Каталуния показа двойния аршин на ЕС, заяви Вучич

Случаят с Каталуния е пример за двойните аршини на ЕС, заяви сръбският президент. За Каталуния - не може отцепване, за Косово може, е смисълът ба думите му.

Обратно в новината

Коментари - Каталуния показа двойния аршин на ЕС, заяви Вучич | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вучич да попита тов. Путин как стават тези работи.

Абе Каталуния може да бъде призната един ден от ЕС. , ама Крим никога :))

В Каталуния има испанци, докато в Косовонямаше сърби с изключение на убииците от сръбските чети, които избиваха цели села с жени и деца.

Всичко се връща. Всяка несправедливост. Ето, сега му се върща на ЕС. Много лицемерие натрупаха !

Нищо подобно! Нищо от това не е вярно! Косово не е призната независима държава. Косово в момента има статут на спорна територия, призната е само от няколко държави и е подобна на украинските сепаратистки републики подкрепяни от Русия и още няколко държави. Така че стандартите са си единични, не са двойни. И Каталония попада в същата група като Косово, Донецк и Луганск.

Пълни глупости, най-малко е призната от България, тоест от теб, понеже правителствата говорят от твое име, без да имат това право.

Е какви глупости? Аз да не би да съм казал че съм я признал? Нищо подобно, не ми "слагай думи в устата", които не са мои!

На гейовете Вучич не може да се разчита ,а на техните балкански солташаци още по-малко.Примера с Каталуния, е пример за политическа олигофрения и двойни стандарти ,на които брюкселските чиновници са майстори.Май само това си мотат.

Напротив, точно обратното е. Точно на гейове и лезбийки разчита. Виж кой е министър председател на Сърбия, пък после заповядай пак да коментираме!

СПЛОТЯВА ПРАВОДЛАВИЕТО,А НАС С ЕВРОГЕЙСКИЯ СЪЮЗ НИ СПЛОТЯВАТ ГЕЙПАРАДИТЕ И ЗАТОВА НИКОЙ НЕ НИ ОБИЧА ЗАЩОТО ИЗБИРАМЕ ПРОДАЖНИ ПОЛИТИЦИ,В ДВЕ ВОЙНИ НИ ВКАРАХА ОТ КОИТО ЕДВА ОЖИВЯХМЕ ,СЕГА НИ ГЛАСЯТ ТРЕТА В НЕЯ НИ ВКАРА ЮДАТА ПАСИ,ТАЗИ ОБАЧЕ ЩЕ НИ Е ПОСЛЕДНА....

Някои сухи факти за сръбската политика в бивша Югославия. След смъртта на Тито и смяната на поколенията в Югославската комунистическа партия ,на власт застава Слободан Милошевич,който се опитва да прокара Великосръбската доктрина на територията на Югославия.В най-общи линии Великосръбската доктрина е идеологически план за господството на сръбската нация над останалите в Югославия. На 28 юни 1989 година, т.е. само няколко месеца преди падането на Берлинската стена, Слободан Милошевич държи реч на Газиместан с която прави недвусмислена заявка за сръбското водачество над народите в бивша Югославия.До този момент косоварите имат автономия,която е изцяло отнета от Милошевич скоро след това.Това провокира Словения,която се позовава на правото на Югославската конституция от 1974 за отделянето й от Югославия,след нея Хърватска прави същото,следва изродската война в Босна и Херцеговина и накрая ..се стига до Косово,където ясно си спомням как множество албански бежанци бяха изритани от тези територии и стояха зимата в бежански лагер на граничен пункт Блаце(Македония).Ако не беше приложена военна сила спрямо Милошевич..днес щяхме да имаме населени косовски албанци дори и у нас(въпреки,че тогава Костов категорично отказа). Всеки може да направи изводите си сам...написах това не за да оправдавам САЩ,Костов или който и да е-но фактите са си факти и не САЩ е виновен за сбърканата сръбска политика .Така,че Косово и Каталуния са два изключително различни казуса,драги ми Вучич...

Какво е щяло евентуално да стане може да си го пазиш в раздел илюзия на мозъка си!Факт е обаче, че Костов не пропусна възможността да желуне американския задник.Той толкова задници е целунал през живота си, че още един няма значение...Толкова за Мавъра...А факт е,че преди сърбите ни мразеха,а сега ни презират!И то с пълно право!

Каталуня да се обърне към Съда в Хага, който узакони Косово. Има прецедент! Да видим какво ще реши Хага!!!!

лапай американски чушки и не говори с пълна уста, KGB. или беше Иречек, from_germany?

Хане,събери всички измекяри ,като теб :натовеца-С.Паси,ибрика-П.Стоянов,Лъжеца Клинтън,ислямизаторката на Европа -Меркел и се гръмнете публично ,тогава света ще си отдъхне от вас

Тук някои се опитват да сравняват круши с ябълки. Вярно, и двете се ядат, само че гнилите круши са вкусни, а гнилите ябълки са боклук. Добре го каза бившия френски посланник за родните съдии-мъдии. как беше направен т.н. референдум в Крим. След като беше окупиран от руски войски. Точно както през 1938 е направн референдума за обдиняване на Австрия и Германия от Чичко Хитлер. Точно така (но не толкова глупаво) беше създадена т.м. Севернокипърска Турска Република. С турски десантни части. И никой не я е признал досега, освен самата Турция. Как станаха нещата в Косово? Без окупация на чужди войски (освен миротворци на ООН), без "присъединяване" към когото и да било (главно към този, чиято армия окупира съответната територия). Косово е призната от над 60 държави, и все повече ще я признават като независима държава. Поради една проста причина - това е решението с най-малко проблеми. Другото е Велика Албания. Каталуния иска да се отдели от Испания. много близък казус като референдума в Шотландия преди няколко години. Но англичаните постъпиха изключително мъдро. Тогава. И доста глупаво, когато гласуваха за Брекзит. След ексцесиите в Барселона и в цяла Каталуния вече няма сила която може да накара тези хора да заобичат Испания. малко като руската окупация в Украйна. И докато преди неделя доста от жителите на Каталуния са били склонни на компромис, от тук нататък компромис няма да има. Ей така, напук. Пък санката на ЕТА е доста наблизо.

Прибирай се от там от където си изпълзял соросоиден глист!

Ами и Каталуня беше окупирана от Испанската полиция, пратена от Мадрид!

Най-тежката окупация е точно на Косово. След като го завладяха американците си построиха най-голямата американска база на Балканите - Бондстиил. На 30 км от Прищина, на 40 км от Скопие, на 170 км от София. 200 най-модерни самолета, 3000 души персонал. И това ако не е окупация ...

млаТ си копеуе. Югославия беше федерална държава, а Испания е кралство.

Косово беше автономия в рамките на Реп. Сърбия, също както и Каталуня в Испания.

За Косово може за Крим и Каталуния не може ,що така господа демократи или големият брат така каза.

пък путлерасите намесихте и Крим тука, Крим беше взет от една държава с военна операция и "присъединен" към друга, още нямат свестно захранване с ток и т.н. Косово все още не са част от Албания, не съм и чул че ще става. Каталония едва ли ще се присъединява към Франция и т.н. Егати директивите егати и чудото ... Ми да дойде да ни присъедини и Турция с танковете там Кърджалийско например, след като всичко могло и било еднакво?

Навярно ще тазочаровам много хора тук, но ЕС е нита карта!

Бе аз знаех, че този сайт е руска хибридна зона, а то я виж? И сръбска пропаганда протекла! След това което направи сърбия във Вардарска Македония за какво се оплаква? Самата всячески подпомага създаването на искуствени и вражеска на родината си нации,а после реве! Не само Косово, и войводина и Санджак да им вземата ми е все тая за тия изявени антибългари!

Сърбите от злоба, че останаха една шепа земя, се чудят вече кого да хапят!

Ето ги евро ценностите. Браво на сръбския президент. Сто проценнта е прав. Няма никаква разлика между Каталуния и Косово. В каталуния се проведе референдум, който не беше зачетен. Косово го откъснаха от Сърбия след терористично нападение на усарските военнопресъпници над суверенна държава.

Ако не бяхме признали тогава Косово, можеше сега да го изтъргуваме срещу признаване на българското малцинство в Албания. Но не, нашите политици правят безплатни подаръци, а после се надяват на милостта на природата. Некадърници!

На нищо не се надяват бе, кръгъл. За какво им е? Още ли не си схванал, че нашите политици пет пари не дават за народа, дето като волове си ги избира отново и отново? Дреме им на нашите политици за статута на българите в Албания.

Няма двойни аршини. Трябва да си кръгъл идиот за да сравняваш Косово с Каталуния. Защото Югославия и Испания са държави, които са различно устроени. В Испания, включително и в Каталуния всеки , независимо от националността си свободно развива бизнес. Правят го французи, англичани, немци, холандци и дори и българи. В Испания никой не е преследван , защото не е католик, защото не е испанец, защото е различен с нещо. В Испания всеки испанец ще бъде издирван и ако бъде намерен - осъден ако употреби насилие на верска или етническа основа. Няма да бъде обявяван за национален герой и укриван от държавата. В Косово се избиваха на верска и етническа основа. В Косово показаха, че не са дорасли да ЖИВЕЯТ В ЕДНА ДЪРЖАВА. Каталунците и централното правителство имат единствено спор за ФИНАНСОВАТА ПОЛИТИКА. Друг спор нямат. Каталунците искат да плащат по-малко, а правителството в Мадрид иска да прибира повече данъци. В Каталуния искат ПРЕГОВОРИ. Ако това да се отнасяш по различен начин с хора, които смятат, че са прави да убиват и с хора, които не искат да решават споровете с насилие е двоен стандарт просто сте се объркали тотално. За разлика от Югославия в Испания министър-председателят се ОПРАВДАВА за глупоста да се прояви насилие срещу гражданите. НЕ СЕ ГОРДЕЕ С ТОВА. И тъй като явно малко хора на балканите съзнаваме тези неща явно наистина сме втора категория хора. Хора, които не са разбрали, че насилието не те прави велик в Европа а ТЕ ИЗОЛИРА и обрича на бедност. Поредния пример е Турция - употреби насилие и сега бива изолирана от Европа.

Да ти си кръглият идиот е нали си европеец. Пишеш огромни нелепости...

Кое точно от това, което е написал не е вярно? Ретард..

За съжаление има доста истина в това, което казваш.

Защото нашите "политици" са за далаверите в България. Дреме им за българите в Албания, от тях нямат изгода.

Двойните и тройни аршини и политическата конюнктура и целесъобразност, прилагани от ЕС и САЩ, са доказани твърдо през годините! Сега да видим дали ще има "демократична коалиция на желаещите" и дали ще има бомби над Мадрид!? Вие как мислите, дали......!?

И защо бомби? Бомби се пускат над инати, които не искат да признаят, че няма смисъл да се употребява насилие срещу мирни граждани. В Мадрид правителството не се гордее с насилието употребено от полицията. Нещо повече - преди референдума имаше изказване от правителството, че полицаите са инструктирани да не ползват палки и въобще силови средства. Друг е въпросът, че е наивно да се смята, че като струпаш хиляди полицаи срещу хиляди граждани е ясно, че насилие ще има. Ще се решат нещата с преговори.

Хей спри с глупостите, пишеш невероятни глупости. Насилие над мирни граждани употребяват сащисаните и евро боклука. А ако визираш че косоварите са мирни граждани забрави. Те са наркотрафиканти , терористи и престъпници. Спри да пишеш...

Козяшки помияри, май истината не ви отърва,а?

Чудна работа-къдее викаш имаше избити и изселени косовари? Щото аз си спомням един трактор с 2 ремаркета унищожен от американската авиация! Над 40 албанци загинаха! Ама това са "допустими жертви"! Всичко беше изфабрикувано, за да се превземе Косово военно, но да не личи така за пред света!

Само че Каталуния не е Косово! Каталуния е Хърватско! Икономиката на Каталуния издържа Испания, както икономиката на Хърватско издържаше Югославия!

Сърбите са прави. Косово е сръбско - отделиха го Америка и Германия. /многото пари и лъжлива власт/.Американците също ще си платят, а Европейският съюз ще се разпадне!А от Хубава Б-я ще вземат каквото могат - и тук също ще вилнеят цигани и турци.

България винаги си е патила от продажници и предатели! А други предатели и продажници му цъкат на тоя даже плюсове! Права ли е Сърбия че отдели Македония от България и ламтеше и за Пиринска Македония? Права ли е Сърбия че отдели Западните Покрайнини от България? Права ли е Сърбия, че заедно с Русия подкрепиха резолюция през 2006 за признаване на сепаратистката сърбоманска организация ОМО-Илинден, която твърди че в България живеят 500 000 поробени от българите-татари македонци и цели тяхното освобождение от българско робство и присъединяването им към Македония! Сърбия е толкова права за Косово, колкото Сърбия бе права за Македония и Западните Покрайнини!

"Когато ламтиш за чуждото, накрая оставаш и без своето"?-Сърбите имат още доста, чужди земи да връщат.

Ти си алчно дупе и си призна- колко ти плащат на дума- 1 цент. Извиднъж изникнаха като гъби след дъжд дежурните тролове да плюят сърбите,в другите материали хвалят турците и акат срещу Русия.

Тия помияри ще влязат в ЕС, ама друг път. :) Ще шма да тънат в руска мизерия и да мечтаят за Велика Сърбия. Но, каквото повикало, такова се обадило. Заграбиха Македония и Западните покрайнини, сега им се връща тъпкано.

Тъпичък ми идваш...Западните покрайнини и Македония им бяха дадени след ВСВ, която ние изгубихме. Да не ти казвам какви сме ги вършили,като окупационни части там. Нищо не са заграбвали. А ЕС в този формат не им трябва,ама никак! И не те знам, ти кво знаеш за Сърбия в момента, ама аз да ти шушна-по добре от нас са...Хем война водиха.

По добре от нас били... Бяха, преди 30 години. Сега са едни бедни мизерници, и такива ще си останат.

Не. Дадохте им ги вие руските боклуци защото ви лижат задниците. България военти действия по време на ВСВ не е водила преди руската окупация. Но и вашата ще дойде. Той Путя еврейчето вече почна да продава Сибир на китайчетата. :)

jingiby

Югославия умря.Сърбия се разпада. Тя загуби Косово. Отвчера има надписи и транспаранти във Войводина за излизане на автономната област от Сърбия. Ще дойде Видовден и ще се сбъдне пророчеството от 19 в. за събирането на всички сърби под сянката на едно слива. Който сее ветрове ще жъне бури. Тези които съсипаха България ще си получат рестото. Квичете сърбомани...

Тя загуби Косово,изконна сръбска територия, защото беше безмилостно бомбардирана от стократно по-силен противник! Който подкрепи шиптърските бандити! Това е истината! А за съсипването на България най-малко пък сърбите имат вина.

Интересно щеше да бъде ако Лавров беше отишъл в Барселона да раздава банички. Струва си, само за да се чуе виенето на соросоидите в ЕС.

Този боклук и затова не става

Референдума в Каталуния е същия като референдума на Слави Трифонов - хем го има, хем го няма...

За Косово може ама за Кат не, нашите гъзолизци признаха веднага Косово и първи за т.н. д-ва Македония, а ромеите и нея не са я уважили.

А Вие мили сърби, когато имаме споразумение да изтеглите войските си от Македония, а не го правите и така създавайки недоразумението Македония -няма проблем. Рано или късно всичко се връща.

за кюрдистан,може,за румелия не може....аааа,ваща мама европедали

Шило

Така е! Малоумното решение за Косово стана прецедент, който може да се ползва.

Том Кланси, Balance of Power, 2005. Има заговор Испания да се разпадне, но добри УС агенти се напъват и оправят бакията напук.

Aleko

Сърбите са 100% прави.

Но го поеха крив.

само те са толкоз тъпи

Щереф я виж какви хубави кули се строят из цял НюЙорк, Вашингтон и прочее :)))) Гледай си задния двор и виж каква хубава гражданска война иде у САЩ.

Внимание ,Щерев-пастирката на мосад говори: 1:Черното не е черно ,а е бяло 2: Бялото не е бяло а е черно -казах

Черно море е натовско море!!! Всички черноморски държави са натовски.

Да де.Той оня военния кораб "Доналд Дък"ли бе "Донал Кук" ли влезе да опипа и после си праха една седмица гащите и си плюха в пазвите.

А Русия? И тя ли е натовска държава, бре малоумнико...

Щереф бе, я виж какви хубави стражеви кулички строят из цял Ню Йорк бе. Я виж само каква хубава гражданска война се задава в любимия ти градец :)))

Шило

Натовско? България и Румъния ли? Ти, Турция, още за натовска държава ли я имаш?

Русия и Сърбия извършиха военни престъпления съответно в Косово и Крим . Геноцид и депортиране на местни жители. В Косово за да има мир единственото решение репресираните да имат отделна държава. В Крим руски заселници временопребиваващи правят референдум.ИЗБОРИ И РЕФЕРЕНДУМ МОЖЕ ДА СЕ ОРГАНИЗИРА САМО ОТ МЕСТНИ ЖИТЕЛИ НА ЕДНО НАСЕЛЕНО МЯСТО. РУСКИТЕ ТУРИСТИ В КРИМ НЕ ОТГОВАРЯТ НА УСЛОВИЕТО ЗА УСЕДНАЛОСТ И СА ДОШЛИ АВТОБУСИ ЗА РЕФЕРЕНДУМА.Референдумът в Крим и Каталуния е противоконституционен. Според всяка една конституция, не могат да се свикват референдуми, отнасящи се до териториалната цялост на страната. Но прецедентът е факт. Формално, народът се е произнесъл. Фактът, че питането е незаконно, се неглижира. От тук произлизат и страховете и за България. Според нашата конституция, също има забрана за подобно питане на народа!

Типичен коментар на гьотлак.За рязани като теб може да идват туристи от Турция, а за Крим неможе.С тази уста дето го дрънкаш ли правиш свирки на ходжата.

законите се пишат от силните в ущърб на слабите, но идва време когато слабите стават силни и тогава законите се променят

Видяла жабата , че подковават вола и тя вдигнала крак.А бе Вучич, За Косово може, а за Каталуния неможе.Добр де а какво ще кажеш за Западните покрайнини, които оня развратник и мошеник-дядото на Мадридския крадец-Фердинад ви подари.

НАШИТЕ ПРОДАЖНИЦИ НАЧЕЛО С ПЕТЪР СТОЯНОВ БЯХА УНИЗИТЕЛЕН СЛУГИНАЖ В КОЙТО ЮДАТА КЛИНТЪН ПОДАРИ КОСОВО НА ШИПТАРИТЕ СЯКАШ МУ Е БАЩЕНИЯ ,ДВЕ ХИЛЯДИ ОТ ТЯХ В МОМЕНТА СА ПОД ЗНАМЕТО НА ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА.ИБРИКЧИТЕ ,КОИТО ИЗБИРАМЕ ЗА НАШИ ЛИДЕРИ ПЪРВИ ПЛОНЖИРАХА ПРЕД НОВИЯ НИ БРАТ И ПРИЗНАХА КРАЖБАТА НА ВЕКА ,ТЕ И МАЙКА СИ БИХА ПРОДАЛИ

Така е, Вучич. Руските шлюхи никой не ги брои за живи. Не само Косово, но и Войводина ще се отцепи, както преди това Черна гора. Карма, майна. Много лакоми бяхте - от шепа села в Рашка се полакомихте да заграбите половин Българя, и почти успяхте. Сега се задавихте. Сладко да ви е, тъпаци сръбски.

Тебе па еврочирашката брантия кой ли те чете за бройка? Клатите всеки който не го мързи, и после ти бият шута у изклатения пърдюлник да им бачкаш на евронивата. Палячова е твойта работа ве чирак!

Защо не си в Русия да припечелиш за семейния бюджет? Нали е много хубаво там?

Има списък на европейските сепаратистките движения във википедиа. Представяте ли си всичко това да тръгне да се отцепва ! Реки от кръв и смърт ! Кому е нужно това ! Защо хората са устроени така ?

Естествено че аршинът е двоен и троен и четворен каквото им е изгодно на великите сили това си решават и никой ме може да ги спре. В крайна сметка и Вучич и ние Каръшев германски и италиански коли не сръбски или български, това е реалността...

А КАК ЩЯХА ДА кряскат европеиците (а и как се отнесоха към разваленето на СССР на КОЕТО ТЕ ГО НАРИЧАХА ПРАВО НА НАРОДИТЕ ЖИВЕЕЩИ В НЕГО !!!!) АКО ТОВА СЕ БЕШЕ СЛУЧИЛО В РУСИЯ както случи и с КОСОВО макар и това да не беше референдум а хамерски мръсотии ИЛИ С Фолкленските острови ! A да речем в Чечня или Дагестан - веднага щяша да сложат нови САНКЦИИ ПРОТИВ РУСИЯ ! А тука е европа - ценрър на хомосексологията и еднополовата любов !?!?!?!? ТЕЗИ ГО=НА НЕ МИРИШЪТ !!!

Русия ще подкрепи Испания. В Руската федерация са 100-на републики, ако тръгнат всички да напускат мака му жална.

Нищо общо няма,колкото и да им се иска на сърбите. Това ,че Косово се отцепи е за тяхно добро, в противен случай щеше да има всеки месец много убити от страна на албанското население и от друга сръбски войници.И какво - само егото да им високо.Това в 21 век не е актуално в цивилизования свят.

Ти не си мисли, че в Испания се е разминало. То там от сега на татък ще започнат проблемите.

Да обясним на премиера Вучич. Твоята Србия е военно престъпница. Србия е наказана с отделянето на Косово. Няма никакъв двоен аршин в случея. Разбра ли Вучич?

тоя МАНГАЛИНО е бягеееяца и както либералите от запада .Бившия премиери министът на белгииците пише в туитъра за това че руски опзиционер бил пак забран от властите а за ИСПАНИЯ тоя същия пише :-не искам да се бъркам в работата на ИСПАНИЯ която член на ЕС И КЪДЕТО СЕ НАРУШАВАТ ПРАВАТА НА ЕВРОПЕИЦИТЕ - ПРАВОТО НА СВОБОДНО ИСКАЗВАНЕ И ПРАВО НА ГЛАС !!! А тръгнал да се бърка в страната която не трябва и да го интересува ! и именно Брюксел е виновен за не определение което беше в УКРАИНА ПРЕЗ 14 та година - ТРЪГНАЛ А ВИЖДА ПОД НОСА СИ КАКВО СЕ ПРАВИ НЕГОВИЯ ЕС - И ТИ МЪРША БЯГЕЕЕЯЦ!!!!!!

Ако някой разбере, какво иска да каже това членостоного, моля да поясни.

Пак се потвърждава теорията че България като влезе в някой съюз - той се разпада :)

Григор Вучич дава акъл покремълска раьпоредба

На 22 октомври италинската област Венето ще проведе референдум за независимост... Започва се! :))