Сърбия: Няма да признаем Косово в замяна на членство в ЕС

Сръбският президент Александър Вучич заяви пред Ройтерс, че сърбите едва ли ще подкрепят пълно признаване на независимостта на Косово в замяна на членство в ЕС.

Обратно в новината

Коментари - Сърбия: Няма да признаем Косово в замяна на членство в ЕС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има някакъв общ знаменател в отношението на великите сили към повечето балкански националности. Много българи считат Добруджа за люлка на българската държавност, но тя им беше отнета най-първо, още със Санстефанския и Берлинския договор, а по-късно и южна Добруджа. С един куп жертви, България успя да си възвърне южна Добруджа. Много сърби считат Косово за люлка на сръбската националност, но Косово им беше отнето по един безпрецедентен начин. Гърците пък имат сходни претенции към Крит. Създаването на държавата Македония също е язва в сърцето на Балканския полуостров. Шопската общност пък се отличава с много особености, близки до етническа група, но са разделени между 3 държави. С албанците и помаците положението е сходно. Това, което ясно се очертава е принципът "разделяй и владей".

Не си чел достатъчно ! България пада под тур. робство със помоща на сърбски васални войски (дупедавци ) Сърбин произлиза от гръцката ;зорб-славянин ,а славянин произлиза от латинската дума слейв- роб ,така дори е и на англииски или със две думи на тази държава други са и дали името ! ЧАТ ли си сега вече!

Малко име , нищо не казва за заграбени бълг. територии и за геноцида и асимилацията на българите , а сега ми се държат като ощипана госпожица ,дори много малко ги орязаха ,тия леки жени... с-----те

Е по тя логика да се признае независимостта на Каталуния, Корсика, и т.н.

И защо да признават натресената от САЩ новоизмислена държава в Европа? Това е да налагаш от позиция на силата нещо, което е очевидно несправедливо... както един Израел например.

Вучич, джендър Тиквоний 3 го включи вече в ЗАПАДНИТЕ БАЛКАНИ, тъй че еврогейците го броят за бъдеща тяхна територия! А шиптърите вече имат "джерндърки" по цяла Европа и клиентите са доволни !

За т.н. косово може, а за Крим не може!? Двоен аршин!?

Прав сте колега. Да не говорим, че още по-срамното е, че ЕС си затваря очите пред факта, че начело на ръководството на Косово са бившите военнопрестъпници от Армията за освобождение на Косово. Ако се спазва същият принцип, ЕС трябва да постави същото условие пред Украйна, т. е. признаването на Крим и Донбас за руски територии. Още повече, че преобладаващото руско население изрази волята си с референдуми. Браво на Вучич!

тези съвсем се побъркаха.Да си стоят в руският ареал и там им е мястото.

Шило

Стойчо, Кърджали ако се отцепи, ще признаеш ли независима Република или Султанска държава Кърджали?

Не ви трябва да се бутате в простотията наречена ''ЕС'' - Никакъв съюз не е ,а ще има само директиви и заповеди от Брюксел , по прищевките на този и онзи педал !!! Гледайте ни нас и се дръжте за тези които си обичат държавите !!!

Вучич,да не се окажеш само и ти американска подлога.Внимавай.Оня който лижеше задници бог да го прости.

Без евро пари опънаха магистрала от нас до другата граница, изкараха и война,обраха ги до шушка.Не,че те са били правите,но по малко се крадне при тях отколкото при нас.

В Сърбия,не е имало Сталинска колективизация на земята,отнемане не е имало по времето на Тито.Дори са давали земя по 10 декара да си я обработват.Този проблем който България имаше с връщането на земята ,обезценяването й и вливане в ръцете на олигарси,при тях е различно.Иначе корупцията и подкупите са си върха, превъзхождат ни.Ей на,банкера беглец и крадец плаща яко,направи милионери и съдии и прокурори в Сърбия,докато отлежава в петзвездния етаж и върти далавери отвън с фалита на КТБ.А тези пари с които ги гуши там,пак са от крадените,но им се услади,не го връщат!

За банкера крадец малко по умната.Други взеха милиардите!

Шумадийските чобани нямат място в Европа.

ВЕЛИК НАРОД сте,евала!

По време на Първото българско царство Косово е част от България и населено с българи.Сърбите идват много по късно от Моравия през 14в.,когато областта е включена в Душанското царство(крал Стефан милутин и българската Анна Тертер).Това са български подаръци на територия ,които не се връщат.За сърбите Косово е свързано с неуспешната Косовска битка(1389г.).И така през Османското робство сърбите живеят в северната и западната част на Косово ,а на изток и юг българите.Свидетелство са днешните горани ислямизирани през 17-18 век.Албанското присъствие се засилва едва през 18 век подтиквано от османците.Така ,че сори,но Косово не е било никога изконно сръбско.До края на 19 век албанците изместват българите и сърбите от Косово.или Косово,колкото е сръбско,толкова е и българско,дори повече.Но времената се промениха.В Косово и днес има манастири създадени от българските царе.

А сега да видим лошото. Щом Косово е било българо -сръбско, защо е нужно да го делим? То не е било разделено. Било е на българи и сърби. А ние, трябва ли на всяка местна общност да създадем държава, за да могат мощните корпорации -държави да ни насъскват едни срещу други? Трябва ли да признаем Торлакия, Шопия, Помакия, Лудогория и т.н? На никой ли не му иде на ум, че само за да се бият в гърдите, че имат собствена държава, братята Иван Шишман, Иван Срацимир, Иван Александър, са разделили България на части и така са станали плячка на османлиите? Не ви ли иде на ум, че омразата ни със сърбите, с руснаците, с македонците, ни се насажда пак с такава цел? Не мислите ли, че заедно сме прекалено страшни за тях? Та, нямало ли е времена, когато сме били едно? Важно ли е името? ОК единна Европа също би била велико нещо, но насъскването вътре в нея на едни срещу други, я прави много слаба и уязвима. А някой ЛОШ има сериозни интереси да го прави.

Кеф. Не щем сърбите в ЕС.

От теб ли зависи, бе смешник, ти ли решаваш това, дето ни приеха по милост и за да вземат което им е нужно, па вас кучета ви яли. Сърбите, за разлика от такива жалки шешумиги като нас, са народ с топки, който сам се е освободил от турците, не се даде на немците, не се даде и на американците. Същото важи и за гърците. Само ние се открояваме на този полуостров като вечно надупени, със слугински манталитет, чакащи някой да им реши проблемите, па после да му хапят ръката. Клоун и на мама Гогето

Не се даде и на Коба. Когото аз уважавам за вътрешната му политика. За външната е ясно...

Казвам си мнението, руски ибрик. Моят брат е българин, а не шумадиец.

Не споменамаш нищо за надупените русофилчета с дупенца на изток и очички на запад

Що,бе? Къде ти сервираха пресолена плескавица със смита туршия?

Въпреки че не са в ЕС сърбите в много неща са по-европейци от нас , ние сме много зад тях и ще продължим да бъдем.

браво бе срабски царвул с руски галоши

Косово е изконна сръбска земя и там е била последната битка на сърбите, след която губят независимостта си. За съжаление, поговорката "когато губиш, не знаеш какво печелиш и обратното" се случва на практика точно в Косово. Принц Ойген Савойски с австрийската армия води многобройни битки срещу Османската империя. При един поход завзема почти цяла Сърбия, до Косово включително. Сърбите са освободени от турския хомот в продължение на 30 години. Турците обаче като си възвръщат тези земи, сръбското население от Косово масово се изнася в днешна Войводина, част от Австрийската империя тогава, за да се спаси от турците. След това там се заселва албанско население, а коренът на войводиновските сърби е косовски!

Изконна е, колкото Трансилвания за българите.

Предполагам, сравняваш Трансилвания за българите с Войводина за сърбите! Да, и Трансилвания тогава е била в Австрия, и българите са избягали след Чипровското въстание там, по-точно в Банат, за да се спасят от гнева на турците!

от България и заедно с Хърватия и Албания са нашите най-надеждни партньори на Балканите.

България една от първите призна джихадисткото Косово и така предаде българите в Македония на убийците от АОК, създадени от шефа нта ЦРУ Джон Тенет, по баща Тенети/шиптър/. С новия договор "велик" с Македония, България призна българското Вардарско наречие за официален Македонски език. Така отново предадохме българите в Македония

К'ви българи в Македония би, всичките са сърбизирани, с промити мозъци и яко ни мразят, изпитал съм го на гърба си.

Тъпак. Ти бил ли си някога в Албания, познаваш ли шиптърите, че говориш тъпотии на килограм. Точно албанците са най-антиджихадистки настроени, защото са кланово настроени традиционалисти. Джихадистите ги търси в Сърбия - в Санджак и при бошнаците.

Ние от ЕС ще се разплачем за сръбските селяни... Най-добре за БГ ще е да си приемем макетата а тия руски подлоги да си ходят в евразия. Сърбия -вековната руска маша срещу българската държава!

Ако не беше Русия, в ЕС и НАТО щеше да влезе Дунавския вилает на Отоманската империя, а ти потурнако щеше да си в потури и да сервираш на манафите, докато опъват скапаната ти жена

В политиката има двойни стандарти, така е, че дори и тройни и четворни! Политиката, дипломацията са най-характерните човешки дейности на двойните стандарти!

Сърбите видяха, че от този храст заек скоро няма да изскочи и заложиха на друг. Трябва поне малко да се поучим от тях.

Кой бе....тиквата ли...хахахахахах Друг път....

Не Сърбия, а България е най-бедната дължава в Европа.Сърбите са с по високи заплати и пенсии от нас. До 50 г. България изчезва

Всичко що е изкуствено, насилствено, неморално и ненормално е нестабилно и поражда само проблеми и страдания. Разбира се тези страдания не са за високопоставените и "великите". За тях е само печалбата или ако нещо се обърка малко загуба. Страданията са за обикновените хора. И за тях е и вината, която им натрапват медиите. Но хората е крайно вренме да разберат. Не са те виновни, некадърни, мързеливи и какво ли не. Виновни са "великите", които си играят с тях.

От 1941-1944 г. българският фашистки окупационен корпус в Сърбия избива 6 200 невинни мъже, жени и деца. Преди 2 г. Сръбската църква ги е обявила за светци

След това, когато се оттегляме. Сръбските партизани залявят малки отряди и ги избиват като кучета. Един от загиналите е най-малкия брат на дядо ми. С какво е бил виновен той? Бил е просто войник на служба.

Това са лъжи!Имало е сражения между сръбски четници и немската армия и помощна българска дивизия за спасяването на оловно цинков рудник от съюзните сили.Като убитите сръбски четници са 700,а други пленени.Първоначално България е администратор само на бившите български земи,нашите отнети земи около Ниш,гр.Ниш и Пиротско,а доста по късно през 1943г. райони около Белград ,без самия град по настояване на Райха.Когато на 04.09. 1944 България обявява война на Германия ,българския щаб в Сърбия е пленен от немците,армията разоръжена,а друга част от личния състав се връща в старите предели.

Браво на сърбите! По време на хитлеристката окупация дадоха над 1 млн. жертви при съпротивата си срещу фашистите. Не са като нашите - които целуват задници на всички - немци, руснаци, турци, еврогейци, кравари, като се водят от поговорката "Преклонена главичка остра сабя не сече".

Големи лъжи!

Крим няма да стане част от бивша Украйна, но Косово ще се върне в Сърбия по-скоро отколкото очакват дори самите сърби!

Не, напротив, така както са еили да вървят нито Косово нито ЕС ще постигнт. Вие знаете ли какво е в Косово и до момента, там жив сърбин не може изкара пет минути в зоната на етническите албанци.

В Косово е опасно и за българи. Мен ме предупредиха да не ползвам български, а само английски, за да не ме помислят за сърбин.

Ясно е че няма да получат излаз на морето. Единствения начин е да не признават говедарските подлоги. А тука разни нещастници дето се упражняват в лизане на чужди задници са без значение.

Значи за Косово може независимост, а за Донбас не може. Много са ви размити стандартите бе братя европейци. За едни може, за други не мже. Много Еврогейско.

България една от първите призна джихадисткото Косово и така предаде българите в Македония на убийците от АОК, създадени от шефа нта ЦРУ Джон Тенет, по баща Тенети/шиптър/. С новия договор "велик" с Македония, България призна българското Вардарско наречие за официален Македонски език. Така отново предадохме българите в Македония

Какъв измислен Донбас те гони?Донбас винаги е бил част от Украйна,дори и когато е била в състава на СССР.Ако има преселени руснаци,те трябва да са наясно ,че живеят в Украйна,украински граждани са ,а не в Русия и СССР го няма.Да говорят украински,въпрек,и че до нахлуването на руските спец части не е имало проблем .Рашките са остатъци ,както тук турците или по точно мюсюлманите от Османско.А военната агресия в Украйна от държава гарант за независимостта й,е меко казано джихадиско.

Западните лафкаджии, бандеровците поискаха да командуват и крадат богатият руски изток. .Забраниха руския език и с парите на САЩ извършиха незаконен въоръжен преврат. В момента имат незаконна зържава. Трактористи и комбайнери ги направиха на таратор. Укропската армия отлична влиза и не излиза от чували. Коя държава ще се кръсти Покрайнина ? На кого? На Руската империя!! Точка по въпроса

Не съм фен на сърбите но политиците им са мъжки момчета защитаващи интересите на народа си а не прости..ки като нашите!

Какво по-точно защитават, че не ми става ясно!? Дон Кихотовци...

некой квартал с червени фенери като тия на Позитано.

По-точно казано, опитват се да защитават интереса на народа си, според капацитета си! За съжаление, капацитета на сръбските политици не се оказа много голям. Мъжкарството не е качество в политиката, за разлика примерно от спорта! Не съм чул Чърчил да го определят като мъжкар!

БРАВО НА СЪРБИТЕ!!! ИМАТ ТОПКИ ЗА РАЗЛИКА ОТ ОРЕХОВ ТИКВАТА И ГУМЕНКАТА.

топките са им в главите вместо там дето природата ги е поставила.

Те щото имат топки затова се разпадат вече 27 години и днес е по-малка от България с 23 хил.кв.км.

Не Сърбия, а България е най-бедната дължава в Европа. До 50 г. България изчезва

Отделянето на Косово от Сърбия е най-добпото нещо, което се случи на Сърбия. Косово отдавна е с преоблазаващо албанско население, с изключение в северната му част. Сърбите показваха по ТВ училище, в което учат шиптари, и училище, в което учат сръбски деца. Демонстрираха огромната разлика в манталитета на двата етноса. И това е достоверно. Но кое е най-доброто решение за подобно съвместно съжителство? Разбира се, че това е разводът, всичко друго е бягство от проблема, заравяне на главата. Относно сравнението с Кърджали и България, абсолютно неправилно. Между българите и турците няма такава несъвместимост.

за щастие при комуниозма вие...турците в България бяхте ...пооблагородени и за част от вас религията не е толкова важна. но това не означава , че живеете с удоволствие на тази територия и тя да се нарича БЪЛГАРИЯ и да е християнска. по скоро бихте предпочели да е част от турция...иначе за какво са ви две ЕТНИЧЕСКИ партии ??? партиите защитават интересите на членовете си на база доходите им... а не на етнически принцип !!

За турците си прав, облагородиха се, изучиха се през комунизма, религията не е много важна за тях. Същото обаче се касае и за шиптарите. Нима си мислиш, че шиптарите са били много религиозни? Познавам и косовските шиптари, и македонските, и албанците от Албания, и турците, и помаците, вервай ми! Относно "обичта" на турците към България. Преобладаващото чувство сред тях е разочарованието, че не им дават възможност да обичат България, т.е. от намеците "ти не си един от нас"! Относно моята личност, не, не съм турчин!

Ти развеждал ли си се? Жената изневерява, но осъждат мъжа да освободи неговото жилище и да плаща издръжка на жената защото се води безработна! Деца нямат! Та и с този "развод" е така!

Така е, това е ужасно! Но ако не бяха се развели, тя щеше да продължи да му извемерява! Ужасният край е по-добър от ужаса без край!

Сърбия просто трябва да покаже че е 100% про руски настроена. Това най-плаши е-гейците и в ЕС ще ги приемат междувременно и без пазарлъци. А ако не ги приемат, поне ще имат някаква защита(вероятно) пред задаващата се ислямска инвазия

в Москва напредна ислямската инвазия..не се спират въпреки новата голяма джамия.

Със същия успех могат да кажат, че не признават въртенето на луната около земята.

Иван Костов даде коридор на америкщанците срещу Сърбия. Турция и Гърция, стари членове на НАТО отказаха. Агресорите от НАТО убиха 2800 души от които 482 деца и хвърлиха 15 тона обеднен уран. 6 пъти са се увеличили онкоболните. Така България окървави ръцете си срещу православен съсед ,нападнат на Великден.Незовисимо от всичко имат по високи заплати и пенсии от нас българите. Сръбскят народ не е робски като българския и никога няма да се съгласи древната му столица Прищина да е столица на отявлени главорези и джихадисти.

Костов им направи услуга, та всичко приключи бързо иначе кой знае какво би станало. Колкото до Прищина, тя отдавна си е шиптърска и сърбите само мога да пият една студена вода и да си седят на задниците.

Сръбският народ е интелигентен народ. Не си изби интелигенцията, не отне земята от селяните и не разруши селото!

Но пък и не мислят че Земята се върти около Луната. Нещо друго ще да е, ма и те не знаят.

няма да стане твоята...ще те спрем доста преди виена !!!

Не им трябва на сърбите ЕС. И без това малко му остава.

да му кажеш колко му остава, ами така някак си скромно...

2022-23 няма да го има и в Бг ще започне възход.

Сърбия има с над 20% по високи пенсиии и заплати от великата най-бедна държава в Европа , България, ограбена и ликвидирана от измекярите на западните хайдуци

Има дръжки.

ми те въпреки войната са надминали русняците по пенции. Е, до гърците са далече, ама има още пат да видат.

в австрия има над 400 000 сърби работещи и изпращащи пари в сърбия ...айде направи сметка колко са в останалите срани от ес и лесно ще си отговориш на въпроса защо сърбите имат по-висок стандарт

ше го признаете че иначе само ряпа ще ядете

колкото ние бихме признали независимо кърджали толкова и сърбите ще признаят косово. жалко , че англетата спряха руснаците пред истанбул .....но той сега пакистанският кмет на лондон им го връща

Че на кой му пука за признанието на Сърбия?

Борисов яде плескавици в Белград и се тупа по гърдите, твърдейки че Западните Балкани ще влязат в ЕС. Сигурно е пропуснал, че Косово не отговаря на условията и че Сърбия няма да допусне това

Сърбите могат да се уредят с членство в ЕС само ако си намерят национално съкровище като нас-готово да слугува на всеки господар.

още преди Берлинския конгрес.

при косово не е , че не е повече сръбски а ,че останалите там сърби нямат права и никаква защита !! просто албанците НЕ СА европейци и там религията е водеща. иначе и в други страни от европа има териории населени предимно с хора от съседната държава но всички имат равни права. просто няма логика косово и албания да влиза в ес...което е валидно и за турция

да си оправите отношенията със съседите. Нема да ви пречи.

Най-добре сърбите въобще да не влизат в ЕС или ако влизат - да е след 2030 г. Нека България става все по-мощна и богата, а Сърбия - жалка руска губерния с намаляваща територия.

Тц, тц. много мощни и богати ставаме

От минуса разбирам, че тук пишат не-българи.

Бе ВУТЕ...кога се качи тукабе...Па язе у пандизо....

точно българина става по-мощен и богат ??? стига с това пренебрегване на отделният човек ....държава без граждани е само едно понятие ...територия. ако хората не са добре няма как държавата да е добре...не слагай каруцата пред коня. не хората съществуват за да служат на държавата а държавата е създадена за да служи на хората

Ей ,навремето нашите "свободни" телевизии ,така и не ви показаха вълнуващите кадри от Косово...Как албанците се катерят по църквите и трошат кръстовете . Как взривяват куполите на църквите и те летят на стотици метри... и много още от евро-атлантическите ценности . .

Сърбите се пазарят, гърците се пазарят, така наречените македонци се пазарят, само банкянският лидер е винаги готов.

Какво ще стане, един господ знае! За мен е важно, че Сърбия има собствена независима позиция! На независима държава! България много отдавна не може и не е в състояние да изкаже и защитава собствена позиция!

Косово си е там , а Европейският Съюз ? ...като всеки Съюз, бе!...

Май плана на бб за Западните Балкани отлетя там, където слънце не огрява.....Ами сега????? Какво правим с БЮРМ????

...Македонистан!