България и Македония подписаха Договора за приятелство

Премиерите на България и на Македония - Бойко Борисов и Зоран Заев, подписаха в Скопие Договор за приятелство, добросъседство и сътрудничество между страните.

Обратно в новината

Коментари - България и Македония подписаха Договора за приятелство | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Interesno na kakav ezik sa si govorili? Imalo li e prevodach?

JWalker

Всеки на своя и се се разбирали без преводач

Това не е договора! Това е проект. Договора, договора с с пръстовия отпечатък покажете!!!

С този договор ще си избършат....

България и Македония ги разделят хилядолетия. Няма как да подписват договори помежду си. Невероятен цирк е това и долнопробна продукция.

Много млада я изкарваш македонската държава бе! Какви хилядолетия, цели ери ги делят. Това макето е хуманоид древен, ловили са динозаври през мезозоя по билото на Шар Планина.

....бе подписан договора за предателство кам един народ !!!

Не се заблуждавайте там няма макета-бугари има сърболяци шиптари имам пряка връзка .

Договор за приятелство и....... Съдържание никакво, последствия никакви, за какво е всичко това. Досега не сме били врагове. Но почести за Борисов, 100 журналисти отразяват събитието, само български. Чужди няма. Явно по нареждане на Борисов всички са там. И какво ново, нищо.

ББ кацнал на летището "Александър Велики". Македонците и това не са разбрали все още, а и кой ли в България обръща внимание и е наясно, какво значи това?! Все едно те отричат че е македонец?! Абсурдно, нали? Той трябва да се казва единствено Александър Македонски. Особено в Македония, югозападният край на България. Гърците казват винаги Ал. Велики. Няма как да признаят, че той е македонец и по име. Нали трябва да са му откраднали името убедително!? А Македан ("Вълчата долина") е страната наречена така от българите билишци, или билсага (белсага, пеласги) завладели през средата на ІІ хилядолетие пр.н.е. тази географска област. По името на племето белсага е наречена столицата им Бела > Пела! А Мекедан е равносилно на България, защото това название идва от значението "Вълча глава". И т.н...Справка в Бултаймс, 22.06.2017 г.: "22 ЮНИ - ДЕНЯТ НА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВНОСТ! ПРАЗНИК НА НАЙ-СТАРАТА ДЪРЖАВА В СВЕТА!"

Тъжен ден за всички сърбомани ,комунисти ,русофили интернационалисти и други такива безродно копилета.Тъжите ли за Ууугославия другари.Сега ако тоя Заев изтреби шумадийските удбашки боклуци дето изливат помия срещу Бг всичко ще си дойде на мястото.От наша страна трябва да се ликвидират Шкембе-войвода и Божо циганина гръкоман двама видни съвеЦки милиционери които дълго време изпълняваха инструкцийте на Москва да всяват раздор и омраза между българи и македонци.Сръбе на връбе москаляко на гиляко и вечна слава на Владо-шофьора.

Хайдеее, още една "Берлинска стена" падна. Време беше!

Заев изглежда много по интелигентен от мен, но не се притеснявайте това е от грима.

самолетъткацна на летище александър велики, от него слезе александър велики,наричан още Тиквата, мина по булевард александър велики, влезе в сградата ,наречена александър велики,където го чакаше александър велики макето

От цялата офанзива и надуване на фанфари по медиите разбрах, че им клекнахме на макетата и предадохме идеалите на онези, които наистина са се борили за България.

На внука ти знаеш ли колко му пука. Той гледа на запад.

То не бяха приказки и хвалби,не беше чудо. Човек може да помисли,че сме стъпили на Марс.

Пари са замесени, това е всичко!!! Ясно като бял ден! Ония се натискат да влизат в ЕС, нашите са взели кинти с идеята, че ще им помогнат, естествено парите са преди морала ;) за тях. Договорът няма стойност. Има за цел да покаже пред страните от ЕС, че сме готови да помогнем на "братята македонци" да ги присъединим към ЕС. И както се казва: "Интереса клати феса" ;) Нито история ги интересува, нито приятелски отношения! Парата е важна ;) ..."Свободата, Санчо, е като салама..."

""Договор за приятелство добросъседство и разбирателство''??????Накой би ли ми обяснил РЕАЛНО какво урежда този договор и за какво е цялата тази дандания....До сега незнам Македония и България да са се сбили, да са си затваряли границите а приятелство мезду отделни страни каквато е същината на думата едва ли някъде има..

За повече информация КТБ

За 500г турско робство не можаха турците да направят българите турци ,ама за 45г руско иго направиха българите македонци и ги накараха да ненавиждат всичко българско и родно.

След 1944 г. Македония е републка в състава на Югослави. И тя ли е била под руско иго, тъпако?

Само да попитам, този договор на Българска или Македонска пишеща машина е написан?

нека да помислим. какво е македония днес? велика албания с помощта на пес и еврократските структури, които са ДИРИЖИРАНИ ОТ ОБАМА И КЛИНТЪН, въпреки, че други са на власт в уса- падението на планетата на маймуните.

А Бае Дончо, ще каже ли какво и колко папо ни дава? Или ... ще ви дадем, ама друг път

Толкова е късоглед Боко , че няма равен ! Няма да се учудя след някоя друга година вече да няма такава измислена държава като БЮРМ !

Да ама нашия ''договор'' е с Македония така че не се вълнуваме че бюрм няма да я има:))))))

Република Македония - няма такава държава !

jingiby

Ако това беше договор за добросъседство съ руския сателит и вечен враг на България - Сърбия, мурзилажът тук щеше да вие от мазохистично удоволствие...

" 1. Нито една от Договарящите се страни няма да предприема, подтиква и поддържа действия, насочени срещу другата страна, които имат неприятелски характер. " ХАХА, при нашата правосъдна система особено много ще се следи. Дето се казва ще си правят каквото си искат, вече имат право...

Докога ще обичаме тези, които ни мразят? Откакто е създадена като държава тази бивша югославска територия, изобщо не разбирам всевъзможните метани, които им правим на т.нар. македонци. Някакви ползи да са произлезли за нас през годините?! Въпросът е риторичен, защото отговорът е известен и на децата. Този договор е под диктата на "Козяк" и поради това не вещае нищо добро за нас.

Този договор продължава тъпотията на СДС с признаването на Република Македония. Сега признаваме и македонски език. Тези две неща не приближават братските народи на двете територии а ги отдалечават една от друга.

Хубаво би било нашия да попита македоския как така минималната пенсия в Македония е 2 пъти по-висока от българската !! А иначе, тъпи и празни договори - КОМУ са нужни ??

с какво ще ни наказва сега Македония и България за сключения договор,вредящ на руските национални интереси в района.

Блядски рев и скимтене на руски кавали се носи из дира.ТОВА Е ЕДИН ХУБАВ ДЕН ЗА БЪЛГАРСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ

"Когато Българин реши да гони заек, ще го настигне и с волска кола" /Турска поговорка/

Каква "демокрация" не суджук !! Това правителство управлява с гласовете на 18% българи - три-четвърти, от които КУПЕНИ !!

Нито президент се чува,нито Курни.Къде се изпариха,бе?До скоро устата им не можеш да затвориш,сега мълчат като комунист на разпит.Или още товарищ Решетников не ги е инструктирал какво да говорят.Мъка,мъка,мъка.Като гледам как мурзилчетата-русофилчетата тук във форума поемат суджука... отзад.Абе мъка,мъка,мъка.

А честито ! Ако успеем и да бутнем МОЧА до края на годината ще е голям успех за България!

Американо-НАРКОМАНСКИТЕ мекерета четоха ли договорът?? Освен ,че КАФЯВИЯТ признава македонският език, другото е едно голямо НИЩО. Поне президента да бяха пратили, че заради тоя КАФЯВИЯТ БАБЕК макетата пак ще тръбят, че сме татари. Добре поне ,че и Монголи Симеонов не е там.

е вазелин за Русия.Сега и сърбите да подпишат подобен договор и на руснаците ще им изкачат зъркелите.

Кво общо има Русия, възелина ние ще употребим, Русия ще гледа отстрани с наслада...

За 1 суджук ни про(е)дадоха!!!

Дам! Да застанем в стойка партер и да пренапишем историята си от македонска гледна точка! Това е... някакъв смешен договор от 6 страници, все едно е писан между кварталните пияници!

Познавайки възможностите на Бойкуту съм сигурен, че е защитил националния интерес - македонския национален интерес разбира се!

Объркал ли се! В Скопие заплатите са по-ниски от София! Македония я окъса икономически последните години!

И кога сте ходили там защото аз сутринта се връщам с пазар и много добре си се чувстват хората и не ги вълнува тази хартийка.. Пенсиите им са по големи от българските и заплатите на повечето места но храната и консумативите за сега са по евтини.

Сега остава да подпишем и със Сърбия и да избягаме от Балканския синдром !!

След подписването на този договор,Скопие ще се напълни с българи,защото там заплатите са по високи от тези в България... Смятайте,колко сме зле тук,зле е народът де,дерибейте ни са добре...

От този договор печелят и двете страни, но той е направен преди всичко заради Македония, защото Македония без добри отношения със съседите си няма да влезе нито в ЕС, нито в НАТО. Гърция е пречка, но първото условие е добри отношения. Вдига се шум за езика. Много хора не са наясно. Македонският език е изкуствено създаден, въз основа на български диалект и сръбска азбука и лексика. Той е умишлено създаден, за да е колкото може по-различен различен от българския. Но макар и насила, той вече е наложен като официален език в Р.Македония, там младите вече не знаят и не говорят български македонски диалект. За съжаление, това е реалността и връщане назад няма.

Дано е за добро. За България и за Македония, че животите ни са кратки, да се постеле, та да видим и по-добри дни. Бойко, кой те е учил да говориш? Дружба- тази дума, заедно с нейната история, удачна ли е за днес, особено изказана от политик? "да остави младите хора"- да оставиш, щом оставяш нещо, вече се има предвид някаква негативна конотация, изоствяне, оставяне и тнт. Да задържи, да върне, да привлече- примерно, това трябваше да кажеш.

Мале, тия макетата каквито са нахални, всезнаещи и всеможещи... тежко ни...

договорът е разработен в една тъмна, като матов гъз, воняща на аонсувски мухъл лаборатория.

типичен пример как политиците правят пиар от глупости, едни смешно договорче без никаква правна стойност на няколко странични, никаква международна стойност, писано от някой счетоводител, не от юрист, се тълкува едва ли не че е голямо постижение междугалактичско направо светът вече е друг, все едно Свищов да склучи някакво споразумение с Видин, чудо голямо, ама ще се счупят да се снимат. Политиците трябва да се маргинализират и фокуса на общественото внимание да се измести към науката. Това е истината. А не някакви времянки малоумници да се пъчат по новините....

Тоя договор ни че ми го подпре, ни че ми го дигне ! Само се дига пушилка. А некой да ми каже, каква е ползата от тоя договор за нас ?

Ползата е, че ще има още повече псувни по наш адрес, малко ли е? ...евентуално сирийските бежанци, ако отидат там, след като макетата влезнат в ЕС, но е малко вероятно! Признахме им държавата, направихме грешка! Започнаха да плюят по нас, въпреки, че бяхме първата страна, която ги призна. Сега ще станем и приятели. И турците ако влезнат в ЕС ще се заличим като държава, ще се говори само турско-македонска реч тука ...и отвреме-навреме сиганска за разкош!

Американо-НАРКОМАНСКИТЕ мекерета четоха ли договорът?? Освен ,че КАФЯВИЯТ признава македонският език, другото е едно голямо НИЩО.

Четох договора - само общи приказки. Трябва да има точни ангажименти и срокове, а не виждам такива (освен, че до 3 месеца ще се сформира комисия и веднъж годишно ще има съвместни правителствени заседания). Къде останаха - изграждането на жп линия София-Скопие, подобряването на пътните връзки, прекратяването на антибългарската риторика по медиите в Македония ... и т.н.?

Тиквун Суджуков подписал някакъв напълно безмислен договор,в който най-важното е,че България признава официално "македонския" език!!! ХО ХО ХО