Коментари - Спорът за името на Македония зацикли | Днес.dir.bg

Спорът за името на Македония зацикли

След 25 години чакане на съгласие от страна на Гърция, и сега решението за името на Македония не е сигурно.

Обратно в новината

Коментари - Спорът за името на Македония зацикли | Днес.dir.bg

Коментари

Република "Нова Македония", съответно националност "новомакедонци", а църквата Новомакедонска Православна Църква- Охридска архиескопия - това е решението, за да имя ясно разграничаванве от името и идентичността на "античните македонци". !

А"Република Македонция" или "Република Македона" става ли? Ако приемат едно от двете няма да искам авторски права.

Какво има тук да се спори? Името е Елинска Папуа и Нова Гвинея!

"През 21 век никой не може да отнеме правото ни да бъдем македонци и да говорим на македонски език като част от групата на славянските езици. " От думи с подобен фанатично-истеричен тон, става ясно, колко непоправими за жалост поражения е нанесъл ЮгоКоминтерновския македонизъм върху съзнанието на тия хорица. Те се опитват да наметнат като белег на съвременна идентичност избраното им от Тито антично име "македонски", при това и като име на държавата им и като име на езика им ! И не са в състояние да разберат, че става дума за предифиниране,а не за отнемане на настоящата им идентичност ! Заслепението им е толкова голямо, че предпочитат да бъдат и. уви, ще бъдат изличени завинаги - и като държава и като народ ! Страшното е, че пламъците от техния неизбежен разпад ще подпалят целия Балканския полуостров, и не само него ! Лошо, да не кажем - страшно !

Става очевидно, че Гърция поставя все по-неизпълними условия, вече не само за името на Р. Македония и на практика саботира нейната европейска и евроатлантическа интеграция. Нещо повече, Гърция започна да се подебава и със съседна България, прехвърляйки горещия картоф в нейното поле. Катп предлага държавното име ГорнаМакедония, нима гръцкия външен министър не знае, че Пиринския край на България е също част от географска област Горна Македония ? Българското правителство е длъжно да каже в прав текст на Атина, Вашингтон и Брюксел, че това предложение всъщност не е никакво решение, а провокация ! Ако имат някакви опасения, какво им пречи на гърците да сключат с Р.Македония подобно на България един договор за добросъседство с желаните от тях антииредентистки и антисепаратистки условия и точка ?

Или, както беше предложил някой - Македония може да се казва Северна Албания...

Гаче ще я нарекат Макдоналс, та така и американците да са доволни.

Хората строят космически кораби до Марс а балканските мишоци се карат за имена. Утре дедо ердоган само трябва само да реши да си вземе пак балканите и въпроса с имената веднага ще се реши. Гърците все едно си нямат други къде по сериозни проблеми а на българите да им се чудиш: нямат държава, всичко бега по чужбина, както и да го гледаш няма бъдеще, но те и македония искат :-) За кво ви е? Оправете си държавата така че ВИЕ да може да живеета добре в нея и ми повярвайте че когато това стане, самите македонци ще искат да са част от България. Убост насила не става..нали така?

Колко ли кинти ще изкрънкат гърците за протакане на преговорите от заинтересованата страна ? Македонците живеят в област Македония и могат да си наричат измислената държава както си искат. Колкото до "териториалните" претенции към областта в съседна Гърция, то същите са силно преувеличени !

Македонците са достатъчно луди да се поискат обединение с нас и тогава всички други ще го.... И така са си българи, кво се правят на ощипани. Не само ще влязат веднага в ЕС, но и ще председателстват напук на гърците. :)

БЪЛГАРИЯ и БЮРМ правят конфедерация с името Съединени Български Щати, към които по-късно се присъединяват Западните покрайнини, северна Добруджа, южна Гърция до Солун, Одринския вилает до Стамбул, Косово и Албания.

...и какъв мислиш че ще е резултата? Масова имиграция от "новата" държава :-) Още по голяма Тиква на власт и още по големи проблеми. Това е все едно да обединиш всички цигани в Източна Европа....резултата ще бъде един: Още по голяма цигания и от преди! Българите не са добри управители и държавници, пример е територията на която живеят в момента.

Споделям изложеното от теб, НО не можеш да отречеш, че всеки Българин носи в себе си мечтата за "БЪЛГАРИЯ на три морета", а защо не и управниците ни, ако тя се сбъдне да не са на висотата на тези, при които тази мечта е била реалност.

Наистина, както предлагат по долу, най-добре би подхождало, исторически погледнато и доказано, името: БЪЛГАРСКА МАКЕДОНИЯ. Ще бъде еднакво приемливо за всички спорещи страни.

после и ние *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Да я кръстят Шиптърландия и Охрид. Иначе то е ясно, че Гърците са против да се кръсти "Македония - Скопие", все пак има пресен пример, как цска умря, а Чавдар+Литекс се прекръси на цска-София, а вече си е само цска, армейците и въобще всичко което беше умрялото цска. Та тирета няма как да задоволят Гърция.

Република Скопска или Източна Албания. :)

500 години са я наричали Вардарска Македноя, сега всички се опъват.

Да прав си но на земите македония а не !!!!!

Не съм казал, че е имало държава. Така че махни си минуса

Спора е излишен. Никога няма да има такава държава. Шиптарите работят бързо и след няколко години ще са решили проблем на гърците.

Автономна Република Българска Македония !

Това име е на територия а не на държава не е нормално да е на държава.

Македонска Област на Република България: МОРБ

Кръстете я Македония-2018 и всички ще са доволни.

За да не съгласяват макдониците за името, може би причината е че те имат териториални и исторически претенции към Гърция. Като е така нямат място в ЕС.

Те имат претенции и към Пиринска Македония, но ние нямаме политици, които да мислят за такива дребни теми. Друго са си джендърите, триполовите и т.н.

Рано или късно сметката трябва да се плати! Тези измислени от родоотстъпника Г. Димитров македонци, и техният изсмукан от пръстите език, толкова време са живели в заблуди, че сега много трудно ще си намерят мястото. А ние вместо да се поучаваме от съседите си, все бързаме да направим нашите грешки, за които да си платим. Честито на всички българи, вие знаете още един уж език - македонски :)

абе не знам дали Г. Димитров ги измисли, ама знам, че антикомунистът Ж. Желев ги призна за държава, а антикомунистът, демократ и най-вярващ християнин Бойко подписа и договор за 'добросъседство' с тях, с което ефективно сложиха кръст на всички претенции на България към Македония...

Прочети повече за "Балканската федерация", Тито, Сталин и "любимия" Г. Димитров.

За по-лесно- МакДоналдс и готово!

Тази територия се Нарича Българска Македония . От векове там живеят българи !

Така е, но България е победена държава във войните и няма право на глас. Това е загубена територия за нас. Освен това българските колониални власти подписаха предателски договор, с който сложиха точка на всичко останало българско там.

Изрод

Не е нужно там да има българска власт ! Достатъчно е да приемат че са потомци на българи и да приемат българския език за официален !

Абе те италианци и германци са победени ама никой не им е късал територии тъй както на нас.

Дон Маке или Македон

Фукландия

изби рибата!

макетата ни мразят до дъното на душата си - защо им правим реверанси; браво на гърците!!!

Няма как да има държава "Македония", това е географска област. Както не може да има държава "Добруджа", "Тракия", "Лудогорие" или "Черноморие". Да се примирят на "Скопие" примерно, а неофициално да си се наричат македонци, което е повече от глупаво, но си е тяхно право. Колкото аз съм "Тракиец" или "прабългарин", точно толкова и те са "македонци". Става дума за изключително прости и задръстени комплексари, които ще си изтърват тъпата държава в следващите години. Гърците не са страната, която ще клекне и ще отстъпи, както направиха това малоумници като Желю или Ф. Димитров без капка акъл в тиквите си.

Куберова България...

И точка.

Западна България и да се приключва.

В името не трябва да има "Македония". Това и наш Боко Глупако трябва да го знае, но глупаците не знаят защо. Ако имат "Македония", означава, че и Пиринска Македония е тяхна. Значи че езикът им е македонски, а ние сме им го отраднали. По-добре да се казват Източна Албания, това им е перспективата.

... няма такова ноти географско, нито топографксо, нито етническо, нито каквото и да било Пиринско! Това си е част от една област в България, както много други области - Лудогорие, Шоплука, Подбалкана и т.н.

Вземи да се ограмотиш малко. Още след 2СВойна Банкерския Комунистически Интернационал иска България да подари на Македония, Пиринска Македония. Георги Димитров почти се съгласява, на хората в Пиринска Македония вече им е разпоределно да се определят за македонци, а не за българи. На косъм ни се разминава да загубим Пирин. Сега става същото, сороския комунистически интернационал иска да отдели Пиринска Македония и при такива продажни политици, този път може и да стане. Боко вече призна македонски език, македонската история, според която България е окупирала в момента Пиринска Македония. Значи е въпрос на време.

държава Скопие , столица Скопие /аналог Мексико и др. /

Коментари - Спорът за името на Македония зацикли | Днес.dir.bg

Спорът за името на Македония зацикли

След 25 години чакане на съгласие от страна на Гърция, и сега решението за името на Македония не е сигурно.

Обратно в новината

Коментари - Спорът за името на Македония зацикли | Днес.dir.bg

Коментари

Република "Нова Македония", съответно националност "новомакедонци", а църквата Новомакедонска Православна Църква- Охридска архиескопия - това е решението, за да имя ясно разграничаванве от името и идентичността на "античните македонци". !

А"Република Македонция" или "Република Македона" става ли? Ако приемат едно от двете няма да искам авторски права.

Какво има тук да се спори? Името е Елинска Папуа и Нова Гвинея!

"През 21 век никой не може да отнеме правото ни да бъдем македонци и да говорим на македонски език като част от групата на славянските езици. " От думи с подобен фанатично-истеричен тон, става ясно, колко непоправими за жалост поражения е нанесъл ЮгоКоминтерновския македонизъм върху съзнанието на тия хорица. Те се опитват да наметнат като белег на съвременна идентичност избраното им от Тито антично име "македонски", при това и като име на държавата им и като име на езика им ! И не са в състояние да разберат, че става дума за предифиниране,а не за отнемане на настоящата им идентичност ! Заслепението им е толкова голямо, че предпочитат да бъдат и. уви, ще бъдат изличени завинаги - и като държава и като народ ! Страшното е, че пламъците от техния неизбежен разпад ще подпалят целия Балканския полуостров, и не само него ! Лошо, да не кажем - страшно !

Става очевидно, че Гърция поставя все по-неизпълними условия, вече не само за името на Р. Македония и на практика саботира нейната европейска и евроатлантическа интеграция. Нещо повече, Гърция започна да се подебава и със съседна България, прехвърляйки горещия картоф в нейното поле. Катп предлага държавното име ГорнаМакедония, нима гръцкия външен министър не знае, че Пиринския край на България е също част от географска област Горна Македония ? Българското правителство е длъжно да каже в прав текст на Атина, Вашингтон и Брюксел, че това предложение всъщност не е никакво решение, а провокация ! Ако имат някакви опасения, какво им пречи на гърците да сключат с Р.Македония подобно на България един договор за добросъседство с желаните от тях антииредентистки и антисепаратистки условия и точка ?

Или, както беше предложил някой - Македония може да се казва Северна Албания...

Гаче ще я нарекат Макдоналс, та така и американците да са доволни.

Хората строят космически кораби до Марс а балканските мишоци се карат за имена. Утре дедо ердоган само трябва само да реши да си вземе пак балканите и въпроса с имената веднага ще се реши. Гърците все едно си нямат други къде по сериозни проблеми а на българите да им се чудиш: нямат държава, всичко бега по чужбина, както и да го гледаш няма бъдеще, но те и македония искат :-) За кво ви е? Оправете си държавата така че ВИЕ да може да живеета добре в нея и ми повярвайте че когато това стане, самите македонци ще искат да са част от България. Убост насила не става..нали така?

Колко ли кинти ще изкрънкат гърците за протакане на преговорите от заинтересованата страна ? Македонците живеят в област Македония и могат да си наричат измислената държава както си искат. Колкото до "териториалните" претенции към областта в съседна Гърция, то същите са силно преувеличени !

Македонците са достатъчно луди да се поискат обединение с нас и тогава всички други ще го.... И така са си българи, кво се правят на ощипани. Не само ще влязат веднага в ЕС, но и ще председателстват напук на гърците. :)

БЪЛГАРИЯ и БЮРМ правят конфедерация с името Съединени Български Щати, към които по-късно се присъединяват Западните покрайнини, северна Добруджа, южна Гърция до Солун, Одринския вилает до Стамбул, Косово и Албания.

...и какъв мислиш че ще е резултата? Масова имиграция от "новата" държава :-) Още по голяма Тиква на власт и още по големи проблеми. Това е все едно да обединиш всички цигани в Източна Европа....резултата ще бъде един: Още по голяма цигания и от преди! Българите не са добри управители и държавници, пример е територията на която живеят в момента.

Споделям изложеното от теб, НО не можеш да отречеш, че всеки Българин носи в себе си мечтата за "БЪЛГАРИЯ на три морета", а защо не и управниците ни, ако тя се сбъдне да не са на висотата на тези, при които тази мечта е била реалност.

Наистина, както предлагат по долу, най-добре би подхождало, исторически погледнато и доказано, името: БЪЛГАРСКА МАКЕДОНИЯ. Ще бъде еднакво приемливо за всички спорещи страни.

после и ние *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Да я кръстят Шиптърландия и Охрид. Иначе то е ясно, че Гърците са против да се кръсти "Македония - Скопие", все пак има пресен пример, как цска умря, а Чавдар+Литекс се прекръси на цска-София, а вече си е само цска, армейците и въобще всичко което беше умрялото цска. Та тирета няма как да задоволят Гърция.

Република Скопска или Източна Албания. :)

500 години са я наричали Вардарска Македноя, сега всички се опъват.

Да прав си но на земите македония а не !!!!!

Не съм казал, че е имало държава. Така че махни си минуса

Спора е излишен. Никога няма да има такава държава. Шиптарите работят бързо и след няколко години ще са решили проблем на гърците.

Автономна Република Българска Македония !

Това име е на територия а не на държава не е нормално да е на държава.

Македонска Област на Република България: МОРБ

Кръстете я Македония-2018 и всички ще са доволни.

За да не съгласяват макдониците за името, може би причината е че те имат териториални и исторически претенции към Гърция. Като е така нямат място в ЕС.

Те имат претенции и към Пиринска Македония, но ние нямаме политици, които да мислят за такива дребни теми. Друго са си джендърите, триполовите и т.н.

Рано или късно сметката трябва да се плати! Тези измислени от родоотстъпника Г. Димитров македонци, и техният изсмукан от пръстите език, толкова време са живели в заблуди, че сега много трудно ще си намерят мястото. А ние вместо да се поучаваме от съседите си, все бързаме да направим нашите грешки, за които да си платим. Честито на всички българи, вие знаете още един уж език - македонски :)

абе не знам дали Г. Димитров ги измисли, ама знам, че антикомунистът Ж. Желев ги призна за държава, а антикомунистът, демократ и най-вярващ християнин Бойко подписа и договор за 'добросъседство' с тях, с което ефективно сложиха кръст на всички претенции на България към Македония...

Прочети повече за "Балканската федерация", Тито, Сталин и "любимия" Г. Димитров.

За по-лесно- МакДоналдс и готово!

Тази територия се Нарича Българска Македония . От векове там живеят българи !

Така е, но България е победена държава във войните и няма право на глас. Това е загубена територия за нас. Освен това българските колониални власти подписаха предателски договор, с който сложиха точка на всичко останало българско там.

Изрод

Не е нужно там да има българска власт ! Достатъчно е да приемат че са потомци на българи и да приемат българския език за официален !

Абе те италианци и германци са победени ама никой не им е късал територии тъй както на нас.

Дон Маке или Македон

Фукландия

изби рибата!

макетата ни мразят до дъното на душата си - защо им правим реверанси; браво на гърците!!!

Няма как да има държава "Македония", това е географска област. Както не може да има държава "Добруджа", "Тракия", "Лудогорие" или "Черноморие". Да се примирят на "Скопие" примерно, а неофициално да си се наричат македонци, което е повече от глупаво, но си е тяхно право. Колкото аз съм "Тракиец" или "прабългарин", точно толкова и те са "македонци". Става дума за изключително прости и задръстени комплексари, които ще си изтърват тъпата държава в следващите години. Гърците не са страната, която ще клекне и ще отстъпи, както направиха това малоумници като Желю или Ф. Димитров без капка акъл в тиквите си.

Куберова България...

И точка.

Западна България и да се приключва.

В името не трябва да има "Македония". Това и наш Боко Глупако трябва да го знае, но глупаците не знаят защо. Ако имат "Македония", означава, че и Пиринска Македония е тяхна. Значи че езикът им е македонски, а ние сме им го отраднали. По-добре да се казват Източна Албания, това им е перспективата.

... няма такова ноти географско, нито топографксо, нито етническо, нито каквото и да било Пиринско! Това си е част от една област в България, както много други области - Лудогорие, Шоплука, Подбалкана и т.н.

Вземи да се ограмотиш малко. Още след 2СВойна Банкерския Комунистически Интернационал иска България да подари на Македония, Пиринска Македония. Георги Димитров почти се съгласява, на хората в Пиринска Македония вече им е разпоределно да се определят за македонци, а не за българи. На косъм ни се разминава да загубим Пирин. Сега става същото, сороския комунистически интернационал иска да отдели Пиринска Македония и при такива продажни политици, този път може и да стане. Боко вече призна македонски език, македонската история, според която България е окупирала в момента Пиринска Македония. Значи е въпрос на време.

държава Скопие , столица Скопие /аналог Мексико и др. /