Манолова към Борисов: Подарявам Ви готов закон за колекторите

Докажете, че не сте опънал политически чадър над тях!, призова лидерът на Гражданската платформа "Изпарви се.БГ"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

НО ЛОШИЯ БОКО НЕ КЪЛВЕ -- НАКРАЯ ПАК И ДВАМАТА НА ДЪРЖАВНАТА СОФРА - ГРАБЯТ ДЕ ЩО ИМА !

луд умора няма

"дълговете да се събират, само ако длъжникът е съгласен, не ги оспорва и е посочил конкретен колектор" ?? Сериозно ли това е предложението? Наистина ли все още има хора, които не знаят, че пари се събират от хора, които нямат пари. Не е измислен начин да се съберат пари от човек, който има. Той просто не ги дава. Той затова ги и има де.

А банките и Бързите кредити не са упоменати в проектозакона.... що? Или те е страх да не те счупят като кристална ваза.... Ех мая много плоско парче си....

В "белите" държави на колекторите казват Мафия и са извън Закона. В "белите" държави заеми се дават само срещу отлична КРЕДИТНА ИСТОРИЯ създавана с години. А когато заемополучател не може да си върне заема има СЪД и СЪДИЯТА решава. Ако по никакъв начин не може да се отсрочи плащането на заема се прави ФАЛИТ. ЗАКОН ЗА ФАЛИТА НА ЧАСТНИ ЛИЦА, направете другарко СДС Мая и Кауне .

сестра Галева пак се е разгонила..ха.ха.ха Майо ма няма ли мъже от ваштъ партия та само Бойко търсите за мъжките работи с корнела муфти..ха.ха.ха.ха

интересното е в преходните разпоредби, дали се урежда законна проситуция и сводничество например? Легализира ли се транзита на кокайн и други такива неща характерни за сестра Галева.

се застъпва Транзита единственно на "изключително чист наркотик над 70%".

Тя работи за главния колектор и неин спонсор-Божков.

Много и се иска на Мая М.да е във властта, но изпусна питомното, сега ще гони дивото.Ако искаше да работи в полза на хората да беше си останала омбудсман.Пречели и били, нищо , ще се бориш, лесно никъде няма, а така от клон, на клон, от стол, на стол , та никъде.Сега ще висиш под прозорците.

Този закон да не е от вчера? Защо не го внесе, когато беше зам.председател на НС? Но тегова не ти беше на проскубаната цуйка какво става, та нали беше на власт! Най-тъпото обвинение, което съм чувал е, че Борисов трябвало да доказва, че не е опънал ..крокодил. Или да докаже, че е опънал самата Мая?! И тази претендира, че е юрист?! Доказва онзи, който обвинява! Но това завършилите ленинската комсомолска школа в Москва не го знаят! Когато му се навеждаше под Бойко за да те направи омбудсман, тогава не ти чувахме гласеца! Прави си партия и вземай от електората на БСП, защото други няма да ти се хванат на хорото. Отмъщавай над Корнела, която те изрита от парламента- вземи и 2-3% от гласоподавателите на БСП. вземи си субсидията за политическа дейност и си ходи на фризьорка всяка сутрин като извънпарламентарна опозиция. И без това от БСП вече откровено те мразят. Подари им на ТЯХ този пасквил, когото си нарекла закон. Нали сте "леви" събратя? Повикай Корнела и кажи-Ето ти най-сладкия закон- вземаш пари и няма да връщаш НИЩО! Щото нямаш пари! И готово! Тука посланието не е към Борисов а кум Корнела, която и се опъва задника от критикари, защото изхарчи парите, обиди дъртите, като ги изрита и накрая може да издуха супата, че може и да се яви пред прокурора, ако се докаже, че е бъркала в меда. А пък Мая си е ясна от всякъде. Иска електорат, който да е над 1% за да гепи субсидията като политически субект и да си вее пръднята по различните телевизии. Това е положението.

Жена ми се разболява от рак. залагам апартамента , които съм купил за 660 000, срещу 350 000 и заминаваме в чужбина на лечение.Имал съм приличен бизнес, внасял съм осигуровки на 50 човека. Докато ни няма, бизнесът е наполовина откраднат от мениджъра.Жена ми умира. Моля банката да ми намали вноските по кредита, докато се съвзема, тя отказва.Обявява го ЧСИ и го продава за.....100 000. И аз оставам длъжник.Откъде и как да платя се пита в задачката. Ставам наемен работник и бачкам " на черно", но повече стотинка няма да видят банките от мен.Държавата да си помисли! Защото в момента и на нея нищо не внасям!

Банките в България са най-големите обирджии на хората.

Питам се мая в полза на коя колекторска фирма е сътворила закон??? Знаем нейните закони, тя направи предизборния закон като зам. шеф на НС, а после, като омбудсман протестираше срещу собствения си закон....Ама, от сестра галева ум, чест и морал не може да се очаква.

предавай си номерата в МИНЕАПОЛИС,НАУЧИ ГО КАК СЕ СКАТАВА ПО ПРОЗОРЦИ ..БЕГАЙ БЪРЗО ......

Долу комунягите и селският им електорат!Само ГЕРБ,Америка,Бойко Борисов и тесни пички!

ГЕРБ и Бойко и те са комуняги (бивши ДС агенти), и техния електорат е селски (като масата българи), и са по-вече с немците отколото с американците.

е много яко, герберите сте късопишковци, знае се.

Да си припомним, че първата фирма, на която бе помогнато по време на извънредното положение в България е колекторска и тя получи 75 милиона! Коментарите са излишни. Това показва каква държава е България и защо все повече хора емигрират.

Време е т.н. колектори да ги наричаме събирачи или вземачи, защото думата колектор има немалко значения, едно от които не е особено приятно на мирис.

заемите имат и хубава страна ако искаш някой познат да не го виждаш повече, дай му парите които ти иска назаем! лошото е, че понякога това удоволствие е малко скъпичко

И също, ако искаш да си развалиш взаимоотношенията с някой , му дай заем! По възможност по-голям.

Ех, да можеше сега да сложат Майчето министър на нещо! Ама не може пусто, като си тъпа гъска. Айде, разцелувайте се с Д-р Слави Трифонов и започвай кампанията! Белким съберете 4%!

Мая ако не бяха я видели навремето в КЪЩАТА В БАНКЯ, по домашному, можеше и да и повярвам, че е алтернатива! Но вече няма как! А домакина на къщата, понеже е "кавалер", само и прави намеци за близките им отношениая, белким се засрами, ама тя е гьон сурат и не и пука! Това за сведение на малцината и привърженици!

Невярвам че майчето ще направи нещо за хората, този закон сигурно се пише за някой "наш" колектор!

Най мразя паразити които не искат да си връщат заемите. Сигурно всички имате такива познати. Които никога не връщат борча взет от вас.........

ся да ви светна - човек е най - богат когато банките са му взели всичко и повече няма накъде. бачкаш в сивия сектор и си въртиш синджирчето - ни банки, ни данъци внасяш!кеф!

после ще обвиняваш държавата че ти е малка пенсията. Тулуп

ето затова трябва такъв закон - не да се гледа интереса на банките, а на държавата! остава само да го проумеят кратунковците.

извинявай, ама какво ти пречеше да си работиш в сивия сектор и да си въртиш синджирчето преди да задлъжнееш към всички?? а данъците, данъците са друга бира! ще ги внесеш! ако не ти, наследниците ти!

не гледаш ли,че всеки си стяга куфара за друго място....ще им цункаш оная работа на децата ми - и ти и банката ти миризлива.

всерьоз? а къщичката ти и на бащати нивите и тях ли ще сложат в куфара когато тръгнат за россия, щото в европа където да идат, банките са същите като тук!

Марш куче комсомолско!!!

само пола е женски все пак

Как е мая барекова че да внася закони ? Колко депутати вкара нейната партия ? май 0 .............

Няма нужда от такъв палиативен закон. Необходимо е Българското Общество да се изправи и да предизвика незабавната забрана и изхвърляне на тези престъпни "колектори" от живота в България.

Това щеше да е възможно ако изобщо имаше в България такова нещо - ОБЩЕСТВО! Ако имаше общество, нямаше да има и нещастни старци,които живеят с пенсии два пъти под прага на беност. Това, го считам някак си за своя кауза - да помагам на бедни хора и затова ненавиждам вълчата алчност !

И как ще се събират борчовет от манговци като теб ?

не че нещо, ама ти колко пари дължиш? в смисъл колко хора и банки си завлякъл

Ти банките ли си зажалил?! Да не си банкер?

до сега няма зарегистриран случай някоя колекторска фирма да е изпратила свои служители при изряден платец! връщайте си чуждите парички навреме , както е написано в договора който сте подписали, и няма нивга да видите тези момчета!!

Да не ти дава Господ ад изпаднеш в положение на неизряден платец! Да те съкратят от работа, да се разболее някой от семейството ти или пък да почине! Голямата част от хората не си връщат дълговете не защото са мошенници, а защото са изпаднали в кофти ситуации! Плюйте су в пазвата да не ви се случва и НЕ СЪДЕТЕ, ЗА ДА НЕ БЪДЕТЕ СЪДЕНИ!

И да, и не. Ако някой е изряден платец ще вземе заем от банка, а не от бързите кредити, които отпускат заеми с огромна лихва. Има хора, които прибягват до такива заеми поради болест или смърт в семейството, но има други, които вземат заеми за почивка, за покупка на нов GSМ или нещо друго. Никога не съм просрочил вноска, дори когато трябваше да сме на хляб и вода/1997-98 г./, затова нямам проблем с банките, а бързите кредити избягвам..., но не знам някой изряден платец да е тормозен от банка или колекторска фирма.

Имало е такива случаи. Тормозиха 1г. моя близка, защото мобилният оператор не подал коректна информация. Преди няколко години и мен безпокоиха пак по някаква тяхна грешка.

Откъде извади статистиката?! От джоба на колекторите ли?

Предвидено е също, дълговете да се събират, само ако длъжникът е съгласен ... Мая, ти шегуваш ли се ?

Време е на ЧСИ-тата да им се орежат крилата, те прекаляват в повечето случеи!

точно в това е иронията, закона за ЧСИ-тата е пак на Майчето! Според теб какъв ще бъде нейният нов закон за Колекторите!?

Законът за ЧСИ-тата не е на Майчето, защото се прие през септември 2005г. а вносителите бяха от БСП/ Татяна Дончева и Любен Корнезов/ и от НДСВ! Поне за това Майчето няма вина.

Питам се защо мая продължава да се прави на паднала от небето????? след като и децата знаят че ''правилните'' закони са само тези дето гербавите ''прависти'' са ги написали за да защитават гербавите ''финансисти''...

Е, специално тоя закон тя го е писала при Орешара и сега е против него!

За пореден път сестра Галева се изявява като тъпа популистка? Не беше ли самата тя нвщото което развърза ръцете на колектори и пр при Орешара? От друга страна нали разправя, че била юрист? Респективно подава си проекто закона, сформира работна група със съответното министерство и последствие го предават на съответната парламентарна комисия! В случаят обаче трябва да се работи а тя е над тия неща :)))

Снайперистка е различно от юристка.

Какъв закон бре- бате им даде десетки милиони, а тя закон... Пари дай...

Този закон не е за хората, а за НЯКОЙ, сестра-галева не прави сличайни ходове!

"подаряваме ви готов законопроект за колекторите" Единственият закон който трябва да бъде приет за колекторите е да бъдат бесени по уличните стълбове. Обирджиите друго не заслужават.

...ще ми дадете ли пари на заем? И аз да усетя благината от новия ви закон

Мая ще смени дудука Бареков с учиндолския чалгар в предизборната борба. Лъжи, злоба, ярост и пак лъжи.

Манолова, има и други начини да се препитаваш.........

Те она веке мноо дръта.

Има и песионери бе човек....

Напоследък май се надпреварваме колкото се може повече български думи да изхвърляме от езика си и да си внасяме английски такива. Колектори вместо събиратели. Таргет групи вместо целеви групи. Кохезионна политика вместо политика на сплотеност. И така нататък...

си искам спестяванията за втора пенсия, но някой ги "стопи". и това са същите дето реват против законопроекта за длъжниците.

поредното доказателство че манолова не е завършила право! според конституцията ни, право на законодателна инициатива имат : министерски съвет главния хпрокурор всеки един действащ народен представител дрОгарката манолова не попада в нито една от тези категории!

Ти в коя попадаш ? Не мога да разбера защо ви дават компютри в Карлуково?

общо взето за да ви ограмотявам, червенушко неук!!

Избори идат, уважаеми госпожи и господа! Изрусената амбиция ще я виждаме все по-често да се пъчи, да се плюнчи и да развява грива!

И оня с пеленгаторите и зелените чорапи.......

Манолова, Има едни птичета, живеещи в пустинята Сахара. От липса на друга храна, са се научили да ядат камъчета. Но, били умни птичета! Преди да изядят камъчето, го мерили на дупето си. Дали ще излезе оттам след като го глътнат. Та ти, Манолова, тъпите птичета ли защитаваш? А уж били гражданите!

Виж ся, не става въпрос опрощаване на дългове, а за пресичане на мутренските практики за събиране на въпросните дългове и за начисляване на безумни хонорари за "колекторите". Преди време така действаха и контрольорите в градския транспорт. Така се бяха разпасали, че в края на краищата ЦГМ се принуди да въведе строги правила, за ад ги озъпти.

Майчееее, колко лева струва чантичката ти, душичко червена ??? Какво се правиш на социално слаба.........червени крадци и ЛЪЖЦИ .

поне като ви назначават да тролите, да ви избират поне малсо по - грамотни писмено и говоримо. селските ви диалекти не съответстват на обсъжданата тема!

малсо, малсо, колко малсо??

tonk11

Ми да - краварката в левия ъгъл.

След костинбродската завера тази не я признавам за човек. Бойко трябва публично да се извини, че я направи омбусман, и да каже ЗАЩО.

Мая е създала закон срещу гадните дребни колектори. Демек, в полза на добрия едър капитал. Иначе уж нас ни пази, но пази избирателно в определени области.

Манолова, защо врякаш толкова? И аз мисля, че трябва да се намалят таксите на ЧСИ-тата, защото станаха милионери, но и това ще стане. Защо внушаваш постоянно, че може да се взимат пари, които после да не се връщат??? Да не ти лопа нещо? И стига с това гражданите, та гражданите! Ние, дето не те харесваме какви сме.

първите - това са банкерски тролове. вторите - герберските тролове, които само потвърждават,че са лоби на банкерското.

Че Гевара, ти ли си?

а кога ще разбереш основното, а именно паричките които си взел назаем и щедро похарчил ще трябва да ги върнеш! с лихвите!!

Да ти припомня ли, че точно ти, през 2007 година, прокара така закона, че даде свръхправомощия на банките. Именно ти си човекът заради който се въведе на прословутия чл. 417 от ГПК. Да ти припомня по-конкретно една мръсотия, излязла от точно твоята глава: "...банките имат право да осъждат кредитоискателите без тяхно знание и по бърза процедура...." Днес на каква се правиш?!

Евтин ПР - нищо повече.

За систер галева -оди си у село. с учин дол ще сте ли лика прилика. Черв++ уро??!

Конституцията не е разпоредила на всеки безработен адвокат да законотворства. Кой ще носи отговорност за твоя закон, изрусен миндил? БСП и те не могат да те гледат. Внасяй си законопроекти в семейството и там си ги приемайте, отхвърляйте и изпълнявайте.

tonk11

Значи"за една година те са събирали вземания от граждани по 1 221 227 случая за общо 1.4 млрд. лв. при среден размер на дълга от 1161 лв." И това е лошо? Имаш да връщаш ама може да ти го вземат само ако си съгласен, ако не протетираш, ако си одобрил колектора. Не могат да те търсят, не могат да ти се обаждат, не могат ......! и кога ще се съберат тези пари? Демек може да вземеш заем ама после воже и да не го връщаш. И каква е тази работа?

Ми, може да се случи и на теб. "животът е палачинка", казваше баба ми, а тя беше мъдра жена.

tonk11

Ами може. Ако се случи /съмнителна работа/ ще си нося последствията. Няма да се чудя как да изклинча от условия на които съм се съгласил.