Горан Благоев: БПЦ трябва да приеме протегнатата ръка

Българската православна църква трябва не само да се ангажира, но и трябва да приеме протегнатата ръка, защото така признаваме една историческа истина.

Обратно в новината

Коментари - Горан Благоев: БПЦ трябва да приеме протегнатата ръка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо ли г-н Благоев игнорира българските интереси в полза на тия на ЕС ? Те всички държави от ЕС православни ли бяха , а ? В интерес на политическата толерантност нашенци пак са съгласни на всичко - и ду.е дават !

Аз

Ше се съберат, ше се обичат... И ще си обменят дъртите попове деца за ръбене... Аз на тебе, ти на мене...

Ако нямаш пари няма да те кръстят, но ако искаш да приемеш исляма, дори ще ти дадат и това ако са заветите на Исус..., но църква и попове не е равно на вяра - измекяри, а после защо исляма ще ни превземе, ми проблемите са си тук, няма какво да се оплакваме.

Не забравяйте ап. Павел : Римляни 14:4 "Кой си ти, що съдиш чужд слуга? Пред своя си господар той стои или пада. Но ще стои, защото Господ е силен да го направи да стои."

Не разбирам какво точно искаш да кажеш с това. Та нали Те са "проводници" на божието, но го опошлявиха, нима не си съгласен/а с всичко казано. Мисля, че не цитираш правилния стих! Спри с цитатите върни се на земята и помисли рационално - пари, пари, и пак пари и това са божии хора, да бе да, защо де не си го кажем, защо да мълчим. Не разбирам позицията ти, просто спри да цитираш че май и друг път си го правил/а и кажи Ти какво мислиш по въпроса...!?!?!?!?

Да не е кур капан. Мутрополитите и патриарсите се дебнат като сицилиански босове. Като не е призната , да не би да са спряли Христос да е между тях. Нашта като е призната , кво от КГБ и ченгета ли ще дойде Светия дух. Македонците имат 1500 свещенници , наште са само 500 при три -четири пъти повече християни. Тук религията е курбан християнство , палисвещничество , магизъм и звездопоклонство. Квото и да прибавим и извадим и да се кичим все тая скотия с мания за величие.

Ако БПЦ признае нелегитимната МПЦ-ОА за автокефална патриаршия БЕЗ СЪГЛАСИЕТО НА ДРУГИТЕ, ще си навлечем поредната схизма...Жесток кур-капан!

От едната страна стои единението и радетелите за това единение. От другата страна стоят разединителите и тези, които нищо не правят. "Разделяй и владей" е казал римския имератор Гай Юлий Цезар. Кой има за цел да ни разединява всеки сам може да прецени. Като се има предвид, че във висшия клир почти всички са били под отчет в ДС, да сте видели досега БПЦ да се е появила в ролята на обединител на нацията? Дядо Добри, отец Иван...къде е БПЦ? Карат си линкълните и си носят ролексите.

А в действителност е узаконяване на една лъжа, като измислената им нация.

jingiby

Червените попове от Светия синод са бивши агенти на ДС и креатури на КГБ. За тях България не е висша ценност. За тях са много по-ценни панславизма, русофилията и сърбоманията. А ги е малко страх и от Вселенската гръцка патриаршия. Така че Македонската църква и българските национални интереси ще пят по една студена вода...

Тая мутра я гледам по телевизията постоянно,въпреки че рядко включвам телевизора...Съмнителна активност...

ще им разрешат от Руската църква.

От гръцката и сръбската също.