Лукашенко: Беларус се готви за война

Минск подготвя съответните подразделения, на войските се доставят различни видове оръжия и оборудване, заяви беларуският президент, но подчерта, че не иска да воюва

Обратно в новината

Коментари - Лукашенко: Беларус се готви за война | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Беларус се слива с Русия! Украйна също съвсем скоро ще стане НовоРусия! Дано скоро и България ги последва...

Мога да ти слеа двете уши

_stankow

Не, България няма да влиза в Съюзната държава. Не ни трябва. Но Украйна, Беларус, Приднестровието, Абхазия - ще влязат.

и всичките те доброволно ще влязат?! А защо, питам.... или просто така, защото Путин е казал

Само да решат украинците и ще го зачистят от орки за няколко дни.

Аз пък мога да ти изнадя червата от към задника

лукашенко не иска да стане беларус част от русия.Спри да халюцинираш.

ами кой го пита

Все по-жално мучене се чува откъм краварника!

Тоя е сол ташак на Путин, няма мнение. Иначе му спират кранчето, може и буквално.

а ние какви сме на САЩ?? Радвеме се че им слугуваме ли??

Тия от ЕС, заприличаха на Сащ. Все някой друг им е виновен. Все някой друг прави атомни бомби и всякакви оръжия. А те света вода не напита. А в Украйна, всички лаборатории за модификация на различни болести, вируси и бактерии...какво да кажем за това. Тагарев като ни изпразни военната техника умишлено, за да нямаме никаква и да не можем въобще да се защитим. Беларус може да се защити и има с какво. Това са лидери, които мислят за нацията си. А тия продажници от сглобката са само за затвора.

Тъп си като средно статистическа руска бабушка.

А ти като евроатлантически лгб мухльо

Ами логиката му е нормална - ако някой (ще) напада държавата му, той ще я защитава, това би направил всеки на негово място. А защо след като Русия нападна Украйна, ответните украински удари са наричани от официална Москва терористични акции.... Нещо не се връзват нещата... А. и още нещо: "През 2023 г. Русия и Беларус се споразумяха, че руски тактически ядрени оръжия ще бъдат разположени на територията на Беларус. Руският президент Владимир Путин заяви, че с действията си Русия няма да наруши Договора за неразпространение на ядреното оръжие, тъй като няма да прехвърли тези оръжия на Беларус, а само ще ги разположи." Нали Русия се оплаква, че НАТО, ако приеме Украйна, щял да бъде заплаха, с оръжия и всичко останало. Добре де, тия оръжия ще са на НАТО, не на Украйна. Щото това е логиката на Путин - ние само ще разположим тактическо ядрено оръжие в Беларус, няма да им го прехвърляме... къде е разликата? Отново нещата не се връзват...

когато Украйна удря по Русия тя преднамерено стреля по жилищата на мирните граждани... Примерно вчера Украинците гръмнаха студентско общежитие ама твърдят че са ударили Нефтопреработвален завод, в който на всичкото отгоре са сглобявани и дронове, как става тоя номер не знам, но така твърдят украинците, са ще кажеш че руснаците трепят цивилни, само дето там където украинците избиват цивилни със системи за залпов огън руснаците започнаха да поставят бетонни убежища... а в Украйна така и не възобновиха работата на голяма част от бомбоубежищата останали от времето на СССР, а нови така и не направиха, е, сега остава сам да си решиш дали руските обстрели не са толкова страшни или на украинските управляващи не им пука за украинските граждани. А колкото до бомбите... Лукашенко си поиска ядрено оръжие когато Полша струпа 300 хилядна армия, с танкове и самолети, по границата и с Беларус, уж за да спирала нелегалните емигранти, а па миналатаседмица Макрон се накокошини и взе да заплашва че ще прати войски или в Одеса или в Беларус, и всичкото това на фона на "НАТОвските" ядрени бомби дето САЩ държи на склад близо до Русия.

"когато Украйна удря по Русия тя преднамерено стреля по жилищата на мирните граждани... " Приярелю, кой започна войната??? Чий го дирят нападенията над Лвов, че е много близко до източна Украйна, дето се борели да станат част от Русия... Че утре Путин ще нападне когото си поиска под предлог, че имало "нацисти"... щото те са извън Русията. А защо не си припомниш с чия помощ Хитлер взима властта?

ай кажи кой я започна войната?? По мои спомени в началото на идването на съветската демокрация имаше референдум и хората заявиха че не искат разделяне на РФ и появата на Беларус, Русия и Украйна!!! Ай кажи сега кой започна войната???

вярваш ли на нашите медии че казват истината?? През 2022 и 23г. укрите направиха два рейда в Беларус! Лукашенко им отговори по такъв начин че укрите дума не думат за него!!!

_stankow

>>>ответните украински удари са наричани от официална Москва терористични акции.... Нещо не се връзват нещата... Кога Русия е убивала с бомба украински журналисти ? Както СБУ извърши покушения над Дугина, Татарски, Прилепин ? Кога е организирала атентати ? Та Украйна "да отговаря" с такива средства ?

имали пари бол, дали...

Този измислен тъпак лукашенко, трябва да е наясно че веднага след изстрелване на първия беларуски патрон, ще последва назидателен масиран удар с тактическо ядрено оръжие ... Този удар ще е особено живителен за цялата самозабравила се азиатска измет, с мерак за сатрапии ....

много екшънчета гледаш!! Ако си мислиш че Беларус прилича на Булгаристанката дето кой където я подхвани я рита и плюе много се лъжиш!! Хеххехехе кой не е одил в казармата той дрънка глупости!! запиши се в доброволния резерв на БА и после като те потъркалят малко друго ще вземеш да говориш! Като научиш как действа радиацията ще си траеш в дупката!

Страната му не иска да воюва, а само да проведе военни учения край границата.

тяхно право е! А ние като се отказахме да имаме теляци и кашавари вместо армия ще си трайкаме!!

тоя дебил не е в час

Прости родени, прости ще си умрат… във война. Па да мрат. Колкото по-малко русета, толкова по-добра за света. То е ясно, че Лукашенко ще нападне Украйна. Срещу Полша и Литва няма да посмее. Той е страхливец.

а ве, как ги измисляте тези глупости?

Мамицата им сатанистка укрокраварска

Хубавото е че не му остава много живот.

Той не иска, но батко му Путя го кара.

Видимо от коментарите по долу, само русофилистиците са служили в армията на НРБ, а който споделя идеалите на демокрацията бива наричан "наркоман" и "джендър", каквото и да озвначава посленото русофилистино-комунистическо словосъчетание ... Руската измет с подкрепата на шепа уродливи и русофилистични предатели, по цял ден обяснява колко "силна" е била армията на НРБ, но и хал-хабер си няма че Т.Живков се е молил пред ръководството на СССР за нейното редуциране, поради невъзможност от издръжка ....

бе какви за идеали на демокрацията дрънкаш бе?? Нали ги виждаме идеалите в САЩ всичко на всичко 2 партии, много демократично!! Колко милиона са без работа и карат на социал?? Кажи за платеното им здравеопазване дето ак онямаш пари пукаш. Дет са без дом и живеят мизерно в каравани. А и ако не си съгласен с САЩ да те граби не си демократичен!

Абе чугун червен, защо ревеш срещу САЩ ама седиш в ЕС, ходи в матушка, там и здравеопазване и учене "безплатно" и Гулак ако пишеш, като тука защото "обиждаш" армията......Всички комунисти сте предатели на България!

Лукашенко разбра че сега е момента да се изрепчи на хер ПутлЕр! Взе му 20 гъби и сега стяга войската.. досега не му стискаше щото щеше да си отиде като Людмила Живкова , Луканов, полския политически елит и още много другу убити от блядта

Нас дюнерите ни пазят. И Ф16 БЛОК70, които не само са невидими, но и несъществуващи, по този начин неуязвими от врага.

Руската армия изнемогва, вчера беше обявен нов набор на 180 000 войничета. Едва ли Путин може да си позволи да отвори втори фронт с Беларус.

Това е ежегодния набор на армията , бе дебил. В Русия има задължителна наборна служба. Свиква се с указ и се освобождава с указ. Така беше и в бг, докато имаше наборна служба. Но ти си явно от наркоманите дето не сте служили.

Ае готин, убаво наборна, ма от нея към операцията колко стъпки са? Щото ДЕБИЛ от другата страна е същото лайно мазно…. Младежи умират заради вмирисани пръдни

Това е функцията на пропагандата - така да лъже, че от едни фактио да остават други впечатления. Върви ежегодният набор по закон, както винаги от десетки години. Изводът е, че руската армия изнемогава. Това са новините от европейския пул. Това е свободата да бъдеш информиран днес. Т.е. една лъжа. Аз съм за успешен и интелигентен ЕС. Това днес в наофашистки ЕС, който блиак лъжа и престъпления срещу народите на ЕС. Аз не съм за Русия. Но не съм и за ограбването на ЕС. Т.е. аз мисля, че две групи хора: мошеници-предатели и глупаци са причина ЕС да бъде вкаран в избор между Русия и САЩ. ЕС трябва да бъде нашият избор и неговите интетреси. Аз не мосля, че ЕС трябва да принадлежи на някого и той да си прави с него, каквото си иска - нито Русия, нито САЩ. Освен това не мисля, че ЕС не може да се пази сам, понеже е съюз на половин милиард хора, притежаващи напреднали технологии, включително и военни, както и икономика и финанси, за да поддържат сигурността си. Далеч не смятам, че САЩ са тези, които трябва да ни пазят. Защото ако е така, то те ще ни вземат и ресурсите, което рпавят в моемнта. Десетки многомилиардни фирми са вече изнесен от ЕС за САЩ. Да сте чули някой да е взел мерки да останат в ЕС? Не, точно обратното. Урсула има цял екип, който съдейства на САЩ и заплашва един по един лидерите на ЕС да не се бъркат в продажната схема за извличане на богататвото на ЕС към САЩ. Това се случва точно сега и вече взема фатални размери. Заедно с това горива на тройна цена, докато САЩ си ползват три пъти по-евтини! Е, това ли е кярът ни от НАТО?! Понеже някой е решил, че ше ни пази, не ни опазва, а ни ограбва?! Това ли е целта, питам?!

На укропитека Денис Коробко само войни му пускат на флашката от Посолствтото и соросоидните НПО-та

ша се готви, що да не се готви?! Макрон открито го зпалаши с френската армия, а украинските диверсанти не са се спрели да правят опити да минават украинско-беларуската граница.

Да ги ева у изкофелите малоумници!!!

Какво беше то? Няма да нападаме Украйна, на учения сме по границата но ще сме готови ако ни провокират. Това е като да се самоубиеш като паднеш от терасата. Къде е Пригожни?

Тук населението разсъждава като малко дете, което се състезава с колички и се конкурира коя е най-бързата. Ужасни инфантили се изказват тук. Ако Русия се била разсърдила, пък Полша се нацупила, а Литва и Белорус си били помислили, че еди какво си... Държавите не са живи същества, опомнете се, инфантили! Не могат да мислят, да чувстват и да помнят какво било станало преди 80 години. Съвременните хора мислят, разсъждават, общуват заедно. Войните, териториите, границите, патриотизмът, знамената... всичко това са измислици на нечий мозък, за да Ви управлява лесно и да си прави каквото си поиска с вас. Съвсем просто е.

Чудно защо все още няма коментар от Полша и Литва? Сигурно са заети да впрягат всичко каквото имат по границите си в очакването на Съдбоносният ден, който очакват от края на втората световна война. А именно баш Русия да ги нападне. Въпреки че ужким по техни думи били напълно подготвени за евентуална атака, докато Русия не прати 100 хиляди в Беларус в началото на войната! И Полша, Литва и даже Естония започнаха да правят общи окрепения по границите си.

Първо се ядосвах. Ама сега си викам, щом като акъла на славяните от региона им е толкова, че да се избиват за кефа и геостратегическите интереси на англосаксонските мафиоти и доказани бандити, значи си заслужават съдбата! Кат са прости, да се избиват за кефа на Лондон и Ваишнгтон! Те си има съюз на англосаксонските държави - Петте Очи/Сестри - и си работят заедно да управляват света под командването на САЩ. А славяните им играят по свирката и се избиват по между си. Изглежда онея са по умни и тея по прости.

Запада са лицемери,сълбоката държава е боклука на света!Вун на България от всиюки организци от рода на ООН!

Велик политик!

А за Гага,той не се ли готви,заедно с товарища си?

Гага

Забравил е да каже и за вазелина, с който е намазал лично дупетата на неговите войници ...

Малоумник третополов...ще жертвам един ВПН и ще ти тегля една майна... Да го туря на майка ти в задния двор...отпред не ща че е кат издънена кофа.. докато ти изкара голямата и куха кратуна от там

Много си стискаш дупето ... и сега не мога да си ГО извадя !!

Жертвай една свирка.

И да се натискаш...нема те огрее... и по третополови козяшки педали не си падам... майка ти ми стига...задния и двор де...

Ми супер..намерихте се..от тебе свирката...от него -дупето... хайде да е хаирлия...

АЯйде да е хаирлия разпорения ти пърдялник.

Светът се управлява от изкуфели старци! На тези така или иначе не им остава много живот и всички искат войни и унищожения! Щом не им се живее, да ги съберат на един стадион всички - Байдън, Путин, Нетаняху, канцлеи и президенти, крале и всякаква паплач, да ги съблекат голи и да ги залеят с масло и да ги оставят там докато се избият и самоизядат!

Ех ако беше точно така. И аз имам един приятел който събира на стадиони и борави с АК-47. Лошото е, че зад тези изкуфяли старци е застанала цяла клика, институции, апарат, бордове, банки, генерали и олигарси. Всички искат унищожение и да рестартират света. И ако може да става през няколко години. И интернет искат да спират, и шоколада и бананите. Така работят империите - заплахи и контрол. Да беше само Путин и Байдън... отдавна да си ги отстранили. Лошото е, че съседа на 4тия също мисли така и иска да изтребва.

То и ние натовските страни се подготвяме за война . Ние знаем че война ще има в името ма свободата и демократичните ценности . Тия тъпи копейки се репчиха репчиха репчиха докато накрая почнаха да се обясняват . Путьо излезе да обяснява че нато нямал да напада а лукашенко се подготвял ама без да искал . Ще ви изядем с парцалите ей сладури

пич колко българи ще идат да воюват срещу Русия? Цялата ни войска заедно с оркестъра ще се пердаде без бой, а Бойко, Пеевски и Киро ще ги посрещнат с хляб и сол, за да отърват кожите.

Достатъчно български войници ще отидат . Не подценявай българския лъв педалче! Ние винаги сме били горд силен народ . Една част от копейките са си промили мозака през комунизма и сега проповядват страх но те са руски тролчета като теб просто

Генерале...смешен...с руснаци ли почна да се хвалиш вече!? ПОхвали се с дедо си с питите и солта..с татю си...дет декламира за българо-съветската дружба

И тоя е същия малоумник като пиздин и оня неакащия идиот! Все чакат някой да ги напада, при положение, че никой не се интересува от жалкото им съществуване на диктаторски държави! Украйна се опитва да защитава териториите си и населението си и не Украйна започна тази война! Защитавай се от пиздин! От там иде заплахата! Или най-добре си трайкай, че да не пиеш чай....

За вечната война с капитализма се готви поредният голтак. Да се смее ли човек да плаче ли...

Горкият е изплискал легена тотално. За каква война се готви? С Полша? С Литва? ХАХАХА, че той ако нападне страна от НАТО ще приключи за 24 часа мъките си. А на Вова грам няма да му пука за него.

Време е Полша да си върне изконната територия и втория си по големина град - Минск.

"Ако някой нададе вой оттам [от недружелюбни държави] и ни критикува, знайте: ние постъпваме правилно. Ако оттам започнат да ни хвалят - лошо" - Ахах, интересна логика. Значи щом ни критикуват и наричат сатанисти, всичко е точно!

Златото поскъпва, Беларус се готви за война, явно западните другари са поели по твърд курс.....

Златото поскъпва символично, стига си чел само заглавията, защото си шматарок.

Миналата седмица пуска клип как пита военния до него, дали могат да завладеят Полша и Литва, а тази седмица пуска партенката, че не искал да воюва...

Всъщност Беларус губи население само откакто Лукашенко ги управлява. Година Население ±% разл. 1897 6,673,000 — 1914 6,899,100 +0.20% 1926 4,983,240 −2.67% 1939 5,568,994 +0.86% 1951 7,781,100 +2.83% 1959 8,055,700 +0.43% 1970 8,992,200 +1.00% 1979 9,532,500 +0.65% 1989 10,151,800 +0.63% 1999 10,045,200 −0.11% 2009 9,503,800 −0.55% 2019 9,413,446 −0.10% 2021 9,349,645 −0.34%

Всъщност Беларус е загубил нема и милион за 30 години...от 90-те... срещу 3 тука...а без циганите щяха да са и четири...ма пък си хевропоеец

Загубили са милион при затворени граници, откъснати от външния свят.

Ъхъ..на границите стоят с картеченици...и не пускат.. Граници с посраина, Полша...Прибалтика...друм..искаш евронива - дерзай..

Виж балтииските въшки са ни конкуренция..и там по трета я нема...

Втората Световна Война Беларус е загубила всеки 4-ти човек!

Не се готви. Показва, че винаги ще е с Русия и ще я подкрепя в трудни моменти.

да отвори границите да видим накъде ще се насочи населението... другото са пропагандни клишета

На ягодите, кланиците и общаци по строежите!? Тия дестинации са запазени за тебе...споко...

А ето къде си се скрил. От мен можеш да се скреш, но от себе си никога.

Беларус е страната, която пострада най-много през ВСВ и загуби 25% от населението си. Там хората знаят какво е фашизъм и нацизъм

абе и сталинските лагери помнят, ама да не издребняваме ...

Много е кофти да живееш в подобна държава, как пък му се е разминало на тоя комунист 90-та година. Докато цивилизацията вече ползва изкуствен интелект беларусите целуват гъза на Лукашенко и му пазят властта, добре че тук лузърите дето си мечтаят за такъв диктатор са 15-20% иначе кенефа щеше да е външен..

Още по кофти е да живееш в Балканска Сомалия.. затова предпочиташ евронивата... и гледаш завистливо уредените държави

Паляк, изгледай няколко видеа от Минск и ще видиш, че е светлинни години пред кенефа който наричаме столица!

Кой ще те пусна там бе...в уредената държава центъра на европа!? СССР умре...нали си знаеш за кво ставаш - ягодите, кланиците строежите

Лукашенко е мъдрец. Нека управлява още дълги години

които капитълизъма и НАТу нанесоха на БГ, ще държи влага на поне 5 поколения напред.

корекомите ли ти липсват ?

още заводите, армията, образованието и здравеопазването

Липсва ми качеството на стоките в корекомите. Нищо, което се продава сега под съшите марки не е с онова качество.

Се изнасят щото идват Фабовете. Перемога нема. А НАТО въшките ако им се мре да влизат в мелето.

Са и в насрещното да стане бързо изнасянето. Ма тукашните соросроби чекат НАТО да доде и Капитан Говедар да спаси положението.

Беларусия да се включва в унищожаването на Западния Фашизъм разболял тежко Украйна. Бог да им помага в това дело.

Лукашенко е ясно, че не взима решения дали ще води война, той е просто генерал на Путин.

По тази логика НАТО е организация която окупира земите на своите членове. Напомням че нито един българин не в гласувал за вкарване на България в НАТО. Евреина Соломон Паси подписа подаденият му документ за членство,и се разплака. Народът не е питан.

е то и за варшавският договор никой не е гласувал, ама айде ...

като путкин е напълнил гащите, готвел за война, Срещу натовската армия ще издържи ден-два, а путкиновата армиика - най много седмица.

Така е - вече никъде няма чипове от перални . Лопатите също свършили Даже много им даваш - седмица . А са тръгнали и руснаците ще капитулират Само се чудя защо НАТО не ги приключва , като ги вижда толкова слаби . П.П Абе евроатлантическа тълпа , вярвате ли си наистина на тия глупости ?

щото вова плаши с атомни бомби, затова

Понеже псевдо десните - лодкаря, гнома, мирчефф и т.н. се окъкаха яко, и не могат да обвинят Путин и Русия за гафовете си с конституцията, всичкото трол се изсипало тук да громи Лукашенко!

явно си с гипсиран мозък а в кратуната ти шербет.

нема да се пуашиш, копейкин ще оправи и конституцията и икономиката и все ...

Ей тези диктатори, все ги нападат бе..... Ким, Лукашенко, Путин.... Все не искали война, не искали територия а първи нападат.... Боклуци .........

Путин похарчи 194 милиарда долара за да води война която ще го задържи на власт да краде .. да не говорим жертвите подминават половин милион руснаци. Тези пари ако ги беше раздал на руснаците щяха да си живеят като дубайски шейхове но това нямаше да го задържи толкова дълго. Лукания шенко е същата пародия.. работи против интересите на държава и народ. Но добре че НАТО не се намесва.... чака руския народ да ги избеси . Цензурата на истината ще е до едно време после балона се пука и следва метеж на всички путлерофашисти... по света и у нас

Въй този Щерев е егати тапака :))))))))))))))))))) Ходи се хвърли от някъде най добре !!