Малките ВЕИ-та поискаха две оставки, Петкова смята протеста за неаргументиран

Около 50 малки централи от общо 300 са фалирали, съобщи Тихомир Тошев и насочи обвиненията към енергийния министър и шефа на КЕВР

Обратно в новината

Коментари - Малките ВЕИ-та поискаха две оставки, Петкова смята протеста за неаргументиран | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

50 от триста! малейййй, ми те завалиите фалирали бе?!!! ми то си е нормално бизнесмен който не може да си прави сметката да фалира! да не би държавата да ги е принудила да строят централи??

А бе големи хитреци са тия мошеници, собственици на малки и не само малки ВЕИ. Веднъж ползвали държавна и европейска помощ за финансиране на "инвестицията", а после и да им купуваме тока на петорна цена, защото те искали да забогатяват. Кога най-после ще се забранят крадливите ВЕИ. Стига с "преференциални" цени, които представляват грабеж и скъп ток. Като искат да инвестират да инвестира собствени пари, а ако искат да произвежат ток, да го продават на пазарна цена, а не преференциално да им го изкупуваме на петорна цена.

А да помислим и за био добавките в петрола, там поне няма нищо зелено! Само плащаме отгоре и се сади рапица като за световно.

А ааа без такива!Ходете и търсете Станишев,той е този заради който съществувате и който уреди големите фирми с 20 годишни договори в ущърб на държавата!Ходете на него да се жалвате!!!! Между другото, !300 фирми! само за производство на електроенергия?!А преди няколко години ни плашиха с режим на тока защото видиш ли нямали сме достатъчна мощност!?Пък и при толкова фирми в една сфера е нормално по-малките да започнат да изпадат след като реално не са ни нужни тъй много!Да не говорим,че и преди фотоволтичните паркове се оправяхме и нямахме нужда от допълнителни мощности.

Батко абсолютно си прав.Превъртя енергетиката с този коментар.Да си го набият в главите всички "зелени" аутисти!

Те за това искат да закрият Мариците.....Нямат файда държавата сама да произвежда супер евтин ток.....

Зелена енерги, зелен ток, зелено ни го начуквате всеки месец в сметките за ток.

Такъв батак само в България може да стане, веднъж ги финнасират безвъзмезно за да строят, втори път ги финансираме през преференциални цени. Трябва да се въведе СО2 данък и нещата ще си дойдат на мястото. Вече около 20 години тока се държи евтин чрез източване на НЕК. Това няма да продължава вечно. Трябва да се въведът строги правила, такива правила в момента отцъстват. България заедно с Ромъния са на последно място в ЕС по показателя минути без тока на потребител за година. В България този показател е 600мин. Това значи че средно всеки един потребител е бил 10 часа на година без ток. За сравнение в Германия този показател е 12минути.

Че те Мариците от доста отдавна се опитват да ги закрият и то от доста по големи играчи на сцената ама все още седят макар да не се знае за в бъдеще какво ще стане.А в момента новите хлапета на улицата само реват за собствената си инвестиция и как държавата не ще да ги облажва заради свръх производството им на ток.Тях не ги е грижа за Мариците,а само за техните си паркове.

Колкото се напечелихте и измъкнахте от нас - стига ви толкова.

Давали са огромни подкупи за да им разрешат соларките, сега сметката не им излиза и с двойно финансиране. Ами да се оплакват на арменския поп. Държавата се изръси с милиарди заради корупцията им.

има решение! електричеството което произвеждат да си го ползват самички! тъй няма да се налага да плащат на енергото! успех, дрОгаре!!

"Според поправката, фирмите, изградили мощностите си по определена схема за европейско или национално подпомагане, нямат право да продават електроенергия на преференциални цени. Този текст обаче не се прилага по отношение на големите производители на ток от възобновяеми източници и по този начин ги облагодетелства." Сефте, Нушка пак защитава олигархията. Затова счетоводителка е сложена да управлява енергетиката. Когато БЕХ взе мостови заем от 535 млн. ЕВРО за да се разплати кеш с американските марици, Нушка заяви гордо, че за 10 години държавата щяла да спечели 1 млрд. ЛВ?!?:))) ... Енергетиката беше единственият печеливш отрасъл в РъБъ и калинките го прецаха... Сега ще видят сметката и на летището... Защото НЯМАЛО КОЙ ДА ГИ НАКАЖЕ по Цвък Цвък. А дано 26 май се окаже ден разделен!

много ми е интересно колко е себестойността на киловат при соларна централа правена с евро пари?

"Не се спазва Законът!" - ама кой закон не се спазва бе, кауни!?! Убихте ни с тия зелени добавки - то е лесно да се припичаш на слънце и да чакаш народът да плаща сметката всеки месец! Тия "производители" не са създали 1 работно място - имат по един чичка, дето коси тревата между панелите и това е! Централите са им подарени с евросредства и са автоматизирани - само монтираш и смучеш кинти! Никой не дава в Европа вече преференциални цени - всичко е свобода на пазара. Европейската комисия глобява държавата, нали четете какво казва министърката, ама те си искат шишето с биберона и леж по гръб.

Нали пазарът е свободен. Всеки потребител може да си купува ел.енергия от който иска. За какви цени се говори. Ако ми е изгодно ще купувам само от АЕЦ.

От понеделник изкупуваме ВЕЦове - по 5,000 лв за 75% от капитала. От другия месец започваме изкупуването на соларни паркове - по 5лв на инсталиран панел. Вие си знаете, правете си сметка и се редете на опашката. Елате вие .. да не дойдат при вас хората на Цaцaта и Прaceто KOЙ.

Продава се соларен парк - 50KW/ч генерираща мощност Вкарва в мрежата 80 KW/ч в слънчев ден, 70 KW/ч при облаци и дъжд, и 60 KW/ч през нощта. Продава се В комплект с подходящите хора от НЕК и КЕВР. Цена по споразумение. За справки - Позитано 20, 3 етаж, втората стая - ляво. РуменО

Себестойността е нула, но те искат да им плащаме 50 ст/кВч, при положение че тока от АЕЦ е 4 ст/кВч. Не случайно ВЕИ в Италия са собственост на мафията. Притиснеш някой чиновник да подпише договора и след това 20 години лежачка и лапачка.

Точно. И тия са на този мафиотски принцип, да им изкупуват всичко на огромна цена. Да но ... там голямия печеливш от слонската трева (рапица) е Цветелинка. А нали се сещаш кого още прави милиардер освен себе си. Кой смее някой да каже нещо против скъпата добавка на бензина, нали диктатора ще му види сметката.

Достаъчно плащаме на Големите, сега и на Малките ли да плащаме 10 пъти по- скъп ток

Точно те са една от причините за чудовищните цени на тока в България. Те и американските "Марици". Точно техният ток се изкупува на преференциални цени и те на енергийната борса не ходят. Защо е така, един господ знае.

Тъпа, проста и лакома счетоводителка да ти управлява енергетиката си е предпоставка за масови протести.

И малките деца разбраха, че изкупуването на ел.енергията от малките централи не влияе на цената за крайния потребител.....защото техния дял е 0,08% от производството. Цената на тока за крайния потребител е висока заради Американските Марици, и големите централи на олигарсите и приближените до управлението, които продават тока на преференциални цени и смучат десетки милиони всеки месец. И какъв беше смисъла Държавата да удари през 2015 г .....0,08% производители, а останалите 99,92% да смучат яко? Какво се промени при крайния потребител , освен че тока се покачва постоянно за да може големите да смучат пари от народа?

как какво - същото, което се опитват да направят с Иванчева. Удряш здраво някой невинен за да няма повече такива, дето клатят системата. Малките ВЕИ сега са 300... опс 250 след като 50 фалираха, ама ако им дадат преференции ще станат 30000. Слагаш си солара на авана - и си малко ВЕИ. Лятото ако не ползвяаш тока - продаваш го изгодно. Да ама не. Не искат това да стане.

Само дето не е Станишев, а Боко. Иначе си е същия х.. .

Да фалират всичките,не остана една река не съсипана от тия. Относно ползата от тях - никаква .

Е паа много е лесно да направиш съсипия с реките безплатния ВЕЦ, да произвеждаш 24/7 соларна електроенергия като я вкарваш от едната страна евтин ток а от другата вадиш скъп ... Че и пари искат. То и аз искам бамборджини амапси чекам 112 -ката

Ние произвеждаме енергия от слънце не от вода! Какви реки сме съсипали?

Много си забавен! Та нали имаме електромери с дистанционно отчитане и ерепетата постоянно ни следят. Отделно когато надминеш нетното специфично производство ти плащат на 0,01243 лв/квтч! Престанете да говорите глупости!

Кибик ти какъв се явяваш на "министърката", създали сме работните места по бизнес план одобрен от ДФЗ в същия е представена и "преференциалната" цена, за да ти излезне бизнес плана на печлба до 10 години, ела ти да работиш на 10 ст, като от тях поне 4 са за разходи, а отделно и кредит плащай. По-добре кибик си остани :)