Камион в насрещното причинил удара на автобуса в Македония

Товарен автомобил, навлязъл в насрещната лента за движение, е станал причина за катастрофата с българския автобус в Македония.

Обратно в новината

Коментари - Камион в насрещното причинил удара на автобуса в Македония | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

непрофесионални тираджии често правят този номер на остри завои. особено когато пътят е тесен и тир кара по средата няма много място за избягване на удара. в такъв случай е по-добре да се поожулят с тира, отколкото в канавката. но все пак автобусаджията е направил всичко възмножно, а е било тъмно

че при пътуване с автобус, дори и нощем поне 3-4 от пътниците гледат напред, все едно че те карат...Така, че ако е имало ТИР в насрещното, няма начин и някой от пътниците да не е забелязал!

Тоя е заспал, макар и за малко, и сега си търси оправдание. В началото каза, че нищо не си спомня, сега ТИР му навлязъл в лентата - абе маани! Той и Борислав Великов от нар. събрание, дето сега се лензи по телевизиите, навлезе в насрещната лента и уби невинен човек, а после нищо не си спомняше, беше му прилошало изведнъж и т.н. И после - умрелият-умрял, бития-бит, а еб....

ЗА този случай не знам.но като. ЦЯЛО шофьорите на автобусите. са абсолютни престъпници на. пътя.

обърнете внимание, че от 2-3 месеца автобусите на Карат-С са с видеорегистратори на предното стъкло, вътре в салона също има няколко камери

Товарен автомобил, навлязъл в насрещната лента за движение, е станал причина за катастрофата с българския автобус в Македония. Това каза пред шофьорът на автобуса - 38-годишният Любомир Лазаров от дупнишкото село Слатино.

Давайте акъл , само така . Сега първо да намерим някой наш човек да внесе видео регистратори , да ги направим задължителни . Да направим цена от 200 - 300 ойро . Да се определи колко големи да са глобите ако нямаш камера , ако не е включена , ако не работи . Само кои сервизи ще имат право да ги ремонтират . Кой да глобява . Да се назначат поне още 1000 полицаи за тази цел . След няколко години да се наложи със закон да се сменят с по нови . И т.н. , да не се развихрям .

Само за сведение - в Русия техните "гаишници" (КАТаджии) са против използването на видеорегистраторите! Нашите също ще са против, вервайте ми ;) Доста сметки объркват тия камери...

деер

Всички автомобили с камери!

Кат в Рассия!

деер

Може и тиквено семе срещу заспиване - 100% действа и при 48 часови преходи!

Достатъчно е да се препоръча използването на камери в автомобилите и да се приеме със закон записите да се приемат за доказателство и движението ще се пооправи и корупцията ще спадне, но може би затова не се прави.

Абсолютно всички автобуси, тирове, маршрутки, държавни и фирмени коли трябва да имат видеорегистратори. Това е единственото правилно решение. Не е лошо и всички моторни средства да имат. Ама хайде да почнем от някъде.

Да почнем ама онези мислят само за винетки, колани и всякакви глупости а не и за което трябва.

Най-важното е, че всички са живи, и дано се върнат в България и здрави! Другото не е ясно на никой от форума...

Лъже, заспал е на волана. за да е истина, това което казва трябва да има свидетели, които да потвърдят и някакви други данни за движение на камион на това място.

DIDA

Искаш да кажеш, че със сядането му зад волана веднага е заспал?! Не е имало и 1/2 час откакто е тръгнала групата и се е случило нещастието. Тъй като на шофьора след като е пристигнал в Македония му се ГУБЯТ ПОВЕЧЕ от 2 часа, по всяка вероятност се е почерпил. За това и след инцидента изчезва безследно!!!

Е да ама казаха, че пробата е отрицателна.

Алкохолът е по-малко опасен от заспиването. Има изследвания, които доказват това. На тоя шофьор не му вярвам!

"Днес обаче още две жени са потърсили помощ в Спешното отделение на лечебното заведение заради оплаквания в областта на гръдния кош и ръцете. В момента дежурните екипи ги преглеждат. " Бързо припкайте за медицинско, че ще изтървете келепира от застраховката....

Ти се пребий с автомобил, пък търси келепир от застраховка! Голям кеф е да знаеш!

Слаба квалидикация на шофьора, жалко за пострадалите.

Откъде да я има квалификацията.Последните що годе подготвени професионално са вече пенсии. По новому не се подготвят а си купуват книжки.

DIDA

Странна информация! Само преди минути в новините по Нова собственика на фирмата превозвач обяви, че се ИЗДИРВА шофьорът на автобуса, който е в неизвестност от момента на напускането му от полицията в Крива паланка.

А шефиорът, да не са го вдигнали по спешност 2 часа, след като си е легнал да си отспи след последната изкарана смяна? Щото и на мен ми са се привиждали тирове, елени, голи каки и какви ли не неща на под 5ч сън? То кафето помага, ама до време, после става....маз

После теглиш една ножка и спиш като къпан.

така де!

Особено онези накичените като коледни елхи дето се чудиш в град ли влизаш в село ли а то- ТИР.

Винаги, когато има мъртва точка и няма видимост, винаги се страхувам да не изскочи някой глупак, който да изпреварва при намалена видимост!! Винаги! Защото виждам колко трупове остават по пътищатазаради малоумници. Мислете! Ако вие сте добри щофьори, знаете ли дали някой идиот няма да ви изскочи отсреща?! Имайте си едно на ум. Когато има видимост, карайте си бързо, но няма ли видимост дръпнете крака от газта. Ей така, за всеки случай!

Намалена видимост има при мъгла, дъжд, на здрачаване и т.н. При остър завой има Нулева видимост, т.е. игра на руска рулетка. Лошото е, че в нея участват двама- единият- неволно...

От както влизайки във завой видях срещу себе си два тира да се изпреварват, вече видя ли завой без пълна видимост (какво идва) влизам с не-повече от 90 и се оглеждам дали има място за тройно разминаване . . .

Леле... е то с колко повече от 90 да влезеш... все пак максимално разрешената скорост е толкова, демек или не реагиараш по никакъв начин или преди това си карал в нарушение, да не говорим, че на такива участъци (завои без видимост) се слага ограничение от 60... казано по друг начин... върни си книжката в КАТ... Не се заяждам, ама все пак, като пишеш и цитраш цифри, съобразявай малко....

Почти е невъзможно човек да подтисне инстинкта си за самосъхранение, затова напълно логично е шофьора да скочи в дерето, вместо да се блъсне челно в ТИР-а, което тутакси би го оневинило и засипало със свежи цветя гроба му.

Само че в този случай първо ще пострада водачът.

Ей го и тук - в Германия - едно тирче с прицеп, на магистралата, явно беше излязъл по подобен начин - десните гуми яко затънали в мократа земя, чак май беше опрял шасито. На шоЙфьорчето нищо му нямаше, слава Богу.

Това е преднамерено предизвикан инцидент- или от сърбите (тяхната мма нагла) или от македонците (ммка им измекярска) опитват се да избият и осакатят интелигенцията на българите нашия елит за да могат да ни претопят, е поне тези 1-2 милиона, които ще са останали тук до 2020г.

само глупости, пълни глупости....

Извод: Купувайте си видеорегистратори.

Много скъпи бе, 50лв. за една он-борд камера, не моа си апна в ресторанта довечера, ми за глупости да ги давам.

Стават ли за доказателство в съда!? Ако не, за к'во са ти!?

В Белите страни стават, и пред застраховател и пред съдия се приемат. Дори в омразната ви "пропаднала" Русия е така. Но у нас- не. То убийство пред камера не може да се докаже според съда, вие за някакви си изкривени ламарини?

Няма нужда да се приемат за доказателство от съда, защото ще изиграят ключова роля в разследването на инцидента - вместо да се търси под вола теле (дали е бил изправен автобуса), ще се търси камиона навлязъл в насрещното - не за друго, ами да чуят и неговата версия.

Не са официално доказателство, но едно е да кажеш "дойде ТИР", друго е да покажеш клип. Може да се види и рег. номер на ТИР-а и да се провери къде е бил.

Защо криете мнението. Нито е грубо нито обидно. По темата е, не е ясно кой го казва

Добре звучи като оправдание, ама това е ТИР, не трабант или триколка.Няма как да остане незабелязан от пътниците.От 42 пътници, всичките контактни, никой , до сега не е споменавал за ТИР!

Хората са били изморени, вероятно всичките са задрямали щом са се качили в автобуса, който са чакали 8 часа! А и в момента на разминаването с ТИР-а автобусът вече се е превъртал в дерето, надали някой се е оглеждал да за регистрационния му номер!

"Инстинктивно завих в дясно. В този момент задната част на автобуса пропадна в канавката." Как става така? Волана надясно и задницата надясно! Шофьорът си търси извинение, според мен!

Тия които кликат минуси, моля да обяснят как завърташ предницата надясно /завъртях волана надясно/ и задницата също отива на дясно! Чисто физически това е невъзможно!

вкарай тежка мащина на почва от едната и страна и ще видиш...

Ти въобще не си шофьор щом не можеш да си представиш как задната част дърпа на долу или назад по наклон. А как е станало -завил е на дясно после е изправил волана но задната част е била навлязла в наклоненият терен и автобусът се преобръща.