След протести и насилие - първи оставки в Македония

Под натиска на протестите срещу управлението му, македонският премиер Никола Груевски уволни министрите на вътрешните работи и на комуникациите.

Обратно в новината

Коментари - След протести и насилие - първи оставки в Македония | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Македония трябва да си смени името на държавата - СКОПИЕ! Да се демократизират като ГЕРБ и да търсят българското приятелство.

Предстои да видим докъде могат да стигнат американците за постигане на тясно-егоистичните си цели! Колко народа ще затрият?!

При македонците било зле,защото не били членове на ЕС,кланове управлявали страната,корупция,злоупотреби,абсурдни назначения,нямало перспектива.Да дойдат у нас и да видят ние като сме членове ,та докъде я докарахме.Само една община да хванат,напр.Хасково и да видят какво се случва там-кой печели изборите,как ги печели,на кого дава държавните поръчки,на кого продава държавна земя,къде си строи къща кмета извън закона и т.н. А не е само Хасково.Ама иначе къде са те,къде сме ние..Ние сме във феодализма.За тях не знам.

Според нашите медии : Когато в Донбас се стреля по мирни жители отстояващи правото на самоопределение се назовават сепаратисти а наказателната акци АнтиТерористична а когато в Македония албанци складират оръжия и завземат полицейски участъци и получат адекватен отговор от властта се нарича НАСИЛИЕ !!! Докога ще се продавате !

купени.

Големи идиоти сте, редакторите там- пишете в заглавието македонско МВР!!!!

То щото нашто МВР са само писанчовци. Същите мафиоти са.

Полицията винаги е била връзката между престъпността и политиката!

Незаконната територия Косово, провъзгласена за държава под натовски ботуш, освен наркопротекторат и доставчик на органи по поръчка, се превръща и в ОПГ за натиск и мокри поръчки на Балканите срещу цели държави- беше Сърбия,днес е Македония а утре ?

,,служители на Пето управление на македонското МВР са имали преки контакти с хора от терористичната група в Куманово,,. Ами ще имат контакти. Нали разузнават намеренията им. Ефекта е видим - въоръженото нападение не успя! Добра работа.

СДС, Майдани, подслушвания, етническо напрежение, искания за оставки и нови избори - един добре познат сценарий от Вашингтон! Бог да пази Македония, там да не стане 2-ра Украйна!

Изключително неясно и провокативно заглавие на статия. Първо, не е ясно, кое МВР е имало контакти с терористи-на Занзибар, или Того. Второ, при такива нападения, не се знае, дали има взети заложници, защото е населено място. В САЩ при такива нападения, винаги се опитват да създадат контакт, или самите терористи влизат в контакт и казват своите искания. Това си е нормална практика, с цел избягване на повече жертви.

Миялков, който в момента е на 48 години, започва кариерата си в управлението през 1998 г., следвайки стъпките на могъщия си баща Йордан Миялков, който беше лидер в тогава-новосъздадената държава Македония след разпадането на Югославия. По-възрастният Миялков е първият министър на вътрешните работи до 1991 г., когато умира в автомобилна катастрофа. Миялков е братовчед на Никола Груевски, и Зоран Ставревски, който е заместник министър-председател, министър на финансите и е кум на Груевски. На всичко отгоре, братът на Миялков Владимир е съветник в кабинета на Генералния директор на македонската митница.

попитам след като вече втори път за няма и 10 години, Косово извършва въоръжена агресия срещу Македония какви санкции ще му наложи "международната демократична общност"?

Който хули героите от АОК е против цивилизационния избор и споделените западни ценности. Те както и ние сме борци против агресията на Путин заляла Македония и целяща да я отклони от правия светъл път към деКорация. Долу рубладжиите и московски агенти узорпирали властта в Скопие.

Да обръснеш брадата си, а после ще разсъжваш за цивилизациония избор.ТОЙ,МАЙ, Е ТАМ,КЪДЕТО РЕЖАТ ГЛАВИ.ЦИВИЛИЗАТОР.

Колеги,тезата да бъде,че всеки против терористите убили 14 човека е платен агент на Путин. За да не ви хващат натясно с истини вметвайте Крим,Донбас и т.н

Волене познохте.

Найо,обичам те!

"Точно така колега" - Добро попадение и уместна ирония за един човек , който според мен не е със всичкия си

Колега, на тази стръв рибата не кълве!

...а само дървосекачи!

Какво е това заглавие,че МВР в Македония имало връзки с терористи?! Да не би ЦРУ да няма?! Да не би да внушавате,че Груевски сам е наел терористите?! Кой в момента прави преврат в Македония?! кой се опитва да спре левашки турския поток?! В БГ как беше?! Маккейн с терористи от ИД,който щяха да убиват БЪЛГАРИ ли заплаши Орешарски?! Герб и РБ защо предадоха БГ?! Успех на държавите,които искат да бъдат свободни и да прокарат турския поток.

Замъгляват на нас мозъци с, уж, народни протести (на брадатите) в Македония.То ясно,че за цветни революции и преврати е нужно възмущение и недоволство от нещо на хора, което в всяка държава в по-голяма или по-малка степен го има. Но не навсякъде стават преврати, а точно там, къде САЩ има интереси. Таково загадъчно съвпадение.Като копнеш по-дълбоко, виждаш интереси на изключителната нация. Искат всичко и веднага. И всичко да бъде тяхно. Иначе - лошо ви се пише.Чакайте ние ще дойдем и донесем демокрация, както по рано други носили комунизма.Но, май, с демокрацията става съвсем кърваво.

На това му се вика - КРИВОРАЗБРАНАТА ДЕМОКРАЦИЯ

" Замъгляват на нас мозъци"!!!!То при вас не е мъгла а направо отровно, червено-жълт, промишлен смог.

ей, цветен полюционер... не ви ли стигна кървавия майдан?

соросоидите тука съвсем изтрещяха. Плюят консервативната дясна пратия ВМРО щото изби терористите пратени от машата на господарите им САЩ от АОК. Абе гниди майцепродавни, я кажете сега какви санкции ще наложат САЩ и Гейропа на Косово? Или Путин е пратил терористите от АОК в Куманово?

Достатъчен аргумент, че си родоотстъпник е да споменаваш любимият си вожд, Пути на всякъде и при всичките си коментари. Иначе е ясно:Путин прати терористи в Крим и Донбас. Окупира Осетия и анексира Крим.

в Куманово, гнида майцепродавна. Кажи де, нали Косово е протекторат на гейропа и НАТО? Хем не е за пръв път.

Но, по примера на САЩ, които нападнаха Сърбия и отцепиха Косово което скоро ще е в рамките на Албания./или това забравихте/ Не че защитавам Русия, но взимат пример от най-добрите.

Освен това, че САЩ пречат на Русия, те давят икономиките на други държави (БГ). Сега нагло се намесват и притискат Гърция.На турция явно не могат да повлияят. Действат върху слабите звена. Газопроводът не може да мине през БГ, значи остава Македония. Ако газопровод не може да бъде осъществен и газта ще продължи да минава през Украина, САЩ ще има лостове на давление върху Русия и Европа. Иначе губят влияние и натиск. И ето ви - дестабилизация на Македония. А че ще загиват хора и възниква хаос и разруха както в Украина това са за тях странични дребни неща.Те са далеч и от там ще размазват други държави.

глупости на търкаленца !!!станахте голяма армия манипулаторите !

Фирмите, които трябва да полагат тръбите на Т.поток са западно европейски. Парите, които трябва да се дадат също са западно европейски.Затова няма да го бъде"потока".

Неговите си хора сърбите са с добри контакти у Евразийщината (бяха и на Парада на поВРедата)- да вика зелени човечета да го пазят от българи, от арнаути, от проклятието на Александър и от него самия :-) :-) :-)

гнидо майцепродавна, под чия власт е Косово, кой плаща на АОК? Кои са стожерите на македонизма в Скопие? Бившите комунисти преименувани сега на социал - демократи или ВМРО-то?

И този си има бушони за гърмене, вие какво си мислите!

Да, има гнусна провокация. Но тя не е в политическият хаос на Македония. Колкото и да се демонизира Груевски, колкото и да се преекспонира "народният протест" и да се замазва военната атака в една държава - не трябва да се забравя, че това не е Либия с Кадафи. И че от всякъде мирише на албански/косоварски интереси и пряката подкрепа (политическа и военна) на САЩ. ЕК е едно котило на бездарни евробюрократи, които не са в състояние да водят самостоятелна външна политика. Не се заблуждавайте, обикновенните македонците са като нас, попържват политиците и се надяват на спокойствие и по-добро бъдеще. Но да ги обвиняваш за организирано убийството на собствените си граждани, в т.ч. сили на реда, е направо безочие и лошо скроена лъжа. Та това става на контролирана от албанци и косовари територия, на обозримо разстояние от КФОР. Мислете с главите си, а не с директивите на чуждите агенции.

Откриването на Америка е епохално събитие, но още по-епохално щеше да бъде ако тя въобще не беше откривана Марк Твен

Голям протест, голямо нещо. Ако това им е цялата опозиция могат да ги пратят с два самолета в САЩ на почивка.

Стига бе, та там е събран цвета на балканската протестна мрежа! На 1 ръкоблуден македонски студент се падат минимум 3-ма от България! Тъй де, ако наште искат да мият чинии лятото в америка на бригадирски принцип им трябва задължителен "протестен" стаж - иначе визи йок!

Само не разбрах защо селото не е било обградено от танкове? Трябва да се демонстрира сила и да се изтребват без бавене. Да кажат македонците, че нямат танкове - дадохме им. Излиза, че властите не искат чак толкова бързо и категорично да се решава въпроса.

обградят танкове,какво ще направят освен да послужат за декор

Влизат навътре и избиват всички барикадирани. А не да изтрепят полицаите докато се стрелят иззад стените. Следващата "група" ще знае, че отива с автомати срещу оръдия и картечници и ще иска повече пари най-малкото от спонсорите.

Това село е град, и има доста българоговорящи македонци в него!!!! Не прекалявайте с подобни помисли, защото звучите като самите терористи!

Оооо, Гройо взе да реже живо месо, само и само да остане на власт. Защото падне ли, затвора ще е най-лекото с което ще се отърве.

и убеждение Груевски, докато изказваше съболезнования за убитите полицаи сияеше от радост че проблема му е приключил и не показваше каквото и да е съчувствие за загиналите. Съвсем естествено е това човече да уволнява всичко около него в опитите си да се задържи максимално дълго на власт,обогатявайки Дисниленда Македония с някоя нова "творба от античното и минало"

"записите доказват, че Груевски контролира медиите, съдилищата и икономиката, за да бетонира властта си." Жалък просръбски комуняга ! Тъжно, че заради такива, както и поради политиката на нашата 'Партия' (и наследницата й БСП) изгубихме Македония !

минуси,защото си противен лъжец но в тоя коментар си написал факта и истината.Ако някога сърбите ни нападнат отново ще сме съмишленици по въпроса за адекватните действия

Пуберчо, защо се хващаш на про-албанската, про-американска пропаганда. Толкова ли си лесна риба за мрежата на соросоидите и Псаки-подобните игноранти.

Къде видя проалбанска позиция? А проамериканска? Просто, човекън ви казва истината: Грую не е патриот, продажно сръбско мекере и криминален тип!

Я, само двама рашки в една българска тема. И в Македония ли имате вече малцинство ?

Баси тъпият гой ...

"Тъжно, че заради такива, както и поради политиката на нашата 'Партия' (и наследницата й БСП) изгубихме Македония ! " Ж. Желев призна Македония. Аман от прости соросоиди, неграмотни дупедавци и плампачи с високо мнение за себе си!

Македония беше изгубена от комунистите много преди Ж. Желев да признае БЮРМ. Знаеш ли, че по разпореждане на Москва учителите в Благоевградски окръг учеха на македонски и в паспортите на тамошните българи пишеше "македонец"?

Че то,каква разлика м/у Македония и България ?? У нас мафията не владее ли правосъдна изпълнителна и местна власт? Само ,гдето не се е стигнало до въоръжени изпълнения. Ако се разбунтуваме ,обаче има бази на НАТО....

То и последното учение на американците у нас нали беше с отработване потушаването на граждански бунтове в неназована страна...

NATO изръсили безпокойство... Та да си знаете кой въоръжи и изпрати албанските терористи.

аз пък не разбрах - махат министри, защото някаква терористична банда от етническото малцинство вилнее из страната....Ами тя етническата омраза е напълно разбираема, след като албанците са като нашите цигани - подкрепят се взаимно и в повечето случаи правят мизерии, а после викат - вий на бийти щот сме цигани...после скача ДПС и говори глупости от типа, че в България се насаждала етническа омраза...а в същото време води пропаганда на турски език, за да привлече съмишленици в управлението, разбирате ли, не на Турция, а на България...е дайте да си уволним министрите и да си спрем децата от училище....щото някакви си мангали, албанци и прочие, с болни амбиции и покварено съзнание вилнеят из света с български и македонски паспорти и после чужденците като чуят българи си представят българските цигани и с право ни дискриминират, но аз не съм чула някой в Европа да си уволни министрите, поради етническа дискриминация на малцинствените етноси..., което е факт, но никой не го разтръбява, нито се опитва да манипулира властта, защото няма кой да го чуееееее...

Прилича на акцията на Волен Сидеров пред Градската баня в София!

хер боленчо едвам влезна в парламента. Вече свършват рубличките на малкия мук и на сивата златка ще и става все по-трудно да намира място в политиката.

Макетата да се стегат и да не позволяват на груевски да ги манипулира. Да черпят опит от България, как сваляме, който си поискаме. Нема боко, нема сърГей, нема пътнико оф... всички ги махаме, ако решим. Успех на демократичните и естествени бунтове и вълнения на Бивша Югославска република Македония.

ЕС и ФАЩ : >>>>>ЛОШ , КОРУМПИРАН ПОЛИТИК е само този, който подкрепя нашите врагове и противници !!! Тези, които ни подкрепят и изпълняват нашите нареждания - са ДОБРИ КОРУМПИРАНИ ПОЛИТИЦИ !!! В България се вдигаме само, ако ни плати Сорос или ако ни вдигнат безумно много сметките за ТОК !!! Съпротивата е смазана ТУК!

и сега последно.. ти за какво би се дигнал???? За сметка за ток или за парички от Сорос???

То е ясно: аз за надути сметките за ток, ти за зелените гущерчета на Сорос.

Дано разцепат най после македония шиптарите,така им се пада на ЛЮБОСЪРБИТЕ КОЙТО 20 УПРАВЛЯВАТ МАКЕДОНИЯ ДОЙДЕ ВО КРАЯ -УСПЕХ НА ШИПТАРИТЕ UCK VIVA KOSOVA-ALBANIA-ILIRIA :)

Имам въпрос - и какво си мислиш, че ще постигнат албанците, ако разцепят Македония? Второ Косово? И какво постигна Косово? Икономически напредък, просперитет? Как не разбирате, чее всичко е европейска политика - разделяй и владей! Европа няма сметка от силни и единни Балкани и използва нискообразованите хора от така наречения, според нея, Трети свят хорица, да се избиват помежду си за някакви си националистични цели и глупости...за да се създадат малки държавички, които да й лижат задника за да влязат в ЕС и да са напълно икономически зависими от Великите сили, ами бийте се...разцепвайте се...мислейки си, че ще възроддите Велика Албания или Османска империя или каквото и да било от миналото...Пълна заблуда - миналото си е минало, а всичко се диктува, от този, който създава империите и после сам си ги разрушава...не забравяйте, че всичко е мръсна политика, а вие сте пионки на Великите сили, ако искате ставайте бойци на ИД...все тая...и тя е до време...

Какви само евфемизми се използват в новината: "заподозрени терористи"! А главните заподозрени направо внушават виновност на самите жертви: "ЕС и НАТО изразиха безпокойство и приканиха Скопие да извърши прозрачно разследване". А къде са в този нагъл военнен терористичен акт - измисленото Косово и Албания? Мирише от всякъде. До кога, господа еврокомисари, ще сервилничете на задокенаските ви ментори? Те ви палят чергата, а вие се правите на добрият татко дето гълчи немирните си калпазани.

Политолози никак не могат да прогледнат и да огласят истинските причини за случилото си в Македония. Въпрос на време кога Македония ще стане косовска (албанска).Голям процент населения в Македония са албанци. Нападението станало на територия заселена от албанци и те отричат категорично, че били нападнати от терористи. Значи била поддръжка от местните албанци,което е знаково. Нападението (и ще бъде продължено) е било инспирирано от Косово за да има велика Албания, предвид ислямската радикализация и престъпността на самото Косово.Косово е криминална държава и управлявана от търговци на човешките органи. Тя е галена и поддържана от САЩ като инструмент при нужда за въздействие върху Балканите. Сега на САЩ е необходимо да недопуснат газопроводът на Русия чрез Македония по нататък в Европа. БГ е елиминирана вече, сега трябва на прегънат и други. Това е първата причина съвпаднала с първата господство на албанското Косово. И чак третата причина, но подпомагаща на цветната революция е корупционния режим на Груевки. Всеки преврат се базира върху недоволство на хората. Иначе не става.Това се казва технология за използвана от САЩ при всички преврати. И това ще се повтори. Чакайте.

Карай направо на руски, що се мъчеш.

Набирам тролове. Заплащане 20 рубли за написана простотия.

А бе досега Сорос ни плащаше в евро. Защо сега минава в рубли - много странно.

Трябва да усилим търсенето на Рубли за да не се срине валутата на Кремъл!

На Балканите е фраш от груеве, ама, ако слушкат, дИмокрацията е сита

малко македонско диктаторче ...

Преди да се заговори за газов коридор се говореше за мюсулманската дъга Истамбул Тирана. Така че си купувайте сандъците отсега. Бат Боцко и сие са решили само как да се изнесат в бункерите в Горна Малина или те пък ги дадоха на НАТО. ....... Нещо взе май да става много горещо другари демократи, картофени момченца.

Албанската операция за износ на революция от Косово в Македония не успя. Явно терористите очакваха всички албанци в квартала на Куманово, някога български град, да се хванат за оръжията, което не стана. Просто малко кравите пресолиха манджата, явно им се видя недостатъчно скопския майдан на славяногласните фироми, та допълнително подсилиха с албански подправки ястоито за по-сигурно, но предизвикаха обратния ефект. Груевски изобщо не ми е симпатичен, но неговите действия засега определено стопират говеждата агресия срещу новостроящия се газопровод там. Явно тъпите тролски обяснения как строителството на този важен стратегически обект, който бил на "загуба" минава само при тъпаците в България.

Този българи Груевски трябваше да управлява БГ ,щяхме да имаме корумпиран премиер, но не американска марионетка, южен поток щеше да мине, нямаше да сме окупирани от злата империя и щеше да гледа освен своите и интересите на държавата. Сега виждате какво имаме начело на държавата. Македонците били по-добрата част от бг.

Лично Станишев каза онзи ден, че Зуев е социалист , партията му лява като нашата БСП и гравитираща в кръга на ПЕС - тоест, преведено на български, Зуев е под крилото на Русия и Путин и Интернационала на социалистите . Кашата в Македония е голяма. Дали ще има разпад, или страха от гражданска война ще въздейства възпиращо и на албанци и на македонци още е рано да се каже. Все пак по-вероятно е до свръх ескалация да не се стига. Най-вероятно след неделния голям протест, нещата да затихнат постепенно.

Слушай на Гея глупостите и му вярвай.

Нищо не знаете.Зуев е милионер със собственост в Швейцария.Освен това е под крилото на Сорос.А какво е казал Станишев не е важно Европейските социалисти не са свързани с Русия-те са демократи

Не знаем къв е тоя Зуев и не ни интересува. Това е някакъв тролски субект. Колкото до Заев, той е социалистически функционер и понастоящем шеф на Соц.партията. Имаше някакви провокации на времето, че жена му е пробългарски ориентирана, но тези неща отшумяха, така безволево, както е на път да отшуми поради глупост и бездействие българската история и минало на Македония.

Стига простотии и престанете да намесвате Путин и Русия навсякъде. Що се отнася до социалистите, то Путин им е точно толкова съратник, колкото е Дейвид Камерон например.