Любчо Георгиевски: По времето на Гоце Делчев всички в Македония са пишели на български

Това се пази в тайна, никъде не е написано, никъде не се обсъжда, заяви бившият премиер на РСМ

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бг не иска РСМ да влезе в Европейския съюз измисляйки си някакви гуми си някакви договори и така нататък. Защото влязат ли секва далаверата с българските паспорти.Мдаа...

нали са говореле на меке диалект! и ква прайм ся?

То па една далавера. Е това ли само измислихте у цела Сърбия?

Къде е съкровището на цар Александър Македонски Велики което е заграбил от половината свят!? Само златото е над 5 000 тона отделно хиляди тонове сребро и хиляди хиляди карати скъпоценни камъни и други!За сравнение днес САЩ имат 8 000 тона злато.Гледайте на английски език филма в YouTube

Поздравления! Умните хора в Република Северна Македония постепенно ще се престрашават да казват истината, опирайки се на фактите! Любчо Георгиевски е един от тях!

малка са такива като него обаче...

Люпчо декларира в медиите на Република Северна Македония, че е МАКЕДОНЕЦ, а не българин! Цялата северномакедонска преса беше пълна с неговите излияния какъв македонец, а не българин е! Вижте събота и неделя... ЗАЩО НЕ МУ СЕ ОТНЕМЕ БУГАРСКИЯ ПАСОШ? На преброяването щял да се пише северно македонец. Българския паспорт не е ли за БЪЛГАРИ?!?!?!? ЗАЩО НЕ СЕ ОТНЕМАТ ПАСПОРТИТЕ НА СЕВЕРНО МАКЕДОНЦИ КОИТО НЕ СЕ ДЛЕКЛАРИРАТ САТО БЪЛГАРИ??? Защо се раздават на килограм?

mmdaa

Тъп ли си ве......крият си го по мазите !

То тая работа е малко като педерастията. Ти му казваш, виж,, че имаш пишка, а то ти отговаря- да, ама се чувствам жена. Та така и с тези. Просто не се чувстват Българи. Може и те да са болни...

Е сега са независима държава и пишат на Македонски, нещо против!?

Имам против!

ВЗИМАТ БЪЛГАРСКИ ПАСПОРТИ, ЗА ДА БАЧКАТ В ЕС! ЗА НИЩО ДРУГО!

Един е Люпчо, но държи знамето високо! Не като нашите лъжепатриоти и престъпника Груевски!

сло-жим без да мърдат.

Като имаш против ходи им се скарай на Макетата

Госпожо Ахладова, не Ви ли е срам? Като правосъден министър би трябвало да сте един от най-изявените юристи на страната. Би трябвало да познавате добре законодателството, или поне да сте се запознали по-отблизо с нещата, които цитирате в някакво официално изявление. Нали?

Па те тогаз и имената са си писали на български, Гоце Делчевски също.

Блаво на Любчо.

Троле, обърка статията. Трябва Нинова да ти издърпа мазните, селски уши....

Човече, отвори си блог и обсъждай световната конспирация на воля. Тук само спамиш и дразниш, заедно с разни порно сайтове и браузъри-копачи. Като ти срещна отегчително постове, просто страдам за времето, когато имаше ограничение от 2,000 символа за пост. Като ще са глупости, поне да не са отегчително дълги...

на къв език пишете в македония !!! защо се занимаваме с това жалко македонско племе !? това ли е най-големия проблем който България има - македонските лаинари и езика им !?

.

Любчо Георгиевски е съвременния Гоце Делчев.

Направо ЛюПчо им го е набил с големио кол отзаде на "макетата"! :) :) :)

Гората от дърветата. Я ми кажи, в един глобален свят без държави, няма ли да има една централна власт? Няма ли същите тези елити да си бетонират положението до безкрай? Опитваш се да наложиш това от което бягаш.

А древниОт мАкедонски jазик и кОлтура?! А?

"Люпчо Георгиевски: По времето на Гоце Делчев всички в Македония са пишели на български" Що тка бе северноамериканци, пардон северномакедонци??? Я кажете съга на тия ора, Александър дъ Грейт с какви букви е писувал! Ами Кръсте Мисирковски. ами братята Миладинови ??? Срам ме е от вас, пък нее хубаво човек да се срамува от брата си и от родата си!!!!

И на този не трябва да се вярва! Едно голямо браво за смелата позиция, но и той както всички останали северни мерджани говори за някакви македонци и македония през 19 век. Някой ще каже, че това е добро начало, но това е АБСОЛЮТНО НЕДОПУСТИМО. Също като тъпанарщината от Бою и компания за ОБЩА ИСТОРИЯ! И това беше голяма грешка, защото сега тези са се хванали за това обща и разправят врели некипели, как е имало македония и македонци преди 1913, та чак до средновековеието, както Самуил бил техен цар и си имало царство. Много трябва да се внимава с тези. Абсурдното е, че говорим за една шепа народ, но се вижда, че те не случайно вдигат шум около себе си с много пари и лобизъм, за да бъдат забелязани и политически легитимирани за СМЕТКА НА БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ! ЗАТОВА МНОГО ВНИМАВАЙТЕ С ТЕЗИ!

изотзаде, та до сливиците чак.

Люпбчу е рептилоиден соросомарсоид!

" имаше избор. Сръбски, гръцки, турски и български език могат да бъдат избрани, а македонците са избрали българския като официален език в комуникацията си" И въпреки всичко пак не казва цялата истина. А премълчаното е, че македонците не са избирали никакъв език, защото са пишели на родния си език.

Това е първото нормално изказване на Македония!

То и Австрия са независими и пишат на немски! САЩ са независими и пишат на английски и!.....и още! И още...

Вчера и онзи ден пресата и интернета в РСМ бяха пълни с този ХИТРЕЦ! На преброяването в Скопие щял да се пише македонец! Този е подлец! Щом е с български паспорт е БЪЛГАРИН! А той вчера декларира че е МАКЕДОНЕЦ! Защо не му отмем паспорта? Паспорта е за потомци на Левски, Даме и Гоце!!! Не за хитреци на дребно!

Общо взето се избистря гръбнакът на сделката между двете държави. България признава съществуването на македонски език (след неговото кодифициране) и на македонска нация, а РСМ признава, че преди кодифицирането на македонския език македонската нация е говорела на български език (без това да означава автоматично, че македонците са българи така, както използването на индийската десетична бройна система в цял свят не означава принадлежност към индийската нация). Така представителите на водещите течения в двете държави ще бъдат силно прецакани, но ще бъде подписано трайно споразумение и ще бъде отворен пътя на РСМ за присъединяване към ЕС. Ще бъдат изключени взаимни териториялни и малцинствени претенции. Двете страни ще си бутнат по малко гювеч и ще се попрецакат взаимно. Разбира се, шкафчетата от двете страни на границата ще бъдат гарантирано напълнени. След като Великите сили в миналото на няколко пъти са действали срещу българския национален интерес и срещу историческата истина, то няма причина да не го направят още веднъж сега в свой интерес.

Който не пишеше на български не оживяваше. Другата сутрин бе мъртъв. Терор и смърт.. затова са писали на български а в същото време са говорили македонски .

Нещо бръмбарите в главата са се размърдали май.

Блудната дъщеря Македония, рано или късно ще се завърне при майка България!

а 5000 тона, повече е било. 5000 са докарали само с конете, другото е дошло с параходите и влака. некъде към 350000 тона общо.

Кое му е нормалното, че не разбрах???

Ти луд ли си бе?

Кой какво е избрал? Според мен не знам Българите какъв избор могат да направят. Освен да пишат и говорят на Български.

Това не е сигурно. Даже дълбоко се съмнявам, че е възможно вече.

Ама те хората, не са знаели северномакедовски бе алевколу, говорели са македонското наречие на българския език!

Умен мъж е Георгиевски.Нямате представа каква постановка му спретнаха сърбите и руснаците за да го компрометират.Руснаци и сърби още ни се бъркат с явни и подмолни прийоми в преговорите с макетата.

Койте с български паспорт и на преброяването в Скопие се запише Северно Македонец да му се отнеме бугарския пасош!!!! Щом ги е срам да се пишат бугари не им трябва бугарски пасош!

Най сетне прозорливо изказване. Абсолютно съм съгласен с вас. ЗАТОВА МНОГО ВНИМАВАЙТЕ С ТЕЗИ!

Къде бе македонистче, в Османската империя ли? Имаш гръкомани, имаш сърбомани в Македония, но са около 1/4 от славяноговорящото население (повече са гръкоманите в Южната част, сърбоманите са само около 30 хиляди). Пулевски, Чуповски и Мисирков пишат на местни диалекти които наричат "македонски" език. Какво им се е случило на всички тези хора? Нищо. 3/4 не приемат тезите нито на първите, нито на вторите нито на македонистите. Разбира се че са говорили помежду си местните диалекти, но са ги смятали за български диалекти. И сега в България се говорят диалекти, никой не ги смята за небългарски.

Да отворят архивите за църквите и там в кръщелните свидетелства пише кой-кой е !