Балканите са бойно поле в нова студена война

Балканите са се превърнали в бойно поле на фона на една нова студена война.

Обратно в новината

Коментари - Балканите са бойно поле в нова студена война | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

да пътуват свободно до Испания, Норвегия, Холандия и свободно да мият чиний, тоалетни, свободно да проституират, свободно да берат ягоди по 12-13 часа, но всичко това - СВОБОДНО и далече от дома и тамошните полиици!

Е-ах ли ви мамата!

Само Борисов ще оправи нещата в Западните Балкани и в Източните Карпати!

Само като видиш как нашата идиотска Тиква се прегръща с тоя и оня като на селски мегдан, и ти се приисква гореща война

Клатикурчото-гном от Кремъл ще докара доста беди на Балканите! Сега се е взрял в България -утре привиква фатмака-прилеп на инструктаж,после сам ще доприпка тук на токчетата си и ще набива канчето на Нинова заради неуспеха на подготвения преврат по време на Европредседателството.

изгониха руски дипломати, а ние държим тяхното командване тук.

Кой както се уреди!

Факт е, че ние ще го отнесем. Но за г-н Галеоти мога да кажа една хубава българска поговорка: Каквото повикало, такова се обадило. Сега НАТО е свикнало да всява размирици и да слага марионетни правителства в Африка и Латинска Америка. Но тук така не става. И не е виновна руската пропаганда, а очевидната наглост и претенции на великите сили да си изградят един удобен за големите си корпорации еднополюсен свят, в който хората да им бъдат роби. А това за мултикултурализма е едно бла,бла...

И ти сложили два минуса. Това само някои гущери миризливи. Тия побесняват от истината.

ЕВРОПА И АЗИЯ СА ЗАСЕЛЕНИ ПРЕЗ БАЛКАНИТЕ .... ТАКА ЧЕ НИЕ СМЕ НАЙ-СТАРИТЕ ЕВРОПЕЙЦИ :))

Нормално когато съседи са врагове стават обект на манипулация -тя глупоста нали е по хората.

Вън американските окупатори от Балканите и Европа.

ОТ БЪЛГАРИЯ!

Ами тук на Балканите работа нямат американските империалисти. Ако не се пъхаха навсякъде, нямаше да има Студена война на Балканите.

На Балканите руските империалисти НЯМАТ работа. Хората искат да живеят, търгуват и пътуват свободно.

Когато говорите за разширяването на влиянието на Русия говорете и за договорките НАТО да не се разширява , говорете и за лъжите с който няколко временни Велможи като Тръмп, Мей и Макрон се рапореждат със Света така като ,че ли ние сме им някакви роби а те са Тези който ще насаждат мнение и какво и за кой как да мислим . Извадете доказателствата за Скрипал и за Сирия и за Либия и Ирак и за всички тези бежанци Плод на коя политика са . Е.С да каже ясно защо подкрепя Джихадисти и защо не се унищожават на място а им се дават коридори да се изтеглят защото утре като има пак избити хора в Е.С както и при Нас в Сарафово искаме да знаем кого да обвиняваме Русия или Васалите на САЩ и нито един Външен Министър да не си позволява да говори от името на Хората в тази Държава - да говори от името на Партията си и от негово име .

Цяла Македония е залята от албански знамена - ЕС мълчи. Защо не попитате македонците как се чувстват???

какво трябва да направи ЕС? Ми факт - албанците се плодят. Да се плодят и сърбите и македонците. Кой ги спира?

Хилядата джамии, построени с арабски пари на Балканите, също от раждаемостта ли израстват???

Времената се менят а с тях и пропагандните клишета... но през 90 години на миналия век британците и французите обвиняваха правителството на Хелмут Кол, че с прибързаните си действия е отговорно за разпада на Югославия и за войните на Балканите. Интересно ми е и как господата от Ню Йорк таймс ще квалифицират това че Чехия, Унгария и Румъния дават европаспорти на своите малцинства в Украйна и дали според тях това няма да доведе до още едно конфликтче из Европата;)

че изтриха коментара му - прав е много

част и суверенна държава във белия цивилизован свят.Русия е друг свят в която живеят и зелени човечета и ги командва един богатир от 1.56 м.височина.

КОГАТО СМЕ БИЛ СУВЕРЕННА ДЪРЖАВА , БРИТАНЦИТЕ СА ЖИВЕЕЛИ ОЩЕ ПО ДЪРВЕТАТА И ЦЕЗАР ГИ Е СВАЛЯЛ ОТ ТЯХ И ИМ Е ДАВАЛ ДРЕХИ :))

Фалшиви измислици за повдигане на самочувствието. Хановете от Първата българска държава са се занимавали главно с ограбване и разоряване на Тракия с цел рекет над Византия.

Да не мислиш, че и западняците имат интерес да сме такава държава?

развързват ръцете на Турция за експанзия на Балканите. Нито НАТО, нито мазната пропаганда ще ни помогнат.

Всички честни, свободни демократични човеци по света осъждаме гнусната намеса на Русия на Балканите, разпалваща нагло и зверски втора студена война. С треперещи ръце кремълският дикатор дрсва клечката кибрит на войната и я хвъргаа отначали към все още неукрепналата Босна. Страхът на и загрижеността на ЕС много ясно показват отдалечеността на Западните Балкани от евроатлантическите ценности, демокрацията и реалните глобализационни политики. Единствено г-н Борисов като пламенен демократ, евроантлантик и политическо-социален медиатор е в състояние да помогне на Западбите Балкани по отношение на евроантлатическата и натовската им интеграция! На снимката виждаме как българският премиер горещо прегръща един човек с брада и мустаци, с интелигентно изражение, вероятно европеец, а той се размеква и разтапя духовно от топлата мъжка прегръдка на българския колос. ЕС разчита на г-н Борисов като най-удачния посредик в тази констелация, тъй като освен умен, образован, тактичен, мислещ за народа си, той е и изключително добър евроантлантически дипломат и резонно мислещ и адекватно действащ политик. По тази причина е любимец на широките и и в частност тясноинтелектуални те народни маси, избиран поради незаменимите си качества няколко мандата наред.

Кажи му "демократ" и повече не го обиждай.

ясно след сирия ние сме на ред...не го ли разбра русофилската сган

Ти си Иво Инджев нали?

Не,аз съм проф.Иво Христов-Дебилски.

Ние отдавна знаем какво ни кроят "най-добрите ни приятелки" от НАТО, т.е. ФАЩ. След като разтуриха Близкия Изток, е време да се заемат и с Европа; Сърбия не им стига, искат да повторят. Соросоидната сган не само го знаете, но и съвсем съзнателно и дори ентусиазирано си прибирате сребърниците.

Кои сте вие които знаете? Петербургските тролове ли? Това ли е новата оперна точка?

Тя Русията вдигна самочувствието и на Милошевич с доставки на оръжие и той си помисли ,че може да трепе хора когато си поиска, ама гризна дръвцето и от Югославия остана едно нищо!!! Русия подстрекава глупаци и после гледа сеир!!!

Шило

Уффффф, стига простотии, бе! Събитията в Сърбия бяха по вречето на пияндето Елцин. И тогава щатите си правеха каквото искат. Още повече, че Елцин спечели втория си мандат благодарение на тях.

уффф все същите руски простотии. Горбачов виновен елцин виновен А след 18 годишно управление на путин руската заплата достигна невиждани висоти от 7800 рубли. Кой виновен?

г-н истерик, Гледайте поредицата "Неразказаната история на Съединените Щати" на Оливър Стоун. Кланетата не ги започват сърбите, а ислямизираните албанци с атаки директно срещу мирното население - типичен похват на страхливци и боклуци, на подчовеци. Цялата намеса на ФАЩ е опит за ислямизация на Европа - отмъщението на евреите заради гоненията през средните векове.

Тези от "Ню Йорк таймс" що не си гледат расисткото напрежение в САЩ, ами тръгнали да си врат носовете навсякъде?!

че никой не пита хората,какво искат,всичко се налага по циничен,брутален начин,ако не си съгласен!Целта е Балканите да бъдат приобщени към ЕС и НАТО,за да бъдат ограбвани и не дай си Боже,пушечно месо,маша на тях!

Каква ти европа за Балканите. То България не може да влезе като равноправен член, то новите ли? Всичко е за НАТО и място за бойни действия.

Да заповядат руснаците и в България! Американците не са ни никакви. Да си ходят. Те са нежелани тук.

а руснаците какви са ти? Много ли искаш руска мизерия с 7800рубли?

Не всичко е пари,дебил. БГ народ богат не е бил,но в такъв брутален режим не е живял и под турско. Виж как се топим.

Руска, западна - все мизерия.

И кои са воюващите страни в тази Студена война?

жестокостта на азиа-болшевишката деспотия, откъсна Югославия от соцконц лагера, присъедини я към Западния Свят, с което осигури благоденствието на югославските народи !!!

Имаше поговорка "Тито дава ляв мигач, но завива надясно". Това обяснява факта, че народите в Югославия живееха по-добре от нас. Тито никога не прекъсна връзките си нито с Русия, нито със Запада. Беше умен и комбинативен, мислеше за народа си, а такъв лидер винаги води страната си напред и нагоре. Но сърбите се чувстваха по-важни от другите народи и с това ги настроиха срещу себе си.

Тито не е сърбин. така де - в минало време - не е бил сърбин.

През 1989-та българите бяха затворници с 60 ФРГмарки заплата, вноска за лада. Югославяните пътуваха и работеха свободно из цяла европа, заплатите бяха над 1000 динара, динарът беше равен на една марка.

1989 Донесе "демокрацията" в БГ ... и тогава настана мизерията, МВФ - мизерия, ЕС - още по.голяма мизерия, да изброявам ли още? Мисля, че няма нужда, фактите говорят в полза на годините преди 1989.

Бацето па е гушнал некакъв по селско-махленски тертип.

СССР беше направил наросите от Източна европа затворници за 45 години.

Оти дивокрацията ни отприщи вратите да бегаме от мизерия , кой сбере пари за из път де, кой - не , си седи у мизерията.

при соца не можеш да избягаш дори в окръжния град.

И даде на хората най-важното - безплатно образование и здравеопазване! Затова ние - възрастните, сме много по-добре образовани и това, че трудно пътувахме на Запад не ни пречеше да живеем като бели хора и никой да не рови по кофите.

Западняците отново излъгаха. На времето те обещаха на тогавашния сръбски президент Борис Тадич, че ако той предаде Ратко Младич в Хага, за да му извъртят един демократичен процес, в унисон със западните ценности, Сърбия ще бъде приета в ЕС. Е да ама Сърбия не беше приета!

Западът кога не е лъгал? Само троловете се опитват да ни убеждават в някакви западни добродетели, но вече едва ли някой им вярва.

Бащите на Европейската общност винаги са твърдели, че прототипа на ЕС е Югославия. Страна без граници, мултинационална, мултикултурна и мултирелигиозна. Но това не се хареса на западняците и те инициираха войната в Бивша Югославия, включително и Натовските варварски бомбардировки на сръбската част от Югославия. Главните виновници и подстрекатели бяха Х.Ф. Геншер и Йошка Фишер.

бойно поле между НАТО и Русия...Абе а някой попита ли балканите те искат ли да са бойно поле между тия дето не са и помирисвали балканите освен нещо да добарат?

Галеоти и Запада - веднъж колониализъм - винаги колониализъм. Веднъж империалисти - винаги империалисти.

Не Русия, а Западът винаги е поддържал напрежението, определяйки Балканите като "барутен погреб" на Европа. Етнически и религиозни различия, резултат от османското "присъствие" са оставили незаличим отпечатък върху балканския манталитет. Никой не ни пита нас - народите, живеещи на това ветровито място, какво искаме. Не конфронтация с Русия, а Русия в ЕС - това е единственият реален ход за доброто на всички!

Русия - в НАТО! Може и обратното!

Когато се разпадна Варшавският договор, Западът пое ангажимент да разтури НАТО, защото вече няма противник. Колко удържаха на гаранциите си виждаме всички - нови военни бази опасаха Русия от всякъде. Реално ли е да се вярва на Запада?

Нееее, вие хич не искате същото, само дето ви е през оная работа за България

Питам се аз кой злосторник иска война на Балканите и хоп Ню Йор Таймс.. Извинете драги проеврейски настроени журналисти, ама не може ли там из пясъците да си се биете и да не ни занимавате с войни? Вие сте голямо зло. А ние, тук, на Балканите си пием, теглим си по някоя псувня, а на сутринта пием по едно кафе заедно и не се ядосваме повече. Мама ви дее аааа изродена и алчна! Аз колкото пъти съм бил из бивша Югославия навсякъде съм посрещан като нормален човек, даже изненадващо добре, а вие искате оръжие да продавате и да гледате нещастия!

Подкрепям! Обиколил съм всички съседни страни и навсякъде се чувствам добре. Не бива да се поддаваме на външни сили, които искат да ни скарат. Още по-малко пък да обръщаме гръб на Русия, защото знаем колко много дължим на руския народ. Искаме да живеем в мир!

Тия с минусите да отиват да се бият в Сирия, щом не искат да живеят в мир! Аз война не искам!!!

И какво друго да каже "Ню Йорк Таймс".?!

Дано е верно, дано....живял съм и в двете епохи на влияние....и нямям съмнение, че при руско влияние за България ще е неоспоримо по-добре и то в пъти от колкото режима наложен от САЩ и англосаксонския свят!

Да,но САЩ и запада няма да напуснат докато не ни разрушат буквално както в Близкия изток. Ще направят война на Балканите и ще ни хвърлят всички балкански народи..

vasil

Когато бяхме под руско/съветско влияние просто имахме изходни визи,а след това имаме паспорти и можем да видим с очите си какво представляват конкретно Западните Балкани.

Това с изходните визи е вярно, но не забравяйте, че ограниченията бяха от двете страни. Западните народи нямаха представа кои сме и как живеем, пропагандата ги настройваше, затова някой като дойдеше тук, се чудеше как тъй не сме в каменната епоха, а изглеждаме като тях.

Ами заминавай за Северна Корея тогава. Там руското и китайското влияния още ги има. Ама нещо не искаш при реалния социализъм да ходиш, а само лаеш из форумите. Що ли? Добре ли плащат?

тогава си бил млад. А сега си склерозирал импотентен дъртак. А внуците ти избягаха, ама не при комунизъм, нали?

Оказва се, че славейчето може да пее фалшиво. Руското влияние било по-добро за нас. Че нали точно тя ни ръчка и провокира за да ни разделя и скарва. Тя ни смачка и спря развитието за 45 години, а вие още си цвърчите! .

Горкото НАТО се опитва да получи влиние видите ли, ама на яувил се конкурент?!? Къде пише, че кой да е регион на света е запазена територия за влияние само и единствено на НАТО-то?

Когато си глупав нормално да бъдеш въвлечен.

САЩ са единствения водач на разрухата в източна Европа.

И затова всички от Източна Европа се стремят да влязат в ЕС и НАТО.

Докато това равенство е вярно, ЕС ще се срива безвъзвратно.