Луната се смалява, откриха учени

Луната се смалява, но няма да изчезне скоро. Изследване е установило пукнатини, формирани заради изстиването и свиването на вътрешността й през последните един милиард години.

Обратно в новината

Коментари - Луната се смалява, откриха учени | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Съществуват две версии за Луната като спътник на Земята:1/ възникнала е като отцепила се част от планетата Земя след удар с късмическо тяло. 2/ Изкуствено образувание (т.е. космическа станция) на междупланетна цивилизация , за което има множество (засекретени дании). в зората на човешката цивилизация на Земята Луната не е присъствала във вечерното небе. Т.е. тя е била "докарана" впоследствие. Разбира се този факт не присъства на първите страници на вестниците, но се знае.

значи, "засекретените" данни са разсекретени...плашещото ме е, че откакто отразиха по медиите информацията за календарът на маите, публикуването на подобни статии и излъчването на научно - популярни филми за космическите новооткрития - вселена, марс, луна, нови планети в сланчевата система...а и други вселени, освен нашата вселена, ме навеждат на мисълта, че се опитват да ни подготвят за нещо ужaсно предстоящо да се случи/ както е писано и в библията/...

АЗ КАЗВАМ, ЧЕ ЗЕМЯТА СЕ УВЕЛИЧАВА. КВО ДА ПРАВИМ СЕГА?!

А това свиване влияе ли по някакъв начин на отдалечаването на луната от земята?

Защо позволяват въобще да се публикуват такива статии ??? Преди 2 -3 години Джордж Буш младши на журналистическо запитване относно това, че петрола на земята ще свърши към 2045 година отговори : На кой му пука за 2045 година та тука са се загрижили за луната след 1 милиард години. Чудя се кой им плаща и на тези учени дето са направили това знаменито откритие ? Сигурно работят в БАН ?

всичко се ражда и умира в един момент...! лошото у повечето хомосапиенс-и е, че не могат и не искат да проумеят, че такива промени са фатални за планетата ни... смаляването и отдалечаването на луната от земята, вследствие на което земята, ще стане мнооого уязвима - влиянието на енергиините полета на другите горещи и студени планети от системата ни варху неиното и саответната промяна на оста и, ще баде пагубно за живота на синята ни планета... информацията, която ни подават учените е леко загатване само... трапки ме побиват като си помисля...

това е така, но става много бавно, по скоро ще е гъз глава затрива на малката ни планетка. ако ти е интересно направи малко рисърч кога ще се сменят полусите на земята ;)

Абе тя и земята на времето в следствие на земетресения , разместване на плочите и интензивна вулканична дейност е образувала много плнини и падини но не знам да се е смалила, а тея как решиха че се е смалила лунат не знам с ролетка ли ходиха да я мерят.

Подготвят ни. На луната има 4 полезни елемента. Целта е да се колонизира от САЩ и да се дръпнат елементите. Пък после, каквото ще да става. Ама, пък нека им залее Калифорнията, Тихият океан.

Почти си на прав път..само дето тя е вече колонизирана и не само от САЩ.....без да вкарваме в сметката господа сивите с големите чутори!

Ще видя дали наистина ще се смали през слеващите 1 млрд. години.Чудя се как да я измеря.

Явно някоя предприемчива наша фирма за инертни материали действа там и не плаща данъци-и.....Веднага да се откомандирова оперативна група инспектори начело с Кр. Стефанофф за проверка на място! И да ми се докладват резултатите в двудневен срок.

Това е много странно ,но всепак интерсно.Но не ли възможно и луната да изчезне след около 2 3 трилиона години.

със същата категоричност може да се каже, че луната се е смалила със 100 километра за 1 млрд. години

По скоро Амстронг и е посегнал най-застрашително

Ой ти земьо македонска и тамо ли тея бугаре те краднат

Абе все ще избие нанякъде ..То смърт без причина няма...Да му мислим ние,че ще сме потърпевшите....

Абе, забелязах аз, че луната не свети вечер както преди... а то каква била работата ! Мамка и и луна !

...не ми се вярва

Те и заплатите ни така се смалиха ,ама много по бързо.

И аз правих изследвания и установих, че диаметъра на Луната е нараснал със 75 м през последните 2.5 милиарда години. Остана да го поканя тоя американеца да си направим научен симпозиум и да си дискутираме, стига да има кой да ни се хване на лъжите.

Хайде на бас, че се е смалила с 400 метра. Сметките им са грешни - моите са верните. Да доказват

Ей, сега няма да спя цял нощ от този потресаващ факт. Пък дали е факт или измислица, това е друга бира. За която отивам до хладилника.