България и Македония - заедно към бъдещето (обзор)

България и Македония активизираха приятелските си отношения през 2017 година. Това е година на създаване на нов политически климат за двете страни.

Обратно в новината

Коментари - България и Македония - заедно към бъдещето (обзор) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Случайно или не, факт е че всичко добро в отношенията ни с Македония през последните 73 години, се случи при единственото участие на патриоти във властта.

В този свят ако се самоизолираш, както правеше Грую "македонски" губиш състезанието. Живота е състезание, никой никого не чака а минава отгоре му. Коридор номер 8 е добър за Западните балкани Е.С. би трябвало да инвестира повече. На албанското море не било лошо чувам от познати .

Това е квинтесенцията на свинщината и човешката низост - "Живота е състезание, никой никого не чака а минава отгоре му".

И на България и на Македония заедно и поотделно бъдещето ще бъде такова каквото го нареди НАТО и САЩ, за сега...

Видяхме какво е когато го нарежда Русия нали - измислена доктрина на македонизма, лъжата за кирилицата и куп други антибългарски действия.

Това сближаване е манипулирано не от историческата истина, а от геополитически причини. Трябва да се осигури здрав коридор от Южна Италия до Черно море за НАТО и не на последно място да се спре Южно-Турски поток до Сърбия през Гърция и Македония.

vasil

Тоя здрав коридор от южна Италия до Черно море е добро за България.Ако нямаше значения,нямаше толкова неистово да му се пречи вече век и половина.

Искаш да кажеш, че преди век и половина е имало НАТО, интелекте? Едно време пречеха на България да излезе на Бяло море Англия и Франция, не Русия.

Русия и сърбия продължават да вбиват клин между нас и Македония. Най големия ни враг е Русия

Голям преразказ с хвалби ала ББ.Само най-важното не разбрах- дали и кога е ратифициран от парламентите на М и Б т.н. договор, иначе останалото е само лафове,за църковната дилема е друга тема. Може би този договор първо трябва да го ратифицира американският конгрес и Държавният департамент!? Врпочем този договор има ли албански превод равен на т.н. македонски език.

и какво е бъдещето? БГ с най-голяма смъртност в света!!

Кеф ми е как сръбските кОРви и техните мурзилски повикани квичат истерично.

Македония е била в свидните прегръдки на майка България благодарение на трима български владетеля- Симеон Велики ,Иван Асен Мъдри и Бойко Непобедими! На червените българоубийци и недобити гниди на нинова не им остава нищо друго освен да се обесят на бариерата на Гюешево от завист,бяс и злоба- родината им Сърбия пак го духа!!

И кои са моретата?

Море 1, море 2, и море 3.

vasil

Черно,Бяло и Синьо(Адриатическо).

Македония не си взе поука от светлото евроатлантическо настояще на България. Боцко ще транзитира газ на Зоран от хъбчето си. Йеее

Снощи в Панорама ББ се размечта: -Ако държавата беше моя.....?!?!?!

България и Македония набързо претупаха междудържавните проблеми и даже цели исторически епохи. В името на мира, добросъседството и развитието. А истината?

Майната й на истината.

ВБА

Да не бързаме, като пале пред майка си, защото пътят е бая дълъг....

Сърбия отне Македония от България след като Русия предаде на Румъния понтонен мост по който мамлигарите ни атакуваха в гръб Междусъюзническата война.

Не мога да разбера, защо Борисов си навежда така главата настрани.

:) Ами предполагам, че му е останало от времето, когато е бил момче за всичко на Маджо. Според излезли в мрежата думи на хора от обкръжението на Маджо, Босът обичал да пляска БоБо по врата - щото все огелпвал работата.

Щото тая глава не е за два крака.

Имам един въпрос, та ще помоля, ако някой тук знае - да каже, щото очевидно съм го пропуснал: Договорът между България и Македония е подписан и ратифициран. Но той влиза в сила след обмяната на ратификационните документи - така пише в самия договор. Кога е станало тази обмяна и къде?

Важното е да не пропуснеш да забележиш все по-голямата стабилност, която ни били докарали Боце и компания, а ти за "някакъв" си договор питаш.

дн

"Заедно" към ислямското, антихристиянско бъдеще на Европа. С любезното съдействие на сащ и еврогеЮвете.

Абе Бойко и на албански ли проговори- много му оди оти загрева като албански реотан.

Това би било вярно, яако влезе като национална доктрина на Македония. Това, че едно правителство е подписало договор съвсем не означава, че ако дойде на власт опозицията, нещата ще останат същите. Да не се радваме чак толкова. Всеки, който е ходил в Македония, е усетил нагласите, особено на по-младите поколения. Възрастните помнят българите с добро, но младите са учени на съвсем друго и то лесно не се променя.

Наскоро минах през Македония и моите впечатления са, че хората са добронамерени и съвсем нормално се отнасят с теб. Нека повече българи си направят пътуване или екскурзия в Македония и се уверят сами какъв е живота там. Аз минах в южната част и виждам, че са си като едни от българските градчета и села. Нека не им убъркват живота с политика и да си развиваме наистина едно добро съседско отношение.

между техните и нашите млади?! Никаква, защото и на едните и другите все някой друг им е виновен, но никога те не са виновни за собствената си некадърност да променят и управляват живота си! Колкото до разбиранията и отношенията между по-възрастните хора, то те няма как да се променят, защото и от двете страни на границата има хора които са кръвни роднини и в земите на нашата държава живеят потомците на напуснали домовете, поради преследвания и насилствени действия спрямо тях от страна на официалните власти на гърци, сърби и турци, хора родени в земите от Вардарска и Егейска Македония и Източна (Одринска) Тракия, а други техни родственици са останали по родните си места.

да има две отделни една от друга държави по същият начин както децата на едни и същи родители имат свои отделни семейства и домове и хората от едно и също коляно, от един и същи род, от една и съща кръв да имат отделни домове! Важното е да се живее в мир и взаимно разбирателство, а не във вражда и взаимни нападки, защото най-силна, най-непримирима и най-кървава е враждата между кръвни роднини, а това не бива да се допуска никога!!! Колкото до това, че винаги ще има противници на сближаването между двете държави на един и същи народ, такива винаги ги е имало и ще ги има, защото това сближаване не е в тяхна изгода и за това винаги всячески ще пречат и постоянно ще негодуват и плюят срещу ни!!!

Откога го чакаме! Вече хиляда години. Не е нормално братовчед ти и леля ти да са македонци, а ти - българин.

Хайде, пак ни поведоха към "Светлото Бъдеще". Все още има хора които го помнят това време бе, тъпанар!

Това са2 лисици в заешки кожи;Македонското дьонме ЗАЕЕФ- не е пухкав сладьк ЗАЕК а е евреиска дума за ИЗМАМНИК и льжец има албанска сефаридска жилка даже сестра му е омьжена за виден албански наркотрафикант а Бахур Бахар го знаят в Македония

плехар.Тайба у српското дьонме.