Ограничиха правата на частните съдебни изпълнители

Парламентът прие на първо четене предложенията на омбудсмана Мая Манолова, с които се ограничават правомощията на частните съдебни изпълнители.

Обратно в новината

Коментари - Ограничиха правата на частните съдебни изпълнители | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

хубаво путенце е мая, искам я

БРАВОС!!! Майче, ти си ни, Майка!! Давай смело, ние сме зад Тебе!! показа ,че едни плюнки преди тебе ,уж ? са нещожества!!!

"Запис на заповед" като основание за завеждане на изпълнително производство и да се въведе задължителна заверка от нотариус на подобни документи.

Всичко това е прекрасно, но за да платиш и продължиш картата за градски транспорт на съпругата си е необходимо да имаш специално пълномощно.Това изисква пукта пред 43 бл.на Младост1! Та въпроса ми е "До кога ще има такива идиоти?"

Всичко това е прекрасно, но за да платиш и продължиш картата за градски транспорт на съпругата си е необходимо да имаш специално пълномощно.Това изисква пукта пред 43 бл.на Младост1! Та въпроса ми е "До кога ще има такива идиоти?"

САМО,ЧЕ МЕЖДУ ПЪРВО И ВТОРО ЧЕТЕНЕ ЩЕ ОТПАДНАТ ДОСТА ТЕКСТОВЕ ИЛИ ЩЕ СА ВИДОИЗМЕНЕНИ! А НА БАС,ЧЕ ЗАКОНОПРОЕКТЪТ ЩЕ ДОБИЕ СЪВСЕМ ДРУГ ВИД!!! БАНКИТЕ И ЧСИ-ТАТА СА СЕ МОБИЛИЗИРАЛИ ДОКРАК!!!

Вече е ясно кой ще е следващия президент!

Защитата на обществения интерес би била да подхванат монополистите. От тях всички страдаме, а не само неиздължилите сметките. А що касае длъжниците, много често умишлено дават грешни адреси за връчване на документи. Имаме бивши съседи, които поне от 5 години не живеят в блока, а продължават да ги търсят. Не мисля, че е кой знае каква полза, че ще ми звънят 3 пъти повече, за да ме питат къде е еди-кой си, а аз да отговоря не знам.

Да се озаптят тези кожодери - частни изпълнители, банки и други.

Заглавието е подвеждащо и за хора, които нищо не разбират от право и закони. На практика нищо не са ограничили. За да се приемат законови промени в народното събрание, трябва да се гласуват и приемат на първо, а след това и на второ четене. След което президента има право да наложи вето и да върне промените за преразглеждане и ново гласуване в парламента. И ако всички тези тромави процедури минат благополучно, то едва тогава се обнародват в Държавен вестник и влизат в сила. Много често промени се приемат на първо четене, дава се силна медийна изява, чиято цел очевидно е да хвърли прах на хората в очите, а след това тихомълком се отхвърлят на второ четене и на практика промени няма. Някой от описаните така наречение промени ги има и в момента под една или друга форма. Например и сега в заявлението за заповедно производство има банкови сметки.

Определено е стъпка във вярната посока . Много малка стъпчица , ама на фона на десетилетия беззаконие и безобразен терор над Българите , все е нещо . Странно е само , що тия които законодателно гарантираха терора над всички нас , сега единодушно са се емнали да ни спасяват .... Просто трябва да спазвате Конституцията , безкрайно презрени продажници ! Така нямаше да ги има в тоя им вид закона за частния башибозук , за енергетиката , за монополите , за вероизповеданията и т.н. и т.н . С две думи : не им вярвам , че наистина искат радикална промяна към Добро ! Тя трябва да дойде от нас , техния сюзерен , и ние трябва да диктуваме условията !

...Дебат в пленарна зала предизвика предложението на ГЕРБ за изменение в Закона за задълженията и договорите, с което да се премахне фигурата на "вечния длъжник" чрез въвеждането на десет годишна абсолютна погасителна давност по отношение на физическите лица. ... С две думи- иска се промяна на чл.110 от ЗЗД- Чл. 110. С изтичане на петгодишна давност се погасяват всички вземания, за които законът не предвижда друг срок. Обаче- не виждам предложени промени в чл. 110 до чл.120 включително, което значи- прекъсване , спиране и възобновяване на давност и започване на протичане на нов срок на погасителна давност.Докато тези въпроси не получат разрешение, няма как да се приложи абсолютната 10 годишна давност.

днес един педал обясняваше по телевизията ,че ще има спиране на искането ,ама задължението ,остава? ами ако чужда банка те осъди в международен съд? найс ,А? наште пулитици са пълен буйлук?!

Значи - тарикатите вземат заем независимо от кого, покриват се и всичко е точно, а балъците първо си плащат заема, а след това за каквото остане. Дали сега няма да се поощрят нередовните длъжници?!

Това е много невярна представа. Как ще се покрият, след като в законопроектите се иска чси-тата да имат достъп до ЕСГАОН и да правят справки за постоянния и НАСТОЯЩИЯ адрес на лицата, както и справки за НЕДЪЛЖАЩИТЕ СЪПРУЗИ?! Как точно го виждате това покриване, а?!

т.е ЕСГРАОН

Приветствам промените в частта в областта на призоваването, но не виждам промяна в чл.47 ал.1 от ГПК!

КОЕ Е СПАМ, ДИР.БГ? ПРОФЕСИОНАЛНОТО МНЕНИЕ НА БЪЛГАРСКИ АДВОКАТ, ВПИСАН В САК, ЦИВИЛИСТ, КОЙТО СЕ ЗАНИМАВА ПРЕДИМНО СЪС ЗАПОВЕДНИ ПРОИЗВОДСТВА И С ИЗПЪЛНИТЕЛНИ ПРОИЗВОДСТВА- Т.Е. ПРИНУДИТЕЛНО ИЗПЪЛНЕНИЕ ЛИ Е СПАМ?!

Питам- защо дир. бг изтрит моят коментар, след като аз съм АДВОКАТ ОТ САК И ИМАМ ПРАВО НЕ ПРОСТО ДА ПРЕЦЕНЯВАМ ПРАВНИЯТ БАЛАНС В ПРАВАТА НА КРЕДИТОР И ДЛЪЖНИК?

Естествено "Патриотите" пак са срещу народа. Срещу всеки длъжник стой и кредитор. Така е ама нека да са равнопоставени, след като длъжникът е виновен че е взел кредит над възможностите си, нека и кредиторът е виновен че е дал кредит на без възможност за връщане

Десетгодишната абсолютна погасителна давност ще се отнася само за задължения между физически лица, а не между физическо лице и монопол - примерно. Кръгла нула.

Давност ,отколкото за милиядите който откраднаха от преватизацията,КТБ те никога няма да върнат парите на хората.А на ,,лошият матрял,,ще му вземат панелката,защото топлофикация е решила само да граби,без да дава необходимото топло,пък и заплатите са им супер.Мафия създадена от комунистите,продължена от сегашните

Защо никой не пише/каже, как се оскъпява дълга в "цивилизованите" европейски и атлантически страни......! Такъв див популизъм...., но пък и такава възторжена идиотия, от другата страна!

Нищо не са ограничили, а само намалили до рамките на измисления дълг. Оставили са им правото ако те е набедила топлофикация за длъжник с примерно 1000 лв. да си ограбят още толкова за тях, което си чиста проба узаконяване на грабежа. ЧСИ са частни разбойници на които се подчиняват всички държавни органи и с протекции от полиция съдии и прокуратура. Бадитизма в нашите земи е под крилото на псевдодържавата. Какво правят държавните съдебни изпълнители и защо получават заплати от нашите данъци? Погледнете им само офисите и сградите на тези бандити наречени ЧСИ те са като сградите на европейския парламент и са построени със средства от системни многогодишни грабежи!!!

Ами плащай си разходите навреме като всички нормални хора и няма да ревеш.

Не могат да ги резнат, така както ни се иска. На фона на безобразията ,които бяха досега и това е нещо. Адмирации.

Как ще доказват колко пъти са ходили да го призовават? По-добре да ходят дотогава докато го намерят?

Там където има разум и логика ,подкрепям с две ръце.

Не се лъжете, не се ограничават правата на ЧСИ, а на кредиторите, те са тези които определят действията на съдебните изпълнители!Сега малките вземания ще станат несъбираеми, поради невъзможност да се обезпечат и липса на интерес от лицата с правомощия да ги събират, сиреч ЧСИ!Та, превенцията е ясна, бъдете длъжници, защото парите няма да може да си ги съберете!

Ами нали точно ти и Станишката им дадохте тези права навремето! А може би вече ЧСИ-тата са спрели да ви се отчитат?

Те Мая и Станишката въведоха прекия 10% данък, а сега равът и искат да връщат пропорционалния!

Много се бърза с въвеждането на абсолютната давност. Явно някой има спешно интерес от това. А въвеждането й крайно несправедливо. Като оставим банките и разните монополи, има много случаи когато физически лица имат някакви вземания към други физически лица. И след като в България няма нищо по-лесно от това да се скриеш или да скриваш доходи и имоти, такива хора ще пострадат най-много. Примери: присъдени обезщетения за увреждане, дадени в заем пари, присъдени суми по регресни искове на поръчители, суми при уравняване на дялове от недвижими имоти, присъдени суми за издръжка, и т.н. С това отново се доказва, че българската държава се грижи и поощрява некоректните хора и престъпниците и поощрява противоправното поведение. Затова да не се чудим, че сме в такова положение.

Една хубава и свястна жена най сетне да се появи у държавата.

Наистина длъжниците трябва да бъдат търсени, НО начинът по който това до момента ставаше беше меко казано скандален! При липса на закон за частен фалит единствените облагодетелствани бяха ЧСИ тата. Станаха милионери, със разходи за сътрудници по 1% от оборота им! Ходят с охрана, с по 3 коли...

Тези права, които сега се отменят, бяха дадени на ЧСИ-тата при имотния балон на Станишев. Я познайте дали Манолова имаше участие в тези законопроекти? ;))

Да, ама сега няма кеш за Мая..

Няма кеш, ама има червени точки. И като дойдат изборите ще ги осребри, като духне на Нинова под опашката за Премиерския пост. Гласях я за Президент, ама не успя. Гергов и Овчаров не я подкрепиха. Сигурно и Решетников...

Много интересно кой им ги даде тия права, и ще си понесе ли отговорността за разбитите съдби на хората? Или който трябваше се напечели, до девето коляно, сега ще измислим друга врътка.