Скопие вдигна паметник на писателя Симеон Радев

Авторът на „Строителите на съвременна България” Симеон Радев се сдоби с паметник в Скопие. Паметникът е поставен на покрива на македонското Министерство на външните работи.

Обратно в новината

Коментари - Скопие вдигна паметник на писателя Симеон Радев | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По времето на Гоце не е имало ВМРО, а Български Македоно- Одрински Революционен Комитет. ВМРО е създадено през 1919 г. от българина Т. Александров. Моля те, да ми обясниш как Българския комитет се е борил срещу българските терористи по това време.

Римската империя е имала територии, населени с местни народи, не с италианци. Затова сега не им дреме. Тук става дума за териториите извън границите на България, населени с българи. :)

МАКЕДОНСКА.....ЕЕЕЕЕЕЕ В МОМЕНТА НЕ Е ,....ЛУНО, ЛУНО ЗЕМЬО МАКЕДОНСКА ...И ЗА ТЕБ ЛИ КЕ СЕ БИЕМЕ........

Някогъшна България днес е разделена на 4 държави, като има територии и в Сърбия, Гърция и Турция.А когато са живели Кирил и Методи, областа между Цариград и Одрин е известна с името Македония.

jingiby

Не може просто така! Човекът е бил българин - български писател, революционер, войник, политик, дипломат. И просто ей така един ден най-демонстранивно го изтипосваш пред МВнР на БЮРМ. Без да уведомиш МВнР на страната, чийто дипломат и гражданин е бил. Това е фиромания!

що да не може -нали македоня е било булгаря -значи е част и от тяхната исторя *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Той и Василий 2 е известен като Василий МАКЕДОНЕЦА, ослепил воиските на Самуил.

Може - с промивка на мозъци.Но трае малко, от историческа гледна точка.

След като не можожа да посръбчат българското население в Македания, навремето сръбските комунисти измислиха македонска нация.Това, че след 70 години промиване на мозъци там има хора, които смятат,че са македонци, не значи че ще е валидно след още 70г. историческите лъжи имат сравнително кратък живот

Да не забравяме и ролята на "вожда и учителя" на българския народ - Другаря Георги Димитров, безотечественик, коминтерновска и съветска марионетка.

Уважаеми, в друга държава не може да няма друг народ и тя го определя. За разлика от народа, нацията се самопределя. Националната принадлежност е самосъзнателно възприета. И да не ни харесва, така е...

Хиляди избити, преследвани, унижавани, и накрая се самоопределили!!

А тебе с пердах и орангутан могат да те направят и на децата си ще кажеш че са орангутанчета че да не ядът същия пердах После всякакви олигофрени ще разправят че щом така се определят значи има такава нация

о неразумни сарбомански юроди, поради що се срамите да се наречете балгари?

Господа, г-н Божо е известен с много спекули, та е крайно време да бъде заслужено изпратен в незаслужен отдих. Фразата "... македонците признават, че са българи, и че тяхното Външно министерство е филиал на българското." е крайно дивашка игра на думи. Първата й част отрича друг народ и друга нация, а втората - друга държава. Това, че Македония често се опитва да присвои български личности, части от българската култура и история, не е оправдание за дивашки неуважителните речи на г-н Божо към македонския народ и държава. За македонските грехове е виновен не македонския народ, а само македонски диваци, а за г-н Божовите - самият той. Всекиму своето и на г-н Божо - да му се пусне водата.

Там друг народ няма /албанците са си самостоятелно малцинство/, а друга държава съществува единствено като историческа неправда.

За Ваше сведение , генетическите иследвания които направиха в бюрм, доказвали че генетически най близо месното носеление стояло до сърбите и българите.

Тъй рече ексминистърът на Новите земи БД.

БОЙКО , ЗАЩО ДЪРЖИШ ТОВА СТРАХЛИВО И НЕЗНАЕЩО КАКВО ДА ПРАВИ МОМЧЕНЦЕ ЗА ВЪНШЕН МИНИСТЪР ,БЕЗ ГРАМ САМОЧУВСТВИЕ, НЕзащитаващ българите и техните права в Сърбия ,Македония , Гърция ,Румъния !!!!!!! Бойко ако не знаеш нещо имаш БАН и куп съветници ,но ВЗЕМИ ПРИМЕР ОТ УНГАРЦИТЕ !!!!!!!!!!!!!!ЖАЛКО !НАГЛИТЕ СЪСЕДИ НИ ПРАВЯТ НА МАЙМУНИ НА ГРАНИЦАТА ....!!!!!!!!!А ИМАМЕ ЛИ ПРЕЗИДЕНТ ,КОЙТО Е СТЪЛБ И ОПОРА НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ???????????????

Какво да четем за Делчев? Че се е самоопределял като българин ли? Ей, това историчарите не спряхте да дрънкате врели-некипели!

Редно е вече българските журналисти,водещи,коментатори и пр. да се пообразоват и да започнат да наричат дадена държава с името,което е официално прието у нас и по света,т.е БЮРМ . А населението на тази БЮРМ е българи (съответно албанци,цигани...) А не да ми употребяват нищо не означаващата дума "македонец" .

айде, да ползват и FYROM, ако им е по- удобно.

На 15 януари 1992 г. България първа признава държавата като независима и суверенна, с официалното име Република Македония

Факт е, че ги признахме под името Република Македония, но те направиха всичко възможно за да си заслужат името БЮРМ...

че то цялата им държава е филиал на нашата :D

Скопски окръг що не вземе и едно паметниче на бат'Бойко да си вдигне, та да изпреварят малко събитията? :) Луно, Луно, земьо македонска... :)

Алооо, "историк", ти нещо на историчар ми мязаш...

Казва се "Историчар со реноме" !

И да се пените и плюете срещу Димитров, факт е, че е единствен, който се опълчва на отявлените и нагли кражи на историята ни от БЮРМи-ия. Да се чули Младенов да прави нещо, освен да дава безусловни подкрепи за Сърбия и БЮРМ и да опи други министри за некадърността нси?! там се лансират Вапцаров, Плевнелиев, БерБатов като македонци...Относно Гоце Делчев; има ескпонат в БЮРМ-ия, в един т.наре музей, бележник, в който Гоце Делчев е нанесъл оценка 6 по български, като преподаветел...прочитете история вместо да фантазирате. И е редно журналистите да ползват увърденото име , БЮРМ, няма държава Македония....

дрън-дрън та пляс! имаме ли изобщо външно министерство - това би трябвало да коментира г-н димитров, в случай че има наблюдение върху работата на това министерство за отстояване на българските интереси пред страните от балканите и света...

Казват, има и Други Българ(к)и които са оставили костите-си за нормализиране на региона ; Немалко при това . ... А при внимателен прочит на Истинската История -- веднага се разбира защо така `грижовно` се крият Имената Им .

Добри Начинания, Божо ; Браво ! ( Само да не вземе прекалено-много да се (раз)Шуми Марица ... )