Бомбите с пирони и сачми в Бостън били в тенджери под налягане

Експлозивите за бомбените атентати в Бостън са били поставени в шестлитрови тенджери под налягане, скрити в оставени на земята черни платнени торби, обяви източник на Асошиейтед прес, запознат с разследването.

Обратно в новината

Коментари - Бомбите с пирони и сачми в Бостън били в тенджери под налягане | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всеки си отглежда това, което му трябва. САЩ си отглеждат терористи, България си отглежда всички видове престъпност.

Ако бяха в пластмасови бидончета пораженията сигурно щяха да са жестоки.Между впрочем черни пликове не се ли ползват от полицията за събиране на материали и за какво ли не.Ау май техните служби са си ги поставили.Да седиш до черен плик и да го подритваш като боклук докато гръмне и полицията се се прави че не ги вижда.Чета и не вярвам на ушите си.При строгия контрол който имат все едно са се намирали покрай циганско гето.

Тероризъм в Америка. Трима загинали. Голямо нещастие сполетя Америка. Президентът взема мерки. А в България всичко е спокойно. Няма и 50 000 да умират годишно от недохранване и липса на медицинска помощ и липса на пари за лекарства. Няма дом обиран повече от 10 пъти. Емигриралите няма и 2 милиона. Недостигът на работници е постоянен. Тук е раят на света.

Като чета коментарите на повечето "патриотично" настроени скотове тука разбирам че даже тука в България се живее добре.Вие си заслужавате гадния живот на 120 процента !!!

А ти пчка майна заслужаваш да ти го отпукаме в лйноотвода 'сите българи тука те!

Е ето ... Бай Ставри се е представил.Няма какво повече да добавя !!! Това представлява сега българина : Панелен Таласъм , прост , псуващ , смърдящ на метанол ,беден , чалга , скапана храна . Боже колко съм различен от него !!!

Човека на Ал Кайда купил тенджерите и матриал'а с пари отпуснати като помощ на Ал Кайда Сирия от правителството на Обама бен Ладен :) ... Нещо последните дни Западните медии не говорят за диктатора Ассад :)

Аз и казах на оная мойта Изаура да гледа манджата ама те го те... Загоре!

такива бомби самоделки с пирони съчми и таймери от будилници, само че поставяни в сакове бяха взривявани и у нас във вагони на майки с деца, в хотели гари и летища през 87- 88 година от терористи на сегашното дпс , загинаха деца жени невинни , аналогичен случай е и в бостън

Така е. Разликата е, че нашите управляващи политици последните 23 години нито говорят за българските жертви от тези терористични актове, нито са отишли да поставят едно цвете на гара Буново например. Докато се надпреварват да пишат съболезнователни телеграми и декларации, и ще си счупят краката да ходят да почитат паметта на американските и еврейските жертви.

такава държава сме всички плюят демокрацията и поддържат анти-човешки режими а после се чудят защо не сме свободни и не живеем добре ....

аз и маите приятели живеем много добре , кво сте се заоплаквали той живота ви си тече и всеки ден намалява с по един ден , така че живейте на макс

радвам се за теб и твоите приятели маите обаче държавата не се състои от 100 човека! гледай по-далеч от носа си аз лично не съм зле но като цяло всички се оплакват и не са добре като се вземе предивд че болшинството хора взимат към 500лв а само битовите сметки са към 200 и повече как е

Винаги когато убиват деца - в Америка, Палестина, Сирия, Афганистан, Ирак и т.н е кофти .... А да не говорим за Българските фашисти които са разстрелвали деца ....

фашисти комунисти-все зионисти *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

"Ние знаем това - американският народ отказва да бъде тероризиран." Но няма нищо против до тероризира други народи!

Прав си! Ама тея, дето са сложили минуси са промити мозъци, които не виждат нещата, каквито са, а каквито им ги показва телевизорът

дори акта да е извършен от един човек, съзирам отзад логистиката на спецове. тенджери под налягане - добро хрумване. обзалагам се, че експлозива е произведен с материали от магазин за битова химия

много информационен шум от ъудео -ционисти *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

На ширещето се изродство, цивилизованите държави "отвръщат" с примирение и втълпяване на правото на крадците,убийците,емигрантите,гейовете да получана всичко, което поискат. Западните либерализъм създаде различни закони, защищаващи претенциите на всички рушители на обществата,създадени векове наред.

Не смятам, че САЩ са точният пример за цивилизована държава отвръщаща с примирение. Да не говорим за общество, създадено векове назад. Смях. Ако си бяха стояли където им е мястото, сега празните кратунки нямаше да виждат навсякъде терористи...

"Вече стана ясно, че ФБР и ЦРУ имат към момента две версии за извършителите. Допуска се, че зад атаката може да стои крайнодясна група, както и че нападението може да е дело на джихадист." - ако ФБР и ЦРУ наистина мислят че зад атаката стои крайнодясна група, както никога до сега, значи ФБР и ЦРУ вече за нищо не стават!

А зад атентата в Оклахома дали не седеше точно такава група?

Другари,имате ли усещането за подобния взрив в Сарафово. Раница пълна с експлозиви убила четири-пет души. Не е ли това фугасната бомба която дава гръм,пушек и огън за сплашване на тълпата или за търсене по цял свят и нова война. Прочетете митологията че са го правели това и древните атланти за забавление преди да потънат. Или защо "обосновано не предположим" че това е Хизбула защото Осамата е вече убит и Ал Кайда е вече в историята.

И това ще стане. След една-две седмици ще има обосновано предположение в стил "Цвъ.Цвъ.", че това са хора на Хизбула обучени и изпратени от Иран.

Едно нещо ми прави силно впечатление - става дума за доста българи, които вече са отишли и пребивавали известно реме в "обетована земя", независимо че може и като миячи на чинии или шофьори. Първо, започват да мислят само в долари, т.е. стават изключително материално и финансово настроени. Второ, започват изведнъж да защитават "американския интерес". Въпреки че довчера са яли доматите с колците и вече са забравили къде са майките им и бащите им и откъде са тръгнали.

Хайде сега кажи, че тукашните селтаци не са материялно настроени. Обясни на онези дето непрекъснато се оплакват, че заплатите са им малко, че там е по лошо от колкото в България.

ИСКАМЕ БЪЛГАРИЯ- СВОБОДНА , НЕЗАВИСИМА И СУВЕРЕННА-ОСВОБОДЕНА ОТ ХАМЕРИКАНСКО РОБСТВО .ХАМЕРИКАНЦИТЕ СА НАЙ- ГОЛЕМИТЕ ТЕРОРИСТИ НА СВЕТА И КОЙТО НЕ ГО Е РАЗБРАЛ Е МРЪСЕН ЗАДНИК , ПОДЛОГА И ПРЕДАТЕЛ .КОЛКОТО И ДА НЕ ВИ СЕ ЩЕ , ХАМЕРИКАНСКИ ПОДЛОГИ , ВИЕ СТЕ МАЛЦИНСТВО И БЪЛГАРИЯ ЩЕ БЪДЕ СВОБОДНА . ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ- ВЪН ЯНКИТЕ И ТЕХНИТЕ ПОДЛОГИ ОТ РОДИНАТА НИ .

Глупако злобен и злорад ти и България с какво си за си засегнат от САЩ ??????

Тоя не е патриот, а отрепка! От него не може да се очаква смислен отговор. Оставете го да пасе. Рано или късно ще хапне отровна тревица.

за 2з години ни дадоха една зцаревица с гагрици-да им изчистим складовете *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Искаш България свободна и суверенна, ама няма да стане, докато първо не бъде освободена от манталитета на една голяма част от българите. Докато тази една голяма част разсъждават така: 1. Зле сме, и някой друг трябва да ни оправи, а ако не ни оправи, става виновен за това, че сме зле; и 2. Суеверие: всички само ни лъжат, всичко са конспирации (особено на лошите евреи и американци) обаче (видиш ли) ние знаем истината (американците и евреите са лоши, комунистите и ислямистите са добри), щото сме по-умни от останалия свят. Та, тази част от българския народ, имаща този манталитет, са..най-големите патриоти. :)

Америка е огромна държава - 313 милиона жители и територия ot 9.16 милиона кв.км .... Плътността на населението която е 34.2 човека на кв.км е наполовина на плътността на населението в България която е 69,2 човека на кв.км ... 15 щати имат плътност на населението под 20 човека на кв.км .... Америка има освен това и огромни природни ресурси ..... ЗАЩО ТОГАВА СА ТРЪГНАЛИ ДА ЩЪКАТ КАТО ВЕРБЛЮДИ ПО ЦЯЛ СВЯТ, А НЕ СИ СЕ ЗАТВОРЯТ В ДЪРЖАВАТА И ДА СИ ЖИВЕЯТ В НЕЯ ---- НЯКОЙ ДА МИ ОБЯСНИ ????

Зашото Китай, Русия и други държави също им се щъка. Англия и Франция са щъкали, което им се е отразило много добре. Двете световни войни са станали, защото германците също са искали да пощъкат.

Не помня Русия да е щъкала - виж други са се опитвали да щъкат в Русия и все са яли дървото - Татарите, Шведите, Наполеон, , Хитлер ... Американците и те се опитват от по-скоро време - добре че Русия има Тополи и Булави (боздугани) :)))))

Най-вече, защото няма петрол в САЩ

ТУКА РАЗНИ ХАМЕРИКАНОФИЛЧЕТА И ПОДЛОГИ ХАМЕРИКАНСКИ СЛАГАТ МИНУСИ НА БЪЛГАРИТЕ ПАТРИОТИ- ДГД-ПРЕДАТЕЛИ И ПРОДАЖНИЦИ . ЩЕ ВИ СМАЧКАМЕ .ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ . БЪЛГАРИЯ- ЕДИНСТВЕНА , НЕПОВТОРИМА , СУВЕРЕННА , СВОБОДНА ОТ ХАМЕРИКАНСКО РОБСТВО .СМЪРТ ЗА ПРЕДАТЕЛИТЕ . ИСКАМ СИ БЪЛГАРИЯ - ЗА БЪЛГАРИТЕ . ДОЛУ ГЛОБАЛИСТКИТЕ ПОДЛОГИ .

Булгар, булгаааар!

МОИТЕ СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ ЗА ЖЕРТВИТЕ , НО САЩ СИ ГО ЗАСЛУЖАВА . ДОКАТО НЕ СЕ НАУЧАТ ДА НЕ СЕ МЕСЯТ ТАМ ,КЪДЕТО НЕ ИМ Е РАБОТА НА ЯНКИТЕ , ЩЕ СТРАДАТ . ИСКАТ ДАКОМАНДВАТ СВЕТЪТ , Е- НЯМА ДА СТАНЕ И НЯМА ДА БЪДЕ ТЯХНАТА .СТИГА ВЕЧЕ .А ТИЯПОМИАРЧЕТА , ДЕТО ЗАЩИТАВАТ САЩ ТУК ВЪВ ФОРУМА , НЕ СА БЪЛГАРИ И МНОГО ИСКАМ ДА ГИ СРЕЩНА ТОВА ДА МИ ГО КАЖАТ НА ЖИВО В ЛИЦЕТО . ДАЛИ ЩЕ ИМАТ СМЕЛОСТ . ХЕМ , ВИЕ ХАМЕРИКАНОФИЛЧЕТАТА В БЪЛГАРИЯ СТЕ МАЛЦИНСТВО И СТЕ ЕДНА ШЕПА ,ХЕМ ВДИГАТЕ ВРЯВА ДО НЕБЕТО . НЕРАЗБРАХТЕ ЛИ , ЧЕ БЪЛГАРИТЕ СИ ОБИЧАМЕ БЪЛГАРИЯ И БОЛШИНСТВОТО ОТ НАС СМЕ РУСОФИЛИ . И ТАКА ЩЕ БЪДЕ ВО ВЕКИ ВЕКОВ . АМИН ...

Ти си болен в мозъка ве, мухльо русофилски! Кой си го заслужаваше, ве? Малкото дете, дето умря ли?!? Или невинните бачкатори, които бяха убити от болен мозък като твоя! И като искаш да се срещнем, кажи къде и кога и си сложи памперсите! Помияр мизерен!

Я МИ КАЖИ ,КАТ СИ ТОЛКОЗ ОТВОРЕН ,ОТКЪДЕ СА ТИ КОРЕНИТЕ- К8ОЙ Е БАЩА ТИ , КОЯ Е МАЙКА ТИ , ДЯДО ТИ , БАБА ТИ - ДАЛИ БЪЛГАРКА МАЙКА ЮНАШКА ГИ Е РАЖДАЛА . И АКО ДА , ЗНАЧИ ТИ СИ ЕДИН МРЪСЕН СОПОЛ , КОЙТО ЗАСЛУЖАВА ГИЛОТИНАТА . ТИ КОГО ЗАЩИТАВАШ ВЕ , ЛЕШПЕР- БЪЛГАРИЯ ИЛИ САЩ .... ЗАЩОТО БЪЛГАРИЯ , КОГАТО Е ИМАЛА СВОЯ СОБСТВЕНА ДЪРЖАВА И Е ЕДНА ОТ ПЪРВИТЕ ДЪРЖАВИ В ЕВРОПА , ТВОИТЕ ЛЮБИМИ ХАМЕРИКАНЦИ СА БИЛИ ДАЛЕЕЕЕЕЕЧЕ В ТАШКЕНТ НА БАТЕ ТЕСТЬОВ ТЕСТИСИТЕ . РАЗБРА ЛИ , ВЕ ГЛОБАЛИСТЧЕ СМОТАНО . И НЯМА ПРОБЛЕМ- КВ . ИЗТОК СРЕЩУ ПЛИСКА СЪМ. ЗЕМИ ВАЗЕЛИН , ЩОТО ВСИЧКИ ПАТРИОТИ И УЛТРАСИ ЩЕ ТИ СЕ ИЗРЕДИМ .

"Това е ужасен и малодушен акт. Всеки път бомби са използвани срещу невинни цивилни, това е акт на терор каза чернилката от бялата къща. :) САЩ непрекъснато използват бомби стещу невинни цивилни, така, че Ибаната Барака обвинява и разобличава сам себе си. Болен мозък си ти. Що не ревеш за невинните афганистански, пакистански, палестински, етиопски, сомалийски, корейски, виетнамски, филипински, чилийски, либийски и т. н. деца бе сопол лигав??? Или ти тях ги броиш за хлебарки, които подлежат на унищожение, щото така ви е скимнало там на на шмърканите хамериканци? Няма невинни в тази игра. Щом има дрони и дрогирани американски идиоти, които тероризират цял свят, ще има и ответен удар. Закон от физиката: на всяко действие има равно по сила противодействие. Набий си го в кухарника, задник такъв. пак си бегал от училище...

Лелеееееее колко простотия бълва от разни никове с нули. Момчета прочетете малко история. Руските управляващи винаги са ни завиждали и са се опитвали да ни унищожат. Княз Светослав след като превзима столицата наша, обезглавява стотици боляри, цвета на нацията. Комшиите византийци се възползват от момента и също нападат. Светослав търти да бяга, но преди да напусне нашите предели се прощава с главата си, която се превръща в чаша от сервиз за вино. Традиционна конверсия също както при Никифор и извършена вероятно от някой от вашите прадеди. И ако последните са горе на небето и наблюдават вашата ориентация, вероятно горчиво съжаляват че не са си отрязали топките.........:)

Някои вече май съвсем са изперкали!

когато човек чете коментарите по българските форуми се срамува, че е балгарин. до там ли оскотяхте да се радвате на човешкото страдание? сигурен сам, че тези постинги са на комунягите. те са ваммпири и получават оргазам, когато убиват и когато се лее човешка кръв. техния вечен враг е америка, защото е враг на господарите им от кремъл, които претендират да са лидерите на света, вместо америка. комунезите са кръвожадни садисти- изроди. затова и знамето им е червено, затова и карвавата петолачка им е символ. последната символизира одраната кожа на врага. а ако не беше америка да измисли компютрите и световната мрежа, комунезите сега нямаше да могат да балват словесната си помия по форумите. техните господари са могли да измислят само водката и селиодката.

Не се срамувай! Не си "балгарин", мизерник си.

забележете че първата бомба избухна точно пред българското знаме, атентат срещу бг е тва

От Ал Кайда са искали за празника да им сипат да ядът, ама май са се уляли нещо с този гърмящ БОБ.

гледай ти да не си петият- мръсна хамериканска подлога . Къв българин си ти , ве парцал , щом ти е мило и драго за тия животни с има нема 200 годишна история , унищожили коренното население на Америка- индианците . Я марш от тука , докато не сме ни нашокъли репата ,антибългарин прос . ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ- ВЪН ЯНКИТЕ И ТЕХНИТЕ ПОДЛОГИ ОТ РОДИНАТА НИ .+

Интересно?! Американците унищожили коренното население, а хан Аспарух се настанил тук на гола поляна, ненаселена... Ти да видиш...

Който сее ветрове, жъне бури!

"...обяви източник на Асошиейтед прес, запознат с разследването..." Аман от тъпанарски журналистичекси коментари!!! Е, искам да видя някой журналист от АП, който да се пробва да мъкне ШЕСТ литрова тенджера (в случая ДВЕ!) под налягане, натъпкана с метални части и някакъв взрив! Или на полицаите от охраната на маратона не им е направило впечатление как някой или някои мъкне/ат близо 15-тина килограмови ръбести, обемисти обекти напъхани в нещо си? Или може би "източникът" от АП е видял хора, които незнайно защо мъкнат тенджери под налягане около финала, което само по себе си я някак интересно?

айде успокойте се бомбите са вътрешна работа

Просветения,вземи прочети малко за взривните вещества и тогава давай мнение.Задай си въпроса какво би станало ако в затворен обем се постави експлозив с голямо газоотделяне.Например като тези с които се раздробяват скали.експлозив на базата на амониев нитрат би направил точно тези поразии които се видяха на записите,а дините газове са белезникави.Има амонали които правят 450мл.газ за грам и при това положение тенджерата би увеличила ефекта/справка-дълбочинни бомби/.В случая са използвали "мръсни" експлозиви като целта е била не толкова да убият,колкото да наранят и причинят болка и страдание.този който е поставил експлозивите или е бил много добре запознат с техния ефект-т.е. е бил професионалист,или е използвал подръчни материали и е постигнал ефекта по чиста случайност.Никога няма да разберем истината.

Ако тенджерата е от стомана - може да се пръсне на малки парченца. От дуралуминий при взрив най-вероятно ще се разпори. Тръби под високо налягане за безопасност се правят от цветни метали.

Това са най-ограничените двукраки на света! Напишете във вебокса Глупави Американци и ги гледайте и слушайте идиотите в анкета кого трябва да нападнат!!!

телефона, мобилния телефон, ел. лампа, грамофона, кинокамерата, телевизора, самолета, комютъра, интернет .................................................... доста ограничени хора са

явно и твоята "неограниченост" стига само до парите и техническите възможности

Кинокамерата е измислена от братя Люмиер във Франция,телевизията от Паул Нипков в Германия, Чарлз Бабидж е направил механичен компютър в Англия през 18 век.

Кое от тия неща които си изброил е направено от американец? За интернета съм съгласен, но за другото:) Самия Томас Едисон се самоопределя като холандец. Компютъра е разработка на българин. (Когато Клинтън награждава Джон Атанасов казва,"ето един истински българин". Телевизора е всичко друго, но не и американски.

Ужас, сега ще забранят и тенджерите

Не се шегувай. Има идиоти и тарикати, които и това могат да направят. Сега не можеш да си намериш сярна киселина , защото някакви комплексари, заливали жени с киселина. Опасни са терористите, но не по малко вредни и опасни са "борците против тероризма", които ще искат много пари за борба с терористите и ще ограничават правата на гражданите.

Концентрирана солна киселина има във всеки магазин за битова химия (Кислол), така че едва ли заради заливанията са ограничили сярната киселина. Пък и за какво му трябва на средния гражданин киселина - да реанимира стар акумулатор?

"обещаха да стигнат накрая на света, за да открият извършителите" Не е нужно да се ходи чак до там, посетете близката еврейска диаспора ..........

Точно в десятката!

Днес нито една БГ телевизия не се сети за жертвите на атентата в черквата Света неделя преди 88г.! Нека почетем 3те жертви на атентата в Бостън, както и на жертвите на атентата в черквата Света Неделя 16.04.1925г. Бог да ги прости! I. Народни представители: А) Убити д-р Н.Колушев; Константин Георгиев (ген) Н. Рачев (майор) Хр. Цанев Б) Ранени: Ал. Цанков; Григор Василев; Д-р Борис Вазов подпредседател на НС Д-р Владимир Руменов; Иван В. Петров; Иван Харизанов; Кимон Георгиев (подполк); Никола Кямилев; Христо Господинов; II . Генерали: А) Убити Александър Давидов; Стоян Пушкаров; Григор Кюркчиев; Иван Попов участ.четата на Ф.Тотю, герой от четири войни.. Иван Стойков; Иван Табаков; Калин Найденов Константин Георгиев (и нар.пр.); Кръстю Златаров Павел Павлов; Петър Лолов; Станчо Радойков; Стефан Нерезов; Б) Ранени: Александър Кисьов; Александър Протогеров; Атанас Назлъмов; Васил Кутинчев; Владимир Вазов героят от Дойран; Георги Тодоров; Дим. Мустаков; Иван Аврамов; Иван Дипчев син на Райна Княгиня; Иван Додов; Иван Фичев; Иван Шишков; Иван Шкойнов; Никола Иванов; П. Сантурджиев; Православ Тенев; Симеон Добревски; Стилян Ковачев; Христо Н. Петрунов; III. Офицери: А) Убити Александър Руев полк; Александър Матов м-р; Ан. Сребров полк; Ат.Сарайдаров полк; Георги Гъдев. ротм; Георги Кисьов подполк; Георги Ценев пор; Д. Бърков полк; Д. Грънчаров полк; Д. Недялков полк; Евлоги Тодоров подполк; Иван Върбанов полк; Иван Георгиев подполк; Иван Йонков полк; Иван Манчев полк; Иван Миликиев подполк; К. Дацов - кап; Марин Костов кап; Н. Панов кап; Н.Недялков кап; Н.Николаев подполк; Никола Рачев м-р (и нар. представител, секретар на военния съюз) Сергей Копаранов подполк; Спиродон Михайлов полк; Ст.Жостов полк; Стефан Нойков полк; Т. Василев кап; Т. Пантов полк; Цочо Ликов пор; Б) Ранени: Ангел П. Ангелов полк; Андрей Кръстев подполк; Асен Димитов кап (2); Асен Димитров кап; Асен Ю. Пачеджиев м-р; Аспарух Коларов подполк; Атила Г. Силати полковник; Бею Банов полк; Борис Димитров кап; Васил Таслаков полк; Велю Маринов ротм; Владимир Ангелов подполк, Владимир Стоянов полк; Гарабет К. Печеян пор; Георги Д. Бърнев м-р; Георги П. Куюмджиев полк; Георги Станев полк; Грогор Цеков полк; Д. Константинов полк; Дим. Ранчев Георгиев кап; Димитър Брадел пор; Димитър В. Писаров ротм; Димитър Порков подполк; Динчо Славчев кап; Драгни Трифонов подполк; Иван Г. Греченлиев м-р; Иван Свинаров подполк; Йордан Георгиев пор; Йордан Д. Касъров зап. Оф; К. Соларов полк; Кимон Георгиев подполк; Кирил Велев пор; Константин Аврамов полк; Константин Арабов полк; Константин Д. Аврамов подполк; Константин Попов полк; Константин Сариков полк; Коста Григоров полк; Коста Йончев пор; Крум Побиенски кап; Любомир Стоянов полк; Матьо Христов полк; Найден Андреев подполк; Наню Ал. Табаков пор; Нешо Берберов полк; Никола Ив. Кръстев кап; Никола Иванов подполк; Никола Колев полк; Никола Кямилев полк, нар. Представител; Никола Няголов полк; Никола Попов м-р; Никола Сапунаров полк; Никола Симеонов кап; Никола Станимиров полк; Отон Барбар ; Павел Лютов полк; Панайот Д. Скрински пор; Пенчо Златев подполк; Пеньо п Кръстев полк, нач въздухопл; Петко Велков м-р; Петко Златев полк; Петко Радулов пор; Петър Костов кап; Петър Лобанов пор; Петър Пейков полк; Р. Дочев подполк; Руси Стоянов подпор; Сава А. Кочанов м-р; Сотир Коматов зап оф; Станислав Крайовски подполк; Стефан Т. Василев полк; Тодор Георгиев кап; Тодор Георгиев полк; Тодор Иванов полк; Тодор Радев подполк; Христо Георгиев подполк; Христо Д. Вълчев полк; Христо Данчев полк; Христо Златарев подполк; Христо Христов полк; Цветан Иванов подпор; Янаки Димитров зап оф; Янаки Илиев зап оф; IV. Други професии: А) Убити Алберт К . Израел търг; Алеко Т, Новаков търговец на ценни книжа; Александър Енчев счет. Б.з.банка; Ангел Г. Якимов стругар; Ангел Д. Сребров; Анета д-р Маркова; Аспарух Георгиев чин; Атанас Делинешев журналист; Благой Хр. Станишев бакалин; Божидар х. Димитров агент общ.безоп; Божил Спасов фелдфебел 1 п п; Борис П. Соколов стражар; Бука Хаим Примо; Васил С. Брънчев адв; Василка Д. Мутафова; Верка А. Миланова ученичка; Весела Ст. Василева; Георги Ив. Каранешев медик; Георги М. Ботушаров; Георги М. Христов Гогата; Георги Манол.Златарски чин; Гуна Кирова Аркалиева; Димитър Вас. Дойчинов старши подоф жанд; Димитър Стоилов фин инсп; Димитър Щерев; Елена Ал. Морфова детска учителка; Елена Г. Кисьова; Ефтим Панайотов служ кметство; Иван Г. Стамболийски чин; Иван Манчев комисионер; Иван Н. Гладнев адвокат; Иван П. Тарински чин; Иван Шилов раб; Кирил А. Катранов; Константин Г. Маджаров н-к държ печатн; Костадина Т. Иванова; Кръстю Кръстев н-к канц Нар. Събр; Лахан Конов Мартинов чин общ; Леон Погосев агент общ безоп; Мара д-р Ангел Попова; Мара Кр. Балабанова; Мариета Г. Тодорова; Марийка д-р Серякова; Марин Г. Костов чин; Марин Конакчиев; Мария Ив. Копаранова; Методи Ил. Кирчев общ съв-к, адв; Моис Нисим Леви; Недю Цветков; Недялка Георг. Дамянова; Никола Алексов кмет на Драгоман; Никола Гаврилов инж; Никола Георг. Панов адв; Никола К. Хлебаров съветник сметн палата; Паскал Паскалев адвокат, столичен кмет; Перка Р. Маркова; Петко Вълчанов техн; Петър Г. Димитров ученик; Петър Т. Тончев старши подофицер; Роза Дойч. Давидова ученичка; Роза Таджер търг; Сергей Георгиев, Симеон Г. Лекарски частен секретар мин нар просв; Сокол Петров д-во Гургулят Спас П. Бобошевски частен секр мин правос; Стефан Власаков управител х-л Кафеджийски Стефан Златаров инж; Стефан Станчев лекар; Стефана Иванова; Стоян Ал. Сивриев агент общ безоп; Стоян Н. Мартинков търг; Стоянчо Р. Марков; Тодорка Сава Коева; Тома Иванов; Тота Г. Казанджиева; Тотка А. Миланова; Христо Сим. Джубелиев; Цанка Дичева; Б) Ранени: Алекс. Чаушев; Александра Б. Райнова; Александра Г. Машева; Александра Коева; Александър В. Маляков инсп вътр м-во; Александър Димитров чин; Александър Дипчиков финансист Александър Костов; Александър Петрунов- адвокат; Александър Рангелов ефр; Александър Янев; Алекси Димитров; Алекси Михайлов; Ангел Павлов; Ангел Ст. Шипковенски; Ангел Стоичков; Анна В, Манчева; Анна Д. Перниклийска; Анна Ножарова; Антон Тошков чин; Арабов секретар на свободния унив-т; Асен Георгиев; Аспарух Чешмеджиев; Атанас Дуков лекар; Атанас С. Руднев; Барух И. Меворах; Богдан Костов агент общ безоп; Божидар К. Саев агент общ безоп; Бойко Дервентски чин; Боню Икономов; Борис Б. Софрониев инж; Борис Гешев стражар; Борис Павлов свещеник Боян Панайотов н-к 3 пол у-к; Васил Алексов; Васил Георгиев; Васил Ив. Стойков воен. Инвалид; Васил Манов адв; Васил Маринов; Василка Кадиова; Вела К. Кирилова; Владимир Боикикев адв; Влайко Ив. Вишански учит; Гана Кръстева; Гарабет м. Анжелов; Гацка Хр. Кирчева; Георги Балджиев чин мин вътр раб; Георги Кирков; Георги П. Кокошков; Георги С. Клисаров стенограф преводач; Георги Т. Енчев; Георги Хр. Стоянов подоф; Георги Христов; Георго Сеиджиев; Гроздан Д. Джонов чин; Д. Гръначров предс. Училищното настоятелство; Дим. Георгиев учител; Дим. Н. Василев; Дим. Христов; Дим. Янев чин мин войн; Диманка Хр. Желязкова; Димитър Д. Георгиев студент; Димитър Киров; Димитър Митрев студент; Димитър Стоянов н-к главното интендантство Димитър Събев; Димитър Ходжов секр. Мин вн раб; Донка Иванова ; Драган Соколов чин; Драгол Р. Баланов; Драгомир Петров чин; Евгения А. Братоева; Екатерина Томова; Елена Каварналиева вдовица на полк. К. Каварналиев; Елена Томова; Еленка Ас. Балканска; Еленка Я. Бръшлянова; Еленко Нешов чин; Ема полк. Йонкова; Ефрем Я. Самоилов; Ефтим Ковачев; Живка Ст. Тасева; Здравко Киридамев; Злати Котоманов механик; Иван Велев журналист; Иван Георгиев кмет; Иван Д. Нейчев кожар; Иван Коцев стражар; Иван Модев; Иван Ненов студентл Иван Радинов; Иванка Маринова; Илия Ангелов стражар; Илия Ангелов; Илия Бенчев н-к отдел воен мин; Илия Коев; Илия Николов; Илия Петров; Йордан Великов; Йордан Гогов; Йордан Золотов чин мин фин; Йорданка М. Войнова; Йосиф Б. Леви; Йосиф П. Шамли; Калиопа Атанасова; Кармера Манева; Кирил Г. Попов чин; Кирил Панайотов чиновник; Кица ген.Шишкова; Константин Ив. Калчев; Кортеза К. Киселова; Костадин Петков подоф; Костов секр. На Н.В. Царя; Купен Тодоров чин; Лазар Влаевски; Лука Малеев; Мара М. Маркова; Мара Т. Тантилова; Марин Пеев; Маринка Ив. Манчева; Мария Господинова; Мария Коева милос.сестра; Мария Н. Фтичева; Мария Пчелинска; Мария Радева; Мария С. Радойкова; Методи Стоянов чин; Мийаил Д. Жданов; Мила Б. Метлиева пианистка; Мириам Л. Х. Пияде; Михо Дончев подоф; Мосиера Тряйчева; Надежда Ив. Стефанова; Найден Илиев; Найден Малеев адв; Наталия Г. Георгиева; Наум Дончов; Невена Т. Кирова учителка; Недялка М. Арнаудова; Никола Д. Стоянов ученик; Никола Ив. Поборников н-к ЖП служба; Никола Иванов полиц пристав; Никола Михайлов чин; Никола Пецов; Олга Гюзелева Орлова частна учителка Панайот Петров; Паруш Янков; Паун Тонков полиц стражар; Пена Божанова; Пенко Шотлеков вет фелдш; Пенчо Славчев; Петко Ив. Генчев чин; Петрана К. Мартинкова; Петър А. Богданов агент общ. безоп; Петър Д. Петров подоф; Петър Еленков инж; Петър Перикочев студент; Петър Радомиров чин; Петър Христов чин; Петър Шендарев; Пею Томов чин; Р. Георгиев ст подоф; Рада Ил. Съсълова учителка; Рада Христова; Радка . Николова; Радослав Марков чин; Райко Лазаров ученик; Рафаил Писев частен секр мин фин; Роза Коева; Руска Ан. Дякова; Руска Раковска; Сава Стоев; Светослав Кожухаров; Симеон Г. Бочев книговод Алекс б-ца; Симеон Георгиев чин; Симо Белев; Сотир Г. Мицаков частен секретар; Спас Клисаров; Ст. Н. Илиева; Ст. Романски професор; Ставри М. Горчаков, Стамо Якимов юрисконсулт мин войн; Станимир Стоянов магазинер; Станислав Н. Лазаров; Станко Каракашев; Стефан Добрев; Стефан М. Шиваров чин; Стефан Тотев чин; Стефан Хр. Панчилов войник; Стефан Хр. Танчилов войник; Стефан Хр. Халваджиев юрист мин вътр раб; Стефка П. Рангелова ученичка; Стоян Георгиев чин; Стоян З. Мутафчиев чин мин войн; Стоян Искренов фелдф; Стоян М. Донев; Стоян Милошев банков директор; Стоян Н. Коледаров; Стоян Тодоров; Тодор Кацаров; Тодор Куков чин; Тодор М. Дракев; Тодор Попов; Тодора А. Попова; Тодорка Георгиева; Тодорка Ст. Т. Расилева; Тонка Колева ученичка; Тр. Д. Печеников; Флоро Топоранов стражар; Фотю Мартинов; Христо Ал. Веселинов; Христо Г. Мустриков; Христо Донев; Христо К. Димитров; Христо Колебинов; Христо Лютов; Христо Николаев; Цветана Ал. Групчева; Цветанка Руменова; Цено Каменов стражар; Янка Илиева; Списъкът със сигурност е непълен. Той е съставен от полицейските и болнични регистри за починалите и потърсилите медицинска помощ в самия ден на атентата. Използвани са и последващи публикации на различни обществени организации за засегнати техни членове. Много от ранените в последствие умират от раните си. Военните са посочени с чиновете, които имат към деня на събитието. Тъй като загиват от ръката на враг, не сме посочили кои са действащи и кои запасни чинове.

дреме ти за шибаните янки, да не мислиш, че на тях им пука къде по света умират хора!

Ама за кървавите превратаджии, хайде не ми ги навирай! Защо убиха жестоко Стамболихски? Малко им е!

ами да, пък ти се пали по площадите и никои да не го е грижa за теб

Iskam da kaja po povod >Komentarite na tezi neprosveteni i tapi xora,kak moje da se podigravate sas neshtastiata na xorata,ama to vav BG ,vsichkite sa stanali maloumnizi,vseki edin na drug se psuvat na >Maika

поамериканчен олигофрен, духай супата! колко милиони по света са избити от янките и умират всяка година от глад, предизвикан от американочифутите!

браво!!! остави ги малоумниците...и

Я тук се е напълнило с "Панелни конспиратори" !!! По телевизия Планета ли ви казаха каква е таяната идея на "атентата" и как американските служби сами си гърмят хората ? Отговаряйте таласъми !!!!

В тенджерите под налягане е имало леща и боб. Като са се вкиснали и бум... Ето това е станало.

Ами то виж на записа, че трансперанта дето е точно до експлозията не се къса. Загиналите са били тия които са били точно до бомбите. На сантиметри от тях. Изправени хора (полицаи) точно срещу бомбата, на улицата, не са били ранени от осколките. Естествено, че това не е била бомба направена с цел максимално поразяване. Просто сега им трябва още затягане на мерките по сигурноста в щатите и какъв по-добър повод.

Ще трябва да изхвърля сега тенджерите под налягане, че може терорист да ме изкарат на Цветанов хората.

Ако трябва да се направи паралел със 1777 година, когато е т.нар. Бостънско клане, неизменно трябва да стигнем до извода , че жертвите с времето намляват, а именно с 1/4 на всеки 236 години .Интерполирайки в далечното бъдеще,излиза , че бостънското клане през 2721 година ще бъде без жертви. Лошото е, че подобна статистика за жертвите многобройните сащиански войни не се нулира изобщо в бъдеще!

*екстраполирайки

такива "атентати" се правят с цел от службите - скоро ще разберете с каква е този

Прав си скоро всички ще научат....

За трима човека ореваха света.

Интересно?! Ако един от тях беше майка ти?! Или детето ти??? Нямаше да оревеш света, тъй ли?

А вътре, неувираш з "Смилански боб"! ЖЕСТОКО !! Петър Чавдаров, експерт "Международна сигурнос", под прикритие експерт в РБ-агенцията по "Качество на храните".

Нещо ми се видя от снимките и видеото, че една от бомбите избухна в сектора с руски знамена.

Ха, в Бостън имало и български женички! хАмериканци, на калпавите български женици не се дава да използват автоклавни и бойлери. Ножове - само пластмасови. Вилици - само с пръсти. Това не е никакъв тероризъм, а прост български битовизъм. Е, от ваша гледна точка може и да е терор, вие сте глезени и богоизбрани, но ние - прокълнатите сме така. Сами сте си ги избрали.

Да се чуди човек тъп ли си,или си избягал от лудницата...