Взривиха известна блогърка след обвинения в корупция

Известната малтийска журналистка и блогърка Дафне Каруана Галиция, обвинила правителството на страната си в корупция, загина при бомбен атентат.

Обратно в новината

Коментари - Взривиха известна блогърка след обвинения в корупция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Aleko

Да, в Малта има яка корупция!

Ей точно заради такива опасения ... Нали знаете, че откраднатите документи от Мосат Фонсека в Панама, бяха разпределени между журналисти от различни страни. В разследването участват повече от 370 журналисти от 109 медии в 76 страни по света. За българия отговаря журналистката Алексения Димитрова .... и разбира се, уличени български политици няма!!!! Няма и да има! Бойко нали ви каза - няма осъдени, щото няма Корупция!

Дир-а, оправете си заглавието! Така написано, излиза все едно блогърката е била обвинена в корупция.

Да се наложат санкции на Русия и Иран.

Обвиненият в корупция премиер е осъдил убийството... Дали някога ще разкрият и докажат кой е поръчителят? Уупс, да не изказвам съмнения, че току-виж и мен са ме поръчали...

Ужас!

Сигурно е заела чуждо паркомясто.

Дъщерята на азербайджанския президент е приятелка и наш Бойко и компания. Само как като принцеса я посрещнаха тази година.

До болка познато. Ми той еврейският дебил и българоубиец цар Иван Шишман много пъти се е дупил пред султаните Мурад и Баязид.

ЕВРОПЕЙСКИ ЦЕННОСТИ. НА ЕС МУ ЛИПСВА САМО ЕДИН СТАЛИН. СТАЛИНКА ВЕЧЕ СИ ИМАХА.

Тук ми мирише на социализъм...

Глобалистите не прощават! Това сигурно пак е "терористична атака"!

Ето защо по-висшестоящ не е здравословно да се обвинява, а направо трябва да се ликвидира.

Политковская така я светнаха за подарък на рожденния ден на Путлер.

Естествено, ЦРУ винаги разчистват дискредитираните и ненужни активи. Така хем се оттървават от неудобни потенциални свидетели, хем хвърлят обвинения срещу набелязаната цел. Ако беше дело на Путин / ФСБ, Политковская щеше тихо да изчезне някоя нощ и нищо нямаше да се разбере.

Хайде, хайде! То американците, франсетата и англичаните уж не действат и те така, а за Политковска, там америкнците си я светнаха за обвинят Путин! Хем я гръмнаха и от срам създадоха и награда на нейно име!

Истинското име на Пукковская е Мезепа и е жидка:) затва риват толкова:)

Обикновен случай на самовзривяване, идентичен със саморазвиващите се болтове на Мерцедес. Целта на соросоидите е само да привличат внимание и да се правят на жертви. Биволите също често се самоубиват.

е, сегавече си обяснявам някои иначе противоречиви неща за малта...

виждам че ,,малта,, се интегрира добре в евростандартите...като нас...!!!

Важното е, че е взривена демократично. Гръмната е по всички евро-стандарти.

Нечовешки коментар.

НароденСъд 2

Така е. Да си правя майтап със смъртта на човек, не е присъщо за мен. И тази женица, както много други хора си замина, опитвайки се да направи светът ни по-честен и справедлив. Тук просто съм се опитал да иронизирам демократичният строй и колко много се различава от предишният...

Тази са я взривили, при нас ги бият. Във Франция ги бяха изпозастреляли. Да си разследващ журналист винаги е било опасно. Но у нас журналистите като че ли са изгубили основната си защита - обществото, което ги защитава и им вярва. Защо? Ами, защото всички пищят за свободата на словото, а всъщност тази свобода им е необходима само, за да могат да я отдават под наем на "платежоспособни господа". Не знам дали сте забелязали но у нас журналистическите разследвания са предимно за злоупотреби със спирки. Скандалите и гейтовете тръгват от самите политици, т.е. вътрешна работа, а не разкрития. Но не винаги е било така. И ние имахме раследващи журналисти, ето някои от тях: Ана Заркова - залята с киселина Огнян Стефанов - инвалидизиран Люба Кулезич - пребита и "трансферирана" в кабеларка И така останахме с журналисти като Виктор Николаев, Аничка-Баничка, Венелин Петков и Антон Хекимян - много добре платени пазители на "добрия тон" и "стабилността", а иначе по договор се водят журналисти.

Не само в България е така. Някак си в целия "цивилизован свят" ситуацията е същата. А в нецивилизования е още по-зле. Просто епохата на свободите свърши, навсякъде.

Никога не е имало такава епоха - просто медиите си показват истинското предназначение: за дезинформация. Кога ли ще ги забранят поголовно

Петер Лавел и др., все още има истински журналисти но всичките отидоха в RТ.

Нядявам се, че колегите в Малта ще разрешат случая. Ако беше у нас, предполагам че щеше да става въпрос за самоубийство.

посланието беше достатъчно ясно - "ТАМ НЕ ПИПАЙТЕ!" .... или си тъп ?

Алоо Брюксел! Що така бе? Значи демократична Малта може да е в Шенген и еврозоната, а ние не. При нас журналята само ги сритват по кокалчетата и ако не разбират от блага дума им ритат столчето, а виж какво правят баш демократите/евроатлантици. Стига с тези двойни стандарти!

нашето новобранство се проточи инак минеш ли веднъж в А отбора не те закачат повече- като социалисти са- може да е корумпиран ама е наш и ще си го браним- никакви последици и за испанци и малтийци

напълни се с играчи от Черния континент. Направо лигата трябва да сменяме - овреме.

Добре де а би ли ми обяснил, каква ще ни е ползата, ако влезем в еврозоната и в шенген-точно никаква според мен.Хайде бягай.

принципът е важен, инак не, че има ползи нещо да влизаме, но да си кажат ясно като каталунци, да подло е ама това сме ние и да е ясно

Крадецът вика та се къса: "Дръжте крадецааааа!"

не, не те нямат проблеми с организираната престъпност и корупцията, ама хич

А тука аферата за Панамските книжа се забрави скоропостижно, въпреки че имало и българи там. И правилно де - кой и по-точно защо да ги разследва? народ който си избира крадци да го управляват не е жертва а съучастник!

оставка на корумпирания

Всички политици в целия свят са корумпирани, то само един да беше - орден да му дадеме, ами те всичките са корумпирани. Един ще си подаде оставката, ще дойде друг корумпиран на неговото място, а на подалия си оставка министър ще му намерят работа в друго министерство и така.

браво

затова ли нашите журналисти кротуват ли кротуват, срещу добро заплащане да пускат димни завеси ?!

Аз ли не разбрах или този, когото е обвинила в корупция и се пада главен заподозрян за поръчката ще разследва и е обещал виновните да бъдат наказани?

Ами да, убиеца вика "дръжте убиеца".

Само кажа на онези, които не знаят, че Малта се управлява от социалисти (Работническата партия). Така действат социалистическите правителства по целия свят - крадат и като ги разкриеш - убиват.

Чудно защо такива инциденти се случват все на журналисти стигнали донякой пототок мръсни руски пари и схеми за влияние и зависимост ... как пък парите не идваха от дъщерите на Обама, а все идват от някой братовчед на путински слуга ... slo4aenos? - nemisla!!

още от времето на Петър I, малтийските рицари за под покровителството на Русия

Още от времето на динозаврите в Малта са се трепали до смърт. А са кое е по-по-най. Или да го докараме до зората на първата клетка?

Абе човече божий, знаеш ли от кога съществува орденът на Хоспиталиерите ? Да те светна малко - от около 1100 та година. А знаеш ли кога идва на власт Петър Първи? Пак ще те светна - 1698 г. Тогава малтийските рицари вече са в упадък - отдали са се на ядене, пиене, секс, хазарт и мързел!!!! А за връзките им с Русия си тотално в грешка!!! Не Петър Първи а ПАВЕЛ ПЪРВИ е техният човек !!!!! Хоспиталиерите го правят рицар през 1798 г. и го обявяват за протектор на острова. Капишши ?! И на следващата година французите завладяват Малта. А след тях я завладяват англичаните. ебаси покровителството ...... от страна на руснаците

"...правителството - корупция..." "...Премиерът обеща, че виновниците ще бъдат наказани..." Много по нашенски звучи, значи!!!

Тази е извадила мръсните ризи на правителството на показ и затова са я убили. Правителството вече може да е спокойно, няма кой да му мъти водата.

При всяко престъпление се гледа кой има мотив. Дали опозицията не е с по-голям мотив?

Незнам! Някой би казал, че съм краен, но може би това е начина по който трябва да се процедира с лъжците и доносниците. Независимо от кого са движени от САЩ, Русия, Северна Корея, Англия, Франция или друга диктаторска държава! За жалост законите са крайно либерални за такива които лъжат безогледно в медиите и в общественото пространство въобще!

дам трогателно "безпристрастно " мнение...

;).....и обективно!

Ясна работа.

дире, сигурни ли сте, че можете да публикувате това? да не почнат да ви гърмят таратайките?!

А в БГ няма такава опасност, защото нашите "журналисти" само могат да преписват и превеждат. Няма кой да пусне нещо истинско срещу мафията на политиците.

Нещо не се виждат масовите обвинения към малтийския премиер, че лично е убил журналистката. Нали така се процедира в западните медии, когато убият разследващ журналист, обвинил правителството в корупция/

Добра статия и има сходство с България.