Малката Амая, за чието ново сърце бяха събрани над 1,3 млн. лв., не успя да се пребори

Момиченцето страдаше от тежко сърдечно заболяване - дилатативна кардиомиопатия

Обратно в новината

Коментари - Малката Амая, за чието ново сърце бяха събрани над 1,3 млн. лв., не успя да се пребори | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Лека му пръст на детето! Лицевата и структура е като на дете със Синдром на Даун (не съм запознат със случая и гадая), а при тях каквото и да се прави са абонирани за тежки заболявания, и смъртта дебне отвсякъде, за съжаление!

Дори нямам сили да прочета статият. Няма по-голяма болка от това. Нека почива в мир. На семейството и близките - бъдете силни, живеейте със спомените за своя ангел и нека намерите някаква утеха в любовта, която видяхте от всички тези хора, които се опитаха да ви помогнат в най-тежкият за вас момент. Всеки намира сам как да се справи с тази огромна болка и празнота и се моля за вас да успеете да се борите и продължите вашият живот.

Миличкото. Бог да го прости!

Бог си е прибрал частицата Му от детето. Просто не го е оставил да живее в гадния, прогнил свят, а Е решил да вземе душицата му обратно при Него, където е светлината, чистотата и спокойствието. Смъртта за всеки един от нас - материалните е част от живота. Въпросът е, Божията частица, отивайки при Създателя, колко ще бъде омърсена от всичката, заобикаляща ни гадост и целият материализъм. Най-искрени и дълбоки съболезнования към родителите и всички близки на ангелчето. На по-добро място е душата ѝ.

Светъл път на детенцето, спасило се е от физическите мъки! От това, което виждам на снимката детето май не е имало само проблем съ сърцето... Външните белези много приличат на дете със синдром на Даун. По важното е всички тези отклонения не са ли ги хванали по време на бременност , вече има толкова нови съременни методи и тестове за улаваня на точно такива аномалии...и наследствени заболявания. Молете се, че никой не е застрахован !

а е можело да бъде избавено от тях чрез ползване на 100% годен фърчиплан - понеже този за нея се е оказал с технически неизправности според данни в сайта БиТиВи новините . беге, да почива в мир малолетния човек, съболезнования на родителите му, живи + здрави

Да, Даун върви със сърдечни заболявания... но ако си искал и чакал едно дете и ДНК теста ти каже, че не може да не ОК... как ще постъпиш??? Може ли да убиеш един живот... само защото не е перфектен по твоите разбирания??? Тези тестове за мен са престъпление... природата само го е измислила... недъгавите плодове не оцеляват... но всичко, което се роди - има шанс да живее!

За все повече генетични заболявания се измислят и внедряват в практиката нови лекарства. 95% от болните с муковисцидоза вече имат шанс да живеят пълноценен живот като своите връстници и да достигнат 50-60 години, като преди са умирали в ранна детска възраст. Вече има и лекарства за някои форми на Дюшен и спинална мускулна атрофия, болест на Гоше и т.н Медицината, макар и бавно, напредва. Съболезнования за близките, това е огромна загуба

пише го в епикризата на детето и е било значително под нормалното тегло. За мен или детската педиатрия не съществува или родители не са се погрижили навреме.

:-((((

Бог да прости детенцето... Но все пак да попитам - нямаше ли начин да опитаме да помогнем по-бързо на него, отколкото да сме заети да се подмазваме на зеления наркоман и умиращата му държава?

личи измамата с парите за нелечими заболявания вярно усрайна продава органи ама на 2 г дете от къде аа пак от там .................не ли? никога не дарявайте през платформи над 15 % парите изчезват и още 25% такси тн платформи обикалят болници и семейства за да ползват нелечимо болни за точене на пари от лековерни...

Под смъртта на Ротшилд коментари ЙОК (НЕМА), а тук защо?????? Това невинно дете, е при БОГ,а онзи гори в АДА. И вие сте на там, да знаете.

Ми хейти тука, какво ти пречи? Нито акъл, нито възпитание явно.

Мисля, че не ти си факторът, който определя кой за къде е, а БОГ!

Още малко и ще си помисля, че нито молитви, нито положителни вибрации помагат... Господ е зает сега да помага на руснаците да убиват други деца. Пък и избрания народ и той бая работа си отвори в Газа... Резаните карабини и те не прощават... Избощо не Го занимавайте с вашите си глупости. Освен това, да твърдите, че Той не знае, какво искате е много обидно. Той знае всичко.

че е срамно как си ги начукал на клавиатурата. виж там поизпий някое хапченце и тогава се замисляй. Такива безобразни глупости си написал - с лъжа и пропаганда, което е пълно безсрамие и гавра с Живота!

Значи, Той не знае, какво искаш и ти трябва да му кажеш? На всезнаещия, ти трябва да му кажеш... Не си ли малко нагъла?

Можеш да се помолиш на господ, да го накаже.

Бог да прости това невинно детенце! Спрете коментарите под новината, не е етично и морално!

Мило ангелче

Никога няма да намерите решение на даден проблем, ако не го формулирате правилно... Хайде всеки да си зададе въпроса и да намери отговор - ЗАЩО децата се раждат с все повече и по-тежки заболявания. Не съм сигурна, че можете да сте толкова дълбоко откровени за да понесете тежката истина в отговора на този въпрос. Склонни сте да обвинявате всички - държавата, обществото, здравеопазването... Но не и себе си, лошотията си, порочния си и разюздан живот. Да питаме родителите - какъв е тоя "производствен брак"? Направят във втората половина на своите 30 г. едно дете, и то - болно! Айде, замислете се - ако ви стиска!

Дааа, прабабите са раждали всичките си 10-20 деца преди да станат на 30... А по времето на Бай Тошо всички деца бяха умни, красиви, силни. Как ни излъгаха тия тъпи капиталисти, така и не мога да го разбера... Баба ми са били 12 деца. Тя е 21 години по-малка от най-голямата си сестра. Само 3 деца са стигнали до пълнолтие. Живот на село, свеж въздух, силна храна, без стрес. Прадядо ми е бил шивач. Средно заможен. Голи и гладни не е имало...

И като е била такава идилия, що са останали само три деца бе, умник?

Здравейте хора. Бог да прости детенцето. Видът му показва, че има сериозно увреждане и то не е само на сърцето. Детето е имало тризомия - вид хромозомно нарушение. Най-известният тип тризомия е синдром на Даун. Другите са по-тежки и с летален изход. Казвам го от моя горчив опит. Няма виновни в случая. Има отлетяла една душа, която вече е свободна.

Съболезнования! —— трансплантация на детско сърце в Индия? Зловещо

96% от индийците са готови да продадат бъбрека си за 1000 долара... Скъпи клиники с нова техника и квалифициран персонал работят за богати индийци и европейци.

Бог да я Прости Мир на Душата и съболезования на близките и

Бог да го прости ! Почивай в мир мило дете !

На семейството за загубата. За съжаление детската смъртност в България е най-висока в Европа. Което е позор, позор за нова България. Няма пари да се правят изследвания за предотвратяване на малформациите, никаква здравна култура, само търговия със здравето на нацията, позор! ..... п.с. Кой е казал на родителите за трансплантация в ... Индия? Преди години така в окръжен град събираха пари за дете и трансплатация на бъбрек в... Пакистан. Детето почина още в самолета на връщане... В момента №1 в детското здравеопазване, най-заинтересованата държава да опазва живота и здравето на децата си е Русия! Там е сведена детската смъртност почти до нула процента. ТАКА СЕ ПАЗИ НАЦИЯТА - БЕЗ БЪЛГАРИ НЯМА БЪЛГАРИ! Здравеопазването е №1 на Националната сигурност, но на кого му пука у нас?!

пишат минус на българското здравеопазване, което не осигурява дори лекарства на болните си българи което закрива болниците на малките градове което прогони лекарите и медсестрите което застрашава националната сигурност на България. Ами пишете МИНУСИТЕ - дано ги забележат от елита.

Ако не знаете - в Индия има най-много трансплантации на глава от населението. Това не означава, че лекарите са индийци.

Молдова(12), Албания(9), Малта(6) и Румъния(6) са с по-висока от нас. Босна(5) е като нас. Знам, че подробностите са за балъците, ама все пак. Средната за ЕС е 4.

И сега на коя болница ще уволняват директора?

Много пишат за събраните пари. Ами не сме забравили заглавия като: "Обвинение за длъжностни присвояване беше повдигнато днес на управителя и председател на Управителния съвет на Фондация „Хелп Карма“...." Мошениците от „Хелп Карма“ се измъкват без присъди ".... Само не ме питайте как нямам срама, или че съм жесток. От 1989г. до сега съм се нагледал.

За всички, които много са се притеснили какво ще правят родителите с дарените пари - средствата не са събирани лично от тях, а чрез платформа за набиране на средства за благотворителни каузи "Павел Андреев" (има сайт и информация за Амая). Така че средствата ще бъдат пренасочени към други нуждаещи се, за които в платформата има открити кампании.

те и от ХелпКарма бяха върха на сладоледа. И тоя варненски тарикат се не знае какъв е.

Какъвто и да е - събра парите. Ако детето не беше починало, щеше да получи шанс в Индия.

Лек път към Рая, мило детенце! Бог да те прости!

"... високостепенна митрална инсуфициенция" Квой туй "инсуфициенция", бре тъпунгери безродни, малоумници полуинтелигентни?! Вие страдате от остра мозъчна недостатъчност, пардон инсуфициенция!

Тия с минусите са вероятно "доктори" - от тия, които предписват "аква дестилата" и извършват "екстрахиране на зъб" - виждал такива идиотии в кабинетите им.

Детето го няма... , събраха пари хората и какво? Няма детска болница в Бг - е сега се ебете в гъза. Майка ви да еба и прост народ - ще ми говорят за пари - Бог да го прости детенцето

Млъкни бе животно . Гл§пак. Умните хора мълчат в такива моменти

Мили хора, изпращам ви цялата си любов и страдам с вас.

По принцип бях много учуден, че в Индия предлагат операция, но въпреки всичко и аз да бях родител и аз щях да се хвана за сламка. Наистина жалко! Мир на душата на детето!

да прости това невинно дете! Съболезнования на семейството!

Хората в подобни ситуации се хващат за сламка. Правят всичко по силите си. Надяват се до последно. И в много други случаи болните не дочакват заветното спасение. Тогава парите се пренасочват към друг пациент. Не плюйте по родителите. Оставете ги в скръбта им.

ДИР-а, нямате никакъв морал!!! Как може да позволите коментари под такава статия?! Давате ли си сметка какво преживяват близките на детенцето? И позволявате да се изсипва тази помия тук...нямам думи

по-богати са с едни 1.3 милки. ше го преглътнат некак си

Ти деца имаш ли? Ще ги прежалиш ли срещу пари?

Парите не са събирани по лична сметка на родителите, а чрез фондация "Павел Андреев", която се занимава с набиране на средства за благотворителни каузи. Събраната сума ще се оползотвори от фондацията за други нуждаещи се.

Вярно си скот.

Туй е някаква ИЗМАМА !!! 700 хиляди долара ???!! Туй семейство може да си направи ДРУГИ деца.. Тия да не са някакви МУТРИ- рекетьори да ИЗНУДВАТ някой ???

Долен педал си ти

Не е измама - имаше репортажи по телевизията за този случай.

На такова малко дете кой прави сърдечни трансплантации и изобщо възможно ли е? И откъде ще вземете друго сърце? от друго дете на 2 години?

Много жалко ! Почивай в мир ! На този свят може да си купиш всичко с изключение на здраве !

Сбогом на звездичката, тя е на по-хубаво място. Аз имам един въпрос към дир-а, защо оставихте коментарите под тази новина, а ги забранихте под новината за смъртта на Ротшилд?

Защото е евреин , защото тези фамилии назначават политиците , президентите по целият свят за да им изпълняват пъклените планове, за да създават войни, епидемии , "климатични промени" и всички Нещастия на обикновените хора по целият свят , Защото всички пари на света са в тях,... и е МНОГО ОПАСНО...за някакъв си Сайт ..Дир . бг !!;)

То в БГ Кочината едно ухо да те заболи си обречен, особено в провинцията, кво да говорим за сложни операции, само стендове бухат за да дърпат яките кинти от Касата, а касата и 16 милиарда да и направят бюджета след като докторите са неграмотни и мислят само за пари все тая. Доктор вече те гледа само като касичка, те вече не са доктори а търговци, до един са бездушни и незаслужават нищо.

Щом е умряло детето, проблема със сърцето не е бил единственият му проблем. Нямаше да може да живее нормално. Това е по-добрият вариант за детето от колкото да живее и да се мъчи. Въпросът е защо при явно сериозни проблеми с полда не е установено че не е наред при прегледите на майката и не е прекъсната бременността? Ако лекарите си бяха свършили работата и бяха прекратили бременността нямаше да страдат и детето и родителите му. Но така става като живеем в жалка мизерна държава управлявана от тъпи алчни мутри. Подкрепете ме за да живеете нормално и да не изживявате подобни трагедии. Аз съм специалист по предптвратяване на проблемите.Записвайте се за канала ми в телеграм ППРАЗУМ с латински букви за да ми помогнете да направя България нормална просперираща и модерна държава която работи за народа и в която няма насилие, няма разделение и омраза и всички сме равни. Не хапе, не боли, нищо не ви струва. А ако спечеля аз печели цял народ, а ако загубя печелят само мутрите. Аз за разлика от дебилите в ЕС в парламента и правителството знам и мога. Искам да кажа на дирниците и на тези които ми пречат да направя от България нормална държава, а помагат на всякакви продажни мутренски тъпанари за пари, че ще направя всички да сме равни, ама без тези които са пречили. Така ще е честно нали?!

Интересно ми е какви подлеци и пръсници ми слагат минусчета когато се опитвам да направя нещо добро за всички българи?

Сега видях снимките на това дете ,а тя усмихнат горкичката.

Лоша съдба ,да почива в мир тази звездичка!

Кви дарения, кви пет лева, Чирков им остави клиника за трасплантация на сърца, надутите пуяци я парлаписаха. От учен българопитек никакъв грездей не става, чупи и троши квото не може да опука

"Моля да ни оставите със съпругата ми в този тежък за нас момент да скърбим" За 1 300 000 лева няма да ви остават...........

ща за нещастник си хората са свестни и дваматя им е толкова тежко мислиш ли че им е до някякви пари..

Защо да съм нещастник? Просто констатирам очевидното, лично не ме засяга и не съм дал пари. От самото начало знаех че детето няма да го бъде (Бог да го прости) В Индия всичко ще ти обещаят за пари, даже и кацане на луната! Това което исках да кажа е, че хорската злоба няма да ги остави. Анадъму?

По принцип шанса да е измама не е хич малък. Особено като се има в предвид каква жалостива статия пуснаха като събират парите и това какви фалшиви новини ни пробутват всеки ден журналистите

струва ми се, че парите са дадени от 2-3 богаташа. Няма как с малки суми да се съберат за такова кратко време. Ако е така - ше ги връщат.

Имаше репортаж по новините за това семейство.

Парите не са събирани по лична сметка на родителите, а чрез фондация "Павел Андреев", която се занимава с набиране на средства за благотворителни каузи. Събраната сума ще се оползотвори от фондацията за други нуждаещи се. Кампанията не е измамна, дядото на детето е мой колега.

В това трябва ,да се съсредоточи държавата ! В здравето на децата и възрастните ! А ,не да подпомага "държавата У".....

Едното не пречи на другото, тикво. Здравеопазването беше същото и преди да помагаме на държават с У.

държавата, която не можа да вземе под наем самолет способен да прелети 5024 км м\у българска и индийска столици, а де факто през 20121 год. успешно е извършен полет 18 часа и 40 минути 15 332 км от северноамерик. нюйоркско л-ще Кенеди до южноазиатско сингапурско л-ще Чанги, къде е за бога истинска работеща телепортационна машина, с чиято помощ не ще е нужно излитане на медиц. линейка - а превоза на хиляди км би отнел под минута часово време ?!! да почива в мир малолетното детенце, съболезнования на родители и познати, живи + здрави

Още с името са я обрекли. Лека и пръст!

Много жалко и лека му пръст на детенцето... Дори не е успяла да се огледа в света, в който живее... Коректно е родителите да кажат каква ше е съдбата на събраните пари.

Какви пари???? Детето го няма... вече... Ти тъп ли си??? На теб ли да ти кажат специално. Слабоумна история. Ще ги дарят вероятно. Завидя им на парите ли???

Защо тази злоба? Да не са ти платили?

Най-жалкото е, че към момента 9 човека (голям процент) са подкрепили горното малоумно мнение. България е стара държава с велика история! Май само легендата е останала...

Едва ли индийците ще върнат някакви пари на държавата/семейството

Всеки път, когато чета коментарите в дира се сещам защо си събрах куфарите. Проос народ, слаба държава. 90 процента тролове. Едно дете го няма, огрпмен шок за родителите му. Вие за пари говорите... това е слабоумно, няма злоба. На нашия народ враг ме му трябва. Нашата простотия ни самозатрива много успешно. То бива, бива ама такава безгранична безмозъчност и елементарност няма никъде по света. Не пожелаеам на никой да е на мястото на родителите в този момент.

до 681 - и кво, сега като береш ягоди в англия по-добре ли ти е? там няма злоба и измами викаш - само народ от примерни граждани.

Точно в този момент ли да ти го кажат? Имаш ли представа в какво състояние са??

Родителите не могат да се разпореждат със събраните пари, защото кампанията за набирането им е организирана от фондация "Павел Андреев" /имат сайт/, която предполагам ще ги пренасочи към други болни хора.

"Да се пребори" Няма адекватна медицина бе. Не е достъпна. Да чака пари?! И сега? Да се еввеммме у гузззо.

Нямаш си на идея колко си прав.

Сърцето е незаменим орган, откъде се взима друго сърце, за да го сложат на 2 годишно дете?

Тъжно е,когато си отиде малка душишчка.За нея може би така е по- добре и ще помага на мама и тате от небето....

душичка ...звездичка..а с парите да лекувят други болни дечица...толкова мъка има

Трагедия е като си отиде толкова млад живот. Кават, че бог прибирал децата при себеси. Лека му пръст и съболезнования на близките.

абе ДИРа,кое точно от молбата на бащата не сте разбрали????