Български автобус катастрофира в Македония, 26 ранени

Български автобус с учители е катастрофирал в Македония. По последни данни 26 души са пострадали, шестима по-тежко.

Обратно в новината

Коментари - Български автобус катастрофира в Македония, 26 ранени | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да не са ни спретнали активно мероприятие братята сърби?

Според някои безотговорни "национални" медии, нямало сериозно пострадали.

Който иска да подържа туристическа фирма само с нови автобуси.Аз често пътувам с организиран туризъм и когато спрат на някой паркинг нашите стари автобуси сред новите последни модели на чужди фирми срам да те хване.

Г-н Арсов с цялото си уважение към вас като ваша възпитаничка,но проучвайте си добре туристическите агенции.Миналата година имаше инцидент с ученици от техникума,сега с преподаватели.

Като научили за Кунева и решили да се самоубият даскалята!

Шофьора на катастрофиралия автобус казал, че нищо не помни. Ами аз ви казах, че е пушил затова не помни.

В тази държава ВСИЧКО е фалшиво. Включително и тези раздрънкани автобуси с фалшиви технически прегледи. След като всички лъжем за всичко в живота си - съвсем естествено се случват по-често и инциденти.

На този коментар:"Ами Географски свят! Децата, които загинаха при Лим също бяха наекскурзия с Географски свят!" искам да каза , че фирмата беше Дилижанс експрес. Бъдете точни, когато коментирате.

Драга Dolya, и "Дилижанс експрес" както и "Географски свят", са собственост на Проф. Георги Рачев от СУ, който е страхотен специалист в областта на климатологията и метеорологията, но за съжаление недобър мениджър, особено що се отнася до избора на превозвачи! Според мен е добре да му тръснат една яка глоба от по 100 000 лв., за да си има едно наум какви превозвачи си търси!

Като за начало - отнемане на лиценза на превозваческата фирма и доживотна забрана на собственика да упражнява такава дейност.

До кога шофьорите на автобуси ще карат като идиоти и ще убиват хора!? До кога?

Когато започнат IT специалистите да ги управляват ще бъдете по спокойни

Понеже виждам доста упражнения за прочит на случилото се да кажа, че около 95 % от написаното е вярно. Така стана. както е публикувано именно от ДИР.БГ. Сега се прибирам и съм потърпевш от състава на тази група.Вероятно в болнични ще бъдат 15-20 преподаватели за различни периоди от време в зависимост от травмите. Някои вероятно повече от месец-два.

А вие уплашихте ли се? Шофьора заспал ли е?

Добре сме. живи, някои с наранявания, но няма нищо фатално. В стрес и с преперещи крайници. без сън от около 34 часа. Страшно си беше, но може и по-лошо да бъде

не мисля заспал. Автобусът беше висок, а те са с висок център на тежестта и нестабилни, пътя е лош

Преди коя катастрофа?-тази с избора на Кунева за министър на образованието ли?

Ами Географски свят! Децата, които загинаха при Лим също бяха наекскурзия с Географски свят!

наблюдавам напоследък доста сериозни проблеми с автобусите на фирмите. Аз поне имах два случая с аварирали автобуси- един с Караджатурс който се развали на два път - първо в Истанбул към Кападокия, после на връщане от там. една гума се разпадна и по чудо не катастрофирахме. После със Сън травъл на път за Дидим когато рейса в София се развали, 4 часа го оправяха и накрая по време на пътя пак се развали. Моя приятелка имаше проблеми с пътуване до Испания.

Непрекъснато има проблеми с автобусите,но понеже турската партия ги подкрепя в престъпната им небрежност, те не ги ремонтират, а фалшифицират документите. Това е, докато не катастрофират. Обществото мисли, че няма да е в автобуса, който ще катастрофира следващия път и греши.

това се вика мал шанс.карък

Горките хора, това си е било направо мъчение.

Сега потърпевшите да съдят фирмата до дупка, докато я фалират и не вкарат шефа и в затвора

Всичко това е поради факта че държавата не функционира. Контролиращите органи са на автопилот и рушвети. Държавата е затънала в корупция. Съдебната система неработеща. Не държава а кочина.

ПРЕЗ 2013 ХОДИХ СЪС ТАЗИ Ф-МА ВЪВ ХЪРВАТИЯ.ВЪВ СОФИЯ ЧАКАХМЕ 5 Ч.ДА ТРЪГНЕМ.ПРЕДИ ДОБРОВНИК АВТОБУСА СЕ РАЗВАЛИ И ТУК ЧАКАХМЕ 5Ч ДА ДОЙДАТ ДА НИ ВЗЕМАТ.ТАКА ,ЧЕ ТАЗИ Ф-МА ГЕОГРАВСКИ ДА НЕ СЕ ПОЛЗВА

Да видим имената на осъдените? И кой подписва техническите прегледи на този и другите автобуси?

българска работа ...

Защо обвинявате пострадалите, а никой не обвинява собственика на фирмата превозвач?

Не ми стига умът, как нечие нещастие може да отприщи такава злоба към него. ...........

Пътя от Крива Паланка до границата има доста завои, но нашият пилот от формула 1 явно не е бил запознат с трасето!!! Да му бъде взета книжката до живот!

Първия автобус се развалил, вторият катастрофира и идва трети, за да ги прибере......Общо взето това е характерно за страни като Сомалия...мизерията е пълна!!!

Сомалия на Балканите, нали, баце...като не станахме Швейцария!

- Роднини на пострадалите разказаха, че все още не можел да бъде открит застрахователят на участниците екскурзията. - Mного ясно, обаче Гражданската Отговорност поскъпва! Иначе като трябва да се плащат обезщетения никакви ги няма, крият се като мишоци, лъжат, подправят документи, цяла банда адвокати работят за тях, имат си хора в Прокуратура и Съд и като започнеш да ги съдиш се виждаш в чудо..

Не се правете на луди! Кажете колко са ранените деца!

Какви деца? Щом са били на симпозиум, с тях не може да е имало деца, освен на някого от участниците, но то си е негова лична отговорност. Никъде не е казано, че това е била екскурзия с ученици.

Каква лична отговорност? Да не би шофьорът да отговаря само за възрастните пътници, за децата не? Няма такова нещо, отговаря за всички пътници. Просто карат катафалки, пък и човекът се е уморил сигурно, не е бил подготвен за пътуването.

Все си мислех, че за да влезеш в гилдията на журналистите трябва да си поне средно ниво грамотен!!! Какво е това превозно средство "рейс"?!?!?!

Е каква е тая дума "журналист"? Казва се "драскач".

10 Бугарски ученици повредени во несреќа со автобус кај Крива Паланка Бугарски автобус од Дупничкото село Црвен брег се превртел кај Крива Паланка. Четири лица се тешко повредени, а две со полесни повреди. Тие се сместени во болницата во Крива Паланка. Останатите повредени се ослободени. Според информациите станува збор група ученици кои биле на еднодневна екскурзија. Инцидентот се случил доцна синоќа во близина на Крива Паланка. Возачот на автобусот е од село Црвен брегот. Шест екипи на Итен центар Ќустендил се мобилизирани во врска со несреќаа тна бугарскиот автобус . Медицинските екипи се во готовност за реакција. Сеуште не е јасна причината за несреќата.

Кажи им на тия от вашия парламент че в българската азбука има буква "Ъ", стига сте ни излагали и спрете да ни серете върху езика ! Поне я препишете като хората българската азбука !!!!!! И не сме бугари а сме българи !!!!!!!!

Това, че са катастрофирали е лошо, хубавото е че дори и пострадалите по-тежко са вън от опасност....Нооо я да кажат с какви пари "бедните" даскалите ходят на "семинар", разбирай екскурзия в Охрид?

семинари,балове,зелени училища,малко работа-много и сигурни пари.отпуски безконечни за 2-3 чяаса работа.това го няма друга професия

Стани даскал, вместо трол...

Винаги е лесно да гледаш в чуждата паничка. Не мога да ви опиша колко документация подготвя и каква отговорност поема учител, който се заеме да организира екскурзия с учениците си. Изискванията са жестоки. Заради това все по-малко са тези учители, които го правят. Нужно е децата да пътуват и да опознават света, в който живеят. Най-добре е, ако родителите пътуват с децата си, но колко го правят, е друг въпрос.

someone

хора, стремете се да ходите в цивилизовани държави, които са ниско рискови. ако трябва спестяваите по-дълго. македония е високо-рискова държава. по-скоро бих посетил западна европа, америка, австралия - където е цивилизацията.

И ниско рискова Европа, ако е с високо рисков автобус и водач (български)...

Ти, Абрахаме, що не си ходиш в ниско рисковите държави, чиито знамена си изтипосал? Там не си ли чувал, че се гърмят безразборно и стават атентати всяка седмица. Спестявай и заминавай!

нали е с парите на данакоплатеца

Карат като за последно!Винаги карат с несъобразена скорост и добре, че са камерите, че намалят от време на време иначе ще избият хората по линия София-Варна всички са идиоти.

Пътят там е наистина ужасен. Остава малко да България, иска ти се по-бързо да се измъкнеш, едно тясно, потискащо дефиле, пътят е с добра настилка, но тесен и със завои, неизправени както е построен преди 100 г.

ot DIR-a ne stava yasno s kakvo sa patuvali-s RACE,ili avtobus?spravka-RACE=SASTEZANIE !!!

DIDA

Просто шофьорът е заспал! Чудя се защо все още не го казват?!

лакомията е голяма особено при даскалите и докторите

Това пък какво общо има с катастрофата? " СЕМИНАР" - това е ежегодно задължително обучение от личните ни пари.

където има голям глад има и голяма лакомия

Предупреждение е! Дано го разберете!

Ма на тези, основния им автобус се повредил, после дошъл някакъв македонски да ги достави ама той се натресъл в канавката. Явно шофьора им е действал екстрено или е бил се бил напил или му се е спяло още.

Всички медии в Македония пишат, че в автобуса са били ученици и техните учители, които се връщали от екскурзия за 1 ден. Само в дир.бг се спряга някакъв учителски семинар. Как го измислихте и вие? Или да тушираме напрежението, че отново в България учители се облажават от екскурзии на гърба на децата, като при тези мероприятия се пътува и в нощните часове???

Стани даскалица и се облажвай, какво те спира! Има свободни места, връзки не са нужни, само желание. Как всички се правите че завиждате на даскалите, пък не щете да работите като такива. предпочитате я в банка, я бизнесмен, я певачка....

В САЩ "учител" означава диганоза, а не професия.

Уважаема "айде", някои от нас помнят трагедията на р.Лим и как всички учители излязоха първи от автобуса, а децата се удавиха. Някога в България е имало професия учител, днес тя е приравнена на ниво тарикат на дребно. Не, мерси, наистина не желаем да сме тарикати на дребно и да живеем върху живота и здравето на българските деца.

Тия фирми не спазват никакъв кодекс, шофьорите им не почиват нормално, от курс до курс нямат и десет часа, никой не си доспива, няма дисциплина, няма ред - способни са да се блъскат и преобръщат на равно само заради преумората си! Отделно, състоянието на машините е трагично вече - откакто ги купиха преди 20 години, само се ремонтират с турски и китайски части, паркът не се подменя ... аварират на всяка крачка! Три автобуса за докарване на една група от Македония до София - на 200 км - позор! Така се става милионер за година - две - като цялата печалба се изнася, в развитие и поддръжка нищо не се влага, а водачите са на пределна възраст, неотпочинали и изнервени ...

Напълно подкрепям коментара. Български превозвач=негодник+мошеник! Автобусите са негодни и превозвачите го знаят и продължават да возят хората, защото не им пука за чуждия живот. Чуете ли за български превозвач бягайте, независимо дали е автобус или самолет.

Автобусите гробници, ама джипарата на собственика, най- новата.

Да , наистина всичко е вярно. Но за да няма такива парадокси в нормалните държави има държавни служби които се грижат това да не се случва ..А в нашата , държавата / смятай паразитите държавни служители/ се "храни" от ТОВА , това ако го няма няма да има паразити , а това е немислимо :)

Бугарски автобус од Дупничкото село Црвен брег се превртел кај Крива Паланка. Четири лица се тешко повредени, а две со полесни повреди. Тие се сместени во болницата во Крива Паланка. Останатите повредени се ослободени. Според информациите станува збор група ученици !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! кои биле на еднодневна екскурзија.

А тия учители какъв семинар търсят там

Така е, като нямат министър1

То пък до сега като имаше ....Пък и да има пак същото .... Нямам спомен за един свестен просветен министър ! "Най-калпавото министерство" - както казваше г-н Големанов

А и на тия шофьорите им пушат и карат. Карат и пушат. А трябва поне 5 час преди каране да не са пушили. А бе дрогират се с цигарен дим как да ви го кажа дрогират и пътниците. Сега всички загуби на на гъза на народа. В ОАЕ. Никой не пуши докато шофира. На всяко обществено превозно средство е написано My speed is contoled ! Демек и да ми се навираш в задника и за ми святкаш все тая.

Мунчо изпушясал, да не бъркаш цигарите с дрога! Защото нямат нищо общо да знаеш! Голяма простотия в този форум, голямо чудо!

Нищо не бъркам. Забранено е да се пуши на работното място. Че се пуши в автобусите се доказва много лесно. Стъклата са изцапани с никотин. Ако се избършат със салфетка от бяла става жълто кафява. Дамските и седалките също са кафяво жълти. Пушенето води до отпускане и заспиване. Следват забавени реакции и заспиване.

Един съвет към всички: дори да загубите ден, не пътувайте нощем. Защото можете да загубите много повече, а недай си боже - и живота си.

Еееее... Аре стига с тези простотии дано всички да са добре .

Еееее... Аре стига с тези простотии дано взички да са добре .

(Сн. Архив)

не е онли . Много сайтове така павят. И си мислят, че ни информират. Всъщност ни дезинформират.