Без наказания и интернати за децата престъпници

Държавата премахва наказанията за малолетните деца, престъпили закона, и ги заменя с възпитателни мерки. Интернатите пък ще се преобразуват в центрове.

Обратно в новината

Коментари - Без наказания и интернати за децата престъпници | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не се смесват вода и нафта! Последиците са фатални!

Гъски недоклатени а Вас кой ще превъзпита?

В САЩ, страна която без съмнение е демократична, има около петдесет хиляди непълнолетни затворници в специализирани детски затвори /Тези които са извършили престъпления като непълнолетни, но са пълнолетни към момента на издаване на присъдата отиват в нормални затвори/ .

"Срещнах две сестрички, които са от добро семейство, с прилични доходи. Разбира се, това са трудни деца, които са бягали от къщи, които са бягали от училище. Те на практика е пропилеят тази една година в това специализирано заведение. Няма какво да се случи, която да им помогне в корекционно-възпитателен план" Какво пише тук Мая Манолова?

... ми дайте им и оръжие и имунитет на родителите ..... вашата ма......

Що за простотия? Хайде сега всичките въшливи цигани да се втурнат да вършат престъпление като няма наказание. А бе що за тъпоумни хора ни управляват? Ако няма страх от наказание, никой няма да се държи възпитано, а пък и ако е раждан от малолетни и недоразвити родители- съвсем. Вижте какво пишат за Сингапур и как за години благодарение на законите на един диктатор, но явно с ум надарен човек страната от развиваща се, се превръща с силно развита икономически държава..... но и наказанията им си ги бива и е имало изпълнени около 400 смъртни присъди за около 15години.... толкова , колкото ние за половин година се избиваме по пътищата благодарение на това, че няма никакво наказание ! Това е, нямам думи просто............

Напълно си прав, но нали се сещаш, че това са европейските ценности, пак трябва да свалим гащите.....

И на кое счупено НПО дължим тази гениална идея?

Сега в 6 интерната имало 201 деца.След това интернатите ще бъдат преобразувани в (ала-бала)центрове, но с по 10 деца, т.е. ще поемат 60 броя! Останалите 145 броя хасйванчета ще бъдат пуснати "боща" за да попълнят армията на дилърите и шанаджиите!

то и лудниците закрихме, но това само увеличи лудите по улиците!И сега няма да има по-различни последствия!

нека има преобразувания нека пари да падат! това е! така е било и така ще бъде! прави нищо и цоцай пари от държавата!

Етооо простотиите продължават,нито една не идва самаьтя влачи още подире си.Вместо да се затяга -разпускане.кого ще възпитавате и как?Малолетни престъпници - не закривайте,а откривайте още Бойчиновци.Ето затова народа бяга-от една страна го принуждава финансовата криза и от друга простотиите на правителството.

Коментари много, действия никакви - престъпниците на свобода. Това се случва в момента...

Аз бате, до 17 съм са женил 3 пати, изнасили съм 15 д'войки и съм убил 3-ма. За наркотици да ни ти говоря Досега такива като мен държаха в интернет, но сега вече ще възпитават. Тая кака от снимката вече ша ми го насочва или ша го отклонява като реша пак да изнасиля някоя българка . . . ! Мноо съм благодарен на БХК и на Сорос ! Пак за тях ша гласувам на следващите избори !

А, аз досега си пазех патроните. Явно е имало за какво. Не може да се очаква държавата да ме защитава с подобни решения. Гарван, гарвану око не вади. На тия отгоре сърце не им дава да съдят тия отдолу, като знаят те самите, колко повече от тях крадат и колко повече народ затриват !

С теб съм на 100%,но покрай бай мангу,не трябва ли да се добавят и такива сифилисовани като тез от снимката и другите от парламента?

Това става, когато тъпи п.тки или м.ки китки са оставени да се занимават със сериозни неща !

Две калинки като балеринки Под дъжда вървели, песнички си пеели Тралалали нека да вали От дъждеца ах, нас не ни е страх

Значи скоро и 13-14 годишните изроди ще убиват.

Тия имат ли акъл? Това са престъпници, макар и малолетни, а те ще ги галят по главите! Жестолостта на децата е поразителна, нещата, които правят , са жестоки дори за възрастни. И на тая М. Манолова какво и стан ? Кой и смени "чипа"/

за да ни приемеха в ЕС трябваше да изпълним редица техни изисквания, резолюции. законите трябваше да се нагласят според европейските. настана време вече да ги прилагаме в действие. който и да е на власт в момента ще трябва да се съобразява с това. и все по-често ще има осъдени за нехуманно убийство на муха или червей, и все по-често няма да има осъдени за хуманно убийство на човек.

Тъпи п*тки, какво ще правят сега циганите и наркоманите до 18 години, които тормозят нормалните граждани ?? Ами онези 4 пикли които съблякоха чисто голо момиче на 14 години насред центъра на София и го видя цяла България ?? Какво значи възпитателни мерки, 1 път седмично да си говориш с някаква леля психолог и тя да попълва в един картон, че постига напредък при работата с теб.. Пълни малоумници сте, в Америка има съд и ЗАТВОР за всякакви, от 0 до 100 годишни, иначе негрите по гетата нямат спиране. Както и огромни глоби за родителите, чиито деца направят каквото и да е провинение, тук едно извинявай няма да ти кажат.

ИДИОТКИ !!!

Глей ся кво става! Цялата престъпност малолетна и ненаказуема. Май ИД да дойде по-добре.Содом и Гомор.

15 годишно момченце с ръст 183см тегло 80кг и компания желаят да ощастливят двете каки в тъмна доба и незнаен час и след това да бъдат изпратени на санаториум с превъзпитателна цел, предпочитание на море...

То само с възпитателни мерки не става... то и затова затвора за непълнолетни престъпници в Бойчиновци тази година чества 60 годишния си юбилей.

Най-добрата възпитателна мярка е БОЯТ!

Боят не възпитава... той само затвърждава наученото;)

Това, което искам да кажа за тези двете, са всичките най-обидни думи в българския език, като "недообразовани" е най-милото.

Правителството има огромно одобрение! 48% одобряват министър-председателя Бойко Борисов! Нито едно правителство в новата ни история не се е радвало на такава подкрепа и такъв медиен комфорт (частични критики има само от някои проруски и много рядко от близките до РБ "Дневник", "Капитал" и "Off-news", по БНТ и бТВ обаче просто имат огромна подкрепа). ГЕРБ ще спечели без проблеми и президентските, и следващите парламентарни избори. Защо се оплаквате тогава? ГЕРБ води проевропейска политика, а смешните наказания за престъпниците са част от "европейските ценности". Проблемът е навсякъде в Европа, това е и една от причините за недоволството на част от европейците и възхода на "десните популисти"... В САЩ не е така, там има най-много затворници в света на глава от населението (около 2 милиона, или 600 на 100.000)...

Анкетата в централата на ГЕРБ ли е провеждана?

Предлагам и за възрастните да направят така. Нека да няма въобще затвори. Нека всички да са щастливи, а други кучета ги яли, нали така? Трябва да се върнат ТВУ-тата. Едва ли някой ще обърне внимание на коментарите ни, но ... да кажа.

Падението на тази програма ще бъде когато домовете за настаняване бъдат ограбени и разрушени от "децата", а приемните семейства бъдат и пребити и ограбени пак от "децата". Аз разбирам ама Манолова и Захариева да се пишат като приемни семейства за такива "деца", да ни покажат как става.

Аз пък им пожелавам да бъдат изнасилени или пребити от такива "малолетни"и после да проявят "европейски ценности"!Амин,дай Боже!

Препоръчвам на тази пишман министърка да гледа филма"Операция и". И там ще види как действат превъзпитателните и по-нормалните мерки. Значи, ако някое дете пребие моето и го съблече, какво а правя. Ако чакам на закона няма да има никакъв ефект. Трябва сам да ида и да пребия другото.

стига с тия роми,цигани там ясно за ко става дума,да речем че сме едно общество и ефекта на този закон в едно цивилизовано общество в 21 век

ДАНО НЯКОЛКО МАЛОЛЕТНИ ХХХХ ДА И ХХХ НА ТАЗ НЕЖНА МИНИСТЕРСКА ДУША :)))

абе нещо за омбудсманска душа не говориш, а само за МИНИСТЕРСКА душа.. Що така..ще засегнеш майчето ли? Или си тъп трол не само на АТАКА а на всички русофилски антибългарски партии - БСП,АБВ и т.н. ?

Gal

Малолетен до 16 г ли беше? Ако е така има логика да се опитат с добро...но зависи от престъплението...

Колега имаш ли представа как изглежда 16 годишен мангал. Той има 1-2 деца вече и десетки престъпления зад гърба си.

Май до 14 са малолетни, а 14-18 са непълнолетни

От 14 до 17 са непълнолетни. На 18 са пълнолетни. Малолетните са до 13 години.

Няма ли най-накрая в тази държава да се появи партия, която сериозно да обещае да се справи с ромския проблем, ще гласувам за нея. Не говоря за популисти като Атака, които в крайна сметка купуват ромски гласове. Говоря за Българска партия, която да обещае няколко неща: 1. Никакви помощи от третото дете нагоре, ако искаш много деца, трябва да можеш да си ги позволиш. 2. Социални помощи под формата на работа и данъчни облекчения, а не кеш. 3. Образователен ценз за гласуване. Основното образование е безплатно и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО по конституция. 4. Засилване на присъдите обществено полезен труд вместо за дреболии да ги вкарват по затворите да ги храним ние данъкоплатците. 5. Възможност да си отработват дълговете към държавата с обществено полезен труд. При отказ, да им се отнемат правата за помощи пожизнено. 6. Нулева толерантност към незаконните им постройки и гета, докога ще живеем като африканци в 21ви век Европа. 7. Кражбите на кабели, релси или други инфраструктурни елементи да се третират като тероризъм и да се преследва като такъв от закона. 8. Нападенията над самотни възрастни хора по селата да се третират като мародерство и да се наказват подобаващо. 9. Ако децата не ходят на училище, спиране на помощите. 10. Жестоки проверки на шофьорските им книжки и периодични изпити, защото повечето са или фалшиви, или с купен изпит, или с фалшива диплома за основно. Ако някой ми обещае и изпълни тези 10 точки, ще гласувам за него цял живот. България ще стане правова и нормална държава и ще успеем да интегрираме ромите чрез образование и труд, а не чрез помощи и безнаказаност. Повярвайте си господа политици, не зависите чак толкова от ромските гласове. Това, което ще загубите от тях ще го спечелите като гласове от хилядите българи, на които вече им идва до гуша от двойния стандарт.

ПФ най-много се доближава да исканията ти. Отведнъж няма да може да се променят толкова много неща, но стъпка по стъпка... Аз мисля за ПФ заради Ангел Джамбазки да гласувам.

Браво!

между секса и кекса/ второто е съмнително/ в свободното време, по европроекти си бачкат закони... тия надминаха комунистите. бетер са европейците от комунистите. с жълто около устите дават акъл

Що не ги "наказвате" с all inclusive в Гърция ....тези дето колят старци/с по 50г. трудов стаж/ за по 2лв?

Значи ако някой малолетен келеш пребие или наръга детето ми в училищния двор (примерно), последиците са си изцяло за нашето семейство. За келеша ще има сладки приказки на кафе с психолог.

А! Анджък! Защото сме "толерантни".

Отиват 20-30годишни афганистански катили в Зап.Европа и казват аз съм на 16г. без придружител. "Полагат" им се жилище, пари и ... безнаказаност.

В очакване сме на следващите мъдри законопроекти, като: "Без наказания за престъпници цигaроми" - то това май си е така, само не е обнародвано "Без наказания за престъпници таксиметрови шофьори" "Без наказания за престъпници таксиметрови шофьори" "Без наказания за престъпници имигранти" "Без наказания за престъпници с черен джиБ" . . . .

За войната, която се подготвя "По стъпките на На/Хи е нужна пехота. Поради опасения, че може да бъдат изпържени по време на кампанията кандидатите -оргинални европейци не са много. Затова се внасят мурджовци от цял свят. Настоящите Законодатекни промени не са слуачйни, а подшушнати отвън и имат за цел да се отгледат на БГ почва местни безкруполници- предимно мюзлимани жестоки , кръвожадни и алчни с нисък интелект, калени в апашлък и грабежи, които много лесно да бъдат подмамени чрез напечатани хартийки да ударят на Изток за да изправят Курската дъга. Търчете! Тамо са раите!

То бива глупости ,ама това е ДОСТА пркалено.Един престъпник и на 2 г. и на 12 и на 22 и на 82 или повече си е все ПРЕСТЪПНИК....

не е така, на 22 вече има ИЗБИРАТЕЛНИ права!

На 16 г. ромът е напълно завършен физически и ментално приключил, повече няма да се развива. Усвоил занаята. И го освобождаваме от всякаква отговорност. А кой ще го сдържа ? И няма ли групата точно на такива да възлага задачите ? Пълна бенаказаност. Какви "деца" са това ...

Поредната еврогейска "правозащитна" простотия.

Не "простотия", душко. Долна, злонамерена хитрост, под прикритие на простотия, за пред евродебилите.

Очаквайте: "Държавата премахва наказанията за малолетните деца, престъпили закона", И ГИ ЗАМЕНЯ С НАГРАДИ И ПООЩРЕНИЯ.

Законите в България, се диктуват от т.нар. "нпо-та" на законодателните комисии в Нар. събрание.

Браво бе. Това ми звучи като изпращане на хотел на малките циганчета за който ние ще плащаме. Сега ще правят престъпления за да ги хванат и да ги отърват от мизерията в която живеят. Щото сега обикновенно са повече от 10 парчета в един коптор, ядът чат-пат и образованието им е основно как да гепят нещо.

айде циганите да ги махнеме от уравнението,та кака мая ще направи децата дилъри и безнаказани престъпници ли,дори и възпитаните?

Точно така. Сега как да кажеш на детето си бъди послушно и примерно, като неговите съученици продаващи наркотици ще разполагат с маса пари и охолен живот. При едно залавяне, той отива де факто на почивка.

Разрухата на държавата продължава под външен натиск.

Пак толерастия към циганите, престъпника си е престъпник пък бил той малолетен.

Проституция, наркомания и насилие без наказание.

Кунева е най-силната отрова за българските деца.

Успех в живота, както се казва. Даже хич не ги арестувайте, направо да си работят и това е.

Те и за ГОЛЯМОЛЕТНИТЕ са премахнати наказанията