Обвинения срещу Русия за опит за метеж в Черна гора

Черногорската специална прокуратура обяви, че органи на руската държава са замесени в осуетения опит за преврат в страната през октомври. Москва отрече.

Обратно в новината

Коментари - Обвинения срещу Русия за опит за метеж в Черна гора | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

те руснаците се опитват да клатят целия свят ама накрая ги наритват навсякъде

JMM®

Руснаците не са способни нито кола да направят, нито техника, нито храни да произвеждат, че и една конспирация като хората не ги бива пияндурниците да спретнат - веднага им лъсват голите задници.

Западът си провокира постоянно срещу Русия и търси поводи за обвинения и войни.....

от стотици години англоговорящите държави перфектно организират и прилагат тактиката "разделяй и владей" - Балканите са международен пряк път между Азия и Европа и затова тук се инсценира и подклажда омраза от 100 години.

Журналистът-Изследовател Уилям Блум (бивш служител на Дължавния департамант на САЩ) има 300 страници изложение в пътеводителя си за единствената световна суперсила факти и свидетелства за огромното страдание, жертви, лишения, съсипана природа, изпепелени култури от империята САЩ чрез използване на пряка и косвена сила, открита /Пентагона/ и прикрита /ЦРУ/, Цитираната книга на Блум представя само от 1945 г до 2000 г пълен списък на: Интервенциите на империята САЩ, представящ 67 случая Бомбардировки на 25 суверенни държави. Намеса в изборите или провалени избори в 23 суверенни държави. Политически убийства /или опити/ в 35 държави. Прилагани изтезания в 11 държави. Според статистиката на Блум това прави общо 167 случая на тежко политическо насилие, извършено от империята по света, след Втората световна война. САЩ е убила между 13 и 15 милиона души. Само в арабските страни за последните 8-10 години са избити 2-3 милиона невинни... Ужасяващ световен рекорд!

като не му стане, все съска, че руснаците са му виновни хахаххаааааа смешници комплексирани

Къде изчезна рускинята!?

Русия, Русия и пак Русия, е и Путин....добре, че ги има ...защото иначе няма новини :)

даваи братушка :))) само така ! да знаеш че утре като ни емнат фесовете пак теб ще повикаме ! цар борис български не прати нито 1 воиник срещу руся , а виж сега половин българя те мрази ... не биваше да ни освобождаваш от тъурците ... \ние сме си роби ! било но турця , германя , америка , европа , руся ,,, абе ...послушни роби !

Ей, да му се не види макар! Ислямска Държава усетиха че губят по всички фронтове и засилиха яростно кървавите си атентати. Русия вече усеща тежестта на ембаргото и изправена пред крах вече съвсем открито организира преврати в чужди държави... но не за дълго.

пак има интернет?

Идиотизма обхванал почти 95 процента от т.н. ЧОВЕЧЕСТВО Е ПЪЛЕН и ВСЕОБХВАТЕН! Най-тъжното е че ДОБИТЪКА вярва на всичките глупости на масмедиите! НОВИНИТЕ не се случват, ТЕ СЕ ФАБРИКУВАТ според желанията и целите на определени групировки! Останалото е АЛА.БАЛА за ГОВЕДАТА! ХАУ!

И сега аз имам ИСТИНСКИЯ ВЪПРОС към теб и всички наистина свободни, независими, некорумпирани и поне средно интелигентни хора и в Америка, и по света! И ЗАЩО И КАК НИКОГА, ПОВТАРЯМ - НИКОГА НЕ ЧУХМЕ И НЕ ВИДЯХМЕ ПУТИН ИЛИ КОЙТО И ДА Е ОТ ХОРАТА МУ ДА КРИТИКУВА И ДА СЕ ИЗКАЗВА ТОЛКОВА ЯРОСТНО СРЕЩУ ОЧЕВДИНИТЕ И ВЪРЛИ ЯСТРЕБИ ПРИ РЕПУБЛИКАНЦИТЕ И БУШ ЗА ВОЙНАТА, КОЯТО ПОДПАЛИХА В ИРАК, С ОГРОМНИ И ФАТАЛНИ И ДРЪЛОВРЕМЕННИ ЛОШИ ПОСЛЕДСТВИЯ НАВСЯКЪДЕ В РЕГИОНА И ПО СВЕТА? Защо Путин НИКОГА НЕ ЗАСТАНА ТАКА ЯРОСНО ДА КРИТИКУВА БУШ КОЙТО РЕАЛНО ПОДПАЛИ ВОЙНАТА В ИРАК, И НИКОЙ ОТ ХОРАТА МУ НИКОГАТ НЕ ГО НАПРАВИ, ТАКА КАКТО НЕПРЕКЪСНАТО ЯРОСТНО И НЕУМОРНО КРИТИКУВАТ НАПРИМЕР ОБААМ, КОЙТО .... НЕ ЗАПОЧНА НИКАКВА ВОЙНА, ДОРИ И КОГАТО ОТКРИТО ГО КАРАХА - НАПР. ДА СЕ НАМЕСИ В СИРИЯ!!??? Че дори и Путин и Буш БЯХА ПЪРВИ ДРУЖКИ, И ДОРИ НЕ ГО И КРИЕХА?!?!? АЗ ПИТАМ- И ЗАЩО ПУТИН И ВСИЧКИТЕ ПУТИНОФИЛИ И ЧВЕРВЕНИ ЛУМПЕНИ ОЖЕСТОЧЕНО И НЕПРЕКЪСНАТО КРИТИКУВАТ И НАПАДАТ ОБАМА (И КЛИНТЪН) ЗА ... ВОЙНСТВЕНОСТТА ИМ И ТОВА, ЧЕ ЕВЕНТУАЛНО ЩЕЛИ ДА ПРЕДИЗВИКАТ И ДА ЗАПОЧНАТ ВОЙНА, А И ДУМА НЕ ОБЕЛВАТ, НАПРИТИВ, ХВАЛЯТ ГИ, ТАКИВА КОИТО ЗАПОЧНАХА РЕАЛНО ВОЙНИ, КАТО БУШ И ИЗБРОЕНИТЕ ОТ ТЕБ, където ... ОБАМА НЯМА НИЩО ОБЩО В С ТОВА И С ТЕЗИ ИСТОРИИ, КОИТО СИ СПОМЕНАЛА!

Понеже имах малко работа да свърша, сега, току що видях, че ти все още искаш да ти отговоря на въпросите ти, въпреки че аз се постарах да го направя максимално ясно, допускайки че това е диалог между интелигентни хора. Добре, приемам, че вината е моя, не съм се изразил достатъчно ясно. И приемам да отговоря на всичките ти въпроси - да не ги изреждам отново - за това кой е виновен за войната в Ирак, в Косово, в Югославия.... ПРИЕМАМ ЗА ОТГОВОР НА ВСИЧКИТЕ НАПРАВО - Американските правителства! Нека да не спорим по въпроса - дали или не, и ако да - колко много са виновни! Нека да приемем, че са изцяло, най-много, ЕДИНСТВЕНО ТЕ ВИНОВНИ!!! И искам сега от там нататък с теб да поразсъждаваме, заедно, стъпка по стъпка. Първо - надявам се правиш разлика между НАРОД и ПРАВИТЕЛСТВО, тоест между СЕБЕ СИ, да речем, и ПРЕЗИДЕНТЪТ ТИ И/ИЛИ ПРЕМИЕРЪТ ТИ, например между теб и ДС доносникът Гоце, когато бе президент, или Зелъо Зелев... Или между себе си и премиери като СерГей, Симеон, Борисов, Виденов, Костов,...всеки от тях или поне някой, който и да е от тях. Напомням за това, за да подчертая и изтъкна, че ... ИМА ОГРОМНА РАЗЛИКА МЕЖДУ ЕДНА ДЪРЖАВА (АМЕРИКА, РУСИЯ,...), ВСЯКА ДЪРЖАВА МЕЖДУ НАРОДА Й, И ... КОНКРЕТНИ ЛИЦА И ГРУПИ В НЕЯ, ПЪК ДОРИ И НАЙ-ОВЛАСТЕНИТЕ! Че решението за войната в Ирак на Буш НЕ БЕ ВСЪЩНОСТ НА АМЕРИКА, НА ЦЯЛА АМЕРИКА, НЕ БЕ МОЕ, НА ЖЕНА МИ, НА КОЛЕГИТЕ И ПРИЯТЕЛИТЕ МИ, НА СЪСЕДИТЕ МИ,... А НА БУШ И НА ВЪРХУШКАТА МУ! На кликата му, на т.н. СТАТУКВО, НА РЕПУБЛИКАНСКИЯТ ЕЛИТ, КОЙТО Е ВСЪЩНОСТ ЯДРОТО НА СТАТУКВОТО В АМЕРИКА, И ТОВА Е ВСЕИЗВЕСТНА И НЕОСПОРВАНА ОТ МНОГО ГОДИНИ ИСТИНА И ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ!!! За добро и за лошо...

а бре пиле шарено , ти бил ли си воиник ??? аз съм кашик , от елхово , с един камион патрини зад гърба ... а ти бре ? олигофрен ...продажн о копеле ..

Искам да напомня на всички мръсни русофили с разтворени бузи, да си припомнят що е то "окупационен дълг", който руската кочина ни вменява преди повече от 130 години. Ако сте по-любознателни може да прочетете освен инфото в Уикипедия малко допълнителна, документална информация за враждебната политика на руските сви.ни спрямо Родината ни! Първо се информирайте, а после се правете на патриоти гиди пезевенци руски!

много искм да се видим с теб :))) в елхово съм изстрелял 1 самосвал с патрони , но в теб и един не бих пуснал... защото то такова като теб , то господ го е наказал ... кажи ми с какво ти е виновна лично на теб руся , и с какво ти е помогнсла англя и америка ?

Въпроса беше риторичен към оня info :) Ама заместо отговора пак го хвана диария

"Проруската опозиция иска референдум за това присъединяване, но управляващите отхвърлят тази идея." Според мен нещата са достатъчно ясни. Пак дългата ръчичка на Сорос.

Когато говорех за невежите, лумпените, кейтърите и расистите и човекомразците и пропагандата, захранваща тези и такива, нека да дам примера съ Стефан Данаилов от вчера по ттелевизията, по БТВ при Ветлъо Василев в "120 минути" Вижте този епизод от разговора - журналисът, младо и много симпатично и интелигентно момче, му зададе общо взето много прост и очакван логичен въпрос: "Вие от БСП защо сте толкова силно против споразумението с Канада?" И ВИЖТЕ КАКВО ОТГОВОРИ СТЕФАН ДАНАИЛОВ, ИДОЛЪТ, УМИРЪТ И СТОЖЕРЪТ ИМ НА ТЕЗИ, НА ЧЕРВЕНИТЕ ЛУМПЕНИ, "СЪВЕТНИКЪТ" И "МЪДРЕЦЪТ" ИМ: "- Ами защото ... ТОВА Е НЕЩО ЛОШО! НЕЩО МНОГО ЛОШО!?!?!?! АБЕ КАЗВАМ ТИ, МНОГО Е ЛОШО ТОВА СПОРАЗУМЕНИЕ!?!?!?!" И журналистът логично го пита: "Е, добре де, АМА ЗАЩО ДА Е ЛОШО, КАКВО КОНКРЕТНО В НЕГО Е ЛООТО, МОЖЕШ ЛИ ДА КАЖЕШ КАКВО ТОЧНО Е ЛОШОТО В ТОВА СПОРАЗУМНЕИЕ И ЗАЩО! И вижте както "МЪДРЕЦЪТ" И СТОЖЕРЪТ, СТЪЛБЪТ НА БСП ОТГОВАРЯ, БУКВАНО: "-Абе не ме карай сега да ти ги обяснявам тези неща, питай Корнелия, тя ги знае!?!?!? Аз да ти кажа откровено не знам точно и конкретно, но знам, ЧЕ Е МНОГО ЛОШО!?!?! ПИТАЙ КОРНЕЛИЯ, И ТЯ МОЖЕ ДА ТИ ОБЯСНИ, ИМА ТАМ 4 ТОЧКИ..." Значи забележете - Стефан Данаилов НЕ ЗНАЕ, НЕ СИ Е НАПРАВИЛ ДОРИ И ТРУДА ДА РАЗБЕРЕ И ДА ВДЕНЕ ПОНЕ ОСНОВНИТЕ ТОЧКИ И ПРИЧНИ, ДОРИ И ОСНОВНИТЕ ОПОРНИ ТОЧКИ НА ЧЕРВЕНИТЕ, ЗА ДА ОБЯСНИ КАКВО ТОЧНО Е ЛОШОТО, НО ... ОБЯСНЯВА И ПРОПАГАНДИРА, И ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА, И РЕСП. НА ХОРАТА И ИЗБИРАТЕЛИТЕ СИ КОЛКО Е ЛОШО, И ТО КАТЕГОРИЧНО, МНОГО Е ЛОШО!?!?!? Ето това е един прекрасен нагледен пример за ПЪТЯ НА ЛЪЖАТА, и за ХЕЙТЪРИТЕ, БИГОТИТЕ, НЕВЕЖИТЕ, ПРОСТАЦИТЕ, ДОРИ И ОБЛЕЧЕНИ В ДОСТОЛЕПНИ ОДЕЖДИ И ПРЕДСТАВЯЩИ СЕ ЗА ПРОФЕСОРИ И МАСТИТИ ЛИЧНОСТИ И ПРОФЕСИОНАЛИСТИ, още по-жалко и тъжно, когато СА СЕ НАЕЛИ С ТАЗИ МЕРЗКА И ДОЛНА РАБОТА ДА ЛЪЖАТ И МАЖАТ СЛЕД КАТО СА ПОСТИГНАЛИ НЯКАКВИ УСПЕХИ, ИМЕ, РЕПУТАЦИЯ, ДОРИ УВАЖЕНИЕ И ЛЩБОВ ОТ ГОЛЕМИ ИЛИ НЯКОИ ГРУПИ ХОРА!!!

Абе идиот, да не би само Стефан Данаилов да е член на БСП, че от един член вадиш изводи за цяла партия?? Що, протестъри и гейове, радановци и христонезнамкойси да не са по- умни?

Шилo

Определено са по-умни. Няма място за сравнение. Ламбо беше красавец като млад и на това дължи популярността си. Никога не е бил класен актьор. А сега е един изкуфял бивш актьор и нищо повече. Говори тотални простотии и се има за важен. Всъщност е жалък! Човек с достойнство, особено успал човек, никога няма да се продаде на престъпна партия като БСП.

Ехо, info!!! По надолу те зададох наколко въпроса. Нещо си изплъзна от отговора . Още чакам отговор

Отговор на въпросът: ЗАЩОТО след подписването на ТОВА СПОРАЗУМЕНИЕ ще ЯДЕТЕ САМО ГМО и ще копувате ВСЯКАКВИ СКЪПИ канасдски или американски стоки(произведени в КИТАЙ), но на АМЕРИКАНСКИ ЦЕНИ! ЩЕ ВИ СЪДЯТ за засадените в собственият ВИ ДВОР РАЗСТЕНИЯ и Плодове, само защото не са ГМО! А колкото до Стефан Данаилов той си е част от НЕГРАМОТНАТА и ПРОДАЖНА, самопрозвасила се държавно-мафиотска олигархия. ХАУ!

Аз

Аз съм завършил училище баш в края на комунизма, когато най-интензивно ни промиваха мозъците с кви ли не глупости. Проблемът им беше, че промитият мозък така или иначе беше задължителен, поради което методите за промивка бяха екстремно тъпи и действаха само на екстремните тъпаци, а при нормални хора обикновено водеха до точно противоположен на желания резултат. Никога, баси, не съм си мислил, че 30 години по-късно някой ще надмине комунистите по тъпизъм! Ама на - човек се учи докато е жив...

Още може, френд! Платените от Джей Пи Морган Стенли и Джордж Сорос медии чрез американските фондации - Aspen Institute, "Atlantic Bridge", German Marshall Fund of the United States, "Америка за България", "Отворено Общество" и още десетки подобни, ВСЕКИ ДЕН бълват пропагандни статии чрез ройтерс, дойче веле, асошейетед прес, вашингтон пост, франкфуртер алгемайне цайтунг и гардиън. ИЗВЪРШВА СЕ МАСОВА ПСИХОЗА НА НАСЕЛЕНИЕТО, платена от личните интереси на американски олигарси. Даже и Тръмп нападнаха!

Шилo

Стига си лъгал бе, демагог! Промиването е в обратна на Западна Европа посока и се върши от медиите на Пеевски/мафията. Къде има в България американска медия, бе евразиец? Къде има фирма на американски олигарх? Изобщо, американски олигарх няма. Олигархията е изобретена в Русия и там най-добре вирее.

anubis7

Дядо ми то Северна Корея е на един ден път :) Какво правиш при лошата демокрация ?

Уви, те тук уцели десетката! МОЖЕЕЕ и още как!

ТОЙ ПУТИН НАЗНАЧИ АМЕРИКАНСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ , С ЧЕРНА ГОРА ЩЕ СЕ ЗАНИМАВА :)))

anubis7

Щом сърби скачат на Рашата мале, мале ...

То си е.а мамата. Щом и държави от по 600 000 човека скочиха на Русия работата и е спукана.

И нокй да не й скочи, пак й е спукана работата. Русия си пука работата самостоятелно. Просто докато я пука, пречи на останалия свят, защото джуджето играе империалистически театър, за да упоява пияндетата в малките им паузи на трезвеност.

Между другото без да искам да участвам в спора тук дали Путин се е намесил ПАК с капиите си и в тази държава или не, само да вметна, че отговор на това дават де факто и ... САМИТЕ РУСНАЦИ!!! Като например с ДИРЕКТНИТЕ ИЗЯВЛЕНИЯ И ТВЪРДЕНИЯ НА РУСКИ ОТГОВОРНИ ЛИЦА НЕ ВЕДНЪЖ, ЧЕ НАПРИМЕР БАЛКАНИТЕ И ТОЗИ РЕГИОН ВЛИЗАТ ТРАДИЦИОННО В "РУСКАТА ЗОНА НА ВЛИЯНИЕ"!?!? Тоест, вместо някои да спорят излишно и тъпо просто да вземат и да си направят труда да разберат КАКВО ТОЧНО РУСНАЦИТЕ РАЗБИРАТ ПОД "ТЯХНА ЗОНА НА ИНТЕРЕСИ", и само тук напомням, че СТАВА ДУМА ЗА "ЗОНИ НА ИНТЕРЕСИ" НА ДОКАЗАНА ИМПЕРИЯ И ДИКТАТУРА(И) ПРЕЗ ГОДИНИТЕ!!! Или с други думи, простичко казано, става дума за хора, които мислят и боравят с категории като ... "Троянски коне" в ЕС и прочие... А, и да не забравшем, все пак, че това е български форум и че Русия е имала ЦЕЛИ ПЕТ, 5 ПРЕМИЕРА, РУСКИ ГРАЖДАНИ, КОИТО СА ИНСТАЛИРАНИ НАЧЕЛО НА ДЪРЖАВИЦАТА НИ! Че Путин НЕ е влизал в Украйна и Крим насила, и че НЕ е имало там никакви руски войски и военна техника СЪС СНЕТИ ОБОЗНАЧИТЕЛНИ ЗНАЦИ, както и че руснаците НЕ СА влизали с танкове в Чехия през 1968 година. за да я освободят от ... РАЗБУНТУВАЛИЯ Й НАРОД, и т.н., и т.н... И че на 9 септември 1944 год, руските войски и Червената армия НЕ СА НИ ПОРОБИЛИ, А СА НИ ОСВОБОДИЛИ, и затова НЕ СА НИ ТРЕТИРАЛИ БЪЛГАРИТЕ И БЪЛГАРИЯ КАТО ПРОТВНИКОВА СТРАНА И ПОБЕДЕНИ, А КАТО ОСВОБОДЕНИ И ЖЕРТВИ!?!? И не са ни искали обезщетения и огромни суми пари като компенсация и победени във войната! Щото НАЛИ НЕ МОЖЕ ХЕМ ДА СМЕ ПОБЕДЕНИ И СЪЮЗНИЦИ НА ХИТЕРИСТИТЕ, ХЕМ ДА СМЕ ... ОСВОБОДЕНИ ОТ ТЯХ ОТ БРАТУШКИТЕ И ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ, нали така, БЪЛГАРИ!

1947 г. международно положение, България не може да се похвали с подобни успехи. Сега вече българската държава се опитва да компенсира пропуснатото време с една твърде активна дипломатическа дейност. И отново, както през есента - зимата на 1944 / 45 г. Югославия заема първостепенно място в балканската политика на България. През пролетта - лятото на 1947 г. българо-югославските отношения се развиват много бурно. Интензивният обмен на политически, стопански, културни и военни делегации се следва от подписването на редица спогодби, които постепенно оформят скелета на планираното междудържавно обединение.27 Федеративните преговори достигат своята кулминация в края на юли и началото на август 1947 г., когато в югославското курортното селище Блед се провежда срещата между двете правителствени делегации. Тема на разговорите е сключването на договор за приятелство, сътрудничество и взаимна помощ между България и Югославия. Важен момент от преговорите в Блед е изясняването на позициите по въпроса за създаването на федерация на южните славяни и размяната на територии между двете страни.28 При дискутирането на този проблем става ясно, че българите и югославяните не са променили своите виждания относно формата на бъдещата федерация, как и кога да се извърши корекция на границата. Въпреки проявените различия по този толкова щекотлив въпрос, между двете страни се сключва споразумение според което присъединяването на Пиринския край към НР Македония и съответно на Западните покрайнини към България се поставя в зависимост от създаването на федерацията. Самото обединение между България и Югославия се отлага за неопределено време, като се счита, че сключването на договор за взаимопомощ ще ускори този процес

В Горноджумайска област пристигат множество учители от Вардарско, които да обучават местното население на т. нар. македонски език.30 В същото време в НР Македония не само не се допускат българска литература и печатни издания, но и тотално се отрича наличието на българи там. Положението в Западните покрайнини не е по различно. Това че на местното население официално се признава статут на национално малцинство, не пречи на сръбските власти да ограничават по всякакъв начин проявите на българско самосъзнание. Нещо повече - само българите, които са съгласни да сътрудничат на сръбските тайни служби могат да се надяват на сносен живот в Титова Югославия.31 Неравнопоставеността във взаимоотношенията между двете комунистически партии и държави би трябвало да събуди известна тревога сред българския ЦК и правителството. Такова явление, обаче, не се наблюдава. Както по-късно признава Васил Коларов, неговото и това на колегите му лековерно отношение към Югославия стига до там, че дори не се следи югославския печат.32 Това най-малко би позволило да се създаде сравнително вярна представа за истинската обстановка в съседната страна. Преувеличаването ролята на Югославия на Балканите води до там, че ЦК на БРП/к/ решава да се извърши преустройство на държавния апарат и икономиката. Дори организацията на ОФ трябва да се промени така, че максимално да се доближи до югославския Народен фронт. И всичко това се прави с една цел - да се ускори обединяването на Югославия и България в една държава.33

Един от малкото примери в историята когато маршал се противопоставя на генералисимус, т.е. Тито на Сталин. Проблема е бил неразрешим-българите сме искали паритет на сръбската тежест във федерацията. И добре че хърватина Тито е имал достатъчно акъл да се противопостави на Коминтерна. При разпадането на Югославия първата, а и най-кървава война щеше да е между българи и сърби.

Тя се меси във вътрешните работи на държавите от Балканския полуостров.Не ми е ясно ,дали не симпатизира и на опита за преврат срещу Ердоган!

Шило

Е, лошо ли щеше да е, ако преврата срещу Ердо беше успял?

какво следва.

ИЗБИРАНЕТО НА БАЙ ТРЪМП ЗА ПРЕЗИДЕНТ ПРИ НАС , ТАКА ИМ БРЪКНА ПО ДУПКИТЕ НА ЛИБЕРАСТИТЕ , ЧЕ ОЩЕ НЕ МОГАТ ДА СЕ УСМИРЯТ :))) ...

Когато човек си постави за цел, след като достигне определена зряла възраст и след голям или много голям опит от контакти с хора, с много хора от различни съсловия, слоеве и професии, и статут и различнно обществено и имотно положение, той (някои хора) могат от няколко минути контакт с някого, дори и при и след запознанството му с него, да ... РАЗБЕРЕ И УЗНАЕ ДОСТА ВАЖНИ НЕЩА ЗА ОСОБАТА СРЕЩУ НЕГО, дори и без никой друг, дори и самата особа да разбере И ДОРИ ДА ИСКА, ДА Й Е КОМФОРТНО ДА СЕ ЗНАЕ, БЕЗ ДА ЗНАЕ! Срещали ли сте се например с човек и с хора, които ... МРАЗЯТ ДА МИСЛЯТ! Ама като казвам мразят, НАИСТИНА МРАЗЯТ, МНОГО МРАЗЯТ! Срещали ли сте се с хора, дори и професионално, когато и където САМО ПРИ СРЕЩА И СЕРИОЗЕН ВАШ ВЪПРОС, НАПЪЛНО НЕВИНЕН ПРОФЕСИОНАЛЕН КОНКРЕТЕН ВЪПРОС ЛИЦЕТО ОТСРЕЩА ВИДИМО И ВНЕЗАПНО СЕ ПРОМЕНЯ, и понякога имате чувството, че този (тази) отсреща ... НАПРАВИ ВИ НАМРАЗВА, АВТОМАТИЧНО СЛЕД ВЪПРОСА ВИ!?!?! Който го е преживявал и изпитвал знае за какво говоря, останалите няма вероятно да повярват и разберат. А зачисляли ли сте се И ЗАЩО ТОЗИ ОТСРЕЩА, ИНАЧЕ ЛЮБЕЗЕН И МНОГО ЛЮБЕЗЕН ПРИ ЗАПОЗНАНСТВОТО И РАЗГОВОР, ИЗВЕДНЪЖ ВИ НАМРАЗВА И СТАВА ВРАЖДЕБЕН ДОРИ И ПРИ СЪВСЕМ "НЕВИНЕН" ПРОФЕСИОНАЛЕН, НО ... КОНКРЕТЕН ВЪПРОС или тема?!?!?! За невежия, мразещият да мисли, непросветеният човек, който не знае НО И НЕ ИСКА ДА СЕ НАУЧИ, И ДА МИСЛИ, ВСИЧКО, КОЕТО Е НЕПОЗНАТО ИЛИ НЕ ГО РАЗБИРА И ВДЯВА, не ПОПАДА В ГОТОВИТЕ МУ ШАБЛОНИ Е ... НЕПОЗНАТО, КОЕТО АВТОМАТИЧЕСКИ ОЗНАЧАВА ВРАЖДЕБНО!

Затова невежите, простаците и биготите работят СЪС СТЕРЕОТИПИ И ОПОРНИ ТОЧКИ - това е добро, онова е лошо! И това е, НИЩО ДРУГО НЯМА НА ТОЯ СВЯТ, НЯМА НИЩО ДРУГО ПО СРЕДАТА! ВСИЧКО Е ИЛИ САМО БЯЛО - И ТОВА СМЕ НИЕ!!!, И ЧЕРНО - И ТОВА СА ТЕ!!!, А ПОД ТЕ СЕ РАЗБИРАТ .... ВСИЧКИ, КОИТО НЕ СМЕ НИЕ!!!! ТОЕСТ -ОСТАНАЛИЯТ СВЯТ!! Но за да оценим, НИЕ ТРЯБВА МНОГО СТАРАТЕЛНО ДА СЕ КРИЕМИ ДА КРИЕМ, ЧЕ СМЕ ТАКИВА, ЧЕ СМЕ ПРОСТИ, ТРЯБВА ДА СЕ ОПИТВАМЕ НЕПРЕКЪСНАТО ЗА ЗАЛЪГВАМЕ И ПРИЛЪГВАМЕ ВСИЧКО ОСТАНАЛИ, дори много често и ... НАЙ-ЗАКЛЕТИТЕ И ОМРАЗНИ НИ ВРАГОВЕ! И ТОЧНО ЗАТОВА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ И ОМРАЗНИ НИ ВРАГОВЕ ВСЪЩНОСТ ЗА ... ПОЗНАНИЕТО И СВОБОДАТА ЗАЩОТО ОНЕЗИ, КОИТО НИ ЗНАЯТ И ПОЗНАВАТ, СА НАШИТЕ НАЙ-ГОЛЕМИ ВРАГОВЕ!!! ЗАЩОТО ... ТЕ НИ ЗНАЯТ (КОЛКО СМЕ ПРОСТИ И НЕЩАСТНИ) И КАКВА ТОЧНО НИ Е ИГРАТА, ЛЪЖИТЕ, МАНИПУЛАЦИИТЕ, ТОРБИЧКАТА С ХИТРИНИТЕ,... И В КРАЙНА СМЕТКА МОТИВИТЕ, ИСТИНСКИТЕ НИ МОТИВИ!!! =================== И веднага давам един съвсем пресен пример за невежите, биготите и простите лъжци и манипулатори, такива, които се имат за хитреци и са стигнали неусетно до "висините", когато МИСЛЕЙКИ, ЧЕ ТЕ ДРУГИТЕ МНОГО ХИТРО ЛЪЖАТ И ПРИЛЪГВАТ, ЛЪЖАТ ВСЪЩНОСТ ... СЕБЕ СИ, застинали някъде назад в годините, и стават за посмещище и съжаление на хората. Говоря за Стефан Данилов например, в неговото появяване в предаването на "120 минути" на БТВ, при Светлъо. Предавай точно СМИСЪЛЪТ на оказии част от разговора, която прекрасно олицетворява мисълта ми:

За да не намразим един друг - чакам отговори на конкретни въпроси: 1. На какво основание бомбардирана Югославия? 2. На какво основание е създадена измислена държава Косово? 3. На какво основание е бомбардиран Ирак и къде са биологичните му оръжия 4. На какво основание Виктория Нюланд е намесена в военен праврат в Украйна 5. На какво основание синът на Байдън е един от най-големите акционери на УкрНафта? 6. На какво основание е бомбардирана Либия? Има и още но засега това е . Чакам отговор.!!!

И да не ме намразиш , ей!!!!

никой не обича комунистите.

Сърбите изклаха 8000 души, сред които жени и деца. Ако някой ги беше оставил да продължат, щеше да има ТСВ. Сърбите са почнали първата. Явно не познаваш сърбите и за това питаш тези въпроси. И ако бепе само за спиране на кланетата (не приемай тзи дума леко, както явно я приемаш), пак нямаше да може да се нормализира, понеже косовани щяха да водят десетилетия партизанска война в сърцето на Европа. Щяха да взирвяват, да мачкат - и според тях щеше да е с основание, защото сърбите щяха да са избили десетки хиляди косовани. Ако опитваш да сравниш с анекса на Крим, то да ти напомня, че не е известен случай украинец да е скочил на руснак в Крим или обратното. Това беше каприз на имеприалиста Путин. И още един детайл, че Русия няколко пъти е подписала, че Крим е украински. И още един детайл, че Русия взе територия, докато САЩ не са завземали чужда територия от столетия.

кое от всичките тези е основание за преврат в Косово? И въобще каква работа има русия в делата на Балканите?

А всъщност за събитията в Украйна е причина Путин, който предложи 15 милиарда официален подкуп, за да промени Янукович официалната политика, която беше и предизборната му платформа - да вкара Украйна в ЕС. Янукович захапа намесата във вътрешните работи и предаде народа. Чак тогава почна Майдан. Т.е. Русия под ръководството на Путин се намеси във вътрешните работи на лигитимна държсва по най-нахален и драстичен начин и успя да разруши тази държава. Това е Русия. Предлага подкупи, лъже, интригантства, организиара погроми - в райони, които иначе изглеждат мирни. САЩ е другият мошеник! Но не посягат на чужди територии, което прави голяма разлика. Русия е истинска империалистическа страна. САЩ са просто мошеническа държава.

Аз пък продължавам да твърдя, че в Ирак има химическо оръжие, нищо, че досега не се намери такова! А ако наистина няма, е почти сигурно, че само руснаците са го изнесли тия дни. Няма кой друг!

На последък соросоидчетата и техните медии и слуги по света стават все по-смешни. Според тях Русия е скапана държава с фалшиви и немощни оръжия, умираща от глад и населена с глупаци. В същото време назначава президента на САЩ, манипулира изборите по цяла Европа, сере в гащите на Меркел, организира преврати и цял свят трепере от нея...Да се чудиш да се смееш ли или да плачеш.

Шило

А бе кой вярва, че 20 човека и то чужденци могат да направят преврат? Терористичен акт- да, ама дотам.

А трябва ли на тези новини въобще някой да им вярва? Важно да се изливат тези лъжи, докато масата не затъпее окончателно и да ги приема като истина. Нали на този принцип работи реклама - рекламирания продукт те набиват в мозъка, и след което вече действаш като зомби.

путлер дори и черна гора ще почерни...

Само да я намери на карта ....

Щом службите на САЩ са помогнали, няма никакво, ама никакво съмнение, че е истина!

ЛИБЕРАСТКИТЕ МЕДИИ ЗАПРИЛИЧВАТ ВСЕ ПОВЕЧЕ НА ВЕСТНИК "ЕВРЕЙСКО ДЕЛО" - ОНЯ С ШЕСТОЛЪЧКАТА :))

МНОГО СЕ КЕФЯ КАТО ПРОЧЕТА,,,,,МОСКВА ОТРЕЧЕ !! ТЕЗИ СВЕТОВНИ ПРЕСТЪПНИЦИ, СА ТОЛКОВА СМЕШНИ, ЧЕ ЕША СИ НЯМАТ !!!

Как така референдум,това не е демократично!

Неща не ми се връзва - почти поедно и също време Кремъл успя да "назначи" определена личност за президент на САЩ, нали така? А не успя да направи това в Черна гора... УжасТ!!! Как звучи, само!!! В Щатите става, в Монтенегро не става!?! Е такива ми ти творения са плод на едни и същи кухи картуни оттатък океана. Те собствения си президент не понасят и злепоставят по целия свят, а няколко продажника искат и в България да стане така - тук да няма нищо за уважение, освен долара.

путлер изби и изгони цялата опозиция сега се опитва да разпространи тази система в европа наистина ли вярвате че няма нито един свестен човек който д се противопостави на путлер?? има просто ги смачкват путлер е крадец и убиец слугите му са нещастни тъпаци

От колко IP адреса си чукаш плюсове бе отрепко?!

От един. Използва Опера като браузър, в турбо режим.

Имам усещането, че живея в епохата на Великия Съветски Съюз, само дето терминологията е с обратен знак. Тия кретени за толкова години не можаха ли да измислят нещо по-различно, с което да размиват мозъците на плебса?

Тук има 3-4 охлюва който само плюва по Русия. Вече ставате за смях. Русия ви виновна за всичко на земя и в космоса.

Никой нямаше да плюва по Русия, ако тя не се опитваше да е на всяка манджа мерудия!!!

С тоя рашки акцент иди нахуй, бляд!

"РАЗУЗНАВАТЕЛНИТЕ СЛУЖБИ на приятелски страни в Европа и специално на САЩ и Великобритания помогнаха на Черна гора в разследването, посочи Катнич. Той призова руските власти да проведат разследване за руските "структури", участвали в заговора." След този цитат, всеки нормално мислещ и образован човек, просто поклаща глава и не чете по-нататък, този ЯВНО пропаганден памфлет, част от новата "анти-пропагандна" програма на Запада, срещу враг 1 - Русия... Е, добре все пак, че ги има руснаците, иначе КОГО ще обвиняваме по цял ден за несгодите си...

Например Китай, а не чакай, те не се напинят толкова за велика сила и не се бъркат толкова на другите в живота!

На някои индивиди ушите им са станали на слонски от лъжене. Значи могат да разберат точно от кой компютър е влизано - през десетки рутери, защитни стени и проксита? Тия са гении - руснаците ряпа да ядат!

.... защо уши, приказката е за нос или по руски звучи по друг начин....

Е що на шампионата по биатлон чехите поискаха отстраняването на един руски спортен коментатор, защото бил заплаха за сигурността им... А в наши дни всяка опозиция, която не е съгласна с управляващите, се обявява за проруска. Само че този недъгав пиар вместо да извади очи, изписва вежди. Колко ли е силна Русия, че да сваля и слага правителства? Че поне по това, значи, е равна на САЩ!

Простият човек, неукият и невежият МРАЗИ непознатото!!! МРАЗИ НЕПОНЯТНОТО за него, МРАЗИ ОНОВА, КОЕТО НЕ МОЖЕ ДА РАЗБЕРЕ И ДА ВПИШЕ В НЕГОВИТЕ ПОЗНАНИЯ, ПОНЯТИЯ И ПРЕДСТАВИ!!! И това е много важно да се разбере и знае от хората, имам предвид НОРМАЛНИТЕ, ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА като нас, за да разберем и корените и евентуалните мащаби на иначе непонятната и неразбрана ОМРАЗА И ИНСТИНКТИВНА ВРАЖДЕБНОСТ, в основата на които при поростия човек е НЕПРЕКЪСНАТОТО МУ ПОДСЪЗНАТЕЛНО ЗНАНИЕ И УБЕЖДЕНИЕ, ЧЕ НЕЩО ОКОЛО НЕГО НЕ МУ Е ЯСНО КАКТО ВИНАТИ И ПО ПРАВИЛО, ЧЕ НЯКОЙ МОЖЕ ДА МУ СЕ ПРИСМЕЕ, ДА ГО ОХУЛИ, ДА СТАНЕ ЗА ПОСМЕШИЩЕ НА ОКОЛНИТЕ, ДА СЕ ИЗЛОЖИ! И това непрекъснато подсъзнателно чувство - ТУК ГОВОРЯ НЕ ЗА НАИСТИНА ПЪЛНИТЕ ТЪПАЦИ И КРЪГЛИ ИДИОТИ, А ОНЕЗИ, КОИТО ВСЕ ПАК НЕ СА ПЪЛНИ КРЕТЕНИ - те подсъзнателно усещат какви са, и от там този подсъзнателен страх МНОГО ЧЕСТО ГИ ПОДТИКВА И ПРАВИ АГРЕСИВНИ И НЕДРУЖЕЛЮБНИ, по принцип ИРОНИЧНИ, НАПАДАТЕЛНИ, ОСЪДИТЕЛНИ И КРИТИЧИНИ КЪМ ВСИЧКО И ВСИЧКИ, освен онези, които не им се вписват в бедните и инфантилни, застинали познания и модели на мислене и възприятие на света! Можем да сравним простият, неукият чвоек, кретенът и простакът с обикновения, средно интелигентния човек (каквито сме мнозинството в нормалните държави) с примера за кръгозора и представите и понятията, "мирогледа" на ЕДНА МРАВКА, В СРАВНЕНИЕ С ПЕРСПЕКТИВАТА И ПОГЛЕДА, "МИРОГЛЕДА" НА ЕДИН ОРЕЛ ИЛИ СОКОЛ, НА ЕДНА ПРИЦА, КОЯТО ЛЕТИ (И ВИЖДА) ВИСОКО В НЕБЕТО! За една мравка целият свят започва и обикновено свършва с един, десет или стотина квадратни метра, и най-високото нещо в света за нея е да речем някое високо стръкче тревичка, примерно десетина сантиметра! Това е светът за ная (От Искъро по-глибоко нема, от Витоша по-високо нема... И като шопът видял жиеафа дълго, дълго го гледал, съецезавал и му се чудел и накрая възкликнал уверено: "Е ТЕ ТАКОВА ТОЧНО ЖИВОТНО НЕМА!"

За една мравка целият свят започва и обикновено свършва с един, десет или стотина квадратни метра, и най-високото нещо в света за нея е да речем някое високо стръкче тревичка, примерно десетина сантиметра! Това е светът за ная (От Искъро по-глибоко нема, от Витоша по-високо нема... И като шопът видял жиеафа дълго, дълго го гледал, съецезавал и му се чудел и накрая възкликнал уверено: "Е ТЕ ТАКОВА ТОЧНО ЖИВОТНО НЕМА!" И ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВО? АМИ ТОЙ, ШОПЪТ ВСЪЩНОСТ СИ Е БИЛ АБСОЛЮТНО И НАПЪЛНО ПРАВ! НАИСТИНА ТАКОВА ЖИВОТНО КАТО ЖИРАФ НЯМА!!! В ..... НЕГОВИЯ СВЯТ, И - забележете - НЕ МОЖЕ И НЯМА ДА ИМА!!! А всеки сам да си направи и прави изводите, ако може и иска, разбира се. Иначе и нищо от това, което съм написал по-горе ГО НЕМА, тоест НЕ Е ВЯРНО, или СА ГЛУПОСТИ:)

Шилo

Ето един, който побърза да потвърди горенаписаното. Идиотът, понеже не е ходил по-далече от Искъро, отрича всичко друго. Той и в Русия не е ходил, но я обича, защото така му казала другарката в първи клас! Баси простия народ!

руснаците си повярваха, че знаят как става, ама не е вярно. По времето на комунизма просто си ходеха с танковете да "помагат на братски народи в нужда".

Шило

Мдааа, Русия е участвала с цели двама съзаклятници...Ба си конспирацията.

опитите за създаване на васална на Москва Южнославянска федерация не са от вчера бе другарю-зомби.

Шило

Уффф, какви федерации, какви чудеса те гонят, бе ЩереФФФФФ

Подобен случай у нас е атентата извършен от руски терористи(и български безродници) в църквата св. Неделя 1925г...Така на 18 срещу 19 май 1934 г. Военният съюз извършва държавен преврат. Според Петър Хаджииванов, непосредствен участник в преврата, първоначалният план за провеждането му е предвиждал цар Борис III и семейството му да бъдат избити. За тази цел е подготвена група от протогеровисткия клон на Вътрешната македонска революционна организация, която трябвало да бъде пропусната в Двореца от офицерите от Военния съюз, охраняващи входовете към него, под ръководството на подполковник Тодор Кръстев. В последния момент решението е отменено, като самият Хаджииванов е изпратен да предаде на Кръстев заповед да не допуска никого в двореца. Според други изследователи превратът е югославски проект за ликвидирането на България. Хората, с които сръбското разузнаване е най-тясно свързано, са някои земеделски водачи около Г. М. Димитров и Коста Тодоров, кръгът на Кимон Георгиев и Дамян Велчев, протогеровистите Лев Главинчев и Перо Шанданов, социалистът Димо Казасов. В нощта на преврата на западната граница е струпана сръбска войска. Да се справят с царя, ако откаже да подпише указа за новото правителство, са натоварени Лев Главинчев и Перо Шанданов. Царят подписва. Отменена е Търновската конституция, разпуснато е Народното събрание, забранени са политическите партии, революционните организации и профсъюзите. Въвежда нова система в държавното управление: назначаване на кметовете от централната власт, създаване на държавни професионални организации. Забранени са траурните шествия по случай годишнината от Ньойския договор. Навсякъде в страната се провеждат лекции и сказки, в които се пропагандира Балканска федерация от връх Триглав (Словения) до Черно море и от Бяло море до Дунав със столица Белград и Интегрална Югославия под династията на Караджорджевич.

Шилo

Я тези, дето цъкат минуси, да кажат кое точно от написаното не е вярно!

Нека си цъкат безродниците. Още един факт.Пъкления последователен план на руснаците включва и създаването на македонска нация и държава......и на това да сложат (-)..ха.ха

Някой да си спомня кой и защо започна всичко? Не беше ли Милошевич? Не бяха ли това сърбите, първи руски подлоги на Балканите? Не бяха ли те тези, които искаха с цената на война и насилие да запазят Югославия, докато другите народи искаха независимост? Не бяха ли сърбите тези, които избиваха наред, без оглед на етнос и религия, бившите си сънародници от Югославия? Не посмяха да пипнат единствено Македония, заради страх от България. Кажете бе отрепки, кой започна гражданската война в бивша Югославия? Кой, бе, НАТО ли я почна, или руската отрепка Милошевич?

Ами НАТО. С провокации и подстрекателства в Босна. Нямаше нищо, станало поради някакви вътрешни противоречия, в тази война. Всичко беше нагласено. Силна Югославия, която търгува с оръжие, не им беше угодна. И докато на пудели като нас лесно стъпиха на врата, сърбите не мълчат и не се кланят. Затова бяха неугодни. И да питам, най-сетне, от кого ще пази НАТО Черна гора? От Русия ли? Или трябват още вноски в ООД-то?

... нагласено е да... и масовите гробове в Сребреница и войната в Сръбска Крайна в Хърватско... хихихихи....

Ихтамнет! Этонемы! Колко са смешни и трагични усилията на кагебистчетата, когато отричат дори рождените си дати! :)))

Може ли да има съмнение, че Кремъл е абсолютно невинен?

"В Турция днес започна процес срещу 47 души, които са обвинени в опит за убийство на президента Ердоган" Путин е виновен! Доказателствата??? Турция свали руски боен самолет!!! Западните служби могат и ще го потвърдят...

Защо поставяте минуси? Не ви ли харесва механизмът, по който западната пропаганда произвежда "новини"???

На мен пък ми е забавно как обвинения срещу Русия се сипят от всички страни - Швеция, Норвегия, Полша, Прибалтика, Румъния, Великобритания, САЩ, Украйна, Грузия... Съседите им са пропищяли от тях - а руснаците ни лук яли, ни лук мирисали?! Всичко обясняват със световен заговор срещу тях. :D Русофилите, разбира се, добавят и Сорос към това. Русия трябва да има враг задължително - иначе как да обясниш на обикновения руснак мизерията, в която живее, при положение, че това е най-богатата на ресурси страна.

И на мен ми е забавно да чета тъпотевините на някъв си еврокюмюрджия.мбухахахаха

"Доналд Тръмп стои зад думите си, че медиите са "враг" на народа. Това заяви по Си Би Ес началникът на политическия му кабинет Райнс Прибъс, цитиран и от БНР." ===================== Най-характерният белег на ПРОСТИЯ ЧОВЕК, НА ПРОСТАКА, на хейтъра, неукия, НА ДЕБИЛА И БИГОТА, на РАСИСТА И ЧОВЕКОМРЗЕЦА знаете ли кой е? НЕВЕЖЕСТВОТО МУ! Невъзможността му ДА НАУЧИ НЕЩО И ДА СЕ ПОЗАДЪЛБОЧИ В НЕГО, И УПОРИТОТО МУ И РЕШИТЕЛНО НЕЖЕЛАНИЕ И ДА СЕ ПОНАУЧИ, ДА РАЗБЕРЕ ПОВЕЧЕ, ДОРИ ИЗОБЩО И ДА ОПИТА И ДА ЧУЕ ПОВЕЧЕ!!! Простакът и идиотът ПО ПРИНЦИП МРАЗИ ДА МИСЛИ - затова ТОЙ ЗНАЕ - вече всички, абсолютно всичко, или поне това, което единствено му трябва да знае за този живот (според него) И СЪЩО ОБИЧА ДА ВЯРВА!!! Отново - ТОЙ МРАЗИ ДА МИСЛИ И НАУЧАВА НОВИ НЕЩА, И ОБИЧА ДА МРАЗИ (особено всеки, който не е като него, не е в неговата схема на възприятие на света, в неговите много прости и тъпи шаблони) и ОБИЧА ДА ВЯРВА! Респективно приема единствено и само ТОЧНО ТАКИВА, КАТО НЕГО! А ако този идиот, кретен, дебил, лумпен, расист, човекомразец И Е ПОСТИГНАЛ НЕЩО В ТОЗИ ЖИВОТ - някакъв статут, положение, имотно състояние,... ТОГАВА ТАКЪВ И ТОЗИ ПРОСТАК Е НАПРАВО ЖЕЛЕЗЕН, НЕПОБЕДИМ! Защото ПРОСТАЦИТЕ, ЗА РАЗЛИКА ОТ ИНТЕЛИГЕНТНИТЕ ХОРА, СЕ ДВИЖАТ И БИТУВАТ ВИНАТИ НА ... СТАДЕН ПРИНЦИП - приказката за краставите магарета, които се надушват през десет планини е точно за тези и такива като тях! Защото дори и най-големият дебил, идиот и лумпен или някой от онези като него около него, има моменти в които инстинктът му показва, ЧЕ ЗА ДА ОЦЕЛЕЕ В ТОЗИ ТОЛКОВА НЕПОЗНАТ ЗА НЕГО И КАТО Е ТАКА И СТРАШЕН СВЯТ И НЕИЗВЕСТНИ И НЕРАЗБИРАЕМИ НЕЩА, КОИТО ГО ЗАОБИКАЛЯТ, ТОЙ ... ТРЯБВА ДА СЕ ДЪРЖИ ЗАЕДНО И БЛИЗО ДО ... ДРУГИТЕ НЕГОВИ СЕБЕПОДОБНИ ЧОВЕКОПОДОБНИ, ЗА ДА ОЦЕЛЕЕ, ЗАД АОЦЕЛЕЯТ И ДОМИНИРАТ!!!

чудесна илюстрация към есето за човекомразеца, кретена, дебила, лумпена - потребител инфо свръхчовека към нормална реплика на потребител, илюстрациите са много: "Идиот, не е от значение винаги бройката, МОЖЕ И ЕДИН ЧОВЕК ДА НАПРАВИ ПРЕВРАТ ДЕ ФАКТО В ЕДНА ДЪРЖАВА, ЗАВИСИ КОЙ (И КОЯ) ДЪРЖАВА И/ИЛИ СИЛА, например с огромна власт и ресурси, вкл армия и служби ... СТОИ ЗАД НЕГО И ДАЛИ МОЖЕ ДА ОВЛАДЕЕ ОСНОВНИ ПОЗИЦИИ И ИНСТИТУЦИИ ЧРЕЗ ОСНОВНИ ЗАВИСИМИ И/ИЛИ КОРУМПИРАНИ ЛИЦА И КРЪГОВЕ ТАМ И В ТЯХ, ИЛИ КОИТО ГИ КОНТРОЛИРАТ! Ама какво ли съм седнал да припомням и напомням елементарни неща на откровени кретени с промити подобия на мозъци!" приятно оцеляване и доминиране:) не ми пиши, с промит мозък съм след четенето на несвързани крясъци.