Църквата в Сърбия готова за диалог с Македонската

Сръбската православна църква е готова да възобнови диалога с македонската /МПЦ/, но в Скопие не са оптимисти, че преговорите ще бъдат размразени.

Обратно в новината

Коментари - Църквата в Сърбия готова за диалог с Македонската | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хората ходят ли да палят срещи на Господ- ходят. Това е смисъла на вярата, а дали поповете са изтрещели то се вижда. Сръбския патриарх Павле дойде в София да отслужи литургия по време на посрещането на Царя ни да не би да му върнем царството под носа на сърбите и руснаците. Сега ще бъде много сладко да приемем като майка македонската църква и сочно да го забодем на сърбите. Лошото е, че македонците поробват да разделят и владеят като са решили да се правят на златната кокошка вместо да се грижат за християните миряни. Едно помирение с нашата църква очевидно ще е по- полезно , отколкото сегашното отдалечение. Така и руската църква не би се домогнала до македонската църква през белградската патриаршия. Македонците искат раждане на тяхната църковна независимост ако им признаем църквата. Мисля, че си заслужава без прибързване да сключим договор. Но и не трябва повече да се бавим. Май е добре ББ да помисли и да не се бави много.

Вчера /май/ пишеше ,че македонската църква предлагала нашата да и бъде "майка" , и сърбите веднага вземат мерки! Ех ,дали нашата държава някога ще започне толкова бързо да взема мерки за нас!?!