Застраховател се отказа от парите на Мануела Горсова

"Дженерали Застраховане" АД никога не е предявявало и няма никакви претенции към получаването на обезщетение от страна на семейството на Мануела Горсова за направените разходи по това дело.

Обратно в новината

Коментари - Застраховател се отказа от парите на Мануела Горсова | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма как да не са ги поискали, защото съдът не може да присъди нищо, което не е поискано. Сега си правят добра реклама като се отказват ;)

Застрахователите не за първи път отказват да изплатят дължимото,що за идиоти ги защитават.

решението на съда е правилно, допустимо и валидно постановено съобразно доказателствата по делото и при точно прилагане на действуващия закон...далеч си от правото , приятел...моралната дилема е друга, и не е в застрахователя..НЯМА КАКВО ДА ПЛАЩАТ В СЛУАЯ!

Законите са правят за хората, а не хората за закона,-от такъв чугунен акъл държавата е на този хал .65г. стигат експерименти.

По същата логика - удрят ми колата, нямам време да чакам "Дженерали да се натутка, оправям си колата и пари от "Дженерали" - през крив макарон? Я да си таковат таковата! АЗ ОБЯВЯВАМ БОЙКОТ НА ДЖЕНЕРАЛИ И НЯМА ДА ЗАСТРАХОВАМ ТАМ!!! Така или иначе публично обявиха, че не изплащат настъпили събития!

Ако ти си платил поправките по автомобила, а не някой друг - ЩЕ ТИ ГИ ПЛАТЯТ ...и естествено след като докажеш КАКВО СИ ПЛАТИЛ...И ЧЕ ТИ СИ ПЛАТИЛ..ПО ЦЯЛ СВЯТ Е ТАКА, МОЙ ЧОВЕК

Дженерали БСП Гущеров пуснете го в гуглето и четете приказка безкрай

Какво се правят на ощипани?Застрахователите са длъжни да платят на Мануела за нанесените й щети от настъпилото застрахователно събитие,да поемат разходите от извършеното до сега лечение,а за компенсация да направят регресен иск към Максим Ставийски,който е виновния причинител за тази трагедия.

Плаща се срещу фактури.

Да, и те са представени, корумпенце

Изобщо не са ЮРИДИЧЕСКИ длъжни....ЗАЩОТО НЯМА ПРЕТЪРПЕНИ ОТ ГОРСОВИ ИМУЩЕСТВЕНИ ВРЕДИ, А НЯМА ЗАЩОТО ПРЕТЕНДИРАНИТЕ ЗА ЛЕЧЕНИЕТО РАЗНОСКИ СА ПЛАТЕНИ ОТ ТРЕТО ЛИЦЕ....ЕДИНСТВЕНОТО КОЕТО ДЖЕНЕРАЛИ МОГАТ ДА НАПРАВЯТ Е ДА ДАРЯТ НА ГОРСОВИ ПАРИ - НЕ ТЕЗИ , НО НЕ И ДА ПЛАТЯТ ОБЕЗЩЕТЕНИЕ ЗА НЕЩО НЕПРЕТЪРПЯНО ИЛИ ДА ПОЕМАТ ИЗПЛАЩАНЕТО НА ВРЕДИТЕ ЗА В БЪДЕЩЕ ВРЕМЕ СЛЕД КАТО БЪДАТ ДОКАЗАНИ РАЗБИРА СЕ СЛЕД КАТО СА ПРЕТЪРПЯНИ , КАКТО И ЧЕ СА ПЛАТЕНИ ОТ ГОРСОВИ..И РАЗБИРА СЕ ДА СИ ГИ ТУРСЯТ СЛЕД ТОВА ПО ПЪТЯ НЕ РЕГРЕСА ОТ МАКСИМ...ТАКОВА Е ЗАКОНОДАТЛЕСТВОТО НА БЪЛГАРИЯ

Абе, хора, не разбрахте ли, че в случая вина има т Горсови и адвоката им. Застрахователите са казали, че не само не си искат парите за абсурдното дело заведено от Горсови, но и че ще поемат бъдещи разходи по лечението на детето. Ставински също няма да вземе пари за делото и платил много повече отколкото е осъден да плати. Това е единствения виновник, който е поел вина и е готов да помага. За лечението плащаха и граждани с добри сърца. Всички тези пари няма да излекуват Мануела, но тя не е единствена в такава ситуация. Има страшно много деца в будна кома след катастрофи от недобросъвестни шофьори. Не знаем имената на пострадалите, нито на убийците. Защо сте се вкопчили само в съдбата на това семейство. Никой не помага на другите, просто защото не са имали "късмета"да бъдат бутнати от човек като Ставински. Сем.Горсови проявяват наглост като се опитват да изсмукват каквото могат. Ако имаха малко съвест, щяха да дадат неизползваните пари за фонд на деца в подобно състояние, те обаче искат повече пари от това, което им е нужно. Защо медиите подеждат така хората? Какво целят?

Мазните тулупи от Дженерали усетиха как хората се раздразниха заради циничната им позиция и решиха да си направят пиар. Ако сме общество, ще ги накажем като не ползваме "услугите" им.

Това е друга тема.

Поздравления за позицията!!!!

Много се надявам, че санкцията на обществото ще фалира Дженерали.Единственото, което трябва да направим е никой да не застрахова никога нищо в Дженерали.

не бихме били българи, ако не оплюем доброто решение на застрахователите.Няма угодия.Ни така ни вака.Точно това правим вече толкова години.Щом някой е добър, то веднага решаваме, че е лош.Естественно изхождайки от себе си.Няма да позволим на никой да бъде добър.Забраняваме, неможе.

до другия ( нерегистриран ) 18.06.2011 23:14 Аман от адвокати и агенти на Дженерали. Навсякъде пишете в интернет, явно застрахователите търсят начин да си спасят кожата, защото след този случай ще фалират! pеплика ! вземи линк гражданин ( нерегистриран ) 18.06.2011 22:59 Дженерали АД България е правоприемник на ОРЕЛ АД и няма нищо чудно ,че бягат от плащане.Колкото плащаше Орел ,толкова ще платят и тези.Добрите им кадри по места избягаха в брокери и други компании,а тези които останаха се гърчат от неудобство спрямо клиентите,защото от централата им отказват плащане.Тая трудно се работи с Дженерали и в Дженерали.

Горките полицаи, употребиха ги - за кой ли път!

Аман от адвокати и агенти на Дженерали. Навсякъде пишете в интернет, явно застрахователите търсят начин да си спасят кожата, защото след този случай ще фалират!

Дженерали АД България е правоприемник на ОРЕЛ АД и няма нищо чудно ,че бягат от плащане.Колкото плащаше Орел ,толкова ще платят и тези.Добрите им кадри по места избягаха в брокери и други компании,а тези които останаха се гърчат от неудобство спрямо клиентите,защото от централата им отказват плащане.Тая трудно се работи с Дженерали и в Дженерали.

Като прочетеш заглавието си мислиш , че са се отказали от 200 000 хиляди лева и ще платят за лечението. А те в знак на дълбока човечност нямало да сиприберат разноските по делото. /кажете може пак да ги съберем като дарение и да ви помогнем/. Хала да са Ви господа и дано никога да не научавате какво е да Ви трябват пари за да може да се лекувате и поемете още една глътка въздух!

Ако не беше силния обществен натиск дали щяха да го направят? А като толкова не ги интересува защо бяха наели адвокати и използваха всякакви вратички да протакат делото? Според мен се уплашиха, че този случай много ги удари в рейтинга и сега се правят на ни лук яли, ни лук мирисали.

В грешка си! Какъв обществен натиск! Никаъв проблем не е за застрахователя да плати, още повече, че Стависки е бил пиян и по закон те ще си искат платеното обратно от него. Нищо няма да загубят, а и пари няма да спестят ако не платят. Но няма какво да платят - Горсови не представят сметки за лечемие, за лекарства, за болногледачи, за клиники. Нищо. Дори застрахователя ще плати директно сметките без Горсови да влизат в разход. Но те не представят сметки и фактури, ами искат парите платени от даренията на клиниката сега още веднъж да се платят на тях. Това няма как да стане.

Гузен негонен бяга ;) Искам да кажа, че обществения натиск е причина да откажат(откажете ;P) присъдените разноски по делото :)

Къде е обществения натиск за други пострадали, при същите обстоятелства? Знаете ли колко съсипани семейства има и на колко родители им е невъзможно да се грижат за изпадналите в кома деца, поради липса на средства? Защо само на Горсови трябва да се помага?

ПРАВИЛНО..НЕ СТИГА ЧЕ ИСКЪТ НА ГОРСОВИ Е НЕОСНОВАТЕЛЕН, НЕ СТИГА ЧЕ ИМ ПОМОГНАХА, КАТО ВКЛ. С ПАРИТЕ ОТ ДАРЕНИЯТА СА СИ ПЛАТИЛИ И ДЪРЖАВНАТА ТАКСА ОТ 8000 ЛЕВА ПО ЗАВЕДЕНИЯ НЕОСНОВАТЕЛЕН ИСК, АМИ И БАЩАТА Е ПРОИГРАЛ 134000 ЛЕВА НА КОМАР И Е ОСЪДЕН НА 2 Г И НЕЩО СИ ПРИ 6000 ЛЕВА СЪДЕБНИ РАЗНОСКИ , НО ВСЕ ОЩЕ НЕ ГИ Е ПЛАТИЛ ЗАЩОТО ОБЖАЛВА РЕШЕНИЕТО..МОЖЕ БИ СА СЪДИЛИ ДЖЕНЕРАЛИ ДА МУ ПЛАТИ ПАРИТЕ ЗА КОМАРА КОИТО ДЪЛЖИ НА ДЪЩЕРЯ СИ, ДОКАТО НА ДЕЦА В КОМА НЯМА КОЙ ДОРИ ДА ИМ СМЕНИ ПОДЛОГАТА!!!!

НА ГОРСОВИ СЕ ПОМАГА НЕ ЗАРАДИ НЕЩАСТИЕТО НА САМАТА МАНУЕЛА, А ЗАРАДИ ЛОШИЯ И КЪСМЕТ ДА БЪДЕ УДАРЕНА ОТ ВИП ПЕРСОНА И ТАКА НА НЕИН ГРЪБ НЯКОИ ДА СИ НАПРАВЯТ РЕКЛАМА...ДОКАТО МНОГО ДРУГИ ЖЕРТВИ НА ПТП УМИРАТ НЕИЗВЕСТНИ ИЛИ ОСТАВАТ ОСАКАТЕНИ ЗАБРАВЕНИ И НЕПОГЛЕДНАТИ ОТ СЪШИТЕ ТЕЗИ ПОМОГНАЛИ НА МАНУЕЛА..Е ТОВА МОРАЛНО ЛИ Е ???? НЕ Е ЛИ ДВОЕН МОРАЛ НА ОБЩЕСТВОТО НИ? А КАКЪВ ЛИ Е МОРАЛЪТ НА САМИТЕ ГОРСОВИ С БАЩАТА КРАДЕЦ КОМАРДЖИЯ????

В ГОЛЯМА ЗАБЛУДА СИ , А И СИ НЕОСВЕДОМЕН...ТЕ ДОРИ НЕ СА ИСКАЛИ ПРИЗЪЖДАНЕТО ИМ ПО ДЕЛОТО...А И ОЩЕ В ДЕНЯ НА ПОСТАНОВЯВАНЕ НА РЕШЕНИЕТО ЗАЯВИХА ЧЕ НЯМА ДА ГИ ТЪРСЯТ СЪДЕБНИТЕ РАЗНОСКИ 0Т 12000 ЛВ НИ ДОБРОВОЛНО, НИ ПРИНУДИТЕЛНО.

Ситуацията е абсурдна има пари за лечение, има готовност тези пари да бъдат предоставени от застрахователите за лечението на Мануела, но родителите искат да измуфтят пари на ръка и водят абсурдни дела е не става, застрахователя плаща само за лечение срещу фактури или директно плащане на сметки. Трябва да има начин някаква хуманитарна организация помогне на Мануела и да се отнемат родителските права от нейните родители и друг да поеме лечението. Покритието на гражданската отговорност на Стависки е около 2 милиона лева и те чакат да бъдат използвани. С тези пари може да се помогне на Мануела. Но Горсови не търсят да неамат специалисти, терапевти, клиники или болногледачи за Мануела. Искат на тях да се дадат парите и те разполата с тях това няма да стане.

Абсурден си ти и тези типове от Дженерали, като има 2 милиона от застраховката, който само чакат да се дадат на момичето.Е, какво чакат толкова години,защо се събираха дарения,защо когато стана катастрофата Дженерали не излезе тогава да каже за тези два милиона,а чак сега като видяха фалита отблизо.

НЕ ИМ ВЯРВАМ.

Яаааааа колко клакьорчета на ДЖЕНЕРАЛИ имало в този форум !!?

Евала,наи накрая и малко съвест в тая държава.

Престанете да се гаврите с паметта на Даниела Горсова и с мъката на нейните родители. Даниела Горсова бе убита още при катастрофата от Максим Стависки, но да не станат жертвите му две и да го спасят от затвора разиграват тази гнусна инсинуация с нейната (на Даниела Горсова) уж клинична смърт.

Колко ракии изпи тази вечер?

Гнусен Мазен КЛАКЬОР !

ХОДИ СЕ ПРЕГЛЕДАЙ!!! ЧЕ НЕЙНИЯТ БАЩА Е ИМЕННО ТОЗИ КОЙТО СИ НАПРАВИ НЯЙ-ГОЛЯМАТА ГАРГАРА - ГАВРА С НЕЯ А И С ДАРИТЕЛИТЕ КАТО ПРОИГРА НА КОМАР 134 000 ЛВ. ДАРЕНИ ЗА ЛЕЧЕНИЕТО, А СЕГА ИМА НАГЛОСТТА ДА ИСКА СЪДЪТ ДА СЕ ЗАСРАМИ И ТО ОТ ЕДНО ПРАВИЛНО РЕШЕНИЕ.

ЩОТО ОСВЕН ЧЕ СИ МРЪДНАЛ СИ И ЗАБРАВИЛ ЧЕ МАКСИМ УБИ ПО НЕПРЕДПАЗЛИВОСТ ЕДИН ЧОВЕК- ПЕТЪР ПЕТРОВ И ПЛАТИ ЗА НЕГО 100000 ЛВ КРЪВНИНА, А НА УМРЕЛИЯ ДЕЙСТВИТЕЛНО ПЕТРОВ НЯМА КОЙ ДА МУ ПРЕДЯВИ ИСКА ЗА "ПРОПУСНАТИТЕ ПОЛЗИ".....РАЗБИРАМ МЪКАТА НА МАЙКАТА, НО ИМЯ ОЩЕ ТАКИВА МАЙКИ, КОИТО НИЕ НЕ ЗНАЕМ, И КОИТО ДОРИ НЕ УСПЯВАТ ДА СИ ПРАТЯТ ДЕТЕТП НА ЛЕЧЕНИЕ ТУК, КАМО ЛИ В ИЗРАЕЛ.....

Преди няколко дена имаше катастрофа с много загинали. Оказа се, че вината е дупка в асфалта. Плевенлиев естествено отрече. Така или иначе журналистите вече не повдигат тази тема. Защо? Защото не е удобна за политиката на правителството, което от две години ни разправя само "магистрали и магистрали". Сега ще го отнесе шофьора и фирмата на превозвача. А Плевенлиев ще се скрие докато забравим случая.

Здрав автобус не би катастрофирал от 4см дупка в асфалта.

С малко "късмет" на и от 1 см може да катастрофира...

Е след този случай знам само едно - Никога, ма никога няма да застраховам нещо в "Дженерали "Застраховане" АД". Видно е че ако съм потърпевш, не само няма да платят, но дори могат да ме осъдят, благодарение на българското правораздаване, да им плащам на тях.

МНОГО СИ ДАЛЕЧ ОТ ПРАВОТО А И ОТ ИСТИНАТА...ЗАТОВА И СЕ СЪМНАВЯМ ЧЕ НЯКОГА КОЙТО И ДА Е ЗАСТРАХОВАТЕЛ НЕЩО ЩЕ ТИ ПЛАТИ...ДАНО САМО ДА СА ВРЕДИ ПО КОЛАТА ТИ ОБАЧЕ.

Дарителите платиха от джоба си, заради тарикатските номера на Дженерали и сега те да не замазват. Всичко е ясно, след тази "реклама", едва ли някой ще се застрахова при тях.

... и си плати за статията.

Българският съд извъши най-голямото престъпление - да осъдиш осакатен човек, без да има грам вина! Никога, ама никога не мога да приема, че даренията заместват застраховката, както съдът иска да ни втълпи!

Никой не иска да приемаш каквото и да било, на никой не му дреме какво приемаш. Но съдът никога не е постановявал, че дарението замества обещетението на застахователя - това от къде си го измисли! Дори сега Горсови разполатат с пълното покритие по застраховката на Стависки от 2 милиона. И застрахователите иамт готовност да платят. Но те плащат само лечение и разходи свързани с лечение - срещи фактури и ли плащат директно сметки. А Горсови се опитват да измуфтят пари на ръка използвайки нещастието на дъщеря си. Срамна работа.

Не се прави на великодушен, а плащай на момичето сумата за лечението щом си се хванал да защитаваш, пардон застраховаш пияни шофьори!!

Ясно е, че момичето ще си остане във вегетиращо състояние. Не е ясно обаче защо тези пари не се дават в България, а се дават в Израел. Не е ясно къде е и разликата в парите, освен въпросните 130 000 в казината. Тези родители явно и нагло използват горкото си дете за точене на пари. Това е просто отвратително, могат да започнат да работят като всеки един от нас, а не да спекулират. Сигурен съм, че ще се опитат да измуфтят и още пари, защото явно им хареса да похарчват ...

Абе не се прави на умен, бе! Нали стана ясно, че дори бащата е печелил, а не е губил в казината! Да не ти се случва на теб такава трагедия, че тогава ще те видя какъв филосов си!

Значи тия от дженерали много прости бе. При случай който е нашумял в медиите отказват да платят. И то при условие, че е доказатно 100% че Стависки е употребил алкохол и по закон ще си изискат после от него всичко което са платили на Горсови, а Стависки има какво да плати. Нищо няма да загубят ако платят. Много са прости тия дженерали значи, нищо не разбират то застраховане. Не плащат щото са лоши. И искат да си изгонят всички клиенти и да фалират - затова го не плащат.

Абе ти си много прост бе! Майката на момичето трябва да плати на застрахователното дружество разноските по делото, защото е нагла и тъпа! Пари, които застрахователното дружество вече е платило за адвокати. И те не си ги искат, отказват се от тях, за да не ущетяват майката...

Как може да говориш така, как не те срам! Стависки уби двама души, Мануела е в кома а застрахователите отказват да платят лечението. В каква държава живеем. След като Стависки е имал застраховка длъжни са да платят. Върха на безобразието е, че вместо съда да осъди застрахователите да платят, те осъждат жертвата да плати на застрахователите и на убиеца. Няма такъв корумиртан съд като този! Все едно съда да осъди жервите от концлагерите на смъртта да платят на нацистите обещетение!

Ти глупак ли си?

НИКОГА НЯМА ДА ЗАСТРАХОВАМ В ДЖЕНЕРАЛИ! а знаете ли защо максим се отърва? вътрешна информация - 3 млн. лв... тука дечица всичко е за продан!

Ако знаеш колко си тъп, щеше да се застреляш! Ти не си и тъп, ти си вдлъбнат!

Аз пък мисля, че тъпия си ти!

...Умните хора сами тълкуват фактите .. Не се водят по елементарни платени мухлювци, родопродажници -те си знаят кои са. Умните хора знаят и помнят: 1 как макси беше лице на кампания против алкохола... 2 колко беше изпил и как беше карал... 3 как можеше поне да плати на жертвите, а той и от това се скри... Хората не забравят ... А за вас платени драскачета - жал ми е за вас - продавате ИСТИНАТА за жълти стотинки!!! Всичко се връща

За едно нещо бъркаш - Максим плати на/за жертвите, при това в по-голям размер от присъденото от съда. Не го оправдавам, въпреки че много го харесвам като спортист. Който е пил, просто няма място зад волана. Но все си мисля, че той постъпи много по-отговорно от хилядите пишман шофьори, предизвикали ПТП с жертви по българските пътища. Дано поне раздуханото из медиите дело да накара поне някои шофьори да се замислят, преди да се качат пияни зад волана.

Абсолютно съгласна съм с мнението на "гост". За съжаление подобни коментари остават винаги уж незабелязани от повечето. Това отговаря на въпроса дали сме нация!

Като си съгласна, да вземат да осъдят и бащата на Мануела дето проигра на хазарт 200 000 лв дарени от хората. Щото ако Стависки е за съд, тоя е директно за убиване.

значи убиецът на двама младежи е за оправдаване, а човек който харчи пари е за убиване? що за глупос изтърси ... нещо се обърка в коментара си ...

Е, да, правят си реклама, след скандала, който се разрази в интернет! Но все пак е добре, че са се отказали. Ами Ставийски защо се крие, няма ли да го чуем и него?! Или той ще си поиска парите от момичето, което осакати!?

не се крие! още същия ден обяви че се отказва от парите които съдът му присъди!

маика и да плати 8000лв като максим е човека които причини катастрофата що за даржава е българия

Никога няма да застраховам в Дженерали

И АЗ

егати "правосъдието" направо подигравка с хората,какво друго да кажем освен едно,да им се връща на съдийте отсъдили по това дело, да ги нареди Господ така ,че да си спомнят и спокоен сън да нямат докато са живи, а пък на "застрахаователите" на тях какво да им пожелаем, по скоро да ни освободят от присъствието си!

Амин.

Ама ти мноооого си възмутен,а ? Само не забравяй, че на този, който кълне му се връща с лихвите, десетократно. Ти да не си съиграч на таткото по казината, че толкова се възмущаваш?!

Защо трябва Стависки и дженерали да им опрощават парите които Горсови им дължат. Горсвови са завели абсурден иск и са загубили - да си платят както изисква закона. Иска им е абсурден - да им се плати още веднъж сумата платена от дарителите за лечението в израел - никакво основание нямат за това. Ако някой може да претендира за тези пари това са дарителите, не Горсови. И въпреки, че застрахователите заявяват, че са готови да платят всички сметки свързани с лечението на Мануела, родителите не представят сметки за лекарства, клиники, болногледачи и т.н. ами искат да им платят парите за сметка която вече е платена! Или може би искат застрахователя да им плати цялото покритие по застраховката на Стависки и те да решават колко от тях да бъдат за лечение, колко за ратативки, но това просто няма да стане. Ще бъдат обещетени само с докуметни или директно ще им бъдат платени сметките за да не се харчат те предварително, но пари на ръка не се дават.

Нямаше да има нужда от дарения, ако застрахователите не бавеха парите! Момичето щеше да умре - виж че още не са платили - години след инцидента.

Застрахователите не са платили защото не им е представена нито една сметка за плащане на лечение. Горсови не са поискали да им се плати нито една сметка за лечението на дъщеря си, защото с платена сметка не може да отидеш да играеш на ротативките. Но затов пък похарчиха 200 хиляди от даренията за лечението на Мануела не за лечение а за хазарт! Защо не върнат сега тези 200 хил. на дарителите? Вместо това искат да им се плати още веднъж това което вече им беше подарено от дарителите. Те са некоректните - родителите (момичето е жертва, то сигурно и представа си няма какво правят те). И при това Стависки и застрахователите им опростиха дълговете.

дано те стигне същото като гарсови да видим тогава кви ще ги ръсиш!

Никой на никог не пожелава такива неща ама и никой незнае в каква ситуация ще попадне. Знаете ли колко такива хора има след злополуки за които не са виновни ама телевизиите на тръбят за тях защото причинителят не е "известен" а близките им правят това което и Горсови ама не ходят да се оплакват по медиите...

За голямо съжаление, си абсолютно прав.

Граждани на РБ,путъвци ли сме или сме нация?Ако сме нация да излезем на масови протести и да принудим прокуратурата до върне делото на ПИЯНИЯ РУСНАК за преразглеждане.Тоя боклук заслужава поне 10г.ефективни.Не знам как може да стане това с преразглеждането но нека опитаме!!!!

излизай .. кой чакаш

Ами не чака мишки като теб дето само пишат по форумите! Направете група във фейса, кажете къде и кога и сме там! Хората революции правят, ние някакъв пиян руснак не можем да вкараме в затвора!

Владимир Илич.. ако чакахме на теб и под първобитния строй ще стигнем. Глупав, нещастен циник! Направете група в ФЕЙСА и моментално ще я подкрепя не само аз, а и мн. други хора.

БРАВО! Една ДОБРА новина! Поздравл;ения за човещината на М.Заимов! Да видим алкохолика М.Ставийски как ще се направи на ударен и ще си вземе кървавите 8 хиляди. Господ забавя, но не забравя!

Ауууу.. каква човещина !!!! Човещина щеше да бъде ако тези измамници застрахователи бяха поели лечението на момичето и вземеха парите от пияндето всичко друго е пълна демагогия от страна на застрахователя .Ама явно и ти си един от тези измамници от дженерали

Като трябва да се спазват правилата защо толкова години не плащат? И ако не бяхме платили ние, какво щеше да стане с момичето, докато Дженерали кътат паричките, за да има какво да харчи Гущеров на Ривиера?

мунчо, ти какво си платил, че не се светкам....ФАКТИЧЕСКИ И ЮРИДИЧЕСКИ ДЖЕНЕРАЛИ НЯМА КАКВО ДА ПЛАЩАТ В СЛУЧАЯ...АБЕ, МАМКА МУ, НИКОЙ ЛИ НЕ ГО ЗНАЕ ЗАКОНА В ТАЯ ДЪРЖАВА И НИКОЙ ЛИ НЕ Е ЧУВАЛ ЗА ЗАБРАНА НА НЕОСНОВАТЕЛНОТО ОБОГАТЯВАНЕ, А????ТОВА ,ЧЕ ДЖЕНЕРАЛИ СА БОГАТИ, НЕ ОЗНАЧАВА , ЧЕ ЩЕ ПЛАЩАТ С И БЕЗ ПОВОД И БЕЗ ПРАВНО ОСНОВАНИЕ...МОГАТ ДА НАПРАВЯТ ДАРЕНИЕ, НО ТОВА ВЕЧЕ Е ВЪПРОС НА ДОБРА ВОЛЯ И ДАРЕНИЕ. ТИ ПАК ТЕ ПИТАМ КАКВО СИ ДАЛ ЗА МАНУЕЛА???

Ей дженерали ли сте ...фатмаци ли сте.... ама какво се отказвате бе тъпаци давайте пари за лечението на момичето а след това си искайте парите от руското пиянде !!!

Колко години мотат това плащане - съд, дела, хиляди документи и пречки! Няма начин да си направя каквато и да е застраховка там - не че другите са раязлични, но тези червени Гущерови застрахователи се уляха!

защо убиеца на две балгарски деца е на свобода????защо балгарското правосадие се страхува да осади наглия пиян руснак?????този вапрос се задава от много хора още от самото начало на катастрофата и ще продалжи да се задава.ако балгарскя сад желае да докаже че сашстествува трябва да осади рускя канкиор и да приключи този срамен цирк.всичко останало е подробности и размиване на вината на алкохолика максим.

май някой е бягал от часа по български език ;)

завинаги ме загубиха като евентуален клиент. Никога, даже и безплатно да е...

Сто процента,че зад това латинско име стои някаква червена мутра,угоила се от кръвта на народа!Знаино е,че в червената партия празно няма -властта се осребрява със страшна сила и там сега човек с по-малко от 10 млн.няма!Бедняците им са като преуспяващи германци работили неуморно и натрупвали труда на 3 поколения!А тук-хоп за един мандат 4 червеният селянин от сирищенските поля е собственик на половин банка!

Сигурно имаш предвид г-на Гущеров. Орел Г или к'вото там беше преди да стане на Дженерали

Пишете в гугъла "гущеров дженерали" и четете каквото излезе на 4-а позиция... Дупетат от БСП, "богат човек" и т.н...

Бойкот.. ех да бяхме и ние с принципи. 2 лева по-евтино и пак сте там. Те все пак го знаят!:)

Готина реклама за Generali..

Е-е-е, такава минавка... Що не изкярихте и от там мъничко, бе? Нали от това и за това живеете?

Как нагло лъжат!!! Само който не е влизал в съдебна зала, би се вързал. Съдът няма да ти присъди НИКАКВИ разходи, ако ТИ не си претендирал за тях, представяйки разписки за адвокати, експерти и т.н., така че да не се правят на луди, ТЕ са си поискали тези пари, а сега, като видяха колко много хора заявиха, че ще ги бойкотират и дадоха заден ход.

Пич, ти си длъжен да предоставиш разписки за разходите, които си направил по едно дело. Това не е концерт по желание.

прав си и това журналистите могат да проверят.

ТУКА СИ ПРАВ- АКО НЕ СА ПОИСКАНИ, НЕ СЕ ПРИСЪЖДАТ!!! ОСВЕН АКО ИЩЕЦЪТ Е БИЛ ОСВОБОДЕН ОТ ДЪРЖАВНА ТАКСА, НО ТОГАВА СЕ ПРИСЪЖДАТ В ПОЛЗА НА СЪДА АКО ИСКЪТ МУ БЪДЕ УВАЖЕН....

ВСЪЩНОСТ ОКАЗВА СЕ, ЧЕ НЕ СИ ПРАВ..ПРОЧЕТИ СИ 78/2 /ГПК...Когато ищецът не е дал повод за завеждане на иска или е признал иска съдът възлага разноските на ищеца....

усетиха се..пак поне им проговори съвеста.....

В застрахователния бизнес думата съвест не съществува - направили са си реклама срещу тази смешна за тях сума.

Тия след после се усетиха, че си направиха мнооого отрицателна реклама.

За какво усещане става дума? Делото е заведено от името на Мануела, те са страна. Съдът остъжда в тяхна полза, те не са имали някакви претенции за разходите по делото, винаги загубилия плаща разноските. Но ето, казват, че няма да ги вземат тези пари. Медиите обаче нали бързат да раздухват. Първо заглавието беше подвеждащо - Мануела загуби дело срещу Стависки.После влизаш и четеш, че то не било срещу него, а срещу застрахователите...

Извадка от решението и забележи края "Ответникът Д.з. АД е депозирал на основание чл.219 ал.3 от ГПК обратен иск срещу третото лице-помагач М.С., с искане в случай, че Д.з.АД бъде осъдено да заплати обезщетение за имуществени вреди по иска на Д.Е.Г. в качеството и на настойник на М.К.Г., моли ответникът по обратния иск М.Е.С. да бъде осъден да заплати същата сума, каквато е присъдена по основния иск-на Д. З.АД, ведно със законната лихва от датата, която бъде призната по основния иск, както и направените по делото разноски."

Ако бяха платили навреме, това което са гарантирали при скючването на полицата ГО (защото за всички е видно, че потърпевшата Мануела Горсова е претърпяла материални и морални щети) нямаше да има основание за съдебен иск. Нямаше да се стигне до антиреклама.