Гърция остро нападна Македония за сблъсъците в Идомени

Гръцкият премиер Алексис Ципрас нарече срамни действията на властите в Република Македония, които използваха сила против натиска на мигранти, предаде АФП.

Обратно в новината

Коментари - Гърция остро нападна Македония за сблъсъците в Идомени | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ципрас е срам за Европа и в частност за Гърция!

Да бе, как ли не?! Няк'ви разбеснели се чалми и резняци ще се опитват да ти съборят оградата и да ти влязат в двора, хвърляйки камъни по главата ти, а ти ще седиш кротко и ще ги чакаш да те прегазят, така ли?! Едно време за убийство на нарушител на държавната граница даваха награда и орден, а сега ако спреш някой нашественик те уволняват директно... Е гати тъпите времена настанаха!

Живи ли са българите? Живи са за борба с гърците! :) (Наздравица от Кукуш - средата на 19в.)

Нищо чудно, че ЦиПрасчо е излопотевил такава глупост - той е уникално гадна комбинация от грък и левичар. Че какво се очаква от македонските гранични сили, когато срещу тях се крещи "Аллах акбар", хвърлят се камъни и се режат мрежи? - да грабнат по едно цвете и плюшено мече ли и да ги дарят на любезните "бежанци"??! Нещастници!

а византийците са срам за Европа. Не устискаха все пак, направиха мръсно на тъпите макета и сега се правят ни лук яли ни на лук мирисали. Типичен мръснишки византийски номер.

А гърците какво се мотат и не разкарат тълпата от имигранти на македонската граница. Вижда се, че никой няма намерение да ги пуска през границата, а и хората трябва да си сеят нивите в Идомени.

Не могат да я разкарат, защото може би им е останала малко човещина и не мога да ги стрелят както македонците от упор. А най-вече лицемерна Европа ще ревне, че Гърция нарушава правата на тези, които Германия покани, и ги лъжеше и чакаше с отворени обятия. Без това ООН каза, че договора на ЕС и Турция нарушава женевската конвенция.

Както виждаш, и Германия вече не ги кани. Колкото повече от тази паплач бъде пусната в Европа, топлкова по малко места ще има за българите да се учат , вижеят и работят в Германия. И по малко еврофондове ще идват насам, защото тези ще ги изпапкат! В края на краищата да си гледаме интереса!

ципрас е истински грък с всичките му качества

хубаво е гърците, че и заспалото българско правителство да си вземат поука как се охранява граница.

Най-важното е, че злобата срещу Гърция тук във форума минава всички граници. Представете си, че България беше на мястото на Гърция. Защо си правите илюзии, че ЕС щеше да ни помага и нямаше да ни остави на произвола на съдбата. Не забравяйте, че Германия и ЕС поканиха бежанците в Европа, не Гърция. Меркел тръбеше, 2015, че "интеграцията таа бежанците е национална кауза за Германия". И когато Германия и Европа осъзнаха, че са безпомощни оставиха гърците насаме с проблема. И ние можехме да бъдем на мястото на гърците. Години наред ЕС и най-вече Германия изкупуват Гърция, съсипват икономика и промишленост и й хвърлят по някой лев " социална помощ". А по отношение на Ципрас съм съгласен, излъга народа си, който застана зад него, и беше готов да изтърпи негативите от излизане от Еврозоната, а Ципрас долно го продаде и се съгласи на още по-убийствени условия. ЕС им заграби и последното, което им беше останало. Ние сме на същия хал... Затова не разбирам защо злобеете!

Ок, но това не означава да караме и Румъния да стане като при нас, защото видите ли ние едвам устискаме, вземете малко и вие. Така вместо 1 държава, ще станат 2. А колкото до това да си ги взема този, който ги е поканил - ми щом са в Гърция, Германия да изпрати влакове и самолети само за емигранти и да си ги вземе - защо ще трябва да се опоскват всички страни по пътя им.

България беше като Гърция и през 91 г. и през 97 г. Никой не помогна. Това да ти влизат през границата и да нападат и ти да им се дупиш и да ги каниш по-дълбоко са свещени глупости. Масово раздухване на случая на мутрата със свинските опашки, за да не влизат в БГ.

Гърция е в положение на вечен шах. Пълни се без прекъсване с мигранти. От ЕС и МВФ й притварят финансовото кранче. Споразумението за връщане на мигранти в Турция не работи или ще работи до определената квота от 74 000 души. Спартанците от БЮРМ затвориха вратата към Запада. Албанците не са по-лесни. Мигрантите засега не искат да минават през България, защото отзивите за нас, благодарение на милозливите западни медии и по данни от социалните мрежи, не са добри. Не си очертават реални и скорошни възможности за излизане от Гърция на намиращите на нейна територия "гости". Поради всичко това е разбираема яростта на гръцките шефове. Да простим на обречените проявената от тях слабост и да се молим да не попадаме в положението им.

Имигрантите да се покръстят в православна вяра и да научат гръцки! В селското им стопанство има достатъчно работа за всички!

Те не са били толкова път за да работят. Работа в селското стопонство има и там от където идат. Дошли са да лежат, да ядат на корем и да мрънкат за още.

За първи път от 20 години насам да удобря македонска постъпка! Този път хитрите византийски номерца не минават!

Браво на братята -макета.По-мъже от нас излязоха.За мое съжаление.

На политик, който не уважи вота на народа си на официален референдум, думата не важи дори за виц. Разбирам, че и Ципрас мрази Меркел, но по този начин да ѝ отмъщава, просто не е честно (меко казано) към другите народи в Европа, които са на пътя на "балканския маршрут".

Идва Време ДА затворим границата с Гърция !

Не са прави гърците. Възбудена тълпа, при това от от здрави младежи, с достъп до камъни, колове и други подръчни средства, при превъзходство в пъти представлява смъртна опасност за служителите на реда. Употребата на несмъртоносни средства за възпиране е абсолютно законна и морална. Така е и в гръцкия закон, в нашия и всички закони по света. Да не се правят гърците на праведници, македонците правилно действат !

типично по гръцки - коварно! До оня ден ревяхя, сега използват чуждата беда, за да се правят на хуманисти! Иначе хуманните гърци поискаха от цяла Европа да им поеме разточителството от 300 милиарда, похарчени от 10 млн. население плюс опростени 100 милиарда, които можем да приспаднем като дължими заради некоректни договори за оръжие от немска страна. Но 300 милиарда са си техните чисти изплюскани задължения, изплюскали най-нехуманно живота на две поколения след тях, т.е. на децата и внуците си. ИНАЧЕ са много възмутени от нехуманните македонци, заостряйки вниманието на ЕС, че освен тях има и други ла-на, не са само те!

И аз съм против срещу мигрантите да се използват гумени куршуми и сълзотворен газ. Куршумите трябва да са стандартни бойни, а вместо сълзотворен газ - да се минира границата.

Напълно оправдавам македонците, Европа трябва да им е благодарна. Цялата анархия я създава оная изкуфела кратуна Меркел, дето продължава да подмамва тарамбуките.

Седянката свърши , всеки да се връща от където е пристигнал , че да не видите на Ганьо номерата и тежкото оръжие .

Мирмидонците са на юг от Олимп ( Южна Македония (географска ,а не псевдодържавата)

Безплатно "ноу-хау" за гръцките гироси - Имате един вагон с острови. правете ги конц лагери и ги дръжте там ,бе! ЕС да плаща за издръжката на мигрантите. Дайте им материали да си псотроят училища, болници, джамии и всякакви други удобства. Всеки да подпише съгласие за настаняване и убежище или обратно на ферибота от където е дошъл! Това е! К'ви са тия тъпотии : плащате им превоза до Македония и посел ревете,че макетата не ги искат. Сега почнахте да си правите кафявата сметка без кръчмар с тия лагери покрай нашата граница. Мисля, че ще отнесете дебелият край, като струпаме няколкостотин кашика по границата. Тогава хем ще си останете с мангустите, хем ще сте си влошили отношенията с всички съседи. ЕС ще ви изгони като мъстии от зоната и ще си смучете гиросите за сол, като спрът кинтите!

На тия ПРЕСТЪПНИЦИ няма басма да им цепат на гъза? НЕ СА ДОБРЕ ДОШЛИ затова сълзотворен газ и лабут.

Сега набързо ще ни приемат в Шенген и някои се радват... Тази радост ми звучи като 'Пир по време на чума' или пък 'Пиянството на един народ'. А пияните по политическите ни върхове са много комай...

С картечница?? От 2000 метра и не само това,но и точно по главата?? Ууууааааахахахаееееееииииааааахахахаааааа...... Сигурно си служил картечар при филмите `дето Сталоун снима в България!!:):)))))))))) Поне,надницата,Убава ли е??:):))))))))

Време е за Балканска конфедерация....

Това е голям срам за европейското общество и държава, която иска да бъде част от него, възмути се гръцкият премиер.'' А когато византийските кавали наводняваха тая кочина македония с нелегални мигранти? Тогава нямаше нищо срамно, а? А когато с помоща на сороските изчадия на два пъти организирахте контролирана атака срещу македонците, пак нямаше нищо срамно нали? Той ония горе вижда всичко и отсъжда на всекиму според заслуженото. За това сте без пукнато евро и затънали до шията с бежанци!

Струва ми се,че в тази "европейска общност" както си я представят хора като Ципрас ще си живеят само те. Меркел, Оланд, Юнкер, Ципрас и другите такива сороси.

Ципрас се оказа тотален м.а.л.о.у.м.н.и.к. Вместо да взима пример от македонските граничари как се пази национална граница, ръси либерастки простотии. Изтрябвало им на македонците да влизат в този провален ЕС! Браво, братя македонци, дръжте тълпата далече от свещената ни земя!

Тоя съвсем изтрещя... Все си мислех, че гърците не са толкова облъчени и изтолерастени колкото "старите демокрации"

Хахаха... "изтолерастени" - право в 10-ката ;)

Македонците пълнят душата. Те първи миналата година посрещнаха тези орди ислямисти както трябва със сълзотворен газ, издъниха агентите на Сороските нПО-та,които ходят в лагерите и подбуждат орките да искат пари, домове, и екстри без да работят,да щурмуват граници с викове Алах Акбар, да плашат със самоубийства и убийства на бебета ако не ги пуснат. Дали събитията в Кьолн не са инспирирани от същите НПО агенти?

Гръцкият педер да си гледа загиващата икономика, а не да дава акъли на други държави. Още повече, че безпринципно и безнравствено говорене за нарушители на държавна граница, които нападат като скакалци без да са приети от другата страна е повече от нагла и безподобна провокация. Да си ги гледа в Гърция и да си ги храни като свои собствени. Те рано или късно ще му бръкнат в тъмните части на задния отвор.

Византийският евротолераст да си връща заемите и да си трае а на макетата едно голямо евала , така се пазят границите с юмрук а не с мека китка...!!!!

те просто спазват международните спогодби да влизат бежанци с документи по споразумение! А не разкъсвайки оградите. Нека макетата да ядат гръцкото и албанско ковардство, а да се репчат на бащите си - българите. Те са си го заслужили. На времето чрез Ж.Желев, българия първа призна държавата им.

Ципрас излезе по-соросоид и от нашите БХК бе да :) Долно византийско мекере.

И аз не го очаквах, но - ФАКТ. На всичко отгоре пусна през Гърция десетки хиляди орки без документи и без да ги регистрира! Безумец, да го махат гърците.

Ципрас явно си мислеше, че с един куршум ("бежанци"), ще удари 3 заека - да им прибере парите докато са в гърция, да платят на каналджиите, да вземе пари от ЕС и да излезе толерантен. За съжаление не предвиди факта, че след като Австрия хлопна мандалото, това ще се случи на принципа на доминото, и всичкото павиан ще остане там, където е влязло първо - т.е. в Гърция :) Халал да са му!

Не Македония, Гърция няма място в ЕС!!! Долно, коварно племе гръцко! Днешните гърци нали имат стар етиопско-арабски произход (изключвам 80% от Сев. Гърция) на драго сърце приемат арабските нашественици в Европа като истински свои събратя! Ама македонците ги спирали - какви лоши македонци,а! Я друм бе, малаки, що не блокирате сега границата с трактори,а?!

Единствената глобална сила от 1945 година досега в света е САЩ. Последните десетилетия те започват да изпускат контрола върху евентуалните си бъдещи съперници - Европа, водена от Германия, Япония и вече и Китай. В цял свят правителствата са съставени от наредени от САЩ елити, чиято цел е да осигурят Pax Americana - а именно, икономическо подчинение на Европа, Япония и Китай, Европа - особено Източна - превръщане в донор на суровини за икономиката на САЩ и пазар за държавно субсидираната й икономика. В този смисъл силни държави, социална справедливост, средна класа, ред...са все неща, които са нежелани от притежателите на капитала, ресурса за производство и богатствата, които всъщност назначават и американското правителство. Гърция, България, Македония...са само дребни петънца в глобалния пъзел и никой не го интересува, че хората страдали и кое било справедливо....

Браво макета, само така!!! Ципрас като няма воля скоро ще им яде беззащитността им!!!

Дружно братя българи, в боя да вървим......

Ами,като забравяш,да ти напомня тогава!! СИРИЗА,преди тези избори била една партия с има-няма 4% от гласоподавателите....:):))) ПАСОК е ясна проевропейска партия която получавала винаги над 30% на изборите!!:):)) Я виж сега,колко получава ПАСОК и колко СИРИЗА,да не би да стигнеш до извода,че СИРИЗА=ПАСОК...:):))) Всъщност,не е нужно да правиш толкова сложни сметки...Достатъчно е,да видиш кадрите на СИРИЗА...:):)))Над 80% от тях,са плъхове избягали от ПАСОК,когато почна да потъва...:):)) Сега вече,помниш ли че "сиртакито" са го танцували при победата на СИРИЗА,твойте проевропейски настроени авери??:):))))))

Нагло малко, ама к'во да правят и гърците не искат да са склад за хора. Гледат да ги набутат на Македония и Сърбия, вместо да ги натоварят на кораби и да ги стоварят на остров Либърти или в градината на мама Меркел!

Не е в това проблемът... Нямаме нищо против да им се предостави храна и подслон-това е и причината хората от островите да участват доброволно в спасителните акции за да не се давят като плъхове!! Но,искаме да са под контрол в определените за това места и да си тръгнат когато кризата отмине,а не да ни диктуват какво ще стане и да затварят пътищата...В този смисъл се оказа,че Ципрас е поставено лице на евромухлъовците...

добре де, защо така се извъртя този Ципрас? на 180 градуса?

Ципрас е шибан комуняга, а тези са си интернационалисти и глобалисти по определение. Затова няма нищо чудно, че мръсно и лицемерно защитава тези, които идват за унищожат християнска Европа. А обикновените гърци, особено по островите, вече пищят и плачат от действията на ислямските бесове, които вече открито нападат православната църква, горят икони, изискват да не се бият камбаните, влизат в домовете на хората и какво ли не още... Дреме му обаче на атеиста и безотечественика Ципрас за тези ужаси. Май гърците ще си скубят косите след време, задето го избраха...

След тези му действия,ти и твоите стопани-още ли мислите,че можете да заблудите някого с това "шибан комуняга"??:):))) Че този лакей на брюкселските еврогепачи ако е "шибан комуняга",излиза,че Рейгън е самият Карл Маркс бе лъолъо...:):)))))))

Не разбирам защо ме нападаш така остро. Аз стопани нямам и изказвам свое мнение, базирано на една неоспорима истина - и източният комунизъм, и западният глобализъм са доктрини с общ създател и "потребител" - ционистката богоборческа върхушкяа, чиито представители или слуги са внедрени практически навсякъде по света. И двете идеологии служат на демоничната цел да се унищожат нациите и техните държави, за да се доведе светът до състояние на безлична, хомогенна човешка "плазма, лесна за управление и манипулиране в желаната от ОНЕЗИ посока. А лично към теб имам положително отношение и винаги с интерес чета постовете ти, като обикновено съм на същата позиция и ти пиша плюсове. В случая май нещо не се доразбрахме, но както и да е. Прощавай!

Ципрас да не е на заплата в БХК или при Сорос?

В десятката си........

Ципрас руско мекере и по заповед на Кремъл прави всичко възможно да наводни Европа с бежанска измет. Македония в случая обаче действа правилно и така трябва да действаме и ние, ако гръцките измекяри насочат бежанците през България!

Верно е,че простотията е по хората,но твоата простотия е извън земна!Каква Русия,какви пет лева бе педал!?

Браво на македонските граничари.

а бе и тук трябва така да се прави- доближи ли се до бодливата тел, хвърля ли предмети с цел да я увреди, огън с гумени патрони до посиняване и ще тръгне производството. Всъщност 9,67 се зарежда и в картечници ПКТ. Напълно възможно е обаче и бойните патрони да свършат работа, ако онези не разбират от дума. Както се казва истински късметлии ще се сетят да нарушават законния ред.

Относно Ципрас,отиди по-назад в новината да ми прочетеш коментара....

Пак си извън времето и пространството... Като почнем от 1945 година и гражданската война,та до края й на 1949 година и малко след това,ни разкатавали фамилята,англичаните.... След това е ред на САЩ-включително с хунта.... Та,до днес с едни милиарди взети от олигарсите и от политиците(включително немските) които ни ги искат отново!!За едни пари-освен репарациите-от два заема `дето Германия ни дължи,било "стара работа"...:):))) Гръцкият дълг-във всеки случай-не е създаден за една нощ,а с десетиления...Айде да видим каква част от него е стара работа,а не да лъжат с "намаляване" на дълга,намалявайки с 50% стойността на държавните облигации и ценни книжа,на които Бундесбанк е била собственик на 75% и ги продаде с измама на самите гръцки граждани,3 месеца преди да се намали стоността им... Не смятам за соросоид всеки който не е съгласен с мен!!Смятам за соросоид,всеки един соросоид!! Теб,кога съм те наричал соросоид??Не помня такъв случай,но ако е така,кажи!!

Македония и Сърбия не са у прекрасната меркелова европа. АРЕ ЧИБА

там ли ще мигрираме , а ?при цецо мустака , нали !?

Ще се преборим за нашата си България. Който иска да напуска

Границите на държавите са неприкосновени .Всеки народ трябва да си пази своето отечество ! Ха, сега кажете правилно ли са постъпили нашите братя македонци ???? Това което са направили показва ,че имат здрав български корен ....

знаеш ли , повече ме притеснява корена на управляващите у нас и бг население, чиито реакции са далеч от тия на българските ханове !

Ами той е у тиквите...

Всъщност бяха 3000, а не "стотици" !