17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кога ли тези... .... .... .... ще изкарат всички здрави за болни? "Да си здрав е болестно състояние, подлежащо на задължително принудително лечение" - това им е мечтата.

Казват, че не е умствено заболяване, но все пак го включват в списъка със заболявания. Какво точно заболяване е според СЗО и как да се лекува, щом все пак признават, че е заболяване?

Аз съм мъж. Ако си мисля, че съм табуретка и се държа като табуретка, всички ще са убедени че съм болен и ще се опитат да ми помогнат. Ако обаче си мисля, че съм жена и се държа като жена излиза, че това е нормално и съм здрав, въпреки че съм мъж! Това е върло нарушение на правата на табуретките и мъжете, които искат да се самоопределят като табуретки!

горе-долу това е - играенето на компютърни игри е заболяване, а неадекватната полова принадлежност не е ... оди рАзбери ...!???!?

Е както не е умствено заболяване, какво заболяване е? Психическо ли? Добре и така може да се каже. Само не разбирам, как може нещо, което се коригира с тежка и скъпа операция, да не е заболяване?

Геймърството е психично заболяване, а гейството - не! Браво на СЗО, ШИЗО, КИНДО и всички европейски организации!

Не бе, не е умствено заболяване, а си е генетично увреждане!

аз се самоопределян като овен и по цял ден работя над овчици и аз съм нормален, нали?!

Според тази невероятна организация, по-добре сина ти да го плющат неговите приятели, от колкото да играят компютърни игри. Хммм добре, добре, топ организация, да и се вдигне финансирането веднага!

Какво трябва да си мислим за човек, който смята, че не е нормално да има две ръце и вземе, че си отреже едната например!?!

Гледай самоопределилият се за овчар, да не ти мине отзад с гегата!

Аналната краста , явно си е просто сърбеж , а и да ходиш с дрехите на мама е съвсем нормално явление

Им два пола - мъжки и женски, мъже и жени. Другото е аномалия и болна психика.

Аз

Ся... Нещо или е болест, или не е. СЗО би трябвало да има по-професионални критерии от това, дали болестта е стигматизираща или не. Пък транссескуалността наистина не е умствена болест - физическа е. Поглежда се жената в огледалото и там... о, ужас... топките ѝ са със неправилен размер и на неправилно място... Също и космите, да му се невиди... Очевиден физически проблем.

За жалост само 4 коментара.Отново ни работят.Сега пък СЗО.Събодете се .Джендърите и там пробиха.Всичко се върти около анадолската конвенция Защо затихнаха случаите в Норвегия.Определено успяха да разделят света на мъже и ЖЕНИ......

На Тея кой идиот им дава шанс да се изказват , не знам , но мисля че трябва да отидат на летен лагер в Чечня

такива като теб им викат "зоофили" и го водят тежко умствено и психическо разстройство, вадят им жълти книжки и не можеш да работиш никъде, осъждат те на смърт фактически, обаче, ако си транссексуален си на топ позиции в брюксел, 2-ни стандарти, бро!

" Световната здравна организация (СЗО) счита, че транссексуалността - усещането, че принадлежиш към другия пол, не трябва повече да се приема за умствено заболяване " Хората смятат , че СЗО е със тежко умствено заболяване !

за пореден път. няма умствени заболявания - но в гугъл преводач излиза като вариант думата душевноболен, психичен. Какво е това чудо УМСТВЕНО заболяване, при това в листата на Световната здравна организация - там има: A mental disorder, also called a mental illness or psychiatric disorder, is a behavioral or mental pattern that causes significant distress or impairment of personal functioning mental disease - any disease of the mind; the psychological state of someone who has emotional or behavioral problems serious enough to require psychiatric intervention а на български това е Психичното разстройство (или психично заболяване) е състояние на психиката, което води до поведение, отклоняващо се от приеманото за нормално, и е свързано със субективно страдание и непълноценност. Лечението на психичните разстройства най-често се извършва в психиатрични болници, а диагностицирането - от психиатри или клинични психолози въз основа на различни методи, често базирани на наблюдения и задаване на въпроси. Психотерапията и психиатричните лекарства са двата основни метода за третиране на психичните заболявания. В някои случаи, обикновено определени в законодателството, е възможно и принудително задържане и лечение на пациентите. Така че хайде уточнете си терминологията. А, да, като става дума за стигма - от какъв зор хората, които са се лекували поне веднъж при психиатър, трябва да бъдат заклеймени със стигмата луди, а пък избраниците да имат "умствено заболяване", понеже било нормално да се вживеят в друг пол или социална роля? Ами и хората с психични разстройства го правят, но те са обект на подигравки, понеже са "руди", а тука някой зорлем се вкарва във филм и се обябява за здрав и нормален.

ще е по-точно.

Моля ви , не обиждайте феновете на кнализацията

В новият световен ред пристрастяването към компютърни игри е болест, но пристрастяването към сексуалност (и то доста изкривена и неотговаряща на реалността) не е. Да живей новият световен ред!

от джендъри и гейове ко мое се очаква? Ще имаш чеп между чатала а ще го усещаш кат дупка и не си ментално болен???

но смисълът е ясен - а логиката на превода през гугъл е преводът на английски на думата умствен, която е mental - A mental disorder, also called a mental illness or psychiatric disorder - или психично заболяване. то не че няма болен ум като метафора - по-скоро болен мозък - но заболяването е душевно. много умни хора, много гении са били болни от психични разстройства и отлична са се възползвали от УМА и таланта си.

Има реален случай ( само че с крак ) ! Има филмче , събираха пари за едно момче , отряза си чисто здрав , функциониращ крак ! Не го харесвал и бил нещастен с него ! Тези са си луди за връзване , без майтап !

Аз

А! Това е лесно! Лекува се с евтаназия и последваща аутопсия. Може и в обратен ред.

Краварите така ги устройва! Цялата им нация е от педали, джендъри, траверси и всякаква гнус! Вижте ги на "хората от Уолмарт"

Докато е модерно и толерирано, ще има желаещи педеруги. На запад са с повече преференции от нормалните. Бял, хетеро мъж е най-ниско в класацията, просто не е модерно да си номален.

смяната на пола няма да се плаща от здравната каса;)

Явно в СЗО дженърите са станали болшинство. Но пъ е успокояващо че за да стае това факт всички държави трябва да ратифицират становището на СЗО. Знаи трябва организация и в България тов няма да се ратифицира както стана с Истанбулската конвенция. Само в това ни е надеждата разни обратни и други извратеняци да не могат да се легализират в България!

ами не, щото джендърите от сзо са с болни мозъци и тежки психически и идентичностни разстроайства!

а игрането на игри е? ЕЙ ЮДОВЕ, нема да се получи, но вие сте генетично ебнати по вертикала и разбирате нещата само от дебелия край

Не..... Това е безумно заболяване.

Науката вече силно се идеологизира. Съответно се говорят глупости

Те много неща могат да считат и смятат, ама в едни дебели, медицински книги, написани от специалисти в медицината и по- специално психопатологиите са си казали тежката дума. Сега за едни джендър политики тук им е нужно да изкривят научните термини и определения за тези отклонения в поведението, но...не върви. Пък те да си искат.

Всеки се ражда конкретно МЪЖ или ЖЕНА. Има ясно изразени полови белези. Ако се възприема за друг пол или и два/три пола едновременно, психиката трябва да се лекува.

"Новата версия" е написана от джендър, опитващ се да убеди себе си, че е нормален и че се приема, такъв, какъвто не се е родил...Но явно не успява и има нужда да убеждава в простотията си цял свят.

Ами след като не е заболяване, дори и умственно, значи е злокачествена мутация на организма ...

Това, че всички скорости в колата Ви вклюват задна. не трябва да се приема като технически проблем. Така ми звучи.

абе има случаи когато деца се раждат и с двата полови органа.... и не е много ясно в последствие към кой пол ще наклони везните... някога дирекно са решавали и са премахвали неприемливия орган. но това са единици. а да се обяснява, че педалите са нормални... това само някой дет се доказва пред някого може да го напише/каже.

jingiby

Така преди години са премахнали обратните от списъка на засегнатите от психични разстройства, а сега и двупосочните отпадат. За сметка на това играещите компютърни игри вече са в кюпа. Чичко Сорос не се шегува с парите....

В стремежа всеки човек да бъде по-различен много хора си повярваха че това е най-отличителното а пък други хора решиха да правят пари от това и....стана тя каквато стана

Скоро се очаква да махнат и педофилията, навярно!

Козата може да я колиш, но не е законно да правиш секс с нея. Джендъра е законно да го еб@еш, но не може да го заколиш. Егати и законите.

Бреееее.... ако транссекуалността не болест значи е лудите също нормални хора. Пускайте всички лудите от лудниците.

Проблемът е , че са ги пуснали и даже ни командват , а явно масажа на простатата е задължителен вече

Аз не съм като останалите, няма да се опитвам да ти помогна. Бъди добра табуретка.

Както е тръгнало, накрая ще добавят "склонност към налудничаво класифициране на болестите" и това ще е най-заболяването на всички времена. И още: много народ е тръгнал да се преобръща в джендър, а това си е електорат - трябва да се глези и обгрижва, че е важно по време на избори.

"Експерти" ли ? Кукли на конци. Скоро и нормалните хора ще изкарат болни...

"СЗО очаква новата класификация на транссексуалността да "намали стигматизирането, а това може да допринесе за по-добро приемане на тези хора от обществото . . . и дори да им осигури по-добър достъп до здравни услуги". То ето за това е цялото чудо. не че имат неоспорими и реални медицински аргументи... Целта е нормата да стане отклонение, а отклонението - норма. И добре се справят за сега...Както е тръгнало да очакваме подобни "добри" новини за педофилите, зоофилите, геронтофилите и т.н за да могат да бъдат "по-добре приети от обществото". Ама моля ви се...