Могерини се извини на Гърция, че използвала името Македония

Федерика Могерини се извини на Гърция, за това, че на пресконференция в Брюксел е полазвала името Македония, вместо БЮРМ.

Обратно в новината

Коментари - Могерини се извини на Гърция, че използвала името Македония | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всички тираджии задължително минават психотест,а европейските министри минават метър.

Ципрас, може само да хване Батьо, за шлифера.

тъпачка!

Кифла та дрънка!

Шо ке прай светО, ако тъз леля не са главоболи със световните кризи? 168 часа седмично се бори лелчето, инак всинца сме пътници.

Така се отстоява позиция, а не като нас - и тако и вако. Няма държава Македония, няма македонска нация, няма македонски език! Има държава БЮРМ, в която живеят граждани на БЮРМ от български, албански, турски и цигански етнически произход. Официалният език на БЮРМ е диалектна форма на българския език. Това трябва да бъде позицията на България и тя трябва да се отстоява ВИНАГИ!

ама когато си хванал Юнкер за орехчетата е лесно. Гледай какво става с еврото докато Ципрасчо изнудва. А ние сме в позиция единствено да хванем еди кой си за шлифера

ами сега македонците БЮРМАДЖИИ ли да наричаме

Начичат се брюмци! Другия начин е да ги наречеш чисти българи.

Магарини засега напълно оправдава името си.

Да ни пази Господ от беди, щото ако така се справя с истински проблеми, както сега по 24 часа, много лошо ни се пише. Големи тъпаци сме дето си ги избираме такива кифли.

....Могерини се извини на Гърция, че използвала името Македония... --- Кога ще се извинят на България, че използват името Македония за част от нейната територия? А? ----

На куково лято

И ,Магарини и Псаки и Нюланнд ,всичките са един дол за дренки ,също като нашата Румянка дето плещеше глупости в Европарламата. Откъде ги намират тези тъпи кифли ,свършиха ли се умните жени по света !

Кифлите са лесни за манипулация.

Чуват ли македонците? БИВША ЮГОСЛАВСКА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЯ. Тези нагли до безобразие сърбомани и руски черджеджии дето се скъсват да ни плюят за това , че първи ги признахме не са за друго описание освен бивша югославска република. само така няма да имат правото да ни крадат историята и е време да се присъединим към гърците в тяхната кауза.

Ама защо сега да не ги наричат македонци? Нали са братовчеди на Александър.

Както беше отбелязано от някои учени, те са преки потомци на Адам! А според амбицията им не е ясно и дали преди това не са имали някаква връзка?

Абе тая Магарица откъде я намериха? От ден на ден ЕК се излага все повече!

Могерини се извини,защото имаше опасения че някой може да и даде мЪгерини))

Я няма ли цялата плеяда Зап. европейски "специалисти" и дипломати да се извинят на България (както изисква истината - историческа) заизмисления маке език и името Македония като мдържавно образУвание (изконна част от бълг. държава?!). Хайде сега нашето външно м-рче да си влезе в ролята акто бълг. такъв!

неса зап.европеиците,а комитерна *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Искам да внеса моят скромен принос в изясняване на риторичният въпрос-българи ли са македонците. Място на действие САЩ, Охайо, град Дейтън. Дата 2 Август- Свети Илия. Празник на македонската църква в града. Сиртаки, узо, метакса и така нататък. Обявяват-ще пее и танцува македонски ансамбъл от децата на емигрантите. Излизат-народни носии, ама точно като на Северняшкият ансамбъл. Започват да пеят песента "Ой Дено, Дено, хубава си Дено". Моя любима песен. Пеят я почти без акцент на български. Въпроса е, кога тия хора са ходили в България, та ги знаят тия неща. Те ми отговориха-казват ни македонски, но всички ние сме чести българи, избягали от преследване. Имам и други интересни случки с така наречените македонци в Америка. Само един от тях си призна, че е македонец.

Как се унищожи една страна, Югословия от евреите от Израел, ЕС и САЩ, сиреч от Евреонала-Еврейския интернационал. В изконно сръбски територии бе създадена едно образование, шиптарско по своята природа, занимаващо се с търговия на наркотици, човешки органи и тероризъм. Освен това най-голямата военна безе на САЩ. И тези евреи имат лицемерието да спрягат Украйна или Македония. Гърците знаят, че древната Македония на Филип и Александър, не е била гръцка, а тракийска. Ето, тук тази полуграмотна представителка на ЕС прави еквилибристики. Дали това не се прави нарочно и защо нашите глупаци квичат от удоволствие при изричането на простащини от страна на "комисарите" на ЕС.

В основата на разрушаването на Югославия и създаването на шиптърската "държава", както и антибългарската политика (къде завоалирана, къде вече откровено нагла) е борбата с/у християнството и в частност православието. Гърция и гърците не представляват интерес, т.е. не влизат в ничии с/ки (Гърция е обречена държава като локация!) и затова я използват с/у България и славянските страни. Докато към България са отправени много алчни очи и тя е обект на много користни интереси от страна на св. олигархия, начело с тези, които си изредил. Затова и днешната съдба на България е такава и на полит. хоризонта се подвизават такива лица като Куневата и Сие...

Тя, Могерини да се извини на Македония, че Гърция е заграбила 34 процента от територията й.Сърбите взеха 24%, а ние само 8% от себе си.Затова пищят византийците.

Какъв бюрм ???!!!! От векове това си е югозападна България ! Извини се , магарице .. опс ..могерени : )))))

Тая като наша Лиляна Павлова,която пък цитира Индира Ганди,а я нарече "ТОЙ".Когато някой те е впечатлил с нещо,то е редно и да разбереш какъв е,кой е,от къде е ??!!!

"Винаги ползвам БЮРМ. Понякога се случва да направите грешка." Интересен избор на 1-во л. ед. ч. в първото изречение и 2-ро л. мн. ч. във второто...

те и преводачите, като редакторите им...

БРАВО НА ГЪРЦИЯ , ПОКЛОН! НИЕ ОБАЧЕ ПЪРВИ ПРИЗНАХМЕ Т.Н. МАКЕДОНИЯ , А ТЯ ВСЪЩНОСТ Е ГЕОГРАФСКА ОБЛАСТ БЪЛГАРИЯ Е ЗА ТАКОВАНЕ .......НЕ ДРУГ

Епа баш Македония си е. И Северна Гърция си е Македония! И по Струма до Дупница е Македония.

Столицата на Филип Македонски е бил Филипопол-днешен Пловдив. Седни и помисли малко, преди да пишеш.

Филип Македонски е грък. И Александър Македонски е грък.

А Пела на какво е била столица?

Могерини Фредерика, с наш Плевню сте лика-прилика, с Боко Тиквата ставате тримка и четиримка с Кристалинка! Почвайте в хор сега да ревете, срещу Русия още санкции наложете, дайте и Шабла за база на НАТО, то ще ви се отплати богато! А,хората ви яко псуват и глупостите ви не щат да чуват, поредната ви простотия блесна, че Украйна ще е плячка лесна! Тук скоро тясно ще се види, на натовските соросоиди, като ги подгони народният гняв, ще усетят тогаз х...я корав! Ей,Плевньо,много се увлече, на хората им писна вече, да слушат твойте простотии и на струпаните около теб мастии!!!

Под богато да разбирам ли че пак ще пратят кораб с гранясала царевица или на тия и чувал им стига

освен това в последната строфа човек може да остане с грешното впечатление че около него са струпани мастии а той самия не е ама е

Могерини се извини на Гърция, че използвала името Македония След като чул това, Ципрас помолил Могерини да му се извини от името на ЕС за това , че са поискали от Гърция да си връща заемите.

Дебел намек е направил на гърците "госпожът" на снимката.Очаквам и техния към нея/него да е дебел. Намекът,де.

А не е ли крайно време тези комисари да ги обучат ...освен ,че са некадърни ,са и неграмотни ...

Федерика Могерини се извини на Гърция, за това, че на пресконференция в Брюксел е полазвала името Македония, вместо БЮРМ. Това ли е основния проблем Гърция.

Аз мисля че пак е сбъркала. Това там се нарича пиринска македония, която е част от българия от време уно!

Това не е грешка, а меко предупреждение към Гърция да внимава в европейската картинка.

Да ви кажа с две думи, как се появи тая държава Македония. Тито и Сталин си пишат за разпределението на Балканите след войната. Тито пише-моята армия единствена в Европа и заедно с Червената Армия се бие срещу Хитлер. В същото време българите му помагат. На кого тогава се полага Македония? И в резултат на това, се появила новата страна Македония. Интересно ми е, все пак, само аз ли в България съм чел тия писма.Интересно, само аз ли в България съм чел тия писма.

Има лек нюанс и е малко по-сложно положението. Днешната БЮРМ си е объркана работа още през Балканската война. Тогава Фердинанд хвърля сили за излезе на Бяло море и си затваря очите пред сърбите, които пък искат през БЮРМ да излезат на Адриатическо море. Така че сърбите си имат афинитет към тази територия още от преди първата световна война.

Русия още през 19-ти век е работила по въпроса.

Тези боклуци сеят напрежение на Балканите .

..да имаме по-твърдо отношение към ,,македонците,,. Бих предложил сегашната Благоевградска област да се казва област Пиринска Македония. Пловдивска - област Тракия и т.н.

Са типично по гръцки Ципрас трябва да каже че приемат извинението при положение че им се дадат 100 милярди. Тази обида ще предизвика психическо разтройство във всеки грък и в името на хуманоста, европейските цености и права на човека, ще трябва да се отуснат още 100 милярда за психолози които ще лекуват разтройлото се гръцко население :)

Е, сега как да не й кажеш на тая Патка. И тая ми определя геополитическото бъдеще, и това на детето ми.

"Федерика Могерини се извини на Гърция, за това, че на пресконференция в Брюксел е ПОЛАЗВАЛА името Македония, вместо БЮРМ. " Като видя правописна грешка още в първото изречение и отказвам да се информирам!

Каква ирония е България да е единствената държава в Европа, която никога да не си е сменяла името, а промитите мозъци зад Вардара да нямат име до ден днешен.

Териториите "зад Вардара" вече са безвъзвратно загубени и за Македония и за България. Трябвам да спасим поне тези "отсам Вардара". Шиптърите настъпват!

С тази разлика че 700 години (не 70 а 700) хич я е нямало във киното ..

То и Гърция не е била в киното от окупацията от Римската империя (Iвек преди НЕ) до 1830 година. Има няма 1900 години

Изобщо не разбирам как международните институции допускат в името на една суверенна държава да се използва понятието "бивша". Ако ще е така, нека я нарекат, съгласно историческите факти, "Бивша тема България", част от Византия, завладяна от император Василий Втори БЪЛГАРОубиец /не македоноубиец/. Ние трябва да се сърдим, а не гърците.

Там е работата че е била бивша тема България, когато сегашните ни земи са били тема Паристрион. Тоест ако ще ги изкарваме тях българи ние требе да се чиним парастрионци :)

Бе то и едно време си представям как са си чупели езика хората на "Източна Румелия" ма ей на ...

Още една Калинка!

Няма нищо случайно, и не се прави на дръж ми шапката! А бе що и един евролайнар не каза, че му идва много заплатата?! ... а все работата...

Ами на, и мурзилките сте все умни, а не оценени. 2-3 висши, 3-4 езика, безброй специализации и накрая 600 лева заплата. И след това нито жените, нито шефовете ви ценят. ;) п.п. Как го правите тоя номер, не мога да го разбера.