Русия отново задейства Голямата игра на Балканите

Директната намеса в Украйна и Сърбия, както и скандалите от президентските избори в САЩ, засенчиха друг традиционен район за руски политически маневри - Балканите.

Обратно в новината

Коментари - Русия отново задейства Голямата игра на Балканите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

НЕЩАТА НА БАЛКАНИТЕ СА ОТДАВНА ЯСНИ. 1. Русия дава Северна Добружа на Румъния заради Бесарабия, която завзема. 2. Дава на Сърбия българските земи до Ниш. 3. Изтегля своите генерали от армията ни, когато Сърбия ни напада. 4. Воюва срещу България в Добружа и в Македония. ...........

ИЗВОДИТЕ СА АБСОЛЮТНО ТОЧНИ И СА ДОКАЗВАНИ МНОГОКРАТНО ИСТОРИЧЕСКИ!

Ми като посочвате автора дайте и част от биографията му та народа да си направи сметката -кой кум,кой сват... С 2011 года редактор-консультант Украинского Медиа Холдинга, а с 2012 года главный редактор портала украинского издания Forbes.ua. Получавал си заплатата от Сорос и колумнист в Блумберг пише за пари.Познайте колко ще получи или дали ще го публикуват ако напише истината.

Рушката кочина подготвя следващите конфликти на Балканите. Дано Тръмп по скоро ги прати при се се сере.

КОСОВО Е СЪРБИЯ, КАКТО ИЗТОЧНА РУМЕЛИЯ - БЪЛГАРИЯ! СРЪБСКА КРАЙНА Е СЪРБИЯ, КАКТО МАКЕДОНИЯ Е БЪЛГАРСКА КУЛТУРНО-ИСТОРИЧЕСКА ТЕРИТОРИЯ! КРИМ И ЮГОИЗТОЧНА УКРАЙНА СА РУСИЯ - 12 МИЛИОНА РУСКО НАСЕЛЕНИЕ...30% В МАКЕДОНИЯ СА АЛБАНЦИ И ПАЛЯТ БЪЛГАРСКИТЕ ХРИСТИЯНСКИ ЦЪРКВИ... КАКВО ЩЕ СТАНЕ С ИСЛЯМИСТИТЕ В КОСОВО-МАКЕДОНИЯ И РОДОПИТЕ, КОГАТО СЕ ХВАНАТ ЗА РЪКА...? ТЪПАЦИТЕ ЛАЯТ, БАЛКАНИТЕ ТРЕПЕРЯТ! БЪЛГАРИЯ СЕ ОГЪЗИ НА ГЕРМАНИЯ, ОТ БИСМАРК ДО МЕРКЕЛ! СЪРБИЯ ПРЕДПОЧИТА ИЗТОЧНО-ПРАВОСЛАВНАТА ВЯРА С РУСИЯ... ВСЕКИ С ИЗБОРА СИ! БЪЛГАРИЯ Е ОСВОБОДЕНА ОТ РУСИЯ! БЪЛГАРИЯ Е ОТНОВО ИМЕ НА ДЪРЖАВА, БЛАГОДАРЕНИЕ НА РУСИЯ... АЗ СЪМ ОТ ТАЗИ ДЪРЖАВА И БЛАГОДАРЯ НА РУСИЯ!

link са купени от западни русофобски агентури.

Толкова много думи, а по същество простичко внушение - за Щатите може, за Русия не. Дали?

Косово е Сръбско, русофобите може само да си ядът таш.аците от злоба. Колкото по-малко ислямисти около БГ толкова по-добре. И всички мюсюлмани емигранти да си ходят.

Леонид Бершидски в статия, публикувана от Блумбърг под заглавие "Русия отново задейства Голямата игра на Балканите" ..ДВЕ ТОЧКИ - СЕГА ЛЕОНИД РАШИДСКИ Е ЕВЕРЕИН - А АГЕНЦИЯ БЛУМБЪРГ Е СОБСТВЕНОСТ НА НЮ ЙОРКСКИЯ ЕВРЕИН МАЙКЪЛ БЛУМБЕРГ

Явно не САЩ ,а Русия бомбандира Сърбия с нискообогатен уран.Щом Запада раздава територии(Кипър и Косово) това не е агресия.Когато някой си върне територия подарена административно( като Хрушчов Крим,Днеприпетровска и Луганска области от СССР на Украйна)това е акт на агресия.Сега ООН ще разделя Израел на Палестина и Израел,но това не е агресия.

Балканите от хилядолетия са част от общата история на славянската цивилизация, като Руска империя е само един от проектите на тази цивилизация, който в момента е най-успешният. Така, че напълно нормално е Русия да има присъствие - военно, икономическо и културно, тук, на Балканите. Не е ясно с какво прао САЩ правят бази в Косово и в Българи. Най-вероятно това е правото на ОКУПАТУРА.

Кеде тоз късмет да ни окупират американците? Омръзна ми "братската любов" от Изток.

Почнаха да перат насрани гащи сорсоидите.

ТАКАВА СТАТИЯ МОЖЕ ДА НАПИШЕ САМО ХОРА С БОЛНИ МОЗЪЦИ, ПАРАНОИЦИ И ШЕЗОФРЕНИЦИ ИЛИ ХОРА ОТ "АМЕРИКА ЗА БЪЛГАРИЯ", ПЛАТЕНИ ОТ СОРОС! ВЯРВАЙТЕ СИ БОЛНИ ШИЗОФРЕНИЦИ ИЛИ ХОРА ПЛАТЕНИ ОТ СОРОС, НИЕ НЕ!

Тази статия е написана някъде в кабинетите на шпионските натовски служби. Имат доносници , шепотници и близачи във всички окупирани страни от източна европа.Съветският съюз изтегли 24 свои дивизии от Германия, Америка обеща да не отива на изток и излъга. Сега натовци и други подобни разполагат бомби ,танкове и ракети пред границите на Русия,строят командни пунктове в подчинените им страни, военни летища, провеждат чистки във властта, водят хибридна война,разполагат танкове и войска, обявяват православието за враг, пишат подобни статии за глупаците и следят кой как реагира.Подслушват и шпионират ,преструват се на демократи . демек вълци в овчи кожи.

JMM®

В момента Путинова Русия е заплаха за световният мир!

Статията е абсолютно вярна.

Да, статията е вярна, но в контекст подсказва, че руснаците не са прави! Както казва колега по-горе, за САЩ и ЕС може, за Русия - не, т.е. двоен аршин. Статията е подла, защото внушава . че Русия е агресор и не говори за истинския агресор - исляма.

Не разбирам защо самонаричащата се "преса на свободния свят" се възмущава, когато Русия присъства в чужди страни, а смята за нормално присъствието на Америка във всяко кътче на планетата чрез соросоидните си мрежи и други пипала? Американците освен с айфоните и Интернета /разработени основно от емигранти/ са известни с първото и единствено хвърляне на атомни бомби по мирно население, зверствата им в Виетнам, Афганистан, Сирия, Сърбия, Ирак, Либия. Това е зомбирана и изкуствено оглупена нация управлявана от корумпирана и цинична прослойка кръвожадни гангстери действаща глобално.

И аз не разбирам, защо всички емигрират на Запад, никой не иска да живее при Путин, но иначе са големи защитници на тоя диктатор.

Оле, кви глупости... Виж това момчето ми - няма нужда от коментар: https://link

С подобна заигравка на русия, България беше нападана от съседите си два пъти през 20 век, а третият път с тяхна помощ, преди да капитулира пред България на 3.03.1918 г. .......... тази статия трябва да бъде прочетена внимателно от всички русофили в България, проблема е че трабва да поназнайват малко и от история ама не такава каквато я вижда РИА новости !

ами каквато я виждаш ти ли тъпако

НАТО бомбардира Сърбия и изби хиляди мИрнИ хора без причина. Разделиха рая на замята бивша Югославия на малки държавички. НАТО носи смърт ,разрушения и бомби с обеднен уран.НАТО нападна и разруши Либия, открадна и петрола,нападна и разруши Ирак И го краде на поразия, НАТО е в Афганистан. НАТО може да арестува и убие всеки когото си поиска и когато си поиска ,под предлог за защита на демокрацията и др.глупости. НАТО носи ценностите на еврогейовете, от третия пол и иска на майките си да викаме ,чичо. НАТО означава страх от репресия и тормоз на народите. За НАТО , православието е враг.

Сърбия винаги е била враг на България ! Слаба Сърбия силна България, защо ревеш на чужди гробища и то при положение че избиха и изтормозиха толкова много Българи през 20 век и сега в момента продължават.

In God we trust за тях господ е американец ае тяхното християнство е почти изцяло еретически секти и откачалки.Май негрите там са най-добрите християни макар че си донесоха от Африка вуду и безброй суеверия.А като видиш НАТО разбирай англоамериканският заговор за владеене на света, естествено с помоща на евреите които само в НюЙорк са повече от тези в Израел.Брекзит е само стъпка към Англия 51 щат като повлекат и другите т.н. доминиони- Канада,Австралия,НЗеланзия и някои племена по островите из океаните.

"НАТО бомбардира Сърбия без причина"... Ама верно ли?

Русия "задейства", а САЩ спирали ли са изобщо след ВСВ!? Русия "на Балканите", а САЩ - по света и у нас.

Съществуват зони на нещастниците и мизерниците в Европа. В епицентъра на нещастието е самия извор на вечната мизерия и безправие - Русия. За там няма надежди-винаги са били нещастници и активно го причиняват на другите. Тези които са били или са под влияние на Русия и не са се измъкнали са следващата зона на нещастници - Беларус, Украйна, България , Сърбия , Молдова , Македония са дъното на Европа.Тези които са се отървали от влиянието почти са излезли от зоната на нещастието- Чехия, Полша, Словакия и Унгария са 3 до 5 пъти по - добре от предишните изброени и Румъния е на път да ги достигне. От там нататък всички дори с проблеми са добре и извън кръга на нещасттието.

Ти как я разбираш мизерията, също и нещастието? Аз я разбирам преди всичко като тъпотия, зомбираност, краен материализъм. В това отношение Америка винаги е била 1. А това че някъде едно време нямало банани, дъвки и порно, това е само едно много положително явление на запазване на чистота и ред в обществото и сред хората. Колко ни липсват на всички днес ония години, в които България все още беше държава, беше фактор.

Има една европейска нация, която предизвика две световни войни в ранките само на 25 години. Тя не е източник на нещастие, обаче Русия е. Да ви п.кам на промитите мозъчета.

Леонид бершидски че и Блумбърг ми звучи вного на израелтянски. Проблема е че власята искат да лапнат Молдова но тогава трябва да връщат Трансилвания на унгарците и австрийците а на нас Сев.Добруджа.Проблема е че дори Русия не работи за създаване на една балканска федерация между България,Сърбия,македония,Босна и Ч.Гора, тогава никой няма да ни се опре и поучава - езиците сродни,религията една.......това е и най-голямият страх и на Запада.Германия преди Бисмарк беше 10-12 графства,херцогства и други шменти-капели, а Бавария беше част от Австрия. Клинтън е....ба ма-ма-та на Югославия под указанията на Билдербергови,Ротшилд и Уестминстър.Единствената им цел е да обединят албанците на балканите като контра на слав. и източно православните народи и племена.

Абе обединявай се с македонята , сърбетата и бошняци и прочие отпадък. Всеки в тези страни се чуди как да излезе от това блато . Никой не толкова тъп да затъне още повече в тинята и боклука , вместо да чист въздух с бели хора.

Нищо не разбрах от този "анализ" на някой си неизвестен Леонид Бершидски от "Блумберг"?! Вероятно БТА я цитира, защото там е спомената България. Проблемът на България не е Русия или ЕС. Проблемът на България е корумпираната престъпна фашизоидна българска олигархия.

е непосредствено или с подставени лица под руски ботуш.

фашизоидна българска олигархия е креатура на корумпираната престъпна фашизоидна РУСКА олигархия! Последната тотално управлява Русия. При нас поне има нюанси...

Ебати наглоста. Държаваната БТА с какво право си позволява да коментира и да изразява мнение?

Кремъл ли?

Великата Русия обича да се заиграва с малки държавици-котенца. Пред големите лъвове руския мечок спи зимен сън.

Вдигайте наздраици, че още спи. Когато с събуди ще има много плач и сълзи.

за наздравици?

за наздравици?

Русия винаги е правила зулуми на Балканите, в момент когато е много слаба.

Да не би DW да е купило БТА?

"РИА Новости"?

Соросоида Тръмпи е почна да раздава грантовете.

Как западът ни доказа своите предимства?30 г. вече, би трябвало да живеем като бели хора.Така ли е?Само да се огледаме-опостушена територия,няма население,циганска ванханалия.Да беше западът инвестирал като иска влияние ,а не само да изсмуква печалби.Затова може и да си спомним,че добрите отношения с Русия бяха далеч по- благодатни от сегашните "евроценности"

Някой хора не сакат да се потрудят те да са добре, сакат на Вуте да му също толкова зле и всичко пак да зависи от партийния секретар

беше планиран и реализиран от елитни кръгове на БКП и ДС. С участието и на ВКР. По съветския модел! Държавата бе фалирана още преди "прехода", а след това и доопоскана. Чрез над 300 ВТД бяха изнесени милиарди, с които след това се създадоха мощни икономически формирования (примерно Мултигруп и ТИМ), които стиснаха за гърлото пазарна прохождащата икономика. Политически формации (като ДПС, БСП и НДСВ, пък и ГЕРБ) наложиха корупционния модел (пак по руски образец), който в комбинация с контролираната съдебна система, продължава да е спирачка за развитието ни. Ние, българите, продължаваме да гледаме на политиката като на футболен мач или на чалга-концерт и въобще не съзнаваме, че информираното ни и участие в изборите е от изключително важно значение за съдбата на България! Българските олигарси продължават крепката си обвързаност с руската олигархична система, поради което българската икономика губи десетки милиарди годишно. Каква вина тук има Запада?

А затворените реактори, унищожението на армията и индустрията? И да не продължавам.....

Русофилството е грубо политическо суеверие, умишлено култивирано сред народните маси; политическо знаме, вървенето и воюването под което неизбежно води към предателство и национална катастрофа. Защото русофилите, плувайки безогледно във водите на руската дипломация, неизбежно и фатално правят от България едно сляпо и послушно оръдие в ръцете на руската завоевателна политика на Балканите. И на Майстора: Съществува една отлична перспектива за застрашените от руския царизъм балкански народи създаването на независима държава Украина, която да бъде буфер между Руската империя и европейските държави.

Ако ще съм нечие оръдие, предпочитам да съм оръдие на свои хора, които ми мислят доброто. А не на такива, които искат да ме унищожат. Какво ни плашите с Русия, след като западат ни направи на кенеф? Може да ни мислите за глупаци, това служителите на америка против България, обаче още не сме слепи.

Ами, като искаш да ти мислят доброто качи се на ;мосвич; ,облечи си ватенка ,нахлупи си ушанката и пътувай за Сибир.

Ами, като искаш да ти мислят доброто качи се на ;москвич; ,облечи си ватенка ,нахлупи си ушанката и пътувай за Сибир.

рашъните в Сърбия, Македония и Босна?

разбира се!

срещу руските попълзновения спрямо България Официалните документи от ранната история на БРСДП (т.с.) (за чийто настоящ наследник се обявява една модерна лява партия) дават категорично и недвусмислено изцяло отрицателна оценка на руската политика спрямо България. Хронолически погледнато това изглежда така: - Руско-турската Освободителна война е опит от страна на Русия за създаване на българско княжество с надеждата, че то веднага ще се превърне в Руска губерния; - По време на Съединението на Княжество България и Източна Румелия именно Русия беше тази, която се обяви твърдо против Съединението. А когато то въпреки всичко бе извършено, Русия не само одобряваше, но и насърчаваше Сърбия да обяви война на България; - Във връзка със събитията около обявяването на независимостта на България партията на тесните социалисти с гордост отбелязва, че се е опълчила решително против тласването на България в железните прегръдки на руския абсолютизъм и е противопоставила своя могъщ протест на домогванията на реакционното славянофилство, което прикриваше завоевателните апетити на Русия; - Руското отношение спрямо Балканския съюз в навечерието на войните 1912/1913 е квалифхицирано по следния начин: Руският цар изпрати волове и рубли, но не на българските селяни, а на сръбските управници, за да заграбят Македония и да тласнат България в страшна катастрофа.

на българската високотехнологична промишленост и наложи примитивна енерго- и материалоемка тежка индустрия, унищожаваща околната среда Веднага след нахлуването в България на окупационните съветски войски биват разграбени най-проспериращите около 50 българско-германски предприятия, обявени за съветски военни трофеи. Подобна схема е приложена и спрямо Ловешката самолетостроителна фабрика, чиято продукция се оценява високо дори от асовете на Luftwaffe. Благодарение на братския СССР след победата на Деветосептемврийската социалистическа революция там от проектиране и изработка на самолети ДАР се преминава към производството на велосипеди и моторетки Балкан, а по-късно се сглобява автомобилното чудо Москвич! Другата Държавна аеропланна фабрика, тази в Казанлък, произвеждаща самолетите КБ, направо е закрита още в началото на съветската окупация, а висококвалифицираният персонал е натирен

Аааа, не че всичките ни заводи, които вие продажни боклуци съсипахте, не са строени по време на комунизма и със съдействие на СССР? Колко завода е заварила Червената армия? Царска България е била земеделска държава. Лъжите и манипулациите ви нямат край. Всеки период си има и добри и лоши моменти, ама това което вие правите с България и българският народ днес, няма аналог. Самоунищожение в името на еврогейските ценности и да направим напук на Путин. Жалкари.

За ефикасността и рентабилността на предприятията на прехваления съветско-комунистически ВПК е достатъчно да се каже само следното от Западна Европа те купуват специални легирани стомани и уникални тръби на Manesmann срещу долари, а спецпродукцията си продават за преводни рубли или в най-добрия случай на ембаргови държави или по дъмпингови цени

Един от шедьоврите на натрапения на България съветско-комунистически ВПК Автомат Калашникова (АК 47) е доста примитивно копие на немската Sturmgewehr 43. Опростяванията действително превръщат АК в нелошо бандитско оръжие, но за сметка на това го оставят далеч от изискванията на съвременните полеви индивидуални бойни системи.

Погледни стътникови снимки между Гърция и България. Природата в Гърция е оглозгана от запада а нашата е запазена. То глупости лесно се дрънкат но фактите ги опровергават.

Дълго време официозната историография у нас твърдеше, че именно братушките са ни опазили от териториално осакатяване след края на ВСВ. Всъщност по време на следвоенните мирни конференции и преговори точно САЩ и Великобритания ни спестяват тази злочеста съдба. Именно те са категорично против откъсването на Пиринска Македония от България и даването й на Югославия. Малко по-късно обаче, под внушението на Кремъл, БКП извършва чудовищно национално предателство, развивайки бурна дейност за денационализирането на Пиринско и присъединяването му към тъмницата на народите Югославия.

Кажи, кажи, как Чърчил е искал Пиринска Македония в Югославия и Родопите в Гърция, лицемерче грантово? А Сталин, колкото и да е касапин, поне това ни е спестил. После Пиринска Македония почти я предава интернационалното леке Г. Димитров. Той е от твоята порода - продажник, антибългарски. Но дори и той е имал идея за Балканската Федерация и връщане на З. Покрайнини, така че соросоидите пак водите.

Основни направления в работата на БРСДП (т.с.) през междувоенния период 1913-1915 г. са разобличенията на Руската легация в София като център за груба намеса във вътрешнополитическия живот на България, разкриването на механизмите на финансиране на руската Пета колона в страната (партии и фигури от обществено-политическия живот) и яростната агитация против намесата на България в Първата световна война на страната на Антантата поради участието на Русия в нея. Когато правителството на Радославов, което все пак трябва да проявява дипломатическа тактичност, поиска да каже нещо антируско и да уязви Матушката то обикновено дава гласност на статия от Работнически вестник. За предпочитане с автор Благоев, Кирков, Христо Кабакчиев или Тодор Луканов (същият е известен и със способността си да провежда ефектни антируски публични мероприятия),

(АПРФ. ф. 45. on. 1. д. 279. л. 5-21.) 16 декабря 1941 г. Сов. Секретно! "... т. Сталин предложил Идену проекта двух договоров - о военной взаимопомощи и о разрешении послевоенних проблем... Затем т. Сталин заявил, что, по его мнению, было бы желательно приложить ко второму договору секретный протокол, в котором была бы намечена общая схема реорганизации европейских границ после войны. Схема эта сводилась к следующему: 5. Турция в виде компенсации за соблюдение ею нейтралитета может получить Додеканес, населенний турками район Болгарии к югу от Бургаса и, может быть, какие-либо территории в Сирии... Тов. Сталин со своей стороны прибавил, что отход от Болгарии Бургасского района явился бы наказанием за поведение Болгарии во время войны. Болгария должна была бы также несколько пострадать территориально и на своей югославской границе. По мнению т. Сталина, для Болгарии совершенно достаточно иметь один морской порт в виде Варны. ... Иден ответил, что он не может подписать подобный документ без предварительной консультации со своими коллегами. К тому же, британское правительство до сих пор еще не прорабатывало по-настоящему поднятые т. Сталиным проблемы. (Предложение на Сталин към Идън за откъсване на територии от България и предаването им на Турция и Югославия)

22 септември 1944 г., отн. поведението на Червената армия в България. На редица места има случаи на насилие по отношение на местното население от страна на отделни военнослужещи: 1. Произволно се вземат от местното население работен добитък, каруци, хранителни продукти и др., без да се уведомяват местните власти и без съответното оформяне на иззетия добитък и хранителни продукти; 2. Произволно се изземват държавни и частни моторни превозни средства и смазочни масла. Това води до проваляне на есенната сеитба. 3. Някои военнослежещи в пияно състояние влизат нощем в домовете на хората в градове и села с цел грабеж, а внякои случаи изнасилват жени и убиват мъжете им. Така напр. в с Дивдядово, Шуменско, наред с другите хора е убит и един от старите членове на Партията. Доколкото такива произволни действия внасят голямо смущение сред населението, което с неописуема радост и възторг посрещна Червената армия, моля да се направи всичко възможно за тяхното по-бързо прекратяване. Ама си ги е бивало освободителите, а?!

рез 1944-1947 около 600 000 съветски войници и офицери пребивават на българска земя за различен период от време.Секретни междуправителствени споразумения уреждат тяхната издръжка за наша сметка. Нещо повече всички заплати, командировъчни и режийни, по изрично настояване на съветската страна, им се изплащат в долари. става въпрос за суми, които многократно надхвърлят доходите на среден български гражданин. Установената тогава практика се прилага и от началото на 50-те до края на 80-те години всички т.н. съветски специалисти са на пълна валутна издръжка от българска страна. Издръжката на съветските окупационни войски е изключително тежко натоварване за българския бюджет, тя значително надхвърля наложените на България следвоенни репарации.

Никой не пише в нашата "свободна"преса за задействан американски план за Балканите, а пишат сега за Руски план? И двете страни си играят с нас, а дори американците и англичаните са по-гадни, защото изоставиха народите в момент когато са имали най-голямо доверие в тях. Но мръсната еврейска душица предпочита целия останал свят да тъне в разруха, а те там отвъд океана да повръщат от преяждане. Русия е до нас и като територия и като манталитет, а другите ни се подиграват само. А защо след като признаха едно измислено Косово, сега да правят толкова номера на Русия за Крим/ там живее само руско население/? Запада мери само с двоен аршин- гадост!

Поредната ПЛАТЕНА статия!!!!!Дори вече Ги е СТРАХ да сложат името си под "написаното"/заповяданото /?!?!?!???!!!!Лошото на повечето "българи" е ча са продажни мекерета!!!!!!

можеш да пътуваш, учиш, работиш и живееш в цяла Европа и не харесваш особено честушки, приказките за "изключителноста" на руската душа и измислиците за великата "таратория" си продажно мекере, така ли?

На 5 и 6 декември 2006 г., в Страсбург се проведе редовно заседание на Комитета на постоянните представители на Съвета на Европа. На него се обсъдиха въпроси, свързани с контрола по изпълнението на решенията на Европейския съд по правата на човека, включително изпълнението на решението на Европейския съд по правата на човека по делото ОМО Илинден ПИРИН. По време на заседанието Русия и Сърбия поискали от България да регистрира въпросната организация, което не изненадва. Голямата новина е, че благодарение на ветото на Гърция и Кипър руско-сръбското искане е пропаднало.

Искате,да кажете...

Когато нашите славянски братя сърбите се поокопитят от неадекватността си, първи ще забият шило в г.за на Путин така, както го наприха срещу воднянките между 1948 и 2000 г.

да го забият, но вашите славянски братя не са българи!

Само може да се гордеем, че имаме такива съседи.

Защо Русия пречи на Съединението? Мнозина у нас живяха дoскоро време с твърдо убеждение, че наший народ трябваше да очаква добро от Русия; но от 6 септемврий миналата година всеки разбра, доколко тя е била искрено (разположена) в благопожеланията си спрямо нашата страна. От този знаменит ден 6 септемврий се забелязва постоянно, че политиката на руското правителство е устремена против нашата независимост и самостоятелност. Всеки здравомислещ человек разсъждава, че ако Русия е желаела една силна, съединена и независима България, тя трябваше освен да се възползва от извършеното на 6 септемврий и да поддържа Съединението. Нейните доброжелателства за наший народ щяха да се покажат пред целий свят, че са искрени, несвързани с никаква задня мисъл. Обаче Русия какво направи? Тя употреби всички средства само и само да попречи на народний идеал Съединението. Не искаме да упоменаваме тука за всички интриги и подлости, които се вършеха против интересите на нашето Отечество. Делото на Съединението беше общонародно, а не частно на княз Александра, както претендираше руското правителство и поради което най-много го обвиняваше, като тръбеше чрез своите органи, че княз Александър щял бил да продаде България ту на англичаните, ту на турците и пр.

"Голямата игра на Балканите", хм. Че има игра има, обаче е писано - "по делата им ще ги познаете". Ние славяните не сме видели лошо от Русия, освен когато сами сме си го търсели. Те, обикновенно идват да ни спасяват въпреки, а не заради нещо. Но не са само те с игра на Балканите. Играта на запада и НАТО я видяхме. Ислямизация на Балканите, създадоха се 2 нови, ислямски държави, които днес захранват ИДИЛ с бойци, за сметка на славянските народи. А в останалите, привидно независими, пълно с ислямски и тъмнозелени субекти, на които са гарантирани привилегии спрямо раята. Ние, при циганина Костоф, също участвахме, макар и пасивно, в геноцида над славянското население. Дано наистина Русия задейства нещо на Балканите, преди да са ни заличили напълно и турция да си изпълни планът Баязид за въстановяване на османската империя.

И на мен ми прилича на стила на DW.

Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския. Русчук, 1-й Март 1886 г.

Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българските колонии. Тя отне земите на колонистите, подложи ни със сичката своя неясна строгост и подлост под законът на общата повинност и, когато ние пожелахме да оставим пепелищата на ногайските татаре, които трудолюбивата българска ръка преобърна на рай, и да са върнем в своето старо отечество, испроводи няколко черни български души за да ни отвърнат от това намерение.

Препечатваме откъс от брошурата на Георги Стойков Раковски "Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите", издадена за пръв път през 1861 г. в Букурещ. За второто издание през 1886 г. предговор пише Захари Стоянов (публикувахме го в миналия брой бел.ред.). Фототипно издание на брошурата излезе през 1998 г. Заглавието е цитат от текста на Раковски. Руското правителство, кое досега лъстеше нашите добродушни българи със сякакви лукави и лъжовни обещания, днес вече открива булото си и явно показва убийствената и злобната си политика към тях. То е наумило и труди се с всичките лукави и безчестни средства да разори и опустоши милото ни Отечество България и да уникакви нашата народност, самото нам скъпоценно и свято наследие!

България НИКОГА не е предавала Русия! Няма как да извършиш предателство срещу този, който се показва като твой най-върл душманин! Русофилистиците-сърбомани най-добре е да избягват тази тема. Именно тази грешка допусна и вашият вожд Путеффф, когато на фона на турското знаме обвини българският народ, България, в предателство! Същата грешка допускат и безбройните руски тролове и пропагандатори из руските сайтове, наричайки сърбите свои братя, а българите - долни предатели и неблагодарници! Няма как да бъдем с тях "братушки", не сме никакви братски народи! Именно сърби и руснаци нееднократно са ни предавали нас, българите, които сме техни по-големи братя, ако не и създатели!

Пичове, темата за предателствата на България спрямо Русия и хваленето на боклука Сърбия е най-слабия момент на руската пропаганда. Приемете един приятелски съвет, никога не подхващайте тази тема, защото е в състояние да ви удави всички усилия, защото наистина сте се нас.рали спрямо България и тук не са ви виновни непеошките и соросоидите.