Корабът ”Илинден” потъва за втори път

Корабът „Илинден”, който в събота потъна в Охридското езеро и отне живота на 15 български туристи, потъва за втори път, пише днес вестник ”Нова Македония”.

Обратно в новината

Коментари - Корабът ”Илинден” потъва за втори път | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

е като е на 27 м от брега, как се удавиха хората?

Не е ли крайно време да се изясни, че такова нещо като българска окупация на Македония има само в главите на небългарските управници на тая изстрадала територия. Както и у нас управници не е равно на народ(население). А българската войска е била посрешната с радост от хората 41г., защото без да гръмне една пушка немците са предали управлението на българите. А това е достойно за уважение и няма прецедент сигурно в Македония. За окупация говорят само искащите сблъсъци, войни и раздори, а те обикновено са малобройните войнстващи сърбомани на тая територия.

какви превратности,каква ирония!Корабът с който българските окупатори са гонели македонски нелегални си отмъщава!В бедна Македония и Бедна България очевидно подобни антики са в употреба вместо в музея!

Как може тази черупка на 85 г да получи разрешение да плава и да превозва пътници.

Капитанът трябва да бъде пуснат.Неговият син загина при опит да спаси давещите се.Да не хулим македонците,защото сме един народ и все едно ,че плюем срещу себе си.

БОГ ДА ПРОСТИ НАШИТЕ БРАТЯ БЪЛГАРИ, УДАВЕНИ В ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО ОТ БЪЛГАРИМРАЗЦИТЕ МАКЕДОНЦИ ! БОГ ДА ПРОСТИ ! ГОСПОДИ ПОМИЛУЙ НАС ГРЕШНИТЕ И ДАЙ ВСЕКИМУ СВОЕТО ! СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ В МЪКАТА НА БЛИЗКИ, РОДНИНИ ,БРАТЯ И СЕСТРИ БЪЛГАРИ. И ТОВА ПОГРЕБЕНИЕ ДНЕС , ПО ИРОНИЯ НА СЪДБАТА СТАВА НА НАЙ ЧЕРНАТА ДАТА В БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ. ТАЗИ ДАТА,9.09. ТРЯБВА ДА Е ДЕН НА НАЦИОНАЛЕН ТРАУР И СКРЪБ.

Да бе, лошото време в началото на септември е много голямо препятствие за едно езеро не чак толкова голямо езеро.Има голямоо вълнение, направо цунами...тия са пълни боклуци

Значи според в.Нова Македония те са си живели щастливо в Кралство Югославия и са плавали на корабчето Крал Петър, но лошите българи - окупатори и техните съюзници са им развалили идилията.

tova si e bezobrazie na vlastite v makedoniq.zaslugavat sud ot bulgarskoto pravitelstvo.

Нещо не разбирам...капитанът бил на 23 години,пък сина му се удавил,вадейки хора от водата?! Недоумявам,колко годишен син може да има тоя капитан?!

Бог да прости нашите бедни сънародници, намерили кончината си във водите на Охридското езеро! Съболезнования и на близките им. Като чета новините тук, си мисля колко е близка съдбата на кораба и... на милото ни отечество! И то така - след три национални катастрофи - пребоядисано за кой ли път и уж обновено, а пробойните му с алчност и безхаберие не се запълват! Камо ли от гръмогласното: Урааа! на самозвани капитани.

''zaslugavat sud ot bulgarskoto pravitelstvo'' xaxa golqm si otvorko.