Ердоган: Ние сме с ”Македония” срещу Гърция

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е изразил подкрепа за Бившата югорепублика Македония в спора й с Гърция по въпроса за нейното име.

Обратно в новината

Коментари - Ердоган: Ние сме с ”Македония” срещу Гърция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По казуса БЮРМ , чужди журналисти попитали български историк, Каква е разликата между позицийте на Гърция и България? Гърция не дава името Македония а ние нямаме нищо против да се нарекат Западна България.

Няма как да стане при сърболяци умразата към нас е по силна откъм Гърците.

Ердоган ефенди, вашето мнение няма никаква тежест в случая.

Това трябваше да изказване на нашите Президент и Премиер

Дали Хан Аспарух се е допитал до съседните държави как да се казва България? Коя от държава има право да определя името на друга държава??? Що за тъпотии?

НЯМА македонски език, НЯМА македонски народ, НЯМА македонска нация, НЯМА и мекедонска държава и НИКОГА НЕ Е ИМАЛО .... Едно име на област или провинция ИЗОБЩО НЕ ЗНАЧИ, ЧЕ НА ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ ЖИВЕЕ ЕДНОИМЕННО МЕСТНО ПЛЕМЕ .... Примери има много .... Древната империя е известна под името ИМПЕРИЯ НА АЛЕКСАНДЪР ВЕЛИКИ (МАКЕДОНСКИ), А НЕ МАКЕДОНСКА ИМПЕРИЯ ..... ФИЛИП И АЛЕКСАНДЪР МАКЕДОНСКИ НЕ СА БИЛИ МАКЕДОНЦИ ...... НЯМА НИКАКВО ИСТОРИЧЕСКО ОСНОВАНИЕ ДА СЪЩЕСТВУВА ДНЕС ДЪРЖАВА МАКЕДОНИЯ ..... Гърците са си прави за себе си. Въпроса е къде спим ние от 1989г. насам през тези 29 години и не си искаме това, което ни принадлежи по право, а именно територията на днешна република македония (бюрм) е изконна българска територия, която ТРЯБВА ДА СЕ ВЪРНЕ В ГРАНИЦИТЕ НИ ....

Tурският президент е прав и стои зад официалната турска политика свързана с балканските страни и народи, а тя е обективна и реална и документирана в Oсманските архиви.

КОГАТО НИЕ ВИДИМ ЗАПИСАНО В ТУРСКИТЕ ПАСПОРТИ, НАЦИОНАЛНОСТ КЮРД, ТОГАВА В БЪЛГАРСКИТЕ ЩЕ ЗАПИШЕМ ,НАЦИОНАЛНОСТ ТУРЧИН. Достоен отговор на достоен български ръководител. След него всички са продажници и измекяри

Възхищавам се от ума, прозорливостта и достойнството на Тодор Живков. На 26 г. съм. Не съм живял в онова време, но всичко което сега продават и попиляха е създадено по времето на Бай Тошо. Турция гък не е могла да каже тогава. Само от Трета армия им е треперил задника. През Възродителния процес са убити 3 души, а през Априлското въстание колко жени и деца? Защо турците не се извиниха в Батак и Перущица за зверските кланета?Разрешиха църкви чак след 1812 г. когато Русия победи Наполеон и започна да им чука по масата в Константинопол

Честно казано комшу, Ердоган е твърде полезен за гръцките интереси. Такова разголване на наглост, простотия и варварщина пред света от официална Турция, не е имало до сега. Така, че да ви е жив и здрав, и дълго да ви държи каиша, щом ви харесва.

а ти що си не гледаш Турция. А?

Македонците се уредиха с още едни братя, за които обаче е хубаво да се оглеждаш къде са и какво правят.

това изказване е на принципа разделяй и владей

блазе ни на нас и на македония с такива приятели

Този кой го е питал? Що си мисли, че някой го слуша? Казал нещо и после духнал вятър. Нищо не зависи от него. Запомнете го! Вкарва си негови филми и се надува. Спорът е между две държави, а този от собствената си глупост, алчност, страх и его си е навлякъл достатъчно проблеми в държавата. Нека се оправя там.

ИСТОРИЯТА НИ ОСТАВЯ В НАСЛЕДСТВО СЛОЖНИ ПРОБЛЕМИ И ВСЕКИ ПРОСТО ЗАЩИТАВА ИНТЕРЕСИТЕ НА ДЪРЖАВАТА СИ. НЯКОИ НЕЩА НА НАС МОЖЕ ДА НЕ НИ ХАРЕСВАТ, НО ТОВА СА НЕЗАОБИКОЛИМИ ФАКТИ. ИМЕНО ТОВА Е ПРИЧИНАТА БЪЛГАРИЯ ДА ПРИЗНАЕ МАКЕДОНИЯ. БОЙКО НАПРАВИ АКТ НА ВИСША ПОЛИТИКА. МОЖЕ МАКЕДОНЦИТЕ ДА СЕ МИСЛЯТ ЗА КАКВИТЖ СИ ИСКАТ, ТОВА Е ТЯХНА РАБОТА. ЗА НАС НАЙ ВАЖНОТО Е ДА СМЕ ПРИЯТЕЛИ. ВЪПРЕКИ ЧЕ В ДЕЙСТВИТЕРНОСТ СМЕ БРАТЯ. БЪДЕЩЕТО САМО ЩЕ РЕШИ КОЙ КАКЪВ Е В ДЕЙСТВИТЕРНОСТ.

С такъв "приятел" на Македония не и трябват врагове. Доколкото разбирам от изказването "братята" са албанците. Те ще "интегрират" части от Македония. Добре, че Турция и Македония нямат обща граница!

да нямат! Албания е турски вилает!

"С такива приятели, врагове не са ти нужни". (гръцка поговорка)

Турция е страната която практикува геноцид в нашия район повече от 300г. Смесването на исляма и профашистка идеология води само до кървави разправи. Началото е поставено в Сирия. Ако там не спре, всичко отива много на зле. Гърция е страна, с която отношенията се развиват все подобре и са взаимно изгодни. За разлика от Турция от където само са идвали, и идват беди. Да се подкрепя Турция в каквото и да е било е признак на късогледство, и е доста опасно. Ердоган си променя отношението всеки ден. Опасен както България така и за ЕС.

Интересно, ако гръцките политици започнат да поучават Ердоганя, за кюрдския проблем... Малии, какъв вой ще се надигне от Босфора

Ердоган не може да прости на гърците, че не му предадоха военните пилоти след пуча, затова сега се е нахъсал така срещу Гърция. А не защото наистина подкрепя македонците.

За пореден път гърците показаха че са народ.Отстояват си правата и не се отказват от историята си.А нашите майкопродавци първо признават измислена държава с измислен език и крадена история вместо да заявят че това са български земи и българско население.И накрая националния предател тиквата се хвали , че е подписал договор с който узаконява предателството си.Воювалите за присъединяването на Македония го проклинат.

Простия Ердоган се стреми да разделя страните на балканите и си мисли че някой ще му се върже.Това не е 13-14 век.

Чета с невероятно учудване наивни мнения по-долу, според които Турция щяла да застане едва ли не на про българска страна. И как трябвало да сме срещу гърците. Ердоган е нагъл националист, османист и ислямист. Представям си как ненавижда България и на какво е способен срещу нас. Имаме голям враг в личето на Турция и се моля никога да не бъде приета в ЕС. Ще ни залеят тези 80 млн чалми и ще правят каквото си искат. Имат и пари и армия и са безумно нагли и високомерни. Гърция е съвсем в правото си и е срам, че винаги сме се отнасяли подло с тях.

за състава на населението в Македония и е време да ги извади от прашлясалите рафтове и да ги стовари по носовете на гърците! Тук няма нищо протурско или българско националистическо, а има исторически данни! Когато гърците започнат да поскачат то тогава нека турските архиви да им извадят данните от данъчните регистри със състава на населението на Османската империя и в цялата днешна Северна Гърция и Егейска Македония! Ще ни турят едно рамо, да така е, но нали и те разчитат на нас да им турим едно рамо за ЕС?! Така че нещата са на "взаимно изгодни"! Вярно е това, че още Желев избърза с признаването на Македония за самостоятелна държава, но времената се менят и в зависимост от водената политика и икономическо развитие рано или късно "блудният син" се завръща в дома си, та така и с Македония и нейната "история" и истината за произхода й!

са в България от сто години, но дали някой от академиците ни дори ги е прелистил

натоварени в около 10-тина, а може би бяха и около 15-тина, вагона за претопяване като стара хартия но не са всички и не обхващат териториите на цялата Македония, Северна Гърция и Източна Тракия, както и тези на Поморавието и Западните покрайнини, които също са били в състава на империята, а не в състава на Сърбия. Колкото до тези от БАН и от Националния архив сте напълно прави!

Eдно време комитите от ВМРО как са клали и бесели андартчета като тия смешници на снимката. Гърците са вресливи и нагли - ще опищят света в своя полза, дори когато става въпрос за най-долна и гнусна историческа манипулация!

Ердоган просто е наковал гърците и показва, че ги познава не по- зле от нас.

"албанците трябва първо да интегрират териториите си, а след това да се присъединят към ЕС".... Мда....хубав термин...след като след 1913г. територията на България беше диференцирана... Значи първо България би трябвало да си интегрира териториите!!

Когато древният елински град-държава Македония е съществувал, турците изобщо не ги е имало. Къде се бърка този гьонсурат?! Най-малко той има право да дава мнение по въпроса.

и кой е тоя град-държава и къде точно е бил?!?

когато гърчеещият се Сашко ограби Иран и изпрати стотици товари със злато и скъпоценности на Атина, най-вече, но и на другите градове-държави в древна Елада, та си купи признанието на високомерните гърци, че македоните, които преди били диви варвари, са станали елини, огузкото племе още не е съществувало.