Местан: Турско малцинство у нас, както българско в Албания

В Албания 50 000 българи са национално малцинство, а близо милион турци в България какви сме? Това пита лидерът на ДОСТ Лютви Местан в специална позиция.

Обратно в новината

Коментари - Местан: Турско малцинство у нас, както българско в Албания | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Българската държава е еднонационална, всеки може да си се определя етнически както си иска, но си остава български гражданин със всички права и задължения.

На този турски парцал що не му отнемат българското гражданство.

по признато от това -здраве му кажи-едва ли някъде малцинство, има повече права от турското у нас...

Няма разумен човек, бил той българин или не, който да отрича съществуването на турско малцинство в България. Не признаването на този факт ще има ефекта на зариване на главата в пясъка. Нима ще отчете съществуването на цигани, турци и пр. малцинства в РБ!

По твоето разсъждение никой не отрича съществуването на корупция! Хахах говор и религия не дават произход!

Дали го признаваме или не факт е, че в България има турско малцинство, както и ромско, еврейско, арменско, каракачанско, а напоследък и руско. О всички изброени най-опасно е руското. От турско робство сме се освободили, но попаднем ли под руско ще последваме съдбата на волжките българи и още около двеста малцинствени групи, потискани от РФ сега, а преди от другите форми на руската империя. Българино, внимавай!!!

има етнически, но не и национални малцинства защото нашата нация е създадена през 19 век, по рано от турската и от руската нации създадени през 20 век

Да то се знае, че турците искат автономия, искат я отдавна. Като цяло мюслюмите са завоеватели по природа и искат малко по малко цяла европа.

Няма такова нещо. В България няма турци. Турците са избягали при руско-турската война. Останаха само прабългари, траки, арменци и евреи.

И малоумни Божовци с неясен произход също останаха, за съжаление!

През 1913 г. дядо ми, 12-годишен тогава, заедно със семейството си е прогонен от родното си село близо до град Чорлу, заедно с всички останали съселяни, част от 300 хил. българи от Източна Тракия. Дават им 2 часа да напуснат, а докато пътуват пеша към България керваните са нападани, клани и ограбвани. Баба ми получава инфаркт 1 час след като тръгват. Но трябва да кажа, че дядо ми не мразеше турците. Онези от вас които се чувстват турци имате възможността да живеете в България, където като цяло се ползвате с уважение. А такива като Местан са си поставили други цели по-добре да си затворят устата: Конституция на Република България Чл. 2. (1) Република България е единна държава с местно самоуправление. В нея не се допускат автономни териториални образувания. (2) Териториалната цялост на Република България е неприкосновена. Чл. 3. Официалният език в републиката е българският.

няма смисъл да ми говориш за баба си и дядо си,все лъжи и измислици,аз съм жива история,смениха ни имената под дулото на автоматите на червените барети,маика ми,баща ми,леля ми,вуичо ми бяха постоянно репресирани малтретирани на работните им места,а лично аз в училище неколкократно бях обвиняван неоснователно за сепаративна деиност,без никакви доказателства,само за това,че бях турчин,физическия и психически тормоз ни принуди да напуснем родните си земи,където ти сега живееш и си мислиш,че това е твое право

Муратчо, щом ще връщаш лентата, я върни доста по-назад: как са дошли по нашите земи едни диви и жестоки чалми, как едно еврейче им предава Търновград, какво са правили тези резняци с нас пет века, мини през черепите в Батак и т. н... и не ми реви за шибаните ви имена! Ами изнесете се всички при новия ви султан и не ни предизвиквайте, че може пак да ви се случу случка - останали са още българи като мен и не ни пука въобще от вас анадолски нищожества!!!

И какъв ти е дерта Мурате? Аз написах това за дядо си, защото вие пишете тук за събития отпреди 30 години, които аз не съм одобрявал точно поради това, което се е случило с предшествениците ми. Каква е връзката между Възродителния Процес или репресии ако щеш го наречи и това което иска Местан през 2017, когато вие турците, циганите, арменците и т.н. имате същите права като етническите българи? В българия малцинства няма, им българи с различен етнос. Признаването на малцинство означава специални привилегии за него. Е. няма да стане.

Не се хващайте на въдицата на това долно същество, местан-павел! Той търси място под слънцето с антибългарска реторика. Е, павелчо, няма да ти мине номера защото от страх сам се освети, че работиш за чужда на България държава! И не търси разделение, и не насъсквай кротките български мюсюлмани и българите защото е подсъдно!

Българско Малцинство има там, където българска територия е била заграбена или подарена на друга държава и българите са останали на нея. Българските турци са на българска територия.... Какво малцинство, какви 5 лева.

Да ти пикая на логиката! Значи, ти, щом си от Монтана, си монтанско малцинство там, но ако си в Лом ще си ломско, а?

- слагаш чалмата, обуваш потурите и бегом в Турция Там ще си мнозинство. Но подлите ти и цигански номера и там няма да ги траят. Навсякъде ще си зле.

Всеки български гражданин е длъжен да обича нашата родина България, да работи за нейния просперитет и за добруването на цялата българска нация независимо как се самоопределя, всичко друго е против конституцията и морала.

Честит Празник - Будни Българи!

Може би не е тук мястото или пък - точно тук е добре да кажа: Днес е 1-ви Ноември! Ден, в който България ТРЯБВА да празнува Будителите си! Дираджийницата не го отбелязва по достойнство, даже хич, ако не броим някава статия, там някъде из дебрите на сайата ... Но такива си писачите - СЛАБОГРАМОТНИ, С ДОБРЕ ТРНИРАН СЛУГИНАЖ, ГОТОВИ ДА СЕ ОТДАДАТ НА КОЯТО И ДА Е ГОСПОДАРСКА ТЪПОТИЯ! Но стига мрак! ДНЕС Е ДЕН НА БЪЛГАРСКИТЕ БУДИТЕЛИ! ДИРЕТЕ ГИ, ЧЕТЕТ ЗА ТЯХ, ВИЖТЕ КОИ СЪВРЕМЕННИЦИ СА ТАКИВА И ИМ ОТДАЙТЕ ЗАСЛУЖЕНОТО !!! Честит Празник - Будни Българи!

Чудя се какво говори за българския народ това, че празнува, че някой е трябвало да го бута да го събуди.

Ами всеки народ си има мърша. Във всеки народ има по-заспала и по-будна част. Ти от коя си? :) И така по-будната буди по-заспалата. Смисъла е въздигане, единение и усилване на качествата на целия народ. А защо си ползвал асоциативно името "Алеко К." - сам ни кажи!

Не плюй,защото после трябва да лижеш!

Ако добре съм те разбрал, това го казваш на Лютви. Прав си.

Eрдоган е велик политик,именно тои ще накара вас ганювците да си платите за кървавото злодеяние''Bъзродителен процес''....все още не сте си платили и не сте дали сметка за тази свинщина.....нищо не е забравено и никому нищо не е простено

Аз отричма насилието от комунягите през 1984 и въобще през процеса Грешно наричан "Възродителен"!!!! ИЗВИНЯВАМ СЕ ОТ МОЕ ИМЕ И НА МОИТЕ РОДОВЕ БЪЛГАРСКИ!!! Ние, нормалните Българи сме против това Зверство от страна на болшевиките!!! НО!!!! - Помниш ли Батак? Ходил ли си там? Влизал ли си в черковата? Какво знаеш за Батак? А въобще какво знаеш за ТУРСКИТЕ и не само зверства по време на ТУРСКОТО!? РОБСТВО!? в България? Какво знаеш за Девширмето, за Рекрутите, за Еничарите???? Кога ТИ и Турция, заедно с вашия побъркан главатар ЩЕ СЕ ИЗВИНИТЕ ЗА ТОВА НА БЪЛГАРИЯ???? За да ни продължат днес отношенията като на човеци и съседи, да имаме добър комшулук, на който историята е само лош спомен!

какво ти нещо заплашваш ли и от чие име го правиш, нещо май не си коректен към никого

Може и да победите но няма да сте вие а ще е Турция :) вие който се мислите за турци докато дойдат да ви спасят ще ви изколим до 9 коляно а сега една Задачкаааа :) накратко .. да не би когато България е била завзета от турция ;) зад турската пехота да са вървели бременни кадъни и като сте ни завзели хоп да са родили тук :) истината за Българските турци е че са в най най лошия случай 50 - 50 % Българи и след това турци :)

Човек е такъв, какъвто се чувствува. Ти, който не познаваш собствения си корен ли ще даваш акъл на някой какъв и дали е 50% или 20% някакъв си? Е, заради подобни изроди ни мразят по целия свят и не ни приемат в него!

Известно е, че на малките народи, сред които попада и българският, присвояването им е в кръвта. Те смятат, че като си присвоят парченце чужда територия или история ще станат по-големи и по-богати. Това е комплекс.

че да даваш такива оценки, мислейки си ги сам за верни? Че и постулати мяташ! Погледни се! Само една отрепка може да каже това, дето си написал! ПФУ!!!!!!!! Какво е присъеднинила България? Кога? Знаеш ли кои и какви са Българите? Мисля, че нищо не знаеш! Защото си безродник, циганин и келеме!

За изключително краткия период на кампанията - до февруари 1985 г., са сменени личните документи на над 800 000 души. Сменени са дори имената на покойните им роднини, а на места дори са унищожени мюсюлманските гробища, свидетелстват архивите, събрани в книгата "История на Народна Република България. Режимът и обществото".

Така ни заповядаха болшевиките, на които слугувахме!

В България няма турци, има помаци - българи, които изповядват ислям. Нима може да вините българския народ за възродителния процес - проведен от ДС и БКП? Ако сте живяли по това време следва да знаете, че всички българи бяха подложени на терор и геноцид, всички бяхме задължени да кръщаваме децата си по списък..... Но, т.н. "турци" бяха с много привилегии: например прием в университет. Доган и Местан са приети във ВУЗ с по-малък бал, вместо други с по-голям бал, но без техните привилегии....Знаете ли, че Доган е работел за ДС от студент? Помните ли, че работи с БКП-БСП от 90 г.???

Първо са сменени личните имена в Кърджалийски и Хасковски окръг, а после и в Североизточна България, където евентуалните "провокатори вече са арестувани или мобилизирани за военно обучение. За целта селищата са блокирани от милиция и войски, които стрелят във въздуха, вкарват се и танкове и бронетранспортьори. Още в началото се стига до сблъсъци и жертви.

Забелязал съм ,че когато се появи статия за Турцитe или се споменава Турция ,веднага отдолу по новината се явява цяла кохорта драскачи. И започват да драскат с умиление тъпотиите си.А някои се правят и на много умни. Не знам какво им е направила Турция ,но явно по този начин си печелят доларчета ,защото за други новини не коментират. Западняшките тролове църкат та се късат ама файда никва! Освен да зилъжат някой заблуден младеж!

А въпроса ти трябва да е - Какво ли не е правила Турция на България!!! Отговора: Каквото се сетиш - завладяване, робство, помохамеданчване ...вековни мъки!!!

Гошо ,каква е тая ненавист бе човек???типичен българин си,мразиш себе си,съседите,роднините и всичко друго!живееш сигурно в някоя кочина и гадно миришеш на свинско с чесън и евтина ракия

Специално Местан е такава политическа проститутка, че няма дума казана от него, която да не обслужва интереси на тези които са му платили повече. Той трябва да бъде изолиран завинаги не само от политическия живот в България, но и от хората въобще.

Знам, че по-голямата част от писачите са меко казано расисти. Наистина незнаете какво са преживели тези хора при смяната на имената, ами то не беше само това, не им позволяваха да ползват държавен транпорт ако имат кърпа на главите си, не ги обслужваха в магазините и ред други неща, които не може да си представите. Предполагам, че сте млади хора и тези неща не са ви известни, и затова пишете толкова грозни неща за тези хора. Те също са човеци, дори може би повече от някои , които се наричат "патриоти"

Статията си е много точна и умна.Това че не ви е угодна не я прави глупава. Истината ви боли. Прочистването сам съм го преживял.Побългаряването на турците е най голямото петно в историята на България. Чист геноцид си беше

Като стана въпрос за геноцид- Много поздрави имаш от Армения, Гърция и България!

И от Батак и Стара Загора.

Така се казва един връх в Стара планина. Преименуван от вас, читаците на Коруджа! Прочети кои са турците, отде идат и какво са направили за времето на съществуването си! Направи след това и за Българите! Ако можеш сравни резултатите! Ако ти стиска - пиши тук какво си разбрал!

Хакане, знаеш ли какво означава името ти? Хакан!? Измир!? Къде е смисъла на твоето безсмислие?? Бъди си турчин щом ти харесва! На знай, че не си първи на света, и ние не сме! Итвоите не са!! Докато за нашите има спорове, има някакви факти и артефакти, които подават крайчеца (засега) на друга информация ... Не е повод за гордост, но Истината не се влияе от такива човешки параметри!

Близо един милион турци... - и как точно ги изчисли?

Oсновната разлика между нас и онази Европа, която е избрала да поеме отговорността за миналото си. Европата, част от която няма как да станем, докато продължаваме да живеем в отрицание.

B България на системно етническо прочистване, потискане, прогонване и всевъзможен тормоз, психически и физически, са подложени около 2 милионa и половина души

Hай-срамната страница в новата българска история кампанията за етническо прочистване, известна под евфемистичното название възродителен процес (между другото първата в Европа от такъв мащаб след края на войната и свързаните с нея прочиствания и обмени на населения).

А петсттотин години османотурски геноцид спрямо българите не е по-срамен така ли? Известно ли ти е колко "възродителни процеси" са били извършени спрямо българите през последните седемстотин години? Къде са българите днес в Егейска Македония? Къде са българите в Одринска Тракия, къде са в Белморска Тракия, Северна Добруджа? Дори и днес продължава насилствената асимилация на българи в съседни балкански страни.

Трябва да знаем, че България и била част от една огромна държава. Още 52 съвременни страни са били в рамките на Османската империя. Всички те днес са суверенни съвременни държави. Били са част от нея между 400 и 600 години и са запазили своята вяра, бит, традиции. В рамките на Османската империя няма асимилиран народ. Не е имало народ, който да е попаднал в империята и да е изчезнал заради нея

Тва помаци тва цигани, тва турци всичко тва трябва да се пречисти, мамка му. Или да се пречисти, или да си хваща пътя. А ако не ще Хмммммммммм Cистемни прочистване на българската нация от чужди и особено ориенталски чужди елементи

Точно този аспект на въпроса не е релевантен към националното малцинство. Не става въпрос за турците в България, става въпрос за един добре организиран, добре премислен сценарий за непрекъснато връщане към казуса ДОСТ.

А българското малцинство в Турция?

лютви малко пресилва! турците в България са 585 024 броя, според преброяването през 2011г. те са 8.8% от населението. според майчиният им език са: турски 564 858. български 18 975. ромски 549. руски 15. татарски 8. арабски 4. румънски 4. друг 52 . не се определя 555. не виждам обаче причина да изпадате в истерия! турско малцинство в България има, бройката е известна. проблема е, че незнайно защо, всеки си мисли , че малцинствата трябва да имат отделни права! това не е тъй, според Конституцията ни!

Това ДС мекере , защо все още му позволяват публични изявления .?

ЦРУ ,ФБР ,ДАНС , какво чакат ?! Този има дебела банкова сметка в Катар ! Плаща му се да срине България !

Този още ли е жив,няма ли кой да го свитне!

местане,тези 50 000 българи нямат за лидер ислямизиран психопат,който иска да присъедини Албания към България.Така,че не плямпай уроде безроден.Като си турчин...бохчата,чалмата,потурите и марш в Анадола.

Така е при двойните агенти,дето ближат два задника,не остава никакъв морал,достойнство,уважение към другите!

Значи не искал хората да са равнопоставени граждани, каквито са, а да били малцинство. За да им свирят по турската струна, която не е турска. В България всички сме равни и хич не ме интересува кой как и на кой бог се моли в къщи. Защото молитвата е личен, дълбоко интимен акт. Освен това този мерзавец подстрекава хората да говорели на майчин език, за да ги държи в робство като им дава дърва, а те гласуват за него. А той пък ще ходи за тези гласове да му плащат в Турция. Какъв мерзавец. Хората са равни и имат права само когато говорят езика на страната, институциите, службите. Има ли кой да му се връзва????

Не е лошо да ВЪЗЦАРИШ ИСТОРИЧЕСКАТА ИСТИНА най-накрая, ОПИСАНА в османските архиви - в това население ТУРЦИ НЯМА! А ТИ ТРЯБВА да си МНОГО ОБИДЕН за ТВОЯТА БАБА, свила децата си до полата и с бебе в ръце до локви и ручеи от топла кръв в земята, поглеждаща с див ужас дядо ти, който НЕ иска да приеме исляма пред османци, размахващи ятагана над съселяните му. И накрая в мириса на топла кръв и писъци, той кимва на баба ти, че ще пожали живота на децата си. И ....забулени, НО ОЦЕЛЕЛИ, в ИМЕТО НА ЖИВОТА започват да учат турски молитви и езика на молитвите, да се кланят, но основно учат децата си, за да оцелеят след тях. А твоята ПЪРВА БАБА и ДЯДО, приели ИСЛЯМА, докато са били живи, тихо в себе си са се молили на своя си бог. И до ден днешен ТВОЯТА БАБА И ДЯДО, МЕСТАНЧО, се обръщат в гроба. Няколко твои поколения баби и дядовци, поради кръв и убийства СЕ Е НАЛОЖИЛО да приемат ИСЛЯМА, за да спасят ЖИВОТА, и ЗА ДА ТЕ ИМА ТЕБ ДНЕС. Да говориш за ПРАВА. НЕ Е КЪСНО ДА ВЪЗЦАРИШ ИСТОРИЧЕСКАТА ИСТИНА И ДА ЗАЩИТИШ ПОГАЗЕНАТА им ЧЕСТ и ЖИВОТА ИМ !!!

Г-н Местан,я кажи честно в товят списък който си предал на десятника ти ,в размирната 1983г кои 10 близки познати твои българи са били в него.

Драгим Местан-Екзатни,Ти като си бил турско малкцинство,както българското в Албания,как така научи добре българският език?Кажи къде завърши българска филология,кой ти пречи и колко пари си платил за образованието си(Естествено ,че и лев не си дал,щото си завършил по бай Тошово време)Някой пречил ли ти е?Турско малцинство в България няма,има българи изповядващи ислям.България ,няма какво да подписва 1999г като Албания,защото никога не е делила гражданите си,поне докато не ви подкокороса Турция прз 1983година.Теб като те напъне още малко глада и сам ще си кажеш как и за кой работиш

почти всичките ми работници са от Силистра,Исперих, Шуменско, Златоград, Кърджали, Родопите.. С всичките си права на гражданите на България. И в очите им чета страха като дойдат избори. И омразата им към вашето лицемерно, престъпно, ограбващо ги за едните дърва за огрев, ПОКРОВИТЕЛСТВО. РАВНИ СА ТЕЗИ ХОРА С ВСИЧКИ НАС - и в работа, и в избор на местоживеене, и в избор на религия, и в болници, и в служби, и в университети децата им учат... И с баклава ни черпят, а ние ги черпим за Великден. РАВНИ СА! С ПРАВА! Само СТРАХЪТ в очите и душите им от вашите МАРОДЕРСТВА се чете НЕСКРИТ!

В цял свят, във всички времена, религии и култури, ПРЕДАТЕЛИТЕ ги УБИВАТ, след като СВЪРШАТ МРЪСНАТА РАБОТА!!!!! Защото ПРЕДАТЕЛЯТ си ОСТАВА ПРЕДАТЕЛ!!! ПАЗИ СЕ !!!!! И по-спокойно го давай! Нищо, че много сгафи с тоя "ЕВРОАТЛАНТИЗЪМ" пред Ердоган! Нали там вече не на мода, даже за тази дума има арест, затвор, съд и смърт. Седни си на задника, че цяла Турция знае, че си с българска кръв и СИ ПОД СЪМНЕНИЕ!!!!!

Не го мисли ти Местан. Той вече си живее по-добре, отколкото ги някога можеш да си преставиш, и пак ще си живее добре, докато ти се чудиш как да свържеш двата края с пенсията си. Ти няма да го уплашиш, докато целият български народ му позволява да си развява коня.

Ква пенсия, бе? Ти ли мен ще успокояваш, бе тъпак, пак ли не можеш се сети за що иде реч, а плитък???

Мидхат паша - управител на Дунавския вилает през втората половина на ХIХ век: "...Трябва да се отбележи, че сред българите има един милион мохамедани, в това число не са включени нито татари, нито черкези, тези мохамедани не са дошли от Азия, както обикновено се мисли, това са потомци на същите тези българи преобърнати в исляма през епохата на завоеванието и през следващите години, това са чеда на същото тази страна, на същата тази раса, произлезли са от същото това коляно..."

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++БЛАГОДАРЯ ЗА ЦИТАТА ОТ ОСМАНСКИТЕ АРХИВИ !!!!! ДАНО ГО ПРОЧЕТАТ НАШИТЕ МЮСЮЛМАНИ ОТ РОДОПИТЕ - красиви, снажни, напети, трудолюбиви и честни - ИСТИНСКИ БЪЛГАРИ ПО КРЪВ !!!!!!! ОБИЧАМЕ ГИ!!!!!!

А ето ми още веднъж "спама", дираджии нещастни: Ало, селския даскал Местан, в България турци няма, аланкоолу! Турците като нация се появяват едва от 1923г. насетне! Преди това турска нация в Османската империя просто няма. За разлика от българи, сърби, власи и други. Под "турци" в Османската империя се разбира само и единствено мюсюлмани, ислямизирани от местното население на Балканския полуостров. Щото турци извън Европа в Османскаат империя няма. Арабите не наричат османците турци! Когато Ататюрк започва след 1923 година да създава в Анадола турската нация (заради което е наречен и "Баща на турците" - Ата Тюрк) навсякъде набивал в главите на местните :"Вие сте турци, не сте мюсюлмани", а те му отговаряли:"А, така ли, не знаехме"! Това го твърдят фрeнски историци документален филм по Nat Geо, т.е. не е измислица! Ето защо турско малцинство в България няма!Ама тоя сбъркан "турчин" Местан заради жълтиците, които му дрънчи грузинския помак Ерсдухан, също "турчин" :-))) , си дава и задника да извращава истината! Баси алчния и тъп даскал!

Мръсно турско говедо ! Тоя мръсник трябва да го разпнат на 4 коня !

бедните честнии трудолюбиви хора от кърджалийско, чиито пари крадохте, за да се обогатявате, а ПРЕДСТАВИТЕЛ на ТУРСКАТА ДЪРЖАВА и съответно - НА ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ. Същата тази ТУРСКА ДЪРЖАВА в АРХИВИТЕ си ПРЕЗ 18 ВЕК Е ПРИЗНАЛА, ЧЕ: В БЪЛГАРИЯ ТУРЦИ Н Я М А !!!! Днешните турци наричат тези хора ДНЕС -ЦИГАНИ, когато отидат да работят там. НЕ СИ ПРИСВОЯВАЙ БЪЛГАРСКО НАСЕЛЕНИЕ С БЪЛГАРСКИ ГЕНИ. Това, че изповядва малко по-различни обичаи НЕ Е ФАКТ ЗА ТУРСКО МАЛЦИНСТВО!!!!!! КАКТО НЯМА ТАКОВА БЪЛГАРСКО В ТУРЦИЯ! СЪВЕТВАМ ТЕ ДА НАПИШЕШ СЪЩОТО ПИСМО ДО ЕРДОГАН ЗА БЪЛГАРИТЕ В ТУРЦИЯ - ТРАКИЯ и МАЛА АЗИЯ, които не могат да говорят езика си, да се зоват българи, нито да носят БЪЛГАРСКИ ИМЕНА!!!!!!

ТИ ЛИ ЩЕ ГОВОРИШ ЗА ПРАВА?????? България е на ПЪРВО МЯСТО В СВЕТА по БРОЙ ДЖАМИИ за ГЛАВА НА НАСЕЛЕНИЕ с ИСЛЯМска религия????? ТИ ??? ТИ ??? ТИ ???? НАСЕЛЕНИЕ С ЧИСТА БЪЛГАРСКА КРЪВ, но с ислямска религия, ЛИБЕРАЛНА И ЕВРОПЕИЗИРАНА.

Стига си говорил лъжи, бе. В Европа това с джамиите е Англия, не България.

аааа, а турскя от къде са го научили ,ще ти обясня от къде ,от майките си ,затова се нарича майчин език, да не мислиш че са ходили на курсове специало да учат език или ей така им се е появил в главата от нищото, тебе кои те е учил на блгарски,що не ти се появи в главата ей така от нищото китайски например???

Хходи при майка си в Турция, бе! Стиска ли ти? Там не те признават и ти викат циганин и турския ти не е турски. Че и в пандиза ще те натирят. Ходи и ела кажи що си бял и що си със светли очи, ноооо след като видиш турците в Анадола. Не тия в Истанбул, дето са с български гени и ги прибират за фотомодели и артисти в сериалите !!!!! Я, СЕГА МИ ОБЯСНИ, ЗАЩО ЕРДОГАН ЗАСЕКРЕТИ ДНК-изследванията на турския народ ???? ХА-ХАХАХХА!

Ти не бери грижа на арменците, щото те в СОЦ-а работеха като златари, часовникари и партийни лидери, телевизионни лица! От три говорителки на НОВИНИТЕ -една е с арменско име, от двама ВОДЕЩИ по ТВ на ПАНОРАМА и НАЙ-сериозните предавания, единият е с арменско име. НО...... ТЕ СА ХРИСТИЯНИ !!!! И ИЗПОВЯДВАТ НАШАТА КУЛТУРА!!!!!! И СЕ ЖЕНЯТ ЗА БЪЛГАРИ !!!!!! ТА, КОИ, викаш полу-българи, полу-арменци да ги обявим за арменско малцинство, след като са второ-трето поколение смесени бракове ??????? С една култура и религия, и ценности ???? Я, ходи в Турция да защитаваш БЪЛГАРИТЕ !!!! Нали се пишеш за БГ-ПАТРИОТ ?! ДОКАЖИ ГО !!!!! Стиска ли ти ????? Че и за ЕВРОАТЛАНТИК се обяви ?!!! Я ходи в Турция да го обявиш !!! СТИСКА ЛИ ТИииии ???? Или викаш ТАМ НЯМАШ ПРАВА И ЩЕ ЛЕЖИШ В ЗАТВОРА ЗА ТАКАВА СВОБОДА НА СЛОВОТО, КАКВАТО ИМАШ ТУК - в БЪЛГАРИЯ ??????

В Турция българи няма. Няма такъв етнос, нито пък малцинство. Има само Асан дето се моли тайно в къщи на Христос. Местан, къде си? Има неправда, и то в Турция. Задействай се! Веднага! Борецо за права и свободи!

Ке стане. В държавата на българите, в която царуват циганите, няма начин да не стане. Българите сами ще го позволят, както позволяват да царуват циганите.