Румънците може да идат на референдум за монархия

Лидерът на управляващата партия не изключва възможността за провеждане на референдум, на който румънците да изберат между републиката и монархията.

Обратно в новината

Коментари - Румънците може да идат на референдум за монархия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ей, никога няма да си размърдате лоясалите мозъчета! Задайте си два въпроса: Защо най-великите страни в света са или монархии, или с комунистически режими? Кой иска и може да открадне повече, монархът, който е доживот на власт, която и ще бъде наследена от синовете му, или 240 хрантутници, с четиригодишен мандат, дето не знаят кога ще бъдат изритани от властта? По тема Симеон втори: Вие лично на негово място как бихте постъпили? Щяхте да си подарите имотите на държавата в лицето на Иван Костов, Цецо апартамента, Винетка дебелушкова, или щяхте да си търсите правата по наследството? Аман от промивки на мозъците, не че толкова ги имате

Невиждана простотия се шири, Сред комунистическите байри. Жалко за бедният и така наивен народ, че в лъжи му премина този ценнен живот

Този мяза на вампир !!!

Дано само Михай Бтори , да не е ''убавец'' като Михай Първи , че сте го закъсали !!

Абе монрхия, направо да приемат феодалния строй. То кат ша дерадираме поне да е класно.....

Монархията не е по-голяма простотия, от вашата комунистическа дивотия. Няма по-голями простаци от вашите гнили калтаци.

Да бе, народът си няма друга работа.

Този клепар от снимката и той ли е братовчет на английската кралица, като напият Симеон Алчний?

Простотията е започнала през средновековието и продължава до наши дни! Монархия, каква е тези простотия в 21 век?

АМА ЗА КАКВО МИ Е ТОЗИ ХРАНТУТНЯК ЦАР СИМЕОН.ЗА КАКВО ВЪБЩЕ ГО КАНИХА ДА СЕ ВРЪЩА В БЪЛГАРИЯ. ДА НИ ОПРАВЯ. ТАКА НИ ОПРАВИ,ЧЕ НАРОДА СТИГНА ДО ПРОСИЯ. ДА ОПРАВИХА ИДИОТИТЕ ОКОЛО НЕГО И САМИЯ ТОЙ.ДАВАЙТЕ МУ ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА И ДА СЕ МАХА ДА. НЕ МУ ГЛЕДАМЕ МРСНАТА И ГАДНА ФИЗИОНОМОЯ. ПО. СЪЩАТА ЛОГИКА ТРЯБВА ДА ВЪРНЕМЕ НА ФАМИЛИЯТА. ЖИВКОВИ ВСИЧКИТЕ. РЕЗИДЕНЦИИ.

...но карай малко по- кротко с правописа де . Не се излагай като Българин...ааа ...по кротко !!!

народът винаги е бил на крачка от просията, щото винаги е бил краден от някого...

Ха и за какво им е хрантутник, който ще си предава властта по наследство?!?

Хм... Това, с монархията е рискова история... Я си представете, някое малоумно същество, ама по монархически правила стои начело на държавата примерно...50 години... Кво праим???? -Ами, ние, кво щяхме да правим с нашия картоиграч? Не за 800дни, а за близо 70 до сега ? А ?

може да върнат и робовладението. То глупостта ходи по хората, не по гората...

Да отидат, не да идат...

Н.В. ЦАРЯ НА БЪЛГАРИТЕ Г-Н СИМЕОН САКСКОБУРГОТСКИ

И Наполеон.

Хахаааа, не ми е нито смешно, нито радостно, но днес спечелих неколко баса по тоя въпрос. Басовете ги сключих преди година и нещо!

Ако на изборите има бюлетина с надпис - "Против всички" или "Да пукнете копелета гадни!", то с нея ще гласуват около 99 процента от гражданите.

НОВИТЕ НИ ЦАРЕ : - БАТЕНБЕРГ - ГЕРМАНЕЦ АНГЛОСАКС - ФЕРДИНАНД - ГЕРМАНЕЦ ПЕДОФИЛ АНГЛОСАКС - БОРИС 3-ТИ ФАШИСТ АНГЛОСАКС - ПО НЕГОВО ВРЕМЕ РЕЖАТ ГЛАВИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ КАТО КРУШИ - ТОДОР 1- ВИ ЧОБАНСКИ - НЕЗАКОНЕН СИН НА ФЕРДИНАНД - СИМО КРАДЕЦО - ФАШИСТ АНГЛОСАКС ОТГЛЕДАН ОТ ФРАНКО - ТИКВА 1-ВИ БАНКЯНСКИ - КУЧКА НА ТОДОР 1-ВИ И СИМО КРАДЕЦО -

Стига сте си правили гъргара с власите. ЩЕ ВИ ОБЯВЯТ за руски хакери!

Това вече сме го играли! Защо не се учат от чуждия опит съседите? Балканите не са Англия, Швеция или Япония!!!

Незнанието на закона не освобождава от индивидуална отговорност! Освен ако не си депутат - представителен политик - конгресмен, монарх разбира се...

Кралски живот - почти век !

МАМАЛИГАРИТЕ са си мамалигари! Бяхме им създали цар - ЧАУШЕСКУ , а те взеха, че го гръмнаха. Сега ще гонят дивото...

"Съвсем наскоро на 96-годишна възраст почина..." наскоро - бъдеще неотдавна - минало

Явно немския им президент не става и се чудат началниците как да държат колонията там. Това са чужди на народите на Балканите династии и не стават. Историята го доказа у нас,а и в другите държави.

И в България искам такъв референдум! Само че то у нас референдумите нещо не важат. Не ги приемат политиците. Ето народа на последния референдум каза ДА и по трите въпроса, а те не ги приеха. Сложиха 1,5 милиона мъртви души като хора с право на глас и казаха ето процентите не стигат за да е задължителен вота. А ако бяха очистили списъците от мъртвите души, вота беше задължителен и по трите въпроса от раз. Дори само 0,5 милиона да бяха очистили пак щеше да е задължителен. В БГ могат да гласуват само около 4 до 4,5 млн души, а не 7,6 млн както го дадоха. Всички партии признаха че имат над 1 милион мъртви души и никой не ги маха защото не им е изгодно, с тях процентите се завишават доста, нищо че няма хора за гласуване.

ЗАЩО НИЕ ВСИЧКИ ДОПРИНЕСОХМЕ ЗА СЕГАШНАТА КРИЗА Нациите и религиите са ЧАСТ от проблема, който преживяваме в момента. Те са най-големият проблем. Ние се намираме в ситуация, когато трябва да трансформираме човека, неговите стари традиции, неговите стереотипи и навици защото ТЕЗИ навици, ТЕЗИ образователни системи и ТЕЗИ религии са допринесли за сегашната криза. Ние ВСИЧКИ допринесохме за сегашната криза защото никой НЕ мислеше за цялото, а ВСЕКИ мислеше САМО за своето малко парче. Никой не е по-долу от другите, и никой не е повече от другите, а всеки е ЕДИНСТВЕН сам по себе си тук и сега, и НЕ може да бъде представляван от ДРУГ човек, защото ВСЕКИ човек е тук и сега. Ако човек проумее това, че НЕГОВО е решението дали да бъде свободен човек или да бъде роб кой вече ще избере да бъде роб. Ако Вие прочетете свещените текстове на всички религии и текстовете на всички представителни политически партии и ще се удивите от РЕЗУЛТАТА - те са съставени от ЛЪЖА след ЛЪЖА. Цялото човечество обаче спи никой не протестира, никой ДОРИ не се съмнява. Робът никога не се съмнява, робът винаги само трябва да се подчинява безусловно на заповедите от господаря си. Робът живее около идеята за "ми" и "мое": моята нация, моята религия, моята раса, моето семейство, богатството ми, децата ми, родителите ми ... той, робът, живее винаги около "ми" и "мое." А той е дошъл сам и ще си отиде сам, никой не носи нищо в света и никой не отнема нищо от света. Сами, с празни ръце идваме - сами, с празни ръце си отиваме, но докато ти си все още жив, ти трябва да си роб на ШЕПА "хора" - привилегирован елит и паразит. Кой има нужда от свободен човек, представителният политик и духовникът нямат нужда от свободни хора, те имат нужда от роби, те се нуждаят само от роби, те са те заробили, за да им служиш до живот, даже и след него. Ако ти си роб тук и сега, ти си роб там и тогава, по този начин, ти си вечно роб на ШЕПА "хора" - привилегирован елит и паразит, ЛИДЕР - Господарят ти.

Монархията има плюсове и минуси. При парламентарната монархия монархът е държавен глава. Но ние се падаме малко на изток, може по конституция да сме парламентарни, но монарха да изземе редица права. Ако е прозападен по манталитет да, но ако гледа на изток както Симеончо и особено ако има пороци като комарджийство, лукс, тежко ни и горко за десетилетия. Президента го избираме на пет години, но пък народа е прост- ето избира руски марионетки като Радев и Гоце. Така че дали да сме република или монархия, зависи от подредбата- от една страна монарха може да е с пороци може да не е а от друга народа е прост,но да избере читав президент. Все пак от Борис III и Батенберг до Симеон II или Фердинанд I има разлика както и от Плевнелиев и Стоянов от една страна и агент Гоце и Радев от друга.

Май ще се окаже, че Монархията е по-прогресивна от Демокрацията ...

Могат да им организират какъвто искат референдум, включително и дали да убият кралите от държавата в последните 30 години, или дали настоящите управляващи да се самоубият доброволно. У нас референдум за монархия не може да има, още повече с малоумника Симеон. Ако открият машина на времето и решат да клонират някой от най-добрите наши царе от Средновековието... тогава може и а може. Ако някой е чел броя на л'Еуропео посветен на Кобургите ще разбере лесно, че Симеон в действителност ненавижда българите и ги счита за хлебарки.

Най - вероятно си тъп селянин с още по- тъпо потекло докаран в града от още по- тъпите комуняги през 60 г

Орка.

същата ярешка глава...като нашия ...Моньо де...

Познавам доста румънци и дори тези, които са противници на социализма като цяло, не симпатзират на монархията. За тях царят беше един арогантен и надменен тип, за който със сигурност не тъжат.

Власите се "давели току до брега на Дунава". Що не се заинтерисуват от "Нашия Цар". Има нещо монархическо в мен, по дядова линия, но след като видях кви ги надроби нашия "Саймън" и нещо ми "отиде монархията".

Че той краля им май скоро почина в изгнание, след големия им успех в борбата с корупцията, сега май помилваха почти всички и им трябва някаква разсейваща новина.

Аха,разсейващата новина е че тия дето са власт в момента ги обвиняват за сделките със САЩ за самолетите и ПРО в корупция за над 100 милиона USD.Нищо ново под слънцето.

Във (почти) всички фантастични/фентъзи книго/филми има накакъв вид монархия/феодализъм. Подготвят ни.

Мълчите и не инфорирате гражданите за цената на тока на новия"свободен " пазар за фирмите...увеличение от 50 до 90 процента. Слущам го белянчо Добрев при Ризова да дрънка че било още за фирми ,не за граждани..... Абе белянчо....нали фирмите произвеждат стоки..калко се скочат техните цени? Нали някои форми тока ще фалират при тия цени на тока.... От Нова година щели са слагат ред "свободния" пазар....нали тоса се заявява до края на декември бре!

Може, но може и да не може. Там управлява секуритате, както у нас и поставянето на крал или много ще разбърка сметката на секуритате или ще бъде подчинено на секуритате. Както у нас. Един крал ще бъде само параван на балсамираното от секуритате общество. Както у нас. Даже ще е по- дразнещ. Както се видя у нас. Така или иначе нашият е законният цар на българите, който беше отстранен от червената армия по време на нейната окупация.(Ако се вярва на телеграмата на ген. Толбухин до Сталин, с която докладва, че градовете Русе, силистра, Варна и Бургас са превзети и окупирани... Ако румънците са толкова инфантилни и меркантилни ще участват в цирк на секуритате, както се случи при нас. Така или иначе секуритате управлява румънското общество, както у нас.

И колко ни е бил законен царят? Баща му от майната си, избран със закон от ВНС. Дай и теб да те изберем за цар, а.

ЧОВЕКЪТ, КАКВО Е ТОВА Цялата човешка история се състои само от чудовищни престъпления човекът СРЕЩУ човека, човекът СРЕЩУ природата. Какво е правил човекът досега. Защо той се СТРЕМИ да оцелее. Човечеството е тук вече от 10 хиляди години и какво е направило досега. Може ли човекът да оправдаете престоя си на Земята с това, че творчески е обогатил живота си. Дали той е станал по-щастлив, по-мирен. Нима човечеството се е променило към по-добро. Какво друго е правило човечеството през тези 10 хиляди години, освен: убийства, зверства и все в името на красиви и благородни думи-лъжи: в името на идеологията, в името на религията, в името на образованието, в името на фашизма, в името на социализма, в името на демокрацията и свободата, в името на държавата, в името на закона, в името на ЛИДЕРА, в името на обществото, в името на мира и сигурността, в името на красивото райско бъдеще. Вижда се, че човечеството иска да убива и да разрушава, като си търси умствени оправдания за това. Всичките държави и институциите в тях, ВСЪЩНОСТ работят във вреда на човека и бъдещето му. Човекът произвежда изкуствени продукти като: закони, идеологии, образование, религии, наркотици, оръжия за масово унищожение все неща, които ДЕФОРМИРАТ и унищожават хора, а човекът с неговия извратен мозък твърди, че това е прогрес.

edor

Евала на румънците! Може би президентска република би било по-добре, до и двете са по-добри от парламентарна държава... И ние трябва да направим това... ама когато слави трифонов отиде да протестира против непризнаването на референдума, ние си стояхме в къщи... още не ни е дошъл акъла в главата ощееее

е, айде, айде, в последно време румънците показват наченки на солидно гражданско общество. чак такава простотия надали ще направят.

Има богати държави,въпреки монархическото им устройство. Просто са толкова богати,че могат да си позволят издръжката и на монархическото семейство.

издръжката на една монархия е в пъти по-евтина от републиката,това че вие сте несметно богати да поддържате република си е ваш проблем,не всички са толкова богати

И пак ли ще избираме със закон пияни дебили от чужбина за царе? Той и нашият последен цар Шишман е бил пълно говедо и национален предател.

Я светни народа как става така че хем издържаш монархията, хем парламентите и правителствата и е по-евтино или го изсмука от пръстите си. Я дай пример къде има само монархия и няма парламент.Богатите монархии плащат 2 пъти. И каква демокрация при монархия-пунта мара е такава демокрация.

То уж и в страните които са по- развити има демокрация, но някак и с лупа не може човек да я намери. Явно, че може и наш Симеончо да се хвърли в последни напъни да го коронясаме та да си вземе тъй наречените негови имоти.

ПРОСТО НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ, ЧЕ РУМЪНСКИЯТ НАРОД МОЖЕ ЗА ВЪРНЕ РЕНЕСАНСА НА МОНАРХИИТЕ. АКО ТОЙ НАПРАВИ ТОВА, МОНАПХИИТЕ В ЕВРОПА ЩЕ ОБЪРНАТ РОГА НА ИЗОБИЛИЕТО В РУМАНИЯ.

Румънците да вземат поука от нас. Пътво да направят краля си министър председател и ако потръне, - добре. Ако не - да му бият шута.... Нашия марамунгел само поразии направи....

Може, но няма да искат .

Искам и при нас. Цар Боко. Ебати кефа а? Гербераската мафия ще властва без нуждата от коалиционни партньори от сега до края на света.

Ще е Цар Боко I.

КАКВО Е ДЕМОКРАЦИЯ И СВОБОДА. КАКВО Е ФАШИЗЪМ Демокрация и свобода това е - ВЛАСТ от и за ГРАЖДАНИТЕ, тук и сега - всеки ден. ВСЕКИ представителен политик ВИНАГИ вярва, че представителната "демокрация" е демокрация, което си е просто психологическа болест. Вярванията, вярата НЕ са интелигентност. Те са взимане на решения ПРОТИВ твоята интелигентност. Представителната "демокрация" НЯМА нищо ОБЩО с демокрацията, защото представителната "демокрация" и "свобода" е РЕАЛНО фашизъм. Защо. В представителната "демокрация" и "свобода" ВИНАГИ чрез фалшиви, АНОНИМНИ и фасадни "избори", и то само за ЕДИН ден се изземва безусловно ЦЯЛАТА власт от ВСЕКИ гражданин за много години напред - това е фашизъм. Когато някой се МИСЛИ за по-висш от останалите и ТВЪРДИ, че ТРЯБВА да го СЛЕДВАТЕ - това е фашизъм, а ВСЯКА представителна "демокрация" и "свобода" е изградена върху ТОЗИ фалшив основен закон, това е ЗАКОНЪТ на фашизма. В представителната "демокрация" и "свобода" гражданите НЯМАТ право на власт, тук и сега, всеки ден. В представителната "демокрация" и "свобода", гражданите НЯМАТ право на реална и пълна ИНФОРМАЦИЯ - това е фашизъм. Ето защо фашизмът, това е представителната "демокрация" и "свобода". Представителната "демокрация" и "свобода" е ПЪЛНА диктатура - цялата власт и целият капитал и цялата реална информация е ВИНАГИ в ръцете на шепа "хора" - ЛИДЕРИ. Всичко това е НАЛОЖЕНО от тях единствено чрез физическо, ментално и емоционално НАСИЛИЕ върху ВСЕКИ гражданин - всеки ден. Винаги ДЕМОКРАЦИЯ и СВОБОДА е била и е - постоянна власт от и за ВСЕКИ гражданин. Постоянна пълна реална информация от и за ВСЕКИ гражданин. ВСЕКИ гражданин ВИНАГИ носи пълна индивидуална отговорност за СВОИТЕ действия. Представителната "демокрация" и "свобода" (ФАШИЗЪМ) е била и е - ВИНАГИ цялата власт и целият капитал е в ръцете на ШЕПА "хора" (ЛИДЕРИ), и това е наложено безусловно върху ВСЕКИ гражданин. Никога ВСЕКИ гражданин НЯМА достъп до постоянна пълна и реална информация, НИКОГА шепа "хора" (ЛИДЕРИ) НЕ носят индивидуална ОТГОВОРНОСТ за своите действия. Именно това е фашизъм, а НЕ демокрация. Държавата - това е ВСЕКИ гражданин. Демокрация и свобода това е - ВЛАСТ и реална информация от и за ВСЕКИ гражданин, тук и сега - всеки ден. ВСЕКИ гражданин, ВИНАГИ носи пълна индивидуална отговорност за СВОИТЕ действия.

ПРОСТО НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ, ЧЕ РУМЪНСКИЯТ НАРОД МОЖЕ ЗА ВЪРНЕ РЕНЕСАНСА НА МОНАРХИИТЕ. АКО ТОЙ НАПРАВИ ТОВА, МОНАПХИИТЕ В ЕВРОПА ЩЕ ОБЪРНАТ РОГА НА ИЗОБИЛИЕТО В РУМАНИЯ.

Добре че в България гражданина Сакскобургготски няма никакъв шанс и на 3 референдума да се гласува.

да е цар на един прост и загубен народ,при това крадлив и мързелив,а за самочувствието му до небесата да не говорим,кой би си слагал подобен таралеж в гащите

На народа му е ясно, че тоя пет пари не дава за него, но ако може да келепирдиса някой и друг имот...