Манолова: Експулсацията на Бююк противоречи на Конституцията

Експулсацията на Абдуллах Бююк не е следвало да бъде изпълнявана незабавно и от МВР не ме потърсиха, както изисква законът, заяви омбудсманът Мая Манолова.

Обратно в новината

Коментари - Манолова: Експулсацията на Бююк противоречи на Конституцията | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако се иска от нас обикновените хора да спазваме законите,то органите на държавата трябва да ги спазват...

Манолова: Експулсацията на Бююк противоречи на Конституцията. А пък изтърването на Фарук Бекташ е на база решение взето по вътрешно убеждение на съдия Недялка Николова ! А пък на братя Галеви и сие по други съображения и т.н. Няма лабаво !!!

И да противоречи и да не противоречи в този момент шаване няма. Като е бил тъп да бъде разпознат и намерен- няма начин да го оставим. От друга страна това може да е номер и ако не го върнем да ни нападнат като кажат, че стоим зад Гюлен.. Омбудсмайя никак не е наясно с някои подробности в политиката.

Българският закон - чл.44, ал.4 от Закона за чужденците в Република България, предвижда небавно изпълнение на мярка експулсиране. Споразумение между омбудсмана и МВР може ли да бъде основание да не се спазва закона! Много интересно...

Бъркаш законите друже.....онзи е по Закона за бежанците....

Въобще не ги бъркам друже много съм запознат, дано г-жа омбудсмана ги прочете

АКО ТОЗИ ТУРСКИ ГРАЖДАНИН Е ОПАСЕН ЗА НАЦИОНАЛНАТА НИ СИГУРНОСТ /КАКТО КАЗА Г-ЖА СОЦИОЛОЖКАТА ПО ЕДНА ТЕЛЕВИЗИЯ/, КЪДЕ БЯХА НАШИТЕ СЛУЖБИ ДОСЕГА И ЗАЩО ГО ОСТАВИХА ДА СИ ВЪРТИ БИЗНЕСА ТУК. АКО ТОЙ НЕ Е ЗАПЛАХА ЗАЩО КЛЕКНАХМЕ ПРЕД ЕРДОГАН И НИЕ ДЪРЖАВА ЛИ СМЕ ИЛИ ВИЛАЕТ. АКО ТОЙ Е С НЕРЕДОВНИ ДОКУМЕНТИ ТОЧНО ДНЕС ЛИ ИМ ИЗТЕЧЕ СРОКА. А КОЛКО ОЩЕ "БИЗНЕСМЕНИ" ЗАПЛАХА ЗА НАШАТА СИГУРНОСТ СТОЯТ ТУК ИЛИ ХОРА С НЕРЕДОВНИ ДОКУМЕНТИ.И НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ВЪПРОС Е - РАЗГРАДЕН ДВОР ЛИ СМЕ, ИНАЧЕ ЦЯЛА АРМИЯ КАНДИДАТИ ЗА ВИСОКИ ПОСТОВЕ ДЕТО НИТО ГИ ЗАСЛУЖАВАТ, НИТО РАБОТА ВЪРШАТ СЛЕД КАТО СА СЕ ДОКОПАЛИ ДО ТЯХ. Н А Р О Д Е !!??

Всичко ми е ясно с изключение на едно - ние суверенна държава ли сме или турски вилает?

Имаме предател (агент, шпионин) в редиците на МВР и то на висок пост, който работи за съседите, а не за нас... Жалко, че ще си продължава необезпокояван да си работи срещу нас и европейските партньори...

Няма нищо по гнусно и презрено от предателството!

Що за недоразумение в изказването на омбудсмана! По "чл.39 от Закона за убежището" омбудсманът няма никакви правомощия. Има правомощие по чл.39а, ал.3 от Закона за чужденците в Република България, но да наблюдава изпълнението на принудителните мерки - експулсиране и принудително отвеждане до границата. Това е различно обаче от въпроса дали са наложени законно или не, на който въпрос отговор може да даде само съда. Изказването не само е неточно, но и неуважително към другите, които най-малкото могат да направят справка със закона. Злепоставя се не само институцията..., придобива се впечатление, че г-жа омбудсман е още в политиката.

Недоразумението сте вие "непознатия"!

Защо се чудите. Съдът си каза думата "да не се предава за момента". Изглежда за МВР думата на съда няма значение

Мамини и платени щатски мекерета,кога ще протестирате за социалните проблеми на българите ? Защо винаги с политика се занимавате ?

Националната сигурност е над всичко независимо дали е Асандж или някой турски бизнесмен! А Манолова да се погрижи за обикновените хора, тормозени от всякакви престъпници, а не да мисли за конституцията!

Мая първо да защити правата на БЪЛГАРИТЕ, а после да се занимава с чужденците.

Прави го доста успешно.Поне,доколкото позволяват правата и. Иначе забележката и е чисто процедурна по конституция.

На Боко не му трябва нито кон, нито ституция - той е над тия неща... Всъщност - той я е измислил.

Горкия Абдулах Гююк, той не е знаел с какви хора си има работа и къде е попаднал.Разчитал е на някаква човечност, морал, съвест, законност, европейски ценности, а не е очаквал или не е могъл да осъзнае ,че си има работа с негодници,без съвест, без морал, с варвари,прости хора с криминално мислене., андрешковци, лъжци, демагози , пунта мара . Повярвал е , и това го е съсипало.

И кога конституцията тук е значело нещо. Пълен смях. Като почнеш от търновската и стигнеш до сегашната, това винаги е била една досадна хартийка, с която никой политик не се е съобразявал.

да не докачаш Търновската Конституция. България е построена върху нея от Строителите на съвременна България.

Търновската конституция е погазена още на втората година от батенберг и политическите клакьори, а серсемин е на майка ти син.

а та каааа калинките на ГЕРБ сгазиха лука

Да видим правова държава ли сме или Бокостан ?! Кой е издал заповедта? Кой е наредил издаването и в разрез със закона ? Кой ще понесе отговорността - дисциплинарно уволнение и съд!!!!

С най-добри чувства към Майчето. Но от това което се вижда, в първите и работни дни в Народното Събрание, отколе е било то, се появи с такива тоалети които втрещиха образованата публика, защото нямаше разлика дали е в НА или в някое дюканче. После настъпи една много бърза промяна и днес тя е една лейди, която се облича с вкус. НО, тоз билидъф - бритон, тъз стръъна прическа, никак не вървят за омбудсман, да не казвам че със сигурност би била по-красива ако най-накрая даде възможност и челото и да се вижда, щото сега превеса е на диколтето, а към челото обратното. Не че тези с открито чело винаги мислят де. Изобщо вгледал ли се е някой в прическите на политиците жени в сегашно време. Повтарям, това не е критика, а просто констатация! Иначе успех за Ма

С това погазване на законите и предаване на човека на сигурна смърт в ислямска Турция Герб загуби най-малко 10% от гласовете на предстоящите избори.

Да тепортират в Азия всички Араби- Турци, сир-ийци, и други. Местан, Осман и всякакви гадове да ходят в Саудитска Арабия да правят партии. Свобода за България. Смърт за Мю-сюлманите- тур-ци, араби... Ако трябва и Манолова да изселват към Азия...

Изведнъж се явиха толкова много спазващи законите, че на мен ми става някак си неудобно от критиките ми за/към беззаконията.

се спряга по коридорите на властта не от вчера. Този господин е у нас не от година или две и с неговата персона са се занимавали съответните държавни институции и органи. На "редовите" читатели сигурно им е добре известно, че не всичко се казва в публичното пространство, но не им е известно това, че е практика в държавата ни да има взаимно незачитане помежду държавните ни органи и институции. При това всеки прави това, което счита за нужно, но винаги се позовава на определена норма от "своя" закон по който работи и никога не съобразява нещата в унисон с другите норми от цялото ни законодателство. Да не говорим и за това, че в нередки случаи се пренебрегват и нормите на международното право по които норми държавата ни е страна. Та така стоят нещата у нас и за сега толкова по този въпрос и в частност по казуса с А. Бююк.

Естествено ,че много добре са знаели кого предават на смърт по най гнусния , и гаден ,мръсен и подъл начин. Знаели са всичко и нарочно са го направили. .Типично за прости ,тъпи, фашизоидни ,криминални психопати почитатели на германския аншлус. Представете си какво им е отношението към сънародниците им,към обикновения българин.

jingiby

Съсът на два пъти отказва да екстрадира Бююк по искане на турските власти, заради липсата на гаранции, че в Турция срещу него ще има справедлив процес. Това се случва през март 2016 г. Съдебният състав от Софийският градски съд, приема, че никъде в молбата на Турция за екстрадиция и в искането на прокуратурата за изпращането на Бююк в Турция, не се съдържат проверими твърдения за терористичния характер на организацията на Гюлен в която той членувал, както настояват турските власти. Е, като е отказал съдът, сега ченгетата го екстрадираха чрез случайна проверка на документите му за да могат да се подмажат властимащите на диктатора ЕрДоган...

Три милионна глупсти написани. Лоботомията да не е козметична процедура станала. Нарушен е законът. На някой дреме ли му. Стига с тая политика. Искам съдебна отговорност. Какво стана със съдебната реформа. Аман от мафия. А лумпените във форума те си знаят. 800-1000лв. макс доход и комплекси, злоба и импотентност.

ще има ли съд за виновниците или кучето си лае , керванът си върви

мнение с Протестна мрежа.

Големият лидер на кюрдите Абдула Оджелан,десетилетия гние в турските затвори.А той е една прогресивна личност.Иска всички народи да имат равни права,той е за обществена икономика,като не изключва и частните дребни производства ,за екологично производство е.А Гюлен живее в САЩ и едва ли ще го предадат. Според него Балканите трябва да оставят настрана враждебните чувства,страните да не се намесват във вътрешните работи на съседите,Против е противопоставянето на религиите.В Турция става въпрос за граници на влияние,политическо и икономическо.А личната амбиция на Ердоган е да стане лидер на мюсулманският свят.Гюлен ,това са банки,училища ,институти,корпорации по света.България не би трябвало да се меси в политиката на Турция и да решава кой е прав и кой не.

Има сделка: ето ви човека,но не пускайте мигрантите.

Не разполагаме с информация доколко ценен за САЩ е г-н Бююк. Бъчварова е човекът на САЩ в България, чрез когото се контролира и цялото правителство. Ако е наредено на Бачварова да го предаде на Анкара никакъв български съд и никакъв омбудсман не са в състояние да противодействат. Има най-малко два варианта за ситуацията.Възможно е на САЩ да не им пука за въпросния господин, ще си намерят друг да им върши работата. И не искат публично да се застъпват за него, за да не дават повод да се говори публично, че стоят зад опита за преврат. А може и съвсем умишлено да са наредили да го предадем, с цел после да го използват като обект на някаква договорка договорка с Анкара.... Ще научим рано или късно.

Бъчарова била човека...баш па тая.

Бъчварова работи със същия пи ар, който беше и пи ар на г-н Пардю, когато беше посланник у нас. Въпросният пи ар беше натресен на г-жа Бъчварова той,(по-скоро тя, защото е жена) е човек на ЦРУ и топла връзка между правителството и американците, оттам и контрола върху Бъчварова. Това си е обществена тайна.

Мислиш ли че прокуратурата трябва да се сезира за нарушения в закона?

Прокуратурата няма да си мръдне пръста. Ако започне обаче разследване, то ще потъне в небитието. Случаят би могло да се използва около изборите, но дотолкова.

Защо герберугите са от "партия" ГРОБ?! Защото маса хора си запалиха клечката от отчаяние. Сега са изпратили и този човек на СИГУРНА СМЪРТ!

Винаги съм смятал че МВР не познава законите а работят само за заплати и за себе си.

Ако Мая Манолова беше от ГЕРБ щяха да я уведомят, но социоложката се има за голямя работа и може да си нарушава законите, а попова се парави на важна, но е едноа мижетурка, жалкоза момчето, сега ония ще го ликвидират

Шилo

МВР тотално се осраха, за пореден път!

Боряна, гащи пиреши, на Банкянските извори Отдол, идат Гербери, старшини- Черни пояси: Добрйютро, Како млада, като свършиш, с гащите, Прескочи, набързо, и да окопаш на ББ картофите! Даму кОпам, даго пЕра, про- викна се, Боряна, по- добре да пОбегна и аз в Германия, при некой турчин- ценител, На мойта снага, сочна, като онаа, Македонска наденица!

Може, да е, Парти- секлецарка, но и трябват още 30 лазарника, да стигне опита на баба Цецка? Плювенска Мръфла, очите събира на младите в Гробарската партия! А Боргъслия се опита, да онанира? Тя му отне Мунитета, и Ерекцията! Майчето, мнноого има, да а стига!

от февруари до юни, тази юристка Попова, поради "многото" си ангажименти не е могла да разгледа молбата.

Много е заета,то не беше реформа в съдебната с-ма, то не бе чудо. Много пот пада.

След 1989 г. т.е. след 26 год. погледнал се Илия,пак в тия.

И какво излиза, че МВР прави престъпление след престъпление и ръководството му си остава същото и без преследване от закона?!!!

е от членове на ГЕРБ.

Е да ама мен товане ме грее от БСП или от ГЕРБ. Нали се силят че спазват стриктно закона тия педали.

И какво стана сега, изпратили са човека директно на бесилката в Турция... Много хуманно и демократично, по ГРОБАРСКИ...

Някой пак се надупи на Ердоган. Виж ти, как можели да изпратят турчина в Турция, която е застрашаваща живота на задържания и допускаща нечовешко или унизително отношение. Обаче, всеки се услушва да събере нелегалните пришълци и да ги разпрати по държавите им, въпреки че не навсякъде има война, природно бедствие или преврат.

българите са политически олигофрени. те няма да направят костов премиер. което значи, че страната лети надолу до краи.

А стига с тоя Костов бе пурко!!! Тоя трябваше да гние в затвора.

Шилo

Да, бе! Ако Костов трябваше да е в затвора, къде трябваше да бъдат всички от БСП?

Майчето чакала сгодата да дойде и да плювне.Най-елементарното,защо не се е обърнала към МВР да отправи запитване по експулсацията,да получи отговор,който е задължителен и тогава,ако няма обоснован отговор,да коментира с правото си.Има нещо гнило в ..Дания.Правистката Мая пак избърза и разкаля положението.Дори и МВР-то да имат вина в случая.Ние държава ли сме или горната махала БСП,долната махала ГЕРБ.Стига махленски истории.Уточнете си нещата между институциите и стига сте дразнили и настройвали хората един срещу друг.

че ще го експулсират.Тя да не е ясновидка.

ясно пише, че е предаден на турските власти. Ти какво разбираш под "експулсиране", насраха се.

Ми тя Мая си прави ПР, все пак за вице се гласи.

А какво ще кажеш за убитите камили?

Какво настройване те гони, Властта се нас..ра, хванати в лъжа кифли. Ако искаш кифли да те упралвяват, търси и кусура в момента с да речем много по -важен плоблем, проблема с бездомните кучета.

Разбрах за казуса с експулсирането на Абдулах Бююк тази сутрин от медиите. Бях на работа до 19.30 вчера, МВР така и не изпълни ангажимента си по член 39 по Закона за бежанците, за да мога да извърша наблюдение на процедурата, заяви Манолова,

Това е позицията на кака Мая, която се готви за вице. Каква е позицията на обвинениете в нарушението? Има ли нарушение, няма ли? Не разбра тоя прост народ на какво да вярва и на какво не преди избори. Особено ако то идва от толкова долна партия като БКП.

най-големите демократи в света Боко и Ердо! Предлагам да бъдат номинирани за Нобелова награда!

Хора с достойнство след подобен гаф си дават оставките. Грозен държавен апарат.

Поредното доказателство, че законите в тая страна не се спазват, независимо от повода. А това, че от МВР си го признават без бой, значи, че на управляващите не им дреме. Пак да си ги изберете!

борко, очевидно нямаш ТОПКИ, борко... Корнелия Нинова затова ти каза да се разберете навън като мъже, ама ти.....

Втори ден Нова телевизия демонстрира брилянтна независимост, свобода на позициите и тинтири минтири шурла бурла. Вчера поканена Татяна Дончева в студиото. На някой от партията на Бойко Методиев Борисов не му харесва какво се говори и бум-трас! моментално е включен в ефир представител на ГЕРБ, на който са отредени минути за откровена политическа пропаганда. Днес в студиото Корнелия Нинова. Секунди след участието и трас! отново включена в ефир гербаджийката Десислава намсикоя, която изговаря куп несвързани бляботения, но пък са си чиста политическа пропаганда как лъжела Нинова. Водещите мълчат. Лицето на Миролюба Бенатова, колкото и да се мъчи да скрие това Бенатова излъчва не само досада, но и отврат. Николаев, като пумпал се върти на стола и посмява все пак да изрече, че нищо не разбира от това, което плямпа гербаджийката. Да, де, ама слушалките в ушите на водещите дуднат и водещите няма как да изтърват хляба си и да намачкат наглата, арогантна пропаганда. Така стана ясно, че всеки, който не мисли като ГЕРБ, ще бъде захлупван с право на мнение моментално, включено слугински в ефир в Нова телевизия, която изобщо нямала нищо общо с Бойко Методиев Борисов.

Евала за комантара!

Лъжите требе да бъдат изобличавани на моментя!!!! Особенно тези на комунделите!!!!

за сега ....Ердоган ни дава за пример на американците./вижте статията във Фрог. Направо срам.

След като спомена БХК...загубих интерес!