Лошо написаните учебници: Пресечна точка за партиите на кръглата маса

Ицо Хазарта също участва в преговорния екип на ПП по темата образование

Обратно в новината

Коментари - Лошо написаните учебници: Пресечна точка за партиите на кръглата маса | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

То и сега учениците имат по един учебник по предмет. Но учителите имат право на избор между няколко учебника.

Така е. И трябва да е само един-на издателство Просвета.

И как ги избират, като не са ги видели изобщо, щото не бяха отпечатани седмица преди началото на учебната година? Директорите договарят - те си знаят как. Образованието е една абсолютно проядена от корупция сфера - учебници, помагала, частни уроци, ... Сега и ваканцията ще съкращават. То и годината да удвоят, при така поднесеният учебен материал, все ще сме си на последно място.

Хазарта е пич. И говори правилно. В 5 клас сина ми по литература месец и половина се гърчеха със създаването на света според гръцката митология - кой бил в началото, после кой кого бил изял, коя овца отишла на небето и т.н. МЕСЕЦ И ПОЛОВИНА въртене и сукане на тоя текст!?!??! Ние гърци ли сме или българи!?!?! А по история, пак в 5 клас, се занимават с древните женски статуетки - цици и п.тки в детайли, как ги били оформяли първобитните хора. Извинявам се за бруталния език, но това учат децата ни! А с учебника по информационни технологии ми идеше да бия някой по главата - толкова глупости изсипани на куп не бях виждал. Учебникът е изключително подходящ за баба ми.

1 учебник по 1 предмет; И БЕЗ ДЖЕНДЪР идеология в ОБРАЗОВАНИЕТО. Корнелия ЩЕ УСПЕЕ. :)))

Може и 1 учебник и 1 предмет. Да не се мъчат децата. Татковците за какво са.

Не се притеснявайте! :) Учебниците дават БАЗОВИТЕ знания/ МИНИМУМА. Помагалата/ сборниците НАДГРАЖДАТ знанията. А сборници БОЛ...

Учебника по даден предмет трябва да е един за цялата държава, при това добре обмислен, и разбираемо написан.Някога ,преди много години когато се посочеше едно изречение на определен ред ,на определена страница в един учебник ,то беше там ,без значение дали се намира ученика във Видин или Малко Търнова ,или в Петрич, или Кардам

Ако искаш да забатачиш един проблем, направи комисия за него.

Слагаш му едни сенници, вежди, калобрани, лъскава тръба на ауспуха, спойлер и си представяш, че караш Порше. През илядодветстониносемдесеитрета още можеше да ти се вържат децата от квартала....та и некоя мома от село даже.

Радев, ти червен ли си? Не, аз съм Румен.

Ако си в училище с идиоти, не работиш добре, а ако си в елитна гимназия, си супер учител?

Щом е завършил класическата, Ицо веднага се превръща в най доброто за образованието? Абе вие чувате ли се?

Вече съм спокойна за бъдещето на децата,щом Ицо Хазарта ще нищи темата образование.

1. Най-после и полотическите "сили" са установили, че "образованието на народа е въпрос на национална сигурност". Всъщност повече изглежда, че отново с голямо закъснение от "народа", просто една щампа, тая за "приоритета образование", е преформулирана, понеже нали така все пак "Промяна"... Но и това е нещо. 2. Измежду "експертите" по образование на ПП, а и доста от другите, май само у Ицо Хазарта има остатъци от все още нормално функциониращ мозък. Вероятно трябва да отдадем тази заслуга на преждевременно приключилият при него образователен процес. И защо никой не се запита, абе тия хорица с тапиите от Харвард, с толкова познати професори от Харвард, включително баба Пичурова, защо не се допитат до тях, а са опрели до услугите на бившия комунистически функционер и издънка на ДС, Н. Денков, който саботира всякакви реформи в българското висше образование, и то много много активно, от поне 10 години насам?

Повече от дванадесет години ,България размахва периодично знамето на електронното правителство.Всички правителства на Борисов усвоиха в тази насока към 2 милиарда евро , с повече от скромен краен резултат.Даже имахме и един смехотворен еврокомисар в областта на Дигитализацията , кой както иска да разбира този термин. Някога в краят на 80-те години България разработваше и произвеждаше PCM системи.Така ,че крайно време е дигитализацията да бъде развита в България в пълноценен размер , а не само в областта на гласуването и референдумите.Трябва рязко да се увеличат часовете в училище по : алгебра,тригонометрия,физика ,химия, биология,информатика,физическо възпитание.

Не е точно така. Тази тема се върти от към 2000та някъде. Това съсредоточаване в ГЕРБ пак подвежда нещата в грешна посока и нищо няма да се промени.

Значи видяли сте 10 кофти учителя и веднага логиката ви казва ВСИЧКИ УЧИТЕЛИ СА ТАКИВА... Ами тогава и аз мога да кажа за българите същото... Виждам в тоя сайт около 20 идиота...... това значи ЧЕ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ СА ИДИОТИ

Като гледам каксо се случва, това за идиотите не изглежда да е лъжа.

Колко пъти ги записваха? Говорете с децата си! Положението е страшно!

Да не си обиколил всички училища в цяла България бе тъпо копеле

Доста повече са кофти учителите. И проблема не е толкова, че са кофти, колкото системата ги прави такива. Не може на клас 30 деца да се предаде материал за по малко от час и да се упражни за да се запомни. Практически е невъзможно. От там идва капсуловането на учителя с 3-4-5 по любознателни дечица а останалите кучета ги яли. Затова записах моите в частни училища. Разликата е от земята до небето

Се искат средства Отивайте да работите... 7 часа стана Деца,училища,работа Нямате избор

Ще си правя каквото си искям.

Който става преди да сее съмнало Е мишка... С IBAN празен

мишките или с празния IBAN

Просто е

Ееее ся прави разлика между станал и …. Не си е лягал :)

значи си наркоман

Сране половин час в кенефа с фейса Къпане Кафе И на работа Работещи бедни

Какво лошо има на ранното ставане? Да ти кажа това не определя колко кинта имаш.

Учителите не заслужават повишение! Те са в основата на съсипаната образователна систена! Имат отвратително отношение към децата и масово са некомпетентни! В Бургас в елитното Коджакафалията цари идиотизъм сред учителите! Всички се държат като министри. Пропаднала история! Спасявайте децата си и ги образовайте! Не чакайте на системата! Нейната задача е да ги направи зеленчуци!

НЕ ЗНАЧИ ЧЕ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ СА ТАКА. Стига с този общ знаменател бе кретени

В цяла България е така! Преподавам в училища и университети като допълнително занимание вече повече от 10 години! Казвам го от почти всекидневна среща с тези хора: не стават! За нищо не стават! Мразят децата ви, мразят и вас! Пука им само за заплатите!

???

не можеш да си вадиш такива изводи.... макар че мисля, че лъжеш

написах допълнителна дейност! Ето, функционално неграмотните се включиха! Спрете да ги защитавате и вижте истината! Учителите мразят децата ви! Колко пъти ги записваха да ги бият, плюят и обиждат? Говорете с децата си и ще разберете за какъв тормоз иде реч! Децата ви масово биват малтретирани и не казват на никого! Дори на родителите си! Като станат на па 25 ще ви разкажат през какво са минали! Едва тогава ще разберете!

Това е така обаче в частните училища е съвсем друго !

Къпане Кафе И на работа Амаха!!! Боклуци

с телефон в кенефа

В правилния ред... Айде

пиене на половин кафе сране къпане допиване на кафето и на работа

В СЕЛАТА БЪЛГАРИТЕ БИЛИ ПО ОБРАЗОВАНИ ХАХАХААХАХАХАХААХАХААХ Гербопитеците какво ли няма да кажете че да се почуствате по-добре а?

Като сте се загрижили за нивото на образованието на народа, оправете и при вас нещата. Ценз за депутати, министри и най вече за избирателите. Не може човек прочел една книга за юноши и с просташки език и манталитет да управлява 12 години държавата. Не може неграмотен с 10 деца да гласува кой ще управлява.

МАРШ ОТ БЪЛГАРИЯ Отивайте си в Турция, там повече ви обичат

След тези ще мечтаеш за Турция.

само герберите мечтаете за Турция.

Да работите Не се обяснявайте тук Работещи бедни Каймака на обществото Фейсбукъри :)))))

Като спечелиха вашите избранници и изведнъж станахте много ряботни {на думи}.

Махайте лентата бе Ще изшмъркам прахта им На тия албанци

всички герберистанци са наркомани и цигани

Вместо да трошите по цели нощи и да друсате сумати наркотици.... ЩО НЕ ИЗЛЕЗНЕТЕ ДА ПРОТЕСТИРАТЕ БЕ.. ее да ще ви се видят циганските лица...

Излезем. Чакаме да видим какво ще стане. Гледай януари, февруари .

Колкото излизахте и предните пъти. Вече и малките деца знаят, че повечето гласуващи за герб са цигани

Сигурно има и роми. За твое съжаление повечето са българи. Образовани българи при това- гледай официалната статистика. Не че ГЕРБ е добре , ама тия двамата плюс БСП ще ни затрият.

от селата гласуваха последния път за ГЕРБ ОТ СЕЛАТА!!!!!!!! А хората ви като Харизанов и Маринов... това ли са ви учените....???? Ами онзи който се застреля понеже убил пшриятелката си в Холандия..... а вие ГЕРБ му давате място в парламента. И от къде знаеш че Кирил Петков и Асен Василев ще са същите, да не си Ванга случайно.

Според теб в селата няма образовани хора ? Ти нормален ли си ?

че в селата са по образовани ли?

Няма нужда - вие, които гласувахте за тия тъпаци сами ще излезете да ги изгоните :)

са се изказали... Алооу това че на вас не ви пука за децата ви, това не означава че и при останалите хора е така. Учебника по история вмомента пише турско съжителство а не Турско робство....

Стига повтаря заучени неща. Учебниците ясно пишат че в било робство . Не знам ти какво учебници гледаш.

И недей има...личи си колко те интересува бъдещето им.

Имам, в чужбина сме, но децата ми пишат, говорят и четат на български. И най- вероятно са по- грамотни от твоите. Сами си купуваме всички учебници и тетрадки и помеже аз се занимавам, затова ти казвам че в момента си пише “ робство”. Барем отвори един учебник да провериш !

Като ти гледам правописа и липсата на запетайки.... неграмотният тук си ти!

да не съм в училище, че да се притеснявам за запетайки..

Освен бля-бля, искам да попитан: Каква е стратегията за възстановяване ценза и мотивацията на учителите.

Порно, ама.много.

Първо трябва да образоваме учителите! Гледайки, какви "кадри" завършват за даскали, ми се при@ира. Някои от тях са зле дори с българския.

Всичко това е абсолютно несериозно. Женският пазар, пренесен в МОЛ. Когато сложат и реалностите на масата, всички рамки ще отидат по дяволите.

Вместо да се занимавате с Черноризец Храбър, отворете досиетата на ДС за четене. Нали искате промяна - хайде, отваряйте и да лъснат кирливите ризи на мама и тате!

Абе тъпанар, Досиетата са отворени. Отиваш на Врабча, пускаш молба, сядаш и четеш .друг е въпросът че огромна част са изнесени или изгорени от Нанка Серкеджиева още 1990.

Обобщено: ПАРИ ЗА КЛЕЧКИ...ДАЛ ГОСПОД,ПРЕДПЛАТИЛИ СМЕ И-“ГИ ЧЕКАМЕ”...ЗА ЗАПЛАТИ НА УЧИТЕЛИ...ЩЕ ПОМИСЛИМ,ЧЕ ТРЯБВА:”СЕРИОЗЕН ФИНАНСОВ РЕСУРС”!!! ТОЯ НЕ Е -МИНИСТЪР НА ОБРАЗОВАНИЕТО,АМБУЛАНТЕН ТЪРГОВЕЦ НА КЛЕЧКИ,Е!!!

Глас Любов, глас божи.

И освободете децата от излишните глупости,с които ги пълните! Едно време по рисуване рисувахме,по пеене пеехме,а сега сякаш ги готвят за професори по солфеж или скулптура! И тоя оръфлек иско хазарт ли е порно ли е го разкарайте от очите ни!

Радев бая добре ви “шампулира” отзад. Гласуваш за нови лица (ПП) а получаваш БСП през аварийния ход. В една от песните на вашия вожд Слави май се казваше нещо от рода на “няма такъв народ”. Е вярно се оказа- нема такъв народ дето от единия “дедов” винаги избира по големия.

12 години кражби от прикрити комунисти

Ти откъде знаеш че примерно вотът не е манипулиран ? Малини за гласуваме колко бяха намерени, без пломби, бе нищо?

понеже такива без пломби нямаше... личи си че си циганче

Първо си заврете тестовете отзад и върнете училището на децата! Продажни боклуци!

Ами ти защо гласуваш за продажници?

Пак щеше да има локдоуни но учебника по историята щеше да продължава да пише ТУРСКО СЪЖИТЕЛСТВО

Тея момчета добре се хванаха да ги мислят нещата. Ама януари, като вдигнат тока и всичката пара ще трябва да отива да плащат на хората тока, че да не ги набутат в ковчезите, дето ги разнасяха ония тримата нечистоплътните. Тия всички неша и аз мога да ги напиша на един лист - не е трудно да се сети човек, кое е хубавото. Ама въсем друго е как ще се изпълнят, и най-важното - откъде ще дойдат парите за тая работа. Всички казват - от ЕС. Ама от там пари за всички тия неща няма да дадат. В момента се дрънкат почти празни приказки за неща, дето няма как да станат за 4 години. Освен с огромни заеми. Приоритетите - енергетика, селско стопанство, туризъм. Да видим някой ще посмее ли да закачи мутрите с хотелите на морето или ще си вземат парите и от тях и както до сега ще я карат.

Не се вживява толкова. Ще теглим заемчета! Като си оправим образованието, ще излезнат много умни и ще измислят начин да ги връщат. :)

За тях не говорите нали?

В каква демокрация живеем в която човек от народът представя народът? Че и в чужбина живял! За какъв се мисли? За Вазов, Ботев, Хилендарски, Кирил и Методий които никога не са били в чужбина, но с нищо не са помогнали на страната? (Сарказъм)

Доколкото разбирам, тези се разбират прекрасно. Имат много близки идеи. Дамо не мога да разбера 2 неща. Първо за какъв чеп са ни толкова пртии като имат толкова близки разбирания и второ, защо по дяволите трябваше 3 пъти избори?

Братовчедите им са различни.

Гласуваш за любимият ти цвят, не за идеология.

Изборите бяха докато се намерят пръдльовци да управляват с БСП. И докато се намерят достатъчно големи пръдльовци да клекнат на исканията от Козяк. - американски ядрени бойни глави във Варна - приемане на Македония

"Денков очерта и къде точно ще отидат парите от Плана за възстановяване и развитие, предназначени за образованието." И какво очерта?

Наточили са се да цицат, ама ще получат един среден от ЕС

Денков явно разбира от "проекти". В СУ са царе да "проектират и усвояват". Човечецът не става за министър изобщо.

Смешницииииии, смешнициииии, по десет вида учебници се писаха, помните ли, още по времето на Станишко и всяко училище трябваше да избира с кои да учи децата, толкова да сте тъпиииии

Много неща ще се оправят само с няколко дребни поправки в правилата: 1. Трябва да се забрани на хората на заплата от бюджета /учители и чиновници/ да дават частни уроци - или си на бюджетна заплата или си частник, другото е конфликт на интереси! 2. Да се въведат задължителни санитарни норми за дневна заетост, тегло на раниците ( заедно с учебниците, тетрадките, помагалата, пособията, спортните екипи и закуските), за печатните издания да се забрани използването на мастила, излъчващи вредни миризми. 3. Детските добавки на деца на училищна възраст да се дават изключително във вид на училищна стипендия, при успех над 4, с цел постигане на интеграция. Да се надяваме, че ще се върне нормалността, е ще спре "усвояването" на парите за образование от "учени" писачи и печатари и средствата ще отидат за добро - за спортни площадки, заплати на персонал обгрижващ и обучаващ децата, извънкласни занимания по интереси, .... Стига с това изнудване на родителите! Навремето на консултации и частни уроци ходеха изоставащите, сега ходят отличниците!

Навремето на частни уроци ходеха отличници, които идкага да влязат в гимназии. Винаги е било така.

Образовани и мислещи 2006 - БГ е на 14 място в света със среден коефициент на интелигентност 93 2021 - 54 място с 90.9 А мозъка иска тренировки , както е фитнеса за мускулите И това е причината за ежедневното учене, не зазубрянето на факти - връзките и следствията от фактите Затова сриват образованието - на политиците им трябват работници и гласуващо стадо управлявано от медийни внушения

А защо за депутатите не се изисква образователен ценз ? Справка Ицо Хазарта .

Хора, дете 3-ти клас носи раница тежаща 7/8 килограма. Вземете раницата на децата си и я премерете. То не са учебници, помагала, тестове, атласи, учебни тетрадки. За да може издателствота да правят печалби. Това е абсолютно престъпление спрямо децата. Вашите раници толкова ли тежаха?

В България по закон образованието е присъствено - не може онлайн Защото онлайн всичко ти е в компютъра и не влачиш учебници В света има онлайн училища от първи да 12 клас, даващи диплома признавана в американските университети например Харвард има такова, но е само за гимназиално - ако можеш да плащаш 12-14000 долара на година

Е стига! Никъде го няма това чудо - с тежките раници, с частните уроци, давани от учители и чиновници на бюджетни заплати. Всяко дете получава задача, отпечатана на листа, съответстваща на възможностите му . Семпли учебници - каквито бяха тук, малки книжлета с приказки/разказчета за изучаване на чужд език. Върнете букварчетата и аритметиките! Сега с тези учебници и помагала, в които всичко е на папагалски принцип, само усвояване на пари от печатари и учебникарската мафия , осакатяване на децата и последно място по грамотност постигаме!

Един учебник. И без тъпите тетрадки тежащи Тонове написани като за бавно развиващи се. И професионално образование. Няма завРчици шлосери и други.

големи са петокласниците ?

За следващата година България получава от бюджета на ЕС 139 651 309 евро по фонда, предназначен за преодоляване на последиците от пандемията. Това сочат данни, представени днес от Европейската комисия.

Тва са мнооооого нови Поршета, Мазератите и т. н. На бас че тоя двамата вече са си заплюли новите играчки.

Жената на Петков сега ще открие направо хлебозавод или завод за шоколадови изделия !

Едно време имахме по един учебник и една учебна тетрадка. Дори и най - ниските прислойки на обществото знаеха да пишат и четат, да смятат и анализират. Промениха системата, издателствата печатат милиони на гърба на децата, а ние търсим частни учители да налеят безумната суха, академична информация в главите им. Файдата е нулева. Произвеждаме роби за черния пазар.

Знаеше да пишеш нямаше да пишеш прислойки. ПрОслойки!

За автокоректор, или за грешка при писане на мобилно устройство ?

Ти не грешиш ли като пишеш бързо.

Словосъчетанието няма причинно следствена връзка, напиши го пак. Разбираемо, моля!

Аман от хора, дето за една неволно сгрешена буква или една запетая са способни да закопаят един народ!

Абе ако това съдържание в учебниците на децата всъщност е “академичен стил” значи тия са малоумни, рядко тъпи и неграмотни!

Учителите също трябва да ги инспектира някой независим.Те работят със знаещите,а на другите не им се помага,защото изоставал класа.Във Финланфия докато не разберат всички не се минава напред.И упражняват повече време.А учениците са с лоша дисциплина и едни пречат на друхи.Това трябва също да се оправи.Да викат родителите в училище.Но,то цяло едно поколение се опростачи- каквито родителите,такива децата,такива и учителите.Вижте тея от графините кск изтезават децата.

Не може цял клас да изостава заради няколко деца с по-ниски умствени способности. Би трябвало да има помощни училища за тях.

Защо реши че децата са с по- ниски умствени възможности ? Има много различни видове интелигентност. Образованието ни не в пригодено да разпознава различията в децата .

Е като викнат родителя, какво мислиш става ? Имаше едно такова агресивно дете в класа на моето. Стигна се (2 ри клас) до полиция и педагогическа стая. Детето живее без баща, майката работи на две места, детето е повечето време при вуйчото, който има и свои деца. В детската градина пък, пак едно агресивно дете, пред мен учителката се опита да говори с бащата, той й каза направо че ще я пребие; бях свидетел .

"не разберат всички" ... абсолютна тъпотия , която слага прът в колелата на знаещите и можещите

- дават им допълнителни преподаватели , може да са стажант-студенти или други, ако имат трудни деца в класовете - и никъде не попълват по 100 пъти едни и същи задачи всички, нито пък влачат тежки раници

Допълнителните преподаватели за изоставащите деца - прекрасно .Но какво общо има това , с буксуването на едно място на децата, които нямат проблем зарди "проблемните ?

Ще свърши аспиринът. :)

Не ни внушавайте чувство за вина,че ,,средната класа” сме ги избрали тия! Средната класа не е гласувала.Гласуваха гетата(срещу пари) изкукуригали пенсионери които са вечните жертви ,а също и заблудени от антибългарската и антиевропейска пропаганда екземпляри

Аааа, не се отмятайте сега. Нали ромите гласуваха за Боко, сега римите били гласували за тия двамата ! Срам ви е да си признаете, щото то верно е срамно ! Буквално цитирам техен избирател , представител на средната класа : “ симпатични момчета, добре говорят, Харвард !” За Радев -“културен човек, ходи на опера “!

Гласуваха за Радев !!!

За парламентарните избори в случая. За Президентските , професорът не беше наясно с някои неща, което е странно. Борисов беше казал че Черно море трябва да е демилитаризирани , за кърпа и джапанки по плажовете, професорът спомена бази; някъде е имало засечка в комуникацията .

Един от лидерите на "Продължаваме промяната" Кирил Петков обяви, че лично ще води кампания за ваксинирането на хората, защото те имат нужда да им се обяснят някои неща. "Ваксинацията е огромен приоритет за всички ни, важно е за всичко - образованието, здравеопазването и икономиката. "Аз лично ще се наема да направя обстойна кампания, никой не е обяснил на хората за съпътстващите заболявания, например", заяви Петков в панела за образование.

Чудесно. Да извади и да покаже диплома от медицински университет. Неговите обяснения ще могат ли да се използват за започване на дела. Ако примерно аз имам странична реакция която светилото Петков не е споменал ?

Аз си мислех че дъното на този порнографски пърформанс бил Пацо Шнорхела, а то Харвардските Шмекери го издълбали с Ицо Хазарта.

Още нищо не си видял ! Надявам се че не си гласувал за тия смешници !