Терористите са се предали на полицията в Куманово

Приключи полицейската акция в Куманово, предаде електронното издание на македонския вестник ”Вечер”, цитирано от Агенция "Фокус".

Обратно в новината

Коментари - Терористите са се предали на полицията в Куманово | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Pesh0

Русия почва , да строи газопровода . Турция и Гърция , са обърнали гръб на САЩ и чакат с нетърпение тръбата . Сърбите изобщо не го бръснат Обонго и дори само да му направят мръсно , ще се навият . Единствено манедония , може , да се направи нещо . Вдигаме един Майдан , но се оказва , че тези които стоят , зад майдана , бивши управляващи също са про руски настроени. САЩ имат влияние само в България , албания и косово . след като с майдан нестава , пробват да вдигнат на бунт албанците , които да разкъсат македония .

Не виждам как може някои да се радват на ставащото в Македония,след като следващите сме ние.През 1352 г. турците превземат крепоста Цимпе на балк. полуостров,след 41г. през 1393 г. търновското царство вече го няма.Нашите царе са се радвали на упадъка на византия без да се замислят че щте изчезнат и те.Сега историята се повтара натискат ни ислямски бежанци ,от запад постепенно идват албанците с призив за велика държава,през това време лайнари като Плевневци и Иджевци ще ни обяснява т колко е демократично времето в което живеем.Този процес не става за 5-10 години,но за 40-50 се осъществява,тогава демографската карта вече може да се е обърнала,на никой няма да му пука за нас българите вече,да ви е честито радвайте се ,както нашите цари на напредъка на турците във византия.

Нашите царе са били купувани от империята или поне по слабите и им е била осигурявана армия и оръжие за да превземат техния брат. Сега модела е същия

Нали където се строи газов поток, веднага се спретва Майдан. Вчера бе обявено, че започва строеж на морския газопровод, следователно и в морето ще има Майдан!

майдан се "спретва" само от банкер "майданец" с "пари - напечатани за майдан"

Нщо не разбрах. Македонците се вдигат масово на революция срещу някъкъв комунистически модел на управление и изведнъж са нападнати от 70 абанеца които се предават със спално бельо след като антиправителствения протест е спрял.

Айде на бас, че тази дандания е свързана с бъдешия руски газопровод.

От това съобщение разбираме, че съдейки по белотата на чаршафите, хигиената в Куманово е на ниво и че е много лесно и да завоалираш същността на каквото и да било събитие, определяйки удобно участниците в него като терористи. А истината няма да се разбере никога.

Провал на майданския сериал в Македония - радост за душата! :)

Македония няма да я има - всичко там ще е албанско, мюсулманско!

Дори след 5 години...

След 5 години ще зависи само от Българите дали ще я има.... останалите тогава няма да имат думата, ако трябва дори да са захапали дулото !

Това, което наблюдаваме в момента в Македония е поредната схема на ЦРУ с или без противоборство на КГБ (не е ясно още). И САЩ и Русия имат интерес от слаба Европа и не пропускат възможност да наливат масло в огъня. Американците са доста подли в това отношение и още се чудя на на ЕС що не им тегли една дълга и къдрава. Реално ЕС сме по-голям пазар от САЩ, но не толкова единен. И като ресурси и като хора и като качество на 'материала' сме САЩ по 2. Обаче хитрите евреи не пропускат да палят огнища на напрежение по границите на ЕС. Албанците са си поредните тарамбуки подкукуросвани от чичо Сам...

aaaaaaaaaaaa chiptarite stanaha teroristi evolioziq ima v makedoniq kato istoriqta im :)

Македонците са българи, кръвта вода не става. Каквато и демагогия да им промива мозъците всеки ден, рано или късно истината ще излезе наяве, такъв е живота. Който посяга на Македония, посяга и на България! Помнете, за да не ревете, че зовът на кръвта е нещо важно! Дължим го на себе си и на прадедите си! Къде са нашите политици сега? Барат си т.....! Къде им е национално отговорната позиция? Аман от палячовци в политиката ни!

Нищо добро не са донесли на Бг тия плоскоглави навлеци. Стига сме им се слагали.

Тази игричка на стражари и апаши е сътворена от управляващите в Македония!

И аз така смятам...много удобно за управляащите в Скопие се появиха тези терористи!

С мръсното участие на руската олигархия и КГБ. Като не стана в България, сега опитват в Македония. Всичко това е инсценировка за да спрат протестите.

В България и Украйна е станало. Затова използват същия сценарии.

така е 2 България за 3 милиарда го направила 1996. тогава още се учеха, а и ние сме кротък народ... докога ли.... 1 година без да взема заеми ... какво си е мислила България ....

Лидерът на опозицията в Македония Зоран Заев призова за спиране на антиправителствените протести, които се организират в редица градове в Македония, заради ... новите опорни точки от Путлер.

Защо срамиш името българско!

К'ви са тези терористи, които се предават с бели чаршафи в ръце! Няма никакви снимки на предаващи се терористи! Това е някаква правителствена постановка, за вдигане на рейтинг!

d4

"В борбата за национално достойнство, която все още продължава, силите на АНО тази сутрин нападнаха македонската полиция, която вече дни тероризира цивилното население", се казва в съобщение на АНО, публикувано от прищинското издание Botasot. Прищина не е Куманово. И Косово не е Македония. Но и двете са доста близко до БГ-то...

И СРЪБСКИЯ И МАКЕДОНСКИЯ ПРЕЗИДЕНТИ БЯХА В МОСКВА .... ... А ЛАВРОВ ЗАЯВИ ЧЕ СЛЕДЯТ СЪС ЗАГРИЖЕНОСТ ПРОЯВИТЕ НА ИСЛЯМСКИ ТЕРОРИЗЪМ В МАКЕДОНИЯ :))))

да, бяха!Няма скрито,но защо никой не говори за писмото на Бил Клинтън до косоварите. Потърсете,прочетете и съм сигурна ,че и най-верните адепти на САЩ ще са потресени.Е, естествено ,ако могат да мислят.Един господин обикаля телевизиите и обяснява с пяна на уста как българите не могат да мислят.Мислете колеги!

Президентът на Македония Георге Иванов прекрати посещението си в Москва и се върна в Македония, за да види как се изпълнява плана му за дестабилизация на страната. Този на кой се кланя, на САЩ, или на Русия?

Очевидно на народа си.

Добре че в Македония има все още села с млади хора,та селяните както винаги да умиратза родината.Ако това стане в бг не знам.

американска акция,няма съмнение. режисирано.

В България битува калейдоскопично многообразие от регионални култури, които толкова фрапиращо се различават една от друга по обичаи, езикови навици и възгледи върху всекидневието, че спокойно към тях може да бъде приложен диференциран подход, който да им внуши необходимото чувство за уникалност и това да ги дезинтегрира спрямо общонационалната идея. Семената за това са вече отдавна посяти - ние откриваме тракийска културна обособеност, добруджанска културна обособеност, шопска културна обособеност, и т.н. Всички те, при умело водене на скритите тенденции, могат утре да разцъфтят в качеството си на заместители на онези неизбежни национални малцинства, които са призвани да превърнат сега съществуващата българска нация в съвокупност от съжителствуващи само регионално етнически единици. За нас е пределно ясно, че Балканите биха се превърнали в удобен дом за всеки от нас, ако там след време изчезнат съществуващите в момента нации. ние ще се задоволим, ако видим, че в нашия нов дом понятията за национален интегритет са размити, благодарение на наличието на аморфно множество от малцинствени и културни групировки, за които говорих по-горе.

ГЛУПОСТИ!

Мисля, че наистина мъдрото и разумно българско население отлично съчетава и хармонизира това "калейдоскопично многообразие от регионални култури", за което говорите и успява по един свой уникален начин да противостои на всякакво вредно вмешателство от страна на чуждите враждебни сили и техните антинародни слуговници, така че надеждата за оцеляване не е изгубена.

хващам се за думите "мъдрото и разумно българско население" Може ли едно население да е мъдро след като избира за върховен лидер на правителството си бившия бияч-бодигард на бай Тошо. И галено дори си го нарича "бате Бойко"...Този народец не е мъдър, а просто най-обикновено племе което аз все пак обичам но няма с какво да се гордея, че съм Българин.

Ако се нажежи достатъчно обстановката и външни държави се включат, ние трябва да сме едни от най- бързо реагиращите за запазването на българското население! Да ги видим тогаз дали НАТО и ЕС ще се застъпят за нас!

Застъпват се само ако се разпада нещо, а не ако се обединява.

Напълно съм съгласен ама нема с кво. "Демократите" съсипаха армията. С малнихерки от балканската или с тюфлеците наречени български войници

Преценявайки от всички страни ситуацията в България, ние трябва да признаем, че, за разлика от Македония (и респективно - Югославия), отчетливо дефинираните малцинства в тая страна не са така мощни. Но ние добре знаем стария стратегически принцип, че ако някъде нещо не достига, можем с известно страние да го доставим, или създадем. Задачата ни е "да моделираме малцинства от масата на мнозинството". По силата на някои естествени различия в организма на българския етнос, ние бихме били в състояние да създадем формации, които да заемат мястото си, запълвайки празнотата на недостигащите етнически малцинства. Така например, в България има българи с мюсюлманско вероизповедание. Те са почти напълно обособен етнически уникат, който може да изиграе ролята на малцинство, противопоставящо се на мнозинството. В България също така има хора, наричани от всички "македонци" - по силата на факта, че те обитават част от географския регион, известен като Македония. С други думи, към тях подходът може да бъде същия като към славянското население на БЮРМ.

Е да, ама Ганьо не се подлъгва лесно, пък даже и да се казва Хасан, Моше, Агоп или каквото и да е, след като е част от нашето население. Поне засега!

Менахем Молхофф Mon Sep 2 08:01:34 2002 В исторически план откъсването на Македония от България за нас е само един частичен успех. Не е нужно човек да е изключителен стратег, за да осъзнае простата логика - две парчета, ако поискат да се съединят в едно, могат да направят това много по-лесно, отколкото, да речем, десет парчета. В този смисъл така нареченото "успешно разкъсване на България и Македония" крие в себе си зърното на един евентуален бъдещ неуспех (ако някой ден в региона надделеят сили, които пожелаят да закърпят двете разкъсани части). Двете части имат значението на двете маси радиоактивно вещество, които при събирането им на едно място достигат до критичната маса, достатъчна за осъществяването на верижна реакция, която не би била здравословна за нас. Ето защо, нашата задача сега е да направим всичко възможно, но да продължим разцеплението - както на България, така и на Македония. При Македония новото разцепване се очерта - албанска половина и славянска половина. Би могло да се помисли и за "гръцка четвърт", както и за "сръбска четвърт" - производни от "славянската зона". Но това, последното, едва ли би изиграло политически ролята си в наша полза, като се има предвид, че "славянската материя" на Балканите е равносилна на "православна материя", а ние знаем, че от православието дори и на гърците не можем да очакваме нищо изгодно за нас.

Що се отнася до България, засега имаме половинчати завоевания с етническите малцинства. Най-сериозното етническо малцинство, което може да окаже реална заплаха за България, е турското. Турците в България, обаче, проявяват известна инертност в засвидетелствуването на очаквания от тях сепаратизъм. За наше огромно съжаление, те не приличат на албанците, които са способни да разгърнат дадена операция за броени дни, дори за часове. Турците в България прекалено много вярват на политическите решения и трудно осъзнават, онова, което ние отстрани виждаме с кристална яснота, - а именно, че на Балканите не винаги политическите решения са най-плодоносни. Другото малцинство в България, на което могат да се възлагат известни надежди, са ромите. Те са способни да проявяват енергичност, съизмерима с тая на албанците. Недостъкът им, обаче, е, че в своето мнозинство те са една необразована маса. Имаше работна идея да се интегрират роми с турци, като двете общности се изявят с унифицирано лице пред света. Така биха могли да се постигнат някои корекции в тактическия план. За съжаление, съществуват както обективни, така и субективни причини за несъгласуваност и несъвместимост между турци и роми, макар те да са двата основни партньора в Движението за Права и Свободи - т.е. в онзи политически фокус, който е планиран да прокара в неявен вид сепаратистичната тенденция в българския политически живот.

Какво е това роми? Много голям всезнайко си , а те е страх да напишеш истинското име на това...не бих казал малцинство.

Рашата била загрижена- за кримско-донбаския патент ;)

vasil

На тия,където преди 100 години са били българи в Куманово,Македония,днес внуците им наистина са я в Куманово,Варненско,я другаде в България.

По последни данни и двете страни са дали по 5 убити. Ранените полицаи са над 30. Толкова са и предалите се албанци, чиято основна група не е разполагала с противовъздушни средства и се е изтеглила от Куманово. Тлеещото етническо напрежение в Македония, задълбочаващата се политическа криза и логиката на операцията подсказват, че там се задава нов сериозен сблъсък с непредсказуеми за целостта на Македония последици. След Скопие, Куманово, което е само на 18 км от сръбската граница (и на 30 км от Буяновац, където е дислоциран оперативният щаб на сръбската армия) е вторият по големина македонски град със сръбско население и просръбски федеративни/сепаратистки настроения.

Куманово е стратегическа точка от Коридор 10 и най-прекият път от София до Скопие. Дестабилизацията на Куманово и едностранното му овладяване от сърбите или албанците ще отреже България от перспективен излаз на Коридор 10 и ще доведе до ударно обезбългаряване на териториите западно от Крива Паланка.

Ще пращаме в помощ невпечатляващия се от паради Чехъл. Той ще се справи.

от Цървул като тебе акъл не щем!

ЗАЩО АМЕРИКАНСКИТЕ НАЛОЖНИЦИ В СОФИЯ СЕ СПОТАЙВАТ КАТО ПРЪДНИ В ШАЛВАРИ ЧЕ В МАКЕДОНИЯ ФЕСОВЕТЕ - ТЕРОРИСТИ УБИВАТ БЪЛГАРИ !!!!!

В СКОЯПИЕ ЗА ПРЕСЪЕДЕНЯВАНЕТО НА МАКЕДОНИЯ КЪМ КОСОВО?

Спец наз и отрязани албански глави!

чудно нещо е живота ! сега терористи , а ако бяха спечелили , въстаници и герои !

Mnogo si prost be pergel

Не и за нас,българите.Тебе ,кой те знае какъв си,но явно ни мразиш.

НАТО да бомбардира Скопие и да подкрепи спреведливата борба на бунтовниците!

Това беше нефелен опит за яхване на протеста в Македония от поредните измамници. То е ясно, че македонците са прости хора, но чак сами да си подпалят държавата заради кефа на руското или американското посолство не са. Мисля, че Великите сили най- много се боят от едни добри отношения между Македония и България. От всички най- много се боят руснаците и после сърбите и гърците.

добре че нямаше някой като Русия да прави "учения" по границите им и да влиза в редиците им ;)

е за тва нема ред,защото на такива като тебе им се даваше един калашник и караул докато ти дойде акъла,а не да се чудиш кво да прайш и да драскаш глупости по сайтовете

Русия е изпратила нота изразяваща опасение за случващото се в Македония.С други думи Москва иска да каже,че подкрепя македонците и е против планове за нарушаване на териториалната им цялост.Нашите продажни политици,марионетки на САЩ направиха така,че да се превърнем във основна спънка на Русия в региона,и ако има подобни събития в България,единствените ни истински близки-руснаците няма да си мръднат пръста.А сегашните ни съюзници не само,че няма нищо да направят,ами и най-вероятно ще са в основата на такива събития.Виждате в Македония-натовска държава,какви неща стават,а НАТО как е защитило македонците или е гарантирало целостта им-никак.

Ти си пълен тъпак, Македония НЕ Е в НАТО!

Обаче НАТО е много яко в Македония! Има си там съветници, части, обучаващи тренери, координатори ... И дърпа конците накъдето си иска - главно към сепаратизъм на албанците! Те си плащат за това с много кашони зелени пари - има германски филм за това, записи от тяхното разузнаване от преди десетина години, когато се мътеше "суверенитета" на Косово! И в НАТО не всички страни-членки пеят в единен хор - някои са "по-главни" - и точно те движат нещата, а другите научават следварително ... след като се обърне колата на поредната раздробена държавица ... Когато ръководителите на тези държавици нямат собствени глави, а слушат чужди, за което също им се плаща, става адски кофти!

А къде е Русия? Русия как защитава Македония? Президента им нали беше на парада в Москва? И Македония не е член на НАТО!

Русия губи влияние в бившите си сателити и започва с всички сили да се опитва да ги дестабилизира. Очаквайте скоро подобни събития и в Молдова.

Да видяхме какво направи с Панама, Виетнам, Ирак, Афганистан, Либия, Сирия, Сомалия, Сърбия и къде ли още не. Тва Русията е страшна гад, навсякъде се меси, нали?

не знаех че македония е бивш сателит,евала

свършили са джепането. апък няма кой да им даде друго.

ше мине ли трубата или още я нещете?

са много странна нация от където и да го погледнеш. Вместо да видят гредата, която им се е надвесила над главите и може да се срути всеки момент, те скачат срещу треската. Или е странно или добре платено.

27 рамбовци развяха бял чаршаф! България е бедна държава, но ще укрепва... Либия е богата на нефт, но са назад в еволюцията... Бог да пази България и слава на братята Кирил и Методи и т. н. :)

Над 250 души в марша на Безсмъртния полк в Куманово

маж-им трябва силната булгарска рука...

когато гори чергата на съседа . очаквай пожар !

Православието да се обедини отново срещу ламтящите за халифат на Балканите и срещу техните англо-спонсори. Време е отново да стъпчем главата на радикалния ислям, за да ги има утре македонците, гърците, сърбите и ние. С божията помощ и тази на Русия, отново ще успеем.

кой е православието Плевнелиева или джуджето от КГБ или комунистите на Тито

всички са атеистични п.утки

Стършел

Не бе, дръжте се за опашката на черния маймунек от краварско! Под нея просто пръска православие!

Аз и всички вярващи по света и у нас сме Православието.

ЗА ТАКИВА КАТО ТЕБ ИМА ПЕСЕН-КОЛКО Е ДОБРЕ ДА СИ МЕКЕРЕ.....

ЩЕ СЕ РАДВАТЕ ЛИ АКО КОСОВО СТАНЕ ПО ГОЛЯМО С ЧАСТ ОТ МАКЕДОНИЯ?НЕЩАТА МАЙ НА ТАМ ОТИВАТ?

Да. Те не са православни и не им пука. Интересуват ги само парите и да си напълнят търбусите.

ДИРо нема да ми триете сентенцията да видиме кой ще се сети кво значи divide et impera

divido et impero - разделяй и владей!

кой каквото и да говори, истината е една, България е център на мира и спокойствието на балканите и за това трябва да благодарим на правителството

Това къде го чу, в квартирата на НАТО ли? Или фондацията на Паси ти го написа?

Така изглежда засега, но е време вече да свалиш розовите очила. И да си дадеш сметка, че просто още не е дошъл моментът в задокеанския сценарий, в който ни драсват клечката и на нас. Но не е и далече...

Той сценария може и да е задчерноморски.

лавата под повърхността буботи, просто не си е намерила още пролуката, но я търси усилено.

Всички на оръжие.Най-добре всички на границите и на месо да се стреля.Време е да се стане от тези форуми и с ръце не да се пише,а да се стреля и вдигне българското знаме за края на тези цигании.

кой не стреля е червен

Ех, колко смело подбужда към оръжие този 46! И с едни мотивационни думи: да станем от форумите, да хванем калашника и т.н. Първо: предполагам, че ти никога не си виждал калашник. Второ: и да си виждал калашник, когато стане война със сигурност ще си налегнеш парцалките пред компютро-то и няма да излизаш от вас. Трето: явно не можеш да си представиш колко лошо нещо е войната. Мен не ме е страх от нея, но предпочитам да не ми се случи такова нещо.

Познат американски сценарий.

Абе не е май американски. Идват някакви хора на и почват да искат нещо, уж че нямали права или ги потискали... Познат сценарий от Грузия... Украйна... сега и в Косово.. Само очакваме да разберем какъв цвят ще са вежливите човечета този път.

Смърт за САЩ!Да горят в Ада американците долни.

Македонците са готини хора, обичат българите. Но управниците им са дупе и гащи както нашите търгаши. Плюят България, а се дупят на Албания. Всеизвестно е, че западната им граница е под пълен контрол на Косово/Албания. И това под благословията на НАТО. Е, кой е за мир, кой е за война в Европа? Но САЩ си плетат кошницата, следват си интересите. Но ЕК къде е? Имаме ли про-Европейска политика и ценности, имаме ли Еврокомисар по външната политика? Какво прави той/тя, люпи семки в европарламента или чака време за заплата? Ний сме си виновни, на триците скъпи - евтини на брашното.

утре г-жа Меркел какво ще се из...и по въпроса в Москва.