Макрон и Меркел очакват от САЩ и Дания обяснения за обвиненията в шпионаж

Ако информацията е точна, това не е приемливо между съюзници и парньори, заяви френският президент, а германският канцлер го подкрепи

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Еврогейският ''съюз'' отдавна е разграден двор където американски шпиони ''нам'' защото всичко им се поднася на тепсия. Защо продългават толкова да заблуждават хората как ''очакват'' ментора им да им даде някакви ''обяснения''????

Вината ще се прехвърли на няколко бивши датски офицери. Политиците остават чисти а всичко е самоволна инициатива на ограничена група неконтролируеми служители. Като в предсказуем холивудски филм. "Правилните" медии вече поднасят порции от тоя сценарий.

Ако съдя по знаците, които правят с ръцете на снимката тези двамата, то е ясно, че са ловили риба и сега обясняват на баламурниците кой какво парче е хванал.

Ще се опитам да направя прогноза как ще се развие случаят.Дания ще мълчи като глухоняма ,а отговорът на САЩ към Меркел и Макрон ще бъде следният - "Задавате твърде много въпроси .вашата работа не е да задавате въпроси"

А защо скапната ЕК взема отношение о гласува санкции срещу Русия?

Интетесен подход на колониите... Как ще обяснет че немската фирма Бионтеч измисли РНК ваксината, но накрая америланската Пфайзер я продава на цял свят! Казва се индустриален шпионаж който е елементарен след като Дания е разрешила на цру да си сложи слушалките... Точно за това скапания ЕС няма нито есна собствена ваксина и вечно купува американско оръжие и вечно ще е скаран с Русия и Китай. Колониите са за стригане на, не за диалог

Ало еврогейците, нещо пак сте се успали. От чорбаджията не се иска обяснение. Казва се "слушам" и "тъй вярно" че ще има иначе теглене на уши. Васала да си знае мястото.

"От Европейската комисия отказаха да коментират скандала с шпионирането на съюзници от страна на Съединените щати с помощта на датското разузнаване. Говорителят Кристиан Виганд заяви, че въпросите, свързани с националните разузнавателни служби са от национална компетентност." Ахахахах жалка картинка, САЩ си клатят васалите както си искат и те даже дума не могат да обелят! Ще ви припомня колко жалки са ЕС още от началото на скандала през 2013: --- САЩ отказаха да се извинят на Германия за подслушването 02 февруари 2014, 13:39 САЩ няма да се извинят на Германия за това, че американските тайни служби са подслушвали канцлера Ангела Меркел. Няма да бъде прието и споразумение за неподслушване на партньори. Това е изводът от посещението на американския държавен секретар Джон Кери в Мюнхен, където участва в конференцията по сигурност. В речта си пред другите участници Кери не спомена дори и с една дум ааферата с подслушването, макар ме германските политици очакваха това от него. Вместо това той говори за ренесанс на трансатлантическите отношения. --- БУАХАХАХАХХАХАХА

Отговора ще бъде, на колониите не им се полагат обяснения, трайте за да няма майдани и атентати от ислямисти!

А нещо за санкции чува ли се и за изгонени дипломати?

Меркел и Макрон очакват, по един шут в задника!

Ето кой пуска записите с "гласа" на Борисов;)

При Обама САЩ бяха хванати от германците че са подслушвали Меркел и много други Европа политици в продължение на десетки години. Уж се извиняваха тогава.... Сега Отново Същото ! С фалшиви съюзници като САЩ врагове не ни трябват .... САЩ са врагове..

Подслушват ви и ще продължават да ви подслушват, защото вие не сте съюзници, САЩ нямат съюзници, те имат само васали и слуги, а вие европейски идиоти превърнахте Европа в окупирана територия, дори и най-плиткоумния кретен като нашия ви го набива с 200, а Израел, Русия, Китай и Америка си правят в Европа каквото си искат.

и обама, ама не са го питали...

Съюзници в какво ?

Може и да не дочакат.

Той Макрон точи лиги сега за английската кралица, че е сама вече и му е на сърце да дели постелята с нея.

То това подслушване не беше ли още по Обамово време,където мобилния на Меркел се подслушваше.??? Тя казваше тогава,това което Макарон сега казва.

Сега ще има ли изгонени дипломати и самолети, летящи на зикзак ?

Колко руски дипломати ще изгонят? Хайли лайкли руските служби са виновни!

Ние българите, сме на страната на Русия. САЩ и ЕС да се подслушват колкото могат

Хамериканска съвсем се осраха. Еврогейзерите - също. Да се оправят, нас не ни интересува

Тия двамцата пак взеха да си правят майтап с нас... Скандала с американското подслушване гръмна през 2012 година, когато французите изловиха американците че под благия предлог за борба с тероризма всъщност се занимават с всеобщо подслушване и промишлен шпионаж, а после изскочи и заека от немското БНД, което с кеф е подслушвало родният си политически елит, а после е предвало записите си на американците. Днес скандла отново набра сила защото се оказва че за последното десетилетие двама човека са били шефове на датското разузнаване... и двамата са нямали нищо против да подслушват не само съюзниците на страната ми но и собственото си правителство, като всички записи са предавани на американците. Или с други думи специалните служби в редица страни от НАТО не работят за съюза ,а работят единствено за американците.

Какъв е проблема? Че нали Америка е опората, стълбът на НАТО? Америка е основният гарант на демокрацията в света. Тя пази целия Евросъюз от тоталитарни режими и уклони. И много ясно, че ще подслушва. Американците имат законното право да подслушват целия свят. Защото те са защитника на демокрацията в света. И много естествено трябва да знаят къде какво става. Дали в някои европейски държави има вътрешни и външни заплахи за демокрацията и пазарната икономика или не. И ако има проблеми да вземат навреме мерки и неутрализират проблема. Западноевропейците би трябвало да се радват, че американците ги подслушват, а не да вдигат скандали. Ако Америка не подслушваше в Европа след 1945 година, целият континент щеше да падне под комунистическо робство И в края на краищата нали сме съюзници със САЩ? какъв е проблема, че нашите приятели и защитници ни подслушвали?

Тия май не са си научили урока от преди 80 години.

Ще има да чакат доста.

Нещо санкции няма ли да има? Всъщност това е демократично подслушване и може да се прави....

но викингите можем да ги оправим много бързо и лесно, само да ни паднат. Не случайно нашенец преди 40-ина години отиде там като турист и с джобен флекс отряза опашката на прочутия им символ - статуята на русалката. Ако потребе, сега и камика, на който се е пльоснала, и него ще вдигнем.

ЯКО САНКЦИИ И ГЛОБИ ЗА САЩ И ДАНИЯ........

Когато чакаха обяснение....в любов! Ех, минало незабравимо! О, времена, о, нрави! Това е като сключването на брак - щом са необходими поне двама свидетели, значи актът е незаконен.

Тия се репчат на Путин, че уж разпространявал фалшиви новини и правил военни учения в собствената си държава, а през това време американците бъркат в дупето на баба Меркел и ѝ знаят състава на акото и че яла вурстове от Тюрнген вчера… Луда работа.

Еее, втори ден вече и Е са още не е наложил санкции и не е изгонил никакъв дипломат, нещо някъде куца, къде ли, питам и не чакам някой от тези дето налагат санкциите да отговорят. А онази хилещата се бивша външна министърка, да не си е изключила, телефона, телевизора и нета, че още нищо не е заявила най загрижено.

Такова подслушване е абсолютно недопустимо в нашето европейско семейство от свободни народи и не може да бъде оставено без последствия. Веднага да наложим нови санкции на Русия!

,Ах, дори няма да подменят да ги смъмрят.Ама ако беше Русия ...

А санкции, кога? Бахти смешковците!

Не ги е срам! Я веднага от САЩ да пуснат една международна заповед за арест за разпространяване на секретна информация и застрашаване на националната им сигурност! Редом до Сноудън и Асандж!

Това ще има много несериозни последици!

Всъщност ги е подслушвал Путин и им продавал новичок вместо газ.

Сега ще гонят ли руски дипломати?