право и копче да му каже!

Tапи садии..доказано е, че е с лечебна цел ,оправдан и пак 500 лв глоба ..3ащо??? Tакива хора в бг са изоставени от бога и садбата си,та затова и вие ги накажете..

МС е много тежко заболяване при млади хора и затова трябва разбиране!За две стръкчета такъв грандиозен въпрос....нека всеки да го отглежда щом помага!

Радост е да Видя че има Воистине-Мислещи у Нас ! ----- Да - Е вярно че растафаризъма в Наши дни е Глобално Заболяване. (Алчност !, какво да го усукваме.) Не - Не е вярно че 'тревата' е Единствено-И-Само лошо нещо. ... Успокоителните-й качества, включая И терапевтични - Са доказани Още от Първите нации на Америка. ... Употребата на фибрите-й за Индустриални нужди - Са в основата на Масовото-й отглеждане през Втората Война, Дори И стимулирано с Държавни Декрети (Е да, ама след войната - Е станало ясно че застрашава цигарения бизнес, та са я турили у черния списък.) Нетрадиционната медицина и билковите лекарства - Днес Доказано Са в основата на Успешните Процедирания в сложни/критични случаи.

През 1937 г. Дюпон патентова процесите за направа на пластмаса от нефт и въглища и призовава акционерите да инвестират в новата нефтохимическа дивизия. Синтетични материали като пластмаса, целофан, целулоид, метанол, найлон, вискоза и т.н., е станало възможно да бъдат произведени от петрол. Индустриализацията на конопа би съсипала над 80% от бизнеса на Дюпон. Марихуана По това време Андрю Мелън става Секретар на хазната и основен инвеститор на Дюпон. Той назначава своя близък роднина, Хари Анслингър, да оглави Федералното бюро за наркотици и опасни лекарства. След тайни срещи между тези финансови акули, конопът бива обявен за опасен и за заплаха за техните предприятия. За да запазят бизнеса си непокътнат, те правят първи стъпки да се оттърват от него, наименовайки го с мексиканската жаргонна дума "марихуана".

Задължен съм Ви !

Нищо общо няма марихуаната. От коноп могат да се произвеждат много неща и това е голямата болка. Малко история, беше интересно!

Браво, най-после някой, познаващ историята на "забранената" билка! Кажи им на всички, щото сигурно 1% от населението знае тези факти за световната конспирация относно тревата. РЕСПЕКТ!

Марихуаната за медицински цели трябва да се легализира в България. Още повече, че има прецедент в други държави и не е необходимо нашите "експерти"-депутати да измислят топлата вода.

Поздравявам тези съдии за интелигентното и човешко решение! Марихуаната е едно от сатанизираните растения и причините за това са били чисто лобистки! А отровата е в дозата - това важи не само за марихуаната, а дори и за храната, която поемаме!

Шило

Темата с наркотиците е доста сериозна. И не може двама невролози да дават такива заключения. Да са правени някакви опити? Някаква сериозна медицинска литература да има? Говори се за екстракт, но никъде не се говори за останалите съставки. Тази присъда сигурно ще падне. Поне съдът да беше се позовал на "малозначителност на случая", а не на "крайната необходимост", защото случаят не попада в тази хипотеза. Всичко това не го пиша за да се заяждам, а заради убеждението си, че по тези теми трябва да се подхожда изключително сериозно, а не конюнктурно.

Винаги трябва да се търси начин да се облекчи болката и страданието и да се спести инквизицията.Това е човешкото. В Канада мой близък, лекар, с тежко заболяване , ползва марихуана на хапчета за облекчаване на болките.Разрешено е. Това е цивилизовано. И винаги ще има и злоупотреби и тарикати , и търговци. По тази причина-да умираме от болки ли?

Из целия цивилизован свят се легализира са медицинска употреба, има и достатъчно много изследвания.

Пффф...двама невролози???? Аре четете бе хора...по целият свят последните 15 години се правят тестове и проучвания за свойствата на медицинската марихуана...Да, не е 100% лечение и не помага в всички случаи, но е достатъчно и в малък процент да помага, защото такива хора търсят начин да цивеят по-нормално и пълноценно.

Браво! Явно има и мислещи хора в тази държава! Евала!

доц. Димитър Георгиев - тоз явно е от малкото достойни лекари които четат и се интересуват - повечето са пълни дебили

Браво на спец. полицаите! Всички тези престъпници дето пушат треви без да плащат акциз трябва да бъдат изловени. Нищо, че през това време се разхождат мутри с по 48 досъдебни производства... Е някой не се разхождат вече , де... Важното е че страшилищата с марихуаната да бъдат наказани. Нали дейност има за отчитане.

Безкрайно тъпо е да понасяме гейчета да се перчат излишно нахално по улиците, и разни гей посланици да ни натрапват 'прайда' си. А да е забранена марихуаната за медицински цели.

Шило

А бе той и диацетилморфина е създаден с медицински цели, ама...

'тревата' не е създадена, тя си съществува.

Шило

а диацетилморфина е от опиев мак, нали така?

Престъплението на този човек НЕ е употребата на канабис! Престъплението му е, че си го е отглеждал сам, а не е купувал от спонсорите на Партията! Безобразие! Поне 10 години затвор!

Браво! Едно наистина интелигентно и човечно решение! Марихуаната е лечебно растение, което лекува множество заболявания и е крайно време да се разреши употребата му за лечние.

Просто държавата още не е измислила как да те граби ако отглеждаш тревица!Като с тютюна...

Тя държавата може да се сети веднага, но в България нали все трябва да ходим по чужди и утъпкани пътеки - легализацията (поне) за медицински цели сигурно ще се случи, след като целия останал свят го направи :).

Дано!Аз съм пушач и не съм чувал за някакви ползи от тютюна(ама ми го продават законно) а от това поне има доказана полза за някои хора.

Разтенията сами по себе си не са виновни. Хората са виновни как ги използват и дали вредят на околните.

И за простатата помага. Хаповете дето ги рекламират са много скъпи, аз с моята пенсия как да си ги купя?

Намирам за тъпо да се забранява растение, съществуващо в природата.

Ще забранят всичко, което не плаща. Комунистите пък могат да забранят и природата като цяло

една група болни хора да продължават да страдат? Не знам, но от същите типове очаквам скоро да забранят морфина и подобните на него. Като искат да предотвратят масовото отглеждане на марихуана, да пуснат в аптеките като лекарство със специални рецепти въпросната тинктура, а не полицаите да разсмиват всички с подобни примери на "борба с наркотиците".

има малък проблем: Тинктурата ще му струва 1000-2000 на месец ......... по натам няма да ти разказвам сценария !?

Фчера одих до Долно Уйно, да премета двора, и да прокопам градината на мойта внучката Радойка, че тя, денем лежи с лап-топа, вечер се мачка, в дискотеката Сичко беше потънало в тоя бурен, и детето не знае какво е, то само "Облак"- мента с мастика пие? -.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.- баба Тодорка Долна Грешница, КН

аз сам от долно уино, но не ги познавам тия, нито тебе от долна гращиза кюстендилско *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Отгледал две растения канабис ????? Сигурно е имало акция с барети и хиликоптери ........

хиликоптири най-вече

страда от хроничен вирусен хепа тит C Е те за това баш тревата НЕ ПОМАГА!!!!

Няма, няма. В затвора.

А пък Брендо го пуснаха под домашен арест. След година може да го оправдаят напълно и да му платят обезщетение с шест нули като на Трактора за причинените му неудобства - зер човекът не е могъл да си гледа честния бизнес, докато се е размотавал напълно излишно в т. нар. български съд!!! Чудна родна държавица.

Браво на спецполицаите - разкрили два корена с марихуана в стар гардероб в мазето.

Евала! Не са тотални коне с капаци.

тесногръди тъпанари...в щатите вече официално лекуват глаукома със марихуана ....

О неразумни ЮРОДЕ, тръгнали простосмъртните да решават кое е право и кое не. Това е тютюна на Господ бе глупаци 4елове4ески. Милиарди прераждания и пак не ви узря мозайката, 4е природата е дар за разумно осмисляне и затова Боговете са ви дали разум, ама животинската простотия няма вадене даже и във последната фаза на епохата на осъзнаване, - Ерата след 21 , Дек 2012. Много хляб има за ру4ане още. В много държави хората се опомнят, - нашите животни се забиват в дъното на кошарата.

Браво!, Дано това е първа стъпка към декриминализация и основа за полагане на частична легализация за Медицински нужди, които са доказани от специалисти от целия свят.

как да си намеря семенце *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Абе ченгетата просто отчитат "борба" с наркотиците. Мноо ясно, че тея дето продават в училищата, си плащат където трябва, и никой ги не пипа. Но на болният човек, с 2те стръкчета.... как да му не спретнеш дело.

Браво на съдиите! Показват че могат да мислят и да се променят. Пълна и незабавна легализация за медицински цели. Това е най-правилното решение. Браво на съдиите още веднъж. Никой няма право да лишава болните от лечение.

Да се разрешат по 3 саксии на терасата за домашно ползване. Кеф.

Тия съди учудват с техните тъпи решения само и само да пуснат човека Да го лекуват тогава а не да му дават оправдятелна присъда

Миме, ама много си просто бе..... земи прочети или е много трудно и бавно, да се чете, а? имаш ли идея какво е МС?

Мими прочети малко повече в клиники в Израел лекуват деца болни от епилепсия с марихуана, но опорните точки са по-важни от лечението, моли се никой около теб да не се разболява от множествен склероза, бедна ти е фантазията за какво коварно заболяване става въпрос, а се лекуват и много други болести. В развитите страни повече от 40 години се предписва лечебна марихуана, но ние все към Путин ни влече, врагове ,врагове са тези на запад.....

абе аз числото го виждам ама виждам и бежаберието на раководителите натова дето му викат балгаря жена ми е с алчаимер и страда много тапанарите не искат да променят закона..........дано на тях да им се случи такава беда

Защо притесняват болния човек,който се мъчи и се бори с такава страшна болест?Да съдят държавата,дето хабер си няма за болните хора,само за големците и важните личности има обслужване ,та даже и в чужбина.Горко на българския народ!

Какво лошо има да си посееш някакво растение и да го изпушиш? Щом природата го е създала и има някакви ползотворни ефекти, нека си се ползва масово,

Тези дето давате отрицателни точки нещо ви куца? Шефът ви е наврял в ъгъла нали!