Парламентът ратифицира Договора с Македония

Парламентът ратифицира Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между България и Македония единодушно с 186 гласа "за".

Обратно в новината

Коментари - Парламентът ратифицира Договора с Македония | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вчера даваха американския посланик да хвали България за договора с Македония. Очевидно американците са поискали нещо от нас и ние сме го направили.

Гоце Делчев. В едно писмо до свой съратник той пише "... Европа и Русия никога няма да п р о с п я т второ "Съединение". Ние трябва да се борим за Автономия на Макединия." Даме Груев .............Ние сме българи и всякога работим и ще работим за обединението на българщината. А всички други формули са етап за постигане на тая цел. Не е дошъл обаче момента за решение на нашия въпрос, затова няма място за препирни и приказки от подобен род. Стоян Новакович "...Не успяхме българите в Македония да превърнем в сърби и всякакви бъдещи усилия в тази насока са осъдени на неуспех. Тогава да опитаме да ги откъснем от българите, като им внушим, че те са отделен народ със своя собствена история, различна от българската".

Последнията да угаси лампите и да заключи вратите!!

долни твари продават България

Руснаците и троловете им тук вият тъжно, злобно и безсилно.

Доста си елементарен и неосведомен. Идеята за македонска държава е силно вдъхновена от руската империя още през 19-ти век. По-късно, през Руско-турската освободителна война руските войски спират някъде до Кочериново и не пипват Бъдещата Македония, която се освобождава десетилетия по-късно. За Коминтерна знаеш, да не ти разказвам.

че какъв да е един атлантоевропИдал моля?

Това този Заев ли е, дето иска едно евро за него и едно евро за църквата - в репортажа на Кулеков в шоуто на Слави????

Он е, он!!!

Вятър работа.С тези тъпи македонци си е живо губене на време.

Единственото обяснение в коментарите да се пише само за езика и историята - все едно това е най важното - е че повечето хора са изумително прости. То това е ясно от доста време де, ама все пак продължава да дразни. Македонският въпрос се повдигна от САЩ а не от България. САЩ искат да вкарат Македония в НАТО защото така диктуват американските интереси. От това обаче БГ не печели нищо. Кво е топли БГ че и макетата ще са в НАТО? За нас това не означава нищо. И да са в НАТО и извън НАТО, все тая е за нас. Далновидният български политик ще разбере че това е шанс за България. Г-н Хой идва няколко пъти преди време да набива канчето на Еднокнижната Мутра а сега вече е и посланик на САЩ в Македония и завчера пак беше на среща с Тиквата. Това не е случайно! България не може да извива ръцете на САЩ но може да си продаде подръжката за Македония да влезе в НАТО на една добра цена. А тази цена не е 20 стр. някакво писание в което се казва че сме приятели, нито признание за езици и история (това няма никакви практични последици за България). Цената трябваше да бъде друга. А именно че нашите политици трябваше да поискат от САЩ да натиснат макетата, да регистрират Българска партия в Македония, която да защитава и представя интересите на тази част в Македония която се чуства българи. Това щеше да даде на българската държава едно реално преимущество с което може да влияе в тази съседна на нас държава (колкото и да е измислена). В БГ партия ДОСТ беше регистрирана за няколко седмици, и съм убеден че Македония, същото можеше да се направи и за една българска партия. След влизането на Македония в НАТО, идва ред и на ЕС. Тогава бихме могли да поискаме от макетата да назначат 1-2 министъра в тяхното правителство от българската партия и така България да има реално влияние в тази държава. Така се прави политика. Но за съжаление на власт са предатели които нямат желание за нищо повече от това да изливат асфалт и да прибират парите а всичко останало са оставили на самотек и команди от брюксел и вашингтон. Ей за това изчезваме като държава и народ, а не че нямаме шансове да си помогнем сами!

А именно че нашите политици трябваше да поискат от САЩ - кои политици - тия с усуканите м-де от щатите ли ??? знае се кого имаме предвид

И какво от това , американците дадоха Македония на Албания - два официални езика в Македония това е факта !

Истанбулската конвенция е маркер - кой къде стои в политическия мейнстрийм и какви са му убежденията. Обикновено онези, които я подкрепят, нямат убеждения, а принадлежат към политическия менистрийм и внимават за него. Пределно ясно им е, че това е тест, а не някаква невзрачна декларация против насилието над жени. Прави са и затова се самоопределят, както направи Илияна Йотова, която е професионален политик, добър играч и много внимава в тези неща. Ако Истанбулската конвенция беше просто някаква административна формалност - нямаше да й обърне внимание, нито да се разграничава от собствената си партия, която я направи вицепрезидент. Впрочем заплахите, които Йотова отправи публично към Радев за евентуална негова еманципация от БСП, днес се връщат като бумеранг към нея. Тя много добре знае, че това е натиск от Европа и най-вече от Америка, на който политическия елит трудно ще устои. За нея Истанбулската конвенция е по-важна от собствената й партия, което говори само и единствено за значимостта на този документ и силите, които стоят зад него. Бойко Борисов също го знае, но се надява да го отиграе в свой стил - пуска го през правителството и го бламира в парламента. Няма никакво съмнение, че конвенции като тази прокарват пътя за легализацията на гей браковете, признаването на трети пол и т.н., все неща, които водят до радикална антропологична промяна - до смяна на самия човек. Те са сатанински по произход и затова мощно си прокарват път през политиката, властта и парите. Всъщност ги прокарва едно незначително малцинство, но със завидна упоритост, търпение и твърдост. И очевидна огромна власт. Добре е, че се вдигна шум и нещата в България ще се отложат за определено време, но мисля, че това е посоката. Хубавото е, че хората все още проявяват здрав, човешки инстинкт, независимо какво мислят за него умните и красивите, и много бързо разбраха за какво става дума. Следващите опити на враговете на тяхната човечност е да приспят този инстинкт. Да ги накарат да забравят, че са хора под претекст, че могат да избират да са животни, растения, таблети, табуретки - въобще да влязат в социални и предметни роли, освобождавайки се от човешката си идентичност и "оковите" на Божия образ, по който са създадени.

- Все пак, какво бъдеще виждате вие за България? Никакво, не ме ли разбрахте, България вече не съществува, няма я. Мога да ви кажа, какво бъдеще виждам за територията, която някога е била наричана България. До десет години, вие не само няма да отворите седми блок на АЕЦ Козлодуй, но ще закриете централата и ще сложите кръст на атомната енергетика и ще внасяте руски енергийни ресурси от Турция. Богатствата на земята ви ще бъдат източени от чуждестранни концесионери, а нивите ви отровени от сондажи за шистов газ. Населението доколкото го има, ще се изхранва с вносни ГМО продукти, а децата ви няма да знаят, че дедите им някога са се наричали българи. Ще изчезнете не просто като държава, не само като народ, но и като страница в историята на света, а територията ви ще бъде използвана като плацдарм за реализиране на различни геополитически цели. - И, какво трябва да направим за да променим това? - Да направите ли, че вие сте неспособни на каквото и да е действие, ако то не е заплатено от някого, а никой няма да ви плати за да бъдете народ, още по-малко пък държава. Първо трябва да разберете, какво означават понятията чест и достойнство, идеал и саможертва. И да не ги бъркате с гордост и самочувствие, желание и безумие. - Да не би да намеквате за революция? - Говоря ви за ценности, за това, че трябва да се научите да различавате, кога едно нещо се прави за пари и кога в името на националния интерес. И когато видите, че някой прави нещо само в името на парите, или само защото му е платено за да го направи, то да го изолирате от каквото и да е участие в управлението на държавата ви, ако се наложи дори с цената на неговия или вашия живот.

нали сме ,,комшии,, и ...в ,,халкидики,,...!!!

Пълен исторически и политически провал за България. С такива посредствени дебилни политици толкова, но от сърце.

jingiby

Това за сръбския протокол ли е?

а краварският моля у лево , не е поканен

Да живее е пребъде българо - македонската дружба! Право хоро....

Кавал свири на поляна.

бе то кавал свири , кавал и други работи прави ...хи хи

ПРАВОСЛАВЕН 18 Януари 2018, 9:28 ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА Г-ЖА НИНОВА. ПЛЕНУМЪТ БЕ ПАМЕТЕН ДЕН НЕ САМО ЗА БСП НО И ЗА ЦЕЛИЯТ НИ РОД И НАРОД. серГЕЯ И НЕГОВИТЕ БРЮКСЕЛСКИ МЕНТОРИ БЯХА РАЗБИТИ НА ПУХ И ПРАХ... НА ПЕДЕРАСТИЯТА И ТРЕТИЯ ПОЛ ИМ БЕ ОБЯСНЕНО, ЧЕ В ОБЩЕСТВОТО НИ ВСЕ ОЩЕ ИМА НОРМАЛНИ ЛЮДЕ И ЧЕ ВСЕКИ ОПИТ ЗА ДЕМОРАЛИЗАЦИЯ ОТ СТРАНА НА БРЮКСЕЛ И АМЕРИКА ЩЕ БЪДЕ ПРЕСЕЧЕН ОВРЕМЕ. БЛАГОДАРЯ, ЧЕ ПОНЕ ЕДНА ПАРТИЯ НАЙ ПОСЛЕ СЕ ВСЛУША ВЪВ ВОЛЯТА НА НАРОДА, И С НЕТЪРПЕНИЕ ЧАКАМ ПРЕДСРОЧНИТЕ ИЗБОРИ ЗА ДА ПРЕБРОИМ ОСТАТЪКА ОТ ТРЕТОПОЛОВИ В ГЕРБ СЛЕД ПОЗОРА НА ТЕХНИТЕ МИНИСТРИ.

подложен на силна критика от Валери Жаблянов. Донякъде това е отразено в статията на Оф нюз. В дир само шербет.

jingiby

Подложен на критика от Кваканов, но приет единодушно?! Значи и Жаблянов го е подкрепил...

Жаблянов говори от свое име и не го е подкрепил.

jingiby

А, хаирлия да е...