Коментари - Български евродепутати: Македонците в Албания са българи | dnes.dir.bg
назад

Български евродепутати: Македонците в Албания са българи

ЕП може да приеме параграф в резолюцията за Албания, в който се посочва, че македонското малцинство от Голо бърдо, Гора и Мала преспа всъщност е българско.

Обратно в новината

Коментари - Български евродепутати: Македонците в Албания са българи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Преди седмица писах същото - че Скендер бег е български болярин! Скендер от гаджалски език значи Александър!По това време няма никаква албанска нация - падането под османска власт. Албанците си го присвояват едва след като стават държава едва в 1912 година! Точно както и румънците с граф Дракула - Влад Цепеш, който цепил османците на кол!

СКОРО ЩЕ ИЗЛЕЗНАТ НА БЯЛ СВЯТ ДОКАЗАТЕЛСТВАТА ЗА ТОВА КОИ СА ВСЪЩНОСТ БЪЛГАРИТЕ И ТЕХНИЯ ОГРОМЕН ПРИНОС ЗА РАЗВИТИЕТО НА ЧОВЕШКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ!!!

ГЕОРГИ Кастриоти Скендербег е най-големия национален герой на АЛбания и е с БЪЛГАРСКИ произход. Има поредица от изследвания на наши етнографи през последното десетилетие на БЪЛГАРИТЕ в Гора (Източна Албания). На езика, обичаите, историята и традициите,които са АВТЕНТИЧНО български!

Че , ЕСът няма ли дипломатически канали да пита хората там какви са?? ..а ще се оставя на балканяшки поплювковци...

За пореден път ни занимават с македония и албания. Защо вместо да си гледаме собствените проблеми, пак в някакви пущинаци се вторачваме. И не ми разправяйте, че на някой от вас му пука за тия държави. Собствената ни държава е тотално прогнила от корупция и престъпност по всички нива. Последното, от което е нужданем е някакъв безсмислен конфликт, с държави които не ни заплашват. Единствената външна заплаха за нас идва от турция и "бежанците", които ни праща.

типичен промит соц мозък !!!! Националната кауза е вредна за комунизма ,хубаво е човек да забрави род и родина ,че и семейство ,та нали си има Партия кърмилница ,профан !

Глобализмът е къде, къде над .Камунизма.!?

типичен промит соц мозък !!!! Националната кауза е вредна за комунизма ,хубаво е човек да забрави род и родина ,че и семейство ,та нали си има Партия кърмилница ,профан !

Като за 3-ти клас! Повторението е майка на знанието и ..баща на затъпяването! Шиши- отличник

Никой не иска конфликти, най-малко Б-я. Самите албанци, нищо лошо, не са видели, от нас българите. Те ни харесват и ние харесваме християните албанци, към мюсюлманите сме по-скоро резервирани, поради исторически причини. Става дума за факти, който сърбетата от ОМО преиначават. Там има българи а не македонци. В нито един Османски данъчен тефтер няма графа македонци. Има българи.

ИЗДИШАТ :) ....СРЪБСКАТА ПРОПАГАНДА СЪЩО :)

След падането на комунизма в Албания ,самите албанци вече могат свободно да изказват истината за българите , а не да ги асимилират или да козируват на Коминтерна и Москва ! Това е краят на македонизма ,бавно,но славно се отича в канала !!!Така става с всяка лъжа ,съсипала хиляди човешки съдби !!!!!!!!!!!!!!!

Мой близък роднина беше на сватба преди две години в Албания. На българска сватба, между българин от България и българка от Албания стига да не бъркам да не е обратното. На сватбата е присъствала и цялата българска улица почти само от българи в Тирана. Българите в Албания са много повече от 100 000. Повечето от тях не демонстрират етническата си принадлежност.

Албания е странно място. Говореше се дори, че бившият премиер Сали Бериша е чист българин, цяла северна Албания е почти българска. НЕ е такъв случая с измишленяшката псевдодържава косово. Но явно хората там са изключително скромни(говоря за българите оттам)

Ами то в Македония има само шиптъри и българи...

И най -интересното е ,че всички шиптъри казват ,че са ....АЛБАНЦИ ,а нашите ...!!!!

ЕДВА ЛИ НЯКОЙ Е ПИТАЛ ТЕЗИ ТАКА НАРЕЧЕНИ БЪЛГАРИ ДАЛИ ИСКАТ ДА СЕ ПРИОБЩАВАТ ОТ ПРИМАТА ДЖАМБАЗКИ КЪМ ТАЗИ ОПУСТЯВАЩА ОТ КЪМ БЪЛГАРИ ТЕРИТОРИЯ ВСЕ ОЩЕ НАРИЧАНА БЪЛГАРИЯ

че кога ги направиха македонци в Югославия НИКОЙ не ги пита, аааа? Продажник! Те са наша кръв и от нашия народ, но са жертва на политика и следвоенни делби на земи и народи. ЯСНО ЛИ ТИ Е? И са обработвани жестоко и методично и обърнати част от тях срещу народа си. Друга тема е дали ни трябват такива хора, носещи бомба в душата си. Но техните 10 човека политическа богата върхушка искат да са върхушка на държава, а не подчинени на София. А който има акъл, душа и родова памет от тях, ще се сети какъв е по народност. И няма да обръща кокалите на дедите си в гроба.

Пак тази пуста Македония.Именно заради нея в междусъюзническата война 1913 вместо да си вземем богатата Тракия и Беломорието почнахме да се бием за македонския каманяк.Но минало.Няма друг наш съсед , който да е събрал толкова омраза към България както БЮРМ.Признахме държавата като си мислехме, че признаваме онази възрожденската Македония.Нищо подобно.За тях ме окупатори, фашисти ,татари.Трябвало България да си мълчи , да се отнася към Македония като към по малко дете, което мрази родителите си, което е капризно и непрекъснато се сърди.Само , че някой забравят , че едно дете трябва и да се пляска от време не време.Да се държи прилично с чисто педагогическа цел.

Това не те ли довежда на мисълта,че са се борили не за камънака, а за своите сънародници. Ако са смятали че там не живеят техни поробени братя и че е "камъняк" - едва ли щяха да влязат в бой.

Българин е този, който се самоопределя като Българин независимо от ситуацията. Това, че майка ти и баща ти са Българи, не те прави и тебе Българин. Ако Българите сме се докарали дотам, че Българи по кръв и наследство отричат Българщината си, хич няма и нужда да оцеляваме.

КАЖИ НА МАЙКА ТЕ И БАЩАТИ ,ЧЕ СА БОКЛУЦИ И ,ЧЕ НЕ СА ТИ НИКАКВИ И ЧЕ КАТО ИСТИНСКИ КОМУНИСТ СЕ ОТКАЗВАШ ОТ ТЯХ , ОТКАЧАЛКА...!

Аз, глупако, съм същия Българин, като майка си и баща си. Даже и прабаба-македонка имам. Обаче не желая да деля Българщината си с хора, които се отричат от нея. На никого никакво право не отнемам, но щом БЮРМаджиите днес не искат да са Българи, значи не са - прав им път.

КОЙ ОПЪЛМОЩИ ДВАМАТА ПАРАЗИТИ В ЕВРОПАРЛАМЕНТА ДА ПРОВОКИРАТ НАПРЕЖЕНИЕ МЕЖДУ МАКЕДОНИЯ И АЛБАНИЯ СРЕЩУ НАС ---- ДА СЕ ОТЗОВАТ И СЪДЯТ ЗА САМОУПРАВСТВО

чакай бе манго, Турция отделя милиярди за джамии и поддръжка на турските малцинства в Европа, ти ще казваш, че тия хора са предатели? Майче ти си руското мекере предател

...КОМУНИСТИЧЕСКО ,АНТИБЪЛГАРСКО МЕКЕРЕНЦЕ !!!Нямате ли край нещастници ,руски подлоги ,работещи винаги срещу България !!!

Те албанците хич не са напрегнати. Само "македонците" се напрягат. И нормално един лъжец като го хванат да лъже е да се напрегне.

Те албанците казват на македонците : българи. Не пиши глупости!. Бил съм там : цигани са, прости са, но не са против българите!

Същото е и в Сърбия. Според сърбите бюрмаджиите говорят на на Български - сърбите практически не могат да отличат Български от бюрмаджийски, освен аглийските думи, които тъпанарите поглъщат, че да се получи нов език. Също както румънците изкуствено са заприказвали на латински преди 170-180 години.

дебили да млъкнат, че както в Косово с помощта на САЩ се прави косовската армия, като нищо такива лаладжии ще ни вкарат в конфликт с албанците, косовари и всякаква друга сган, дето могат само да трепят хората и да онождат жените, които при тях все са бременни.

Как да се раздели? както Крим и Донбас ли?

TIREX

македонците никога не с а били българи . хеле пък в албания.

Албанците също го признават ,а и след изказването на американския конгресмен истината лъсна ! Голямата сърбокомунистическа лъжа постепенно си отива ,вече никой не вярва на тези измислени теории ,а и хората вече са много информирани ,остава да махнем само някои наши "коректни "политици ,мекерета !

Като за начало да започнем да даваме паспорти само на Македонци, които живеят или учат в България поне 5 години. През този период да имат нещо като зелени карти. Човек като живее някъде 5 или повече години пуска корени, свиква с културата и т.н. Много по-добре е така отколкото да им даваме паспорти за да пътуват по Европа и повече да не им виждаме очите. Същото важи и за Бесарабските, Банатските българи и тези от Западните покарайнини, да ги привлечем тук и който иска да остане и след 5 години да стане гражданин.

нашата игра е да бавим приемането на Сърбия в Еврозоната. В момента те самите правят всичко възможно да не влезат, та сме облекчени доста.

Македнците не са българи и никога няма да бъдат!. Не ги щем в БГ!

По тая логика и шопите не са българи - и тях не щем.

Стига с тая тъпа Македония! Стига с тоя смешен плач да се сближаваме с някаква измислена територия и държава. Нека влезем в 21 век! Като нашата държава е наред всеки който се чувства българин ще дойде в БГ, който не - прав му път. През 21 век вече никой не мисли за териториално разширяване, а движението на хора е свободно - който иска да идва в БГ! Не мога да разбера смотаняците българи които хленчат по македонците, докато те ни се подиграват и подритват - това е ебати мезохизма. Има и македонци, които са се осъзнали като българи, с българско самосъзнание - но останалите - за чий са ни чукарите на оня тъпа територия???

А за кво друго? За това че България изчезна като държава и се изживява от една шепа стари и болни хора, малко мангали и една доза простаци наричани народ ли? За тва ли да се говори?! Това не е интересно. Много интересно е да завладяме нови територи! Така изглежда че сме надвили над масрафа и сега вече може и други да покоряваме.

БРАВО !!! Точно така трябва да се действа ,високо и ясно да се заявява ИСТИНАТА , БЕЗ ПОЛИТКОРЕКТНОСТ ,защото истината ...винаги боли !!!!!!!!!!!!!

Да бе да, македонците са българи, турците в България са българи и т.н. докато стигнем до ескимосите.

Русия е твърдо против признаването на Македония за Българска,въпреки,че тя е главният виновник за насилственото помакедончване на българите и отделянето на територия от България и подаряването и на Сърбия... Русия дори не признава българската азбука!!!! Но в България е пълно с психопати,които неистово си обичат Русия,която им плете кошницата на смъртта!!!!

jingiby

Сега очаквам сърбоманите, мурзилажа и антибългарите да преминат в "Атака"ааааа........

Такива идиоти като Божидар Димитров и Джамбазки нема никаде.Като ви се превиждат българи сега вече и в Албания веднага им издайте български паспорти.Европа очаква тия нови европейци да засилят трафика на дрога и проститутки.И после като хванат някой бандит да кажат ето това е българин.

Аз познавам българин от Албания. Казва се Иван Шкембе. Бил ми е на гости.

За пръв път някаква дейност от български евродепутат.

ТАЯ ДЕЙНОСТ Е ОТ ПРЕДАТЕЛИ ПАРАЗИТИ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ

Македонците в Албания сами да се определят какви са,а не някакви еврогейски депутати да ги определят.

Наричайки ги македонци, ти вече определяш какви са.

Ти четеш ли каква безсмислица си написал, след като априори ги определяш като македонци?

"Опасна теза" ?.И що, то си е жива истина, че "македонците" в Албания са българи.Как пък през хилядолетията след бат Сандьо и малко след него, не се говори за македонци.И едва след 1945 започва усилено "македонизиране".

Македонците като са много загрижени за малцинството в Албания, да обянят какво ще направят за него? Малцинството в Албания дали ще предпочете български/ЕС паспорти, или македонски?

не само ние клатим глава нагоре надолу за "не" и на страни за "да". албанците също