Дончев: И по корем ще се влачим, но ще направим АМ ”Хемус”

И по корем ще се влачим, но ще направим магистрала „Хемус” в рамките на мандата, казва в интервю за „24 часа” вицепремиерът Томислав Дончев.

Обратно в новината

Коментари - Дончев: И по корем ще се влачим, но ще направим АМ ”Хемус” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И по корем ще се влачим, но ще вземем куфарчетата с пъри: 1 за мен, 1 за герб, 1 за бб,....

The boxer

А дано, ама надали.

Едвали ще смогнете за една година?

Имаше един дето щеше да изоре земята за да спечели изборите, този ще се влачи по корем до следващите които ще загуби!

СКОРОСТЕН ПЪТ???? Я се върнете във времето, когато ЧЕХЛьо - тогаз министърин, договори АПЛИКАЦИОННИТЕ ФОРМИ... ЕС ще ни даде пари за строеж на СКОРОСТЕН ПЪТ - В. Търново -Шумен... АВТОМАГИСТРАЛА ХЕМУС бе изтъргувана за друга магистрала до Турция... Щото магистралите да ТУРЦИЯ бяха приоритет за първия им мандат...

може да се наакаме, ама няма да се изложим"

Дончев не е лошо да дойдеш в Габрово и да помогнеш, защото всичко което се инвестира в ифраструктората на града на 85% е дефектно.Влаченето по корем не строи и не дава качество, само отбива номера и докарва комисионите ви.

Да се влачат не по корем, а по каквото искат, лощото е , че докараха народа да се влачи по корем. И ще бързат - тук лот, там лот, че година и половина не са крали от строителството на магистрали.

Давайте почвайте, има да свийте, има и да направите, ама и правете, че аман, аман!

Щом вие ,иамщите мафиоти, ще се влачите по корем ние сигурно /матр'яла/ няма да се доберем донея дори когато катафалката ни "помага" да "видим" творенията на тези обезумели "демократи".Аман от глупаци, а господ не е сбългарите,защото не съумява да ни "пази" от " приятели"

Очевидно в ГЕРБ нищо хубаво ново не са научили и нищо лошо старо не са забравили. Вместо по корем да се влачат за да решат най- неотложните проблеми в държавата- в енергетиката, като предоговорят цените по които се изкупува ел.енергията от Американските централи и ВЕИ, притока на бежанци, безработицата, проблемите в здравеопазването и образуванието и т.н те отново първо се захващат с магистралите. Най-логичното обяснение за това поведение е , че след тоталното опоскване на бившата държавна собственост, парите от европейските фондове останаха единственият източник за облагодетелстване, а това най- лесно става чрез инфраструктурните обекти.

... с парите от еврофондовете да оправяме енергетиката, безработицата и здравеопазването ли?! Нещо май въобще не си наясно за какво се ползват евросредствата! Естествено че за пътища, а не за цоциални помощи на Илектората на цоциалистите!? И все пак Дончев е монистъра на еврофондовете, а не за труда, и соц. политика, на МВР или на здравеопазването, че да ти дава отговори на твоите въпроси!?

Ако питаш комуноидиотите най-добре да ги изядем и да ги изпием еврофондовете и после да се надупим на Русия : ) В червена куха кратуна акъл не вирее :)

А ти наясно ли си за какво са правителствата? Не да си строят магистрали, да си купуват с държавни средства супер коли, за да "стигат за 5 ч" до морето, където да си "оправят формата" , а да работят за народа и държавата си, глупако нещастен,

Вие по корем няма да се влачите, а ще се возите в новите коли. Ние ще се влачим по корем, за да си вземете комисионните. И вместо да се влачите, работете като нормалните хора - планирайте, намерете финансиране, изпълнете проекта в срок без да крадете и платете на реалните изпълнители в срок.

В купом ще се влачите по корема на лили павлова магистралната. Водач - на бойко магистралната техника..

Като всички гербери - нагъл лайняр!

Ама защо да не се влачат по корем , нали ние ще плащаме-те само ще взимат!

ще се влачите по корем, но и в затвора ще отлежите, крадци пладнешки герберо-деформаторски.

..., Дончев!? Установих, че по едно си приличаме с теб - и аз спортувам по 6 часа на седмица! Иначе, ако успеете да завършите цялата Хемус, Струма и тунела под Шипка и започнете магистрала София - Калотина, разширение на Ботевград - Видин и Свиленград - Русе, имате моя глас и на следващите избори!? Въпреки всичките ви кусури!

Така де, нищо че за същите пари в Германия правят 4-5 пъти повече магистрала, важното е при нас да има и за намазване на пръстета тук-там. Нали?

Явно имаш информация с какви пари се правят пътища тук и в Германия - я ни информирай?! Имаш ли си на представа през какви органи на верифициране, одобрение, контрол, одит и т.н. минават всички проекти по време на изпълнението им и след това, вкл. от ЕС!? Та хайде по-полека с квалификациите и ръсенето на "мъдрости" по форума....

Отвратително е да чертаете негативни и апокалиптични прогнози.Престанете господа актуални управници! Вие също сте виновни за ситуацията в България! Никой не е забравил разрушителното ви поведение като опозиция от първия ден на правителството "Орешарски"! Сега работете! Не се офлянквайте!

Браво Томи..., Браво Дончев!

Г-Н ДОНЧЕВ ДА НЕ Е ЧИРПАНЛИЯ ТА УПОТРЕБЯВА ЧИРПАНСКИ ЛАФОВЕ.

ГАБРОВЕЦ Е! Но е един от най-послушните "ученици" на човека от Банкя, така че е трудно да се каже от къде е - от там откъдето се налага да бъде!

Разбира се, нали по нея ще потекат комисионни, кражби и право във вашите банкови сметки, но в чужбина . Да не сте луди да държите парите си в бг банки!

И по корем ще се влачим, но ще направим магистрала Хемус в рамките на мандата. Ей тъпънар, по корем се влачи,колкото си искаш, само недей да влачиш по корем народа - ЗА ДА НЕ ТЕ ВЛАЧИ ТОЙ, ДО КРАЯ НА МАНДАТА ТИ.

Под "по корем ще се влачим" май разбира целия български народ... Ама да вземете да оправите скапаните участъци по АМ Тракия, че и с 300 км/ч. да разрешите да се кара, те дупките пак ще са си там!

Този министър и като човек, доколкото мога да преценя от публичните му изяви, го харесвам най-много.Най-модерно и съвременно мислещия и държащия се български политик, според мен. Но да не забравя кого Бог е наказал по корем да се влачи, защото е медиатор на Сатана. Посланието и по корем ще се влачим е твърде рисково.

Госте, къде ти е умственият багаж, че не само си сляп да видиш каква крадлива марионетка е този маймун, ами и изразяваш публично слепотата си?

Ей ,тъпак, ти ако искаш се влачи по корем, но за твоя сметка!

зАрежи тая работа с Хемус. Тя ако ще е с плюнка лепена - по-добре да почака по-добри времена. И без това пр предишното си царуване новият "вожд и учител на БГ народ" превърна Варна в "едно голяо село" - нито производства,нито индустрия нито трафик от морски транспорт - пренасочва се към Бурас. И Въздушният трафик намалява. Доколкото има някакви средства по- добре направете магистрала от Дунав Мост до южната граница. Като сдадохе правителството, нали Лиляна Павлова беше казала че намерила за там инвеститори? Макар че инвеститори - ма а зависи при какви условия!!!

A кога ще видим у нас една истинска жп магистрала! Там е бъдещето! Не в автото!

Не бе те са експерти по шофирането и могат да карат с 500км/ч,така че е без значение това дето казваш.По -долу написах че сега в БГ се прави това което цивилизованите са правили преди 80г.ТОЛКО МОЕМ ТОЛКО ПРАВИМ.

Нима не разбирате, че целта на ГЕРБ е да ви унижат, като ви строят магистрали! Адски е гадно да видиш как един "прост пожарникар" слага в малкото си джобче такива Титани на мисълта и Експерти като Станишев, Местан и Орешарски! При това почти не дава пари, а използва европейски! Асфалта не се яде, в него можеш само да си счупиш кухата социалистическа кратунка, затова следва да се избягва, както упорито го избягваме при всяко управление на Партията и Фирмата!

простакеса

Ха-ха-ха, хи-хи-хи, хо-хо-хооо! Ооох, ще ме заболи корема, не мога да се хиля повече! По-лесно бих повярвал че Папата ще се снима в порнофилм продуциран от Ватикана отколкото да ги видя да се влачат по корем! Така ги видяхме вече как се влачат по корем заради провалената цифровизация на ефира, в която се кълняха толкова че щели да пуснат над 20 програми, така се кълняха и за Шенген - Бойко не успял само една сграда да измаже видите ли! Ама не ни приеха нали? Айде сега - да ги видим как ще влачат кореми след няколко месеца, като паднат от власт!

И целия български народ да се влачи по корем ще има магистрала Хемус.

нов мандат ,нов рекорд Сега вече ще ударим световния рекодр за най-скъп километър магистрала! Стегайте коланите да ни платите рекорда магистрални фенки!

Магистрали - добре. Но с тази корупция бумащина милиционерщина и бюрокрация /за един документ ходиш като шашав от бюро на бюро / нито инвеститори ще има нито инвестиции.

На червей магистрала не му трябва - свикнал е да пълзи.

Тиквоидни гербероиди,АМ Тракия първо не е довършена или включвате и откраднатото.

Абе червена отрепко, би ли пояснил къде в момента се строи АМ Тракия, че да не е довършена?

Не съм фен на ГЕРБ, но тук са мноооого прави. Ако го започнете хората ще Ви избират а Насрано 20 си отива.

Никъде не отивам! Не мърдам :-)

Икономиката по оста на магистрала Тракия се развива и привлича нови инвестиции. За сев. Б-я магистралата означава просперитет и прогрес. Икономика без инфраструктура и магистрали е африканска и няма никаква перспектива. Да се оспорва това е признак на ниска интелигентност. Ясно е като бял ден.

"Икономиката по оста на магистрала Тракия " .,.мдаммм бая икономика се развива... - ама нещо много си повярва мутрафоня и висок се видя рекета на тиквата за всички желаещи да инвестират - затова и никой не иска да строи на новата магистрала - а иначе освен магистрали има и железници, ама лайнорезко не може толкова да гепи колкото от хасфалта душко....

:), Не можеш да кажеш нищо по същество и затова пишеш нискоинтелигентни простотии. Смяташ ли, че може да се опонира по такъв жалък начин на неоспорими неща. Що за манталитет?!

Тук чета доста "любопитни" изблици на човешката глупост:"червена сган"...За тези които още не са разбрали(а и вероятно това никога няма да им се случи) в БГ парламента ОСВЕН ЧЕРВЕНА СГАН ВЕЧЕ 65-68Г НЯМА. Конкретно след 89г като се почне с Желев,меди доганов,филип димитров,мине се през костов,нищожеството симеон а сега и борисов,та всички те са създадени и съответно свързани с живков и компания.

Казах,първо да са нужниците! Колко пъти съм търчала по церевичаците на тая, "Бленуваната" мегастрада " Бойко 1"! За 3 часа до морето, но като нацапаш гащите, егати удоволствието? една бабичка афтомобилизка

Пред "24 часа" той казва още, че има собствени методи за борба със стреса. - брой пачки...

Верно помага.. Събери 100 -тина лева на стотинки и брой... С пачките е истинското, амааа.......

..ми как да събера, като трябва на мутрата да се събират пари за нови избори които идват бе чадо ???

... Проста е червената СГАН, проста е ...

Spirit

Така е, кажи ми комунист и повече не го обиждай..

Знаем те и теб, произведение на клошар и потомствена алкохоличка.

Изглежда се е взел насериозно и е решил, че някой ще търпи Бочко още 5 мандата! А как ще я построи възпитаничката на Варненския свободен университет за докери малката И.Ф.(Лилянка Павлова), това е друга тема! Ясно е само едно - започва мащабен грабеж!

Още едно ярко доказателство, че на тъпаците всичко им е ясно!

Провинциализма има много лица.Тесногръдието е едно от присъщите свойства на провинциалиста.Конкретно за случая:Каква е натовареноста на пътищата в северна БГ.През колко минути минава превозно средство по сегашния път през търново.До колкото съм запознат трафика е доооста рехав.И какво?Ще има магистрала която няма да е натоварена.А иначе парите ще са похарчени.Може би за БГ е трудно да разберат че БГ не е центъра на света,а с този акъл който БГ имат вероятноста това да стане клони към 0.Какво е по лошо от провинциализма?Напористия провинциализъм е едно такова нещо.Лицето с оскъдно окосмяване по горната част на главата сигурно не разбира че едни пари трябва да се изразходват с най голяма полза.Да не говорим че хората с повече ум от БГ правят високоскоростни средства за преместване от едно място на друго.Но за това се иска здрав задник.А като си некадърник правиш нещата които цивилизованите хора са правили преди около 70-80г.

Ти от Париж ли си отворко?

Очевидно тази материя е твърде сложна за доста БГ.

"До колкото съм запознат трафика е доооста рехав.И какво?Ще има магистрала която няма да е натоварена.А иначе парите ще са похарчени......" Това е мнение на база субективни оценки, често пътувам по този маршрут и оставам с обратно впечатление, има наличие и на значителен товарен транспорт. Следва да се има предвид, че при наличие на магистрала трафика би се увеличил, отделно този район, обхващащ по-голямата част от северна България се отличава със слабо икономическо развитие, спрямо останалата част от страната и наличието на добра транспортна мрежа би допринесла за неговото съживяване. Не на последно място по този маршрут стават много авто проишествия с фатален край, което в голяма степен се дължи на усиления трафик и не добрите пътни условия в определени участъци.

На глупавия можеш да му вземеш,но да му дадеш не става."и наличието на добра транспортна мрежа би допринесла за неговото съживяване".На мъртвеца никой и нищо не може да допринесе.ХОРА КОИТО НИЩО НЕ УМЕЯТ ,А И НЕ ИСКАТ ДА СЕ НАУЧАТ,НЕ ИСКАТ И ДА РАБОТЯТ,НИКОЙ НИЩО НЕ МОЖЕ ДА ИМ ДОПРИНЕСЕ .

очевидно не си осъзнал факта, а и откъде да ти дойде на ум, че голяма част около 70 процента от пътуващите по този път предпочитат някой проход Айтос или Риж по-малко Шипка за да могат да карат за София по Тракия. Така не може да говориш за интензитет и честота на движение по раздрънкания път -Хемус.

И какво излиза:съотношението между "small town man" & "citizen" в този форум е 6:1.Too bad guys.Ако и това не е обяснениеto що в БГ все така кофти става?

Тука пак много глупости се пишат... Обаче без инфраструктура не става... вижте Германия... Не е кой знае какво като залежи или население, ОБАЧЕ хванал се "лошият" чичко Адолф и им направил магистрали дето още си ги ползват... Верно е че ги поддържат качествено, фактите са си такива... А вижте сега русия, имат залежи на какво ли не, ама икономика никаква... Само изнасят петрол, газ и дървесина... А пътища да имат случайно... Неее нямат... Там където би могло да има огромни индустриални центрове има кален път... Така как се прави бизнес бе... И само дето ми цитирате Втората световна.. И кой спечели в края на крайщата... Германците уж загубиха, а пък са най-богата страна в Европа.... и това е така в голямата си част, заради унфраструктурата там...

не искаме да лазите по корем, а да лежите...в затвора, където е мястото на всички комсомолци и БКП дейци, които ни управлявате. нека колоната бъде водена от видния комунистически деец Тиквуний.

НЕ СЕ ВРЪЗВАЙТЕ ТОЛКОВА НА ЧЕРВЕНИТЕ НЕЩАСТНИЦИ. ТЕ СА НЕКАДЪРНИЦИ, БЕДНИ , НЕГРАМОТНИ, НЕУКИ, РОМИ И МАРГИНАЛИ. НА ТАКИВА ХОРА МАГИСТРАЛИ НЕ ИМ ТРЯБВАТ, ЗА СЕБЕ СИ ТЕ СА ПРАВИ. ТРЯБВА ИМ ДА СЕ НАТЪПЧАТ С ЧЕРВЕНИ КЕБАПЧЕТА И ДА СЕ ОЛЕЯТ СЪС ШЛЬОКАВИЦА. ВИНАГИ ЩЕ ПИШАТ ТИЯ ПРОСТОТИИ ЗАЩОТО СА ПРОСТИ.

ПЪЛЕН НЕЩАСТНИК

В списъка на т.н. "червени нещастници" влизат всички "бивши" комунисти и комсомолци от сегашното герберско-реставраторско правителство, начело с Тиквата - комунист (пар екселанс) и Чехльо Плювалника - пар екселанс комсомолец! Да са ни честити новите (стари) ЧЕРВЕНИ НЕЩАСТНИЦИ, гордостта на "златната" тодорживковска младеж! Дерзайте, другари комсомолци и комунисти! Нанесете як герберско-седесарски шут на социалистите и социалдемократите, които управляват в половин Европа!

ГОСПОДИН ДОНЧЕВ Е ЕДИНСТВЕНИЯ УМЕН ЧОВЕК ОТ ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО!НО...Е ПОДЧИНЕН НА БОКО.ЕДНА ЧАСТ ОТ СРЕДСТВАТА ОТ ЕС И ДРУГАТА ОТ БЮДЖЕТА!ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ ЧЕ В РАВНА ТРАКИЯ ЦЕНАТА ЗА КИЛОМЕТЪР МАГИСТРАЛА БЕ 3,5 - 4,0 МИЛИОНА ЕВРО ,ЗА М.ХЕМУС, ПРЕЗ ДУНАВСКАТА ХЪЛМИСТА РАВНИНА СИГУРНО ЗА КИЛОМЕНЪР ЦЕНАТА ЩЕ ВЪЗЛЕЗЕ НА 5-6 МИЛ.ЕВРО. ЗА 300 КМ- 1.6 - 1.7 МИЛИАРДА ЕВРО ИЛИ 3.2-3.4 МИЛИАРДА ЛЕВА!!! 40% ОТ ЕС И 60% ОТ БЮДЖЕТА????? 60% ОТОБЩАТА СТОЙНОСТ ЗА БОКО-2 МИЛИАРДА!ЧЕСТИТО НА БЪЛГАРИТЕ, БЕДНИТЕ! ГОСПОДИН ДОНЧЕВ, ДОБРЕ СЛУЖИТЕ НА Б.Б. И САМО ЗА ИНФОРМАЦИЯ...ПРОЕКТАНТ СЪМ С 44 Г.СТАЖ САМО КАТО ПРОЕКТАНТ НА ПЪТИЩА И ЖП ЛИНИИ. ПРИ СОЦИАЛИЗМА ЗА ТИО\ ТЕХНИКО ИКОНОМИЧЕСКА ОБОСНОВКА\ ЦЕНАТА ЗА КМ. МАГИСТРАЛА ПО ОКРУПНЕН ПОКАЗАТЕЛ БЕ ПРИЕТА ЗА СРЕДО ПРЕСЕЧИН ТЕРЕН 1 МИЛИОН ДОЛАРА! КЪДЕ СМЕ НИЕ????

Каквото и да напишеш, за тази пасмина, която се докопа до власта това е без значение! С умиление си спомням времето на покойния мистър 10% и неволно сравнявам със сегашните min 100% на Боци Боклука и Лиляна мома от МРРБето.Да не говорим, че през първият му мандат стотици фирми се оказаха с иззет бизнес и захвърлени извън борда!

На бедния електорат БСП/Атака не им трябват магистрали защото живеят в мизерия и няма как да ги използват. За да използваш магистрала ти трябват винетки, поддръжка на автомобила и гориво. А изметта която е свикнала на мизерия, няма как да си позволи допълнителни разходи. Какво им остава - да стенат по форумите , че не ядат асфалт.

Баси умозаключението.Жалък мутромилиционер си ти мършо ...

Стига си цъкал в нета, че ще ти свърши "бързия" интернет на талафоня - бегай да си платиш вноската за калибрата докато не са ти я взели от бързите кредити

Гробарските прасета налазили здраво темата. Измет.

Очевидно е,че червените идиоти са съвсем,кръгли идиоти.В големите,световни фирми,всяка дейност е разчетена до минути.Кой е този ,дето ще построи завод насред нищото в Северна България и ще лангърка продукцията си с часове по селски пътища?Какво му е сложното за проумяване на това?Наистина,необяснимо малоумие

то нали тук се избиха фирмите да докопат парцели да сторят заводи! Вие дръжте високото ниво на престъпност и корупция и чакайте някой да инвестира в БГ.