Манолова атакува в КС забраната за свободното къмпингуване

Днес Законът за устройство на Черноморското крайбрежие бе обнародван

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе, какво ви пречи ако отида на палатка на някой девствен плаж (вече се броят на прсъти, но ги има) за една нощ да се порадвам на звездите и сутринта да се бухна във водата. След такова приключение се чувствам толкова спокоен и изпълнен с енергия. Какъв ви е проблема, ако не оставям никакви боклуци след себе си? Тези коит оцапат трябва да се санкционират без значение дали са на палатка или са просто на плажа.

Пречи им, защото са умнокрасиви. Друга причина няма!!

Ами екстрементите в дупки ли ги ровите? Като чуя за диво къмпингуване и си представям осрани храсталаци.

веско, по същата логика мога да дойда, да си разпъна палетката в на баба ти нивата, и да се радвам на изгрева!

Логиката ти е бъгава, както на повечето ганьовци. Морската ивица е изключително държавна собственост и не е двор на ничия баба. Всеки може да пребивава там ако иска.

Жалки оскотяли злобари, винаги ще сте най-големите мизерници в Европа. Ексрементите от грозните мутро-барок хотели които се изливат директно в морето не са проблем, а ексрементите в дупки в гората са, жалки озлобени скотове...

Майчеее, ма много купешки думи си научила?!! Що не им го рекнеш направо???

До този момент, Манолова защитаваше справедливи каузи , в интерес на обществото. В тоя случай милата нещо попрекали .Тръгнала да защитаваа интереси на едни хора със значителни финансови възможности ,които твърдят,че им се нарушават правата. Ама колко граждани могат да броят пари за един кемпер- това са богатите ,дето карат по три месеца почивка на море. На море,ама в имоти я на община ,я на частни лица .Тях,собствениците на имоти някой да им защитава правата? И тъй като тия" ощетени "са главно софиянци-хайде да вдига пушилка, че избори идват ! Съветвам Манолова да не прекалява със правата на омбудсман,с цел поява в публичното пространство в защита на богати софиянци . Kойто има кемпер не е някакъв бедняк ,да е така добър да го поставя на определените места и да си плаща за това.Авантата свърши. Защо иска само общините да поема парите за почистване след като кемперите си отидат ? Виждала ли е каква свинщина остава след тях?

Богатите отдавна са по лодките в гръцките морета!

Партията не може да я напусне! Напук е на всичко. Преди това 10 години твореше законите, срещу които сега се бори пламенно. Социалисти, Сър!

Организирам група,и отиваме в село Жилинци около вилата на Мая Костинбродска.Ще къпингуваме на голямата поляна,ще акаме ,ще пикаме,ще поканим и Берковската музика.

На петата минута ще те гръмнат.

Действайте, кой ви спира. Ама видимо не сте ходили да къмпиингувате никога през живота си!! За сметка на това искате да пречоте на другите да го правят!!! Типичен умнокрасавец!!!

Майчето пак изписала куп безсмислици летално кореспондиращи с исканията на кемперуващите. Пределно наясно е, че така лаишки представено няма да мине. Но пък на нея не и е и целта да мине а просто ПР да става та ако може някой балък да и се върже с цел гласоподаването му в нейна полза.

Само така Майче... С теб сме... Ще ми забраняват те....санкциии...глобиии... ааййде де...За бетони и хотели може...а за палатка не може...айде де!

истанбулската коза на братя галеви се прави на народен човек, щото иска да става кмет и да стои още на топло!

Я Майчето да каже къде в Европата наш селчо може да си опъне палатката или да си натресе караваната на плажа, да пали огньове и да се.ре в храстите. Даже и в хвалената Гърция отнасяш солена глоба или конфискация на караваната.

Айде стига с това "сране" бре! Банални станахте ! Много ми е интересно "ВИЕ" дето не серете из храстите а в позлатените ви тоалетни чинии...къде ви отиват л....та ? А ? Къде бе ? Ще кажеш в пречиствателните... добре ,там ,където ги има...ами след пречиствателните какво става ? А? От както има биологичен Живот на планетата, от най-нисшите до най висшите видове ...всички милиони години са се освобождавали сред Природата... Да не би все в тоалетни чинии да са ходили. Проблема с опазването на природата е от съвсем друго естество... Има замърсители ,които по естествен път се разграждат за десетки години...да не кажа и ...стотици... Точно те замърсяват и УНИЩОЖАВАТ Природата, а не фекалиите , каквито и да са ...човешки или животински... Ама такива ,като вас си разхождате мастиите по детските площадки и около блоковете да серат и пикаят на воля ...нали ?

Да, прав си. Диваците и зверовете милиони години са се освобождавали сред природата на милиони квадратни километри, по цялото земно кълбо. Но сега диваците с хавлийка и чадър искат да правят това на няколко стотин квадратни метра, не се трият с листа, жените им използват трудно разградими дамски превръзки, унищожават малкото гора, останала около девствените плажове за да си палят дивите огньове, пликчетата, с които си носят яденето после не ги използват за да си съберат боклуците. Е, това е банално вече и на това трябва да се сложи някакъв ред. И най-важното - по отношението ти към животните ми е ясно какъв си. С последното си изречение се нас.ра на метеното.

Франция, Испания, Румъния, Унгария, Полша и в много от северните държави!!! Други въпроси?

Във Франция е забранено със закон, но там са малко по-толерантни - условието е, разпъваш си палатката вечер и сутрин рано я прибираш. В Испания има строго определени зони за свободно къмпингуване. За Унгария малко си се объркал, стига да не става дума за палатки около някое село, само опитай да направи това около Балатон ... не ти препоръчвам. За другите нямам впечатления. Но за всички изброени от мен, само ако посмееш за запалиш огън, може и в затвора да влезеш. И това се отнася само за палатки, а не за кемпери.

Ти май не си излизал от България.

Как не се умори да лае тази жена! Все трябва да е пред очите ни! Нали кметското място ще атакува , или още си прави реклама!

Това със забраната за свободно къмпингуване е голяма глупост. Много по-важно е да се въведат строги и много ефикасни закони срещу замърсяването с фасове, найлонки и др, много е важно да се спрат всякакви автомобили да се разхождат и паркират по плажовете, да задължат концесионерите да чистят плажовете. Да се правят много проверки, да има много инспектори и да се пишат зверски глоби, които после стриктно да се удържат от заплати (и др доходи) на тези, които не плащат.

Какво означава свободно къмпингуване? За това има къмпинги.

Наостина ли има къмпинги?!? Не и в България!!!