Локализирано е мястото, където е паднал изтребителят на майор Терзиев

Операцията по издирването му ще бъде възобновена, когато времето позволи, каза контраадмирал Кирил Михайлов

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е сложна и опасна професия. Мизерният 'нальот' не помага много. ПС справка: смъртността при моторджиите.

Добре де, тоя министър какви глупости говори? Ресурса щял да удължава, нямало да спира самолетите, и дрън и дрън. Нали има още месец на тоя пост. Или вече са се разбрали и ще остава и после? Тия се гласят да си остават май?

ама то и преди беше локализирано?!

А зарелязахте ли бившия "министър" и настояща отрепка Николайчо Ненчев как се кефеше??

Аве тия нямат жив производител ве! www.lockheedmartin.com/en-us/products/f-16/f-16-bulgaria.html

Народе български! Има ли смисъл от писане на идиотизми? Какво ви помага на вас лично и на държавата, като пишете откровенни лъжи, без да имате и най-малка представа от материята, която се коментира? Запомнете - виназа състоянието на българската войска и в частност ВВС - самолетен парк, ЗРК и радари носи само и единствено изпълнителната власт!!! Президенството задължения по осигуряване ресурси на войската няма - така е според законодателството у нас. После - изтребителя по радарна информация последно е видян на 1500м. височина. При скорост около 900км/ч при съприкосновение с водата все едно се е ударил в земята - няма никаква разлика. Фонара се е разбил веднага и завихрянето на водата е изхвърлило неща от кабината. Не се знае защо и под какъв ъгъл самолета е подходил към водата - няма и смисъл да гадаеме, докато не го намерят и извадят. Тогава ще извикат представител на производителя, че изследват останките и боекомплекта, за следи от взривни материали /задължително/ и ще напишат протокол. След това прокуратурата ще има задължението да внесе тезата в съда. И съдът ще разпитва свидетелите - много са и накрая ще се произнесе. Не е правилно Сульо и Пульо да си пишат активи на гърба на българските пилоти и да търсят политически дивиденти!!! Майор Терзиев - чисто и синьо ти небе там горе! И Бог да е милостив към роднините и близките ти!

КОЙ беше главнокомандващ българската армия?

ОНО РУПА ЛИ РУПА...

Напъно съм съгласен с написаното , но коментарите са за това ,че не се стремят да намерят 'черната кутия" ,която ще даде изключително много данни за разбиране на причината/те. А от там кой /и е/са виновен/и . От тук и следствието на многото догтки и теории, ЗАЩОТО НАСТОЯЩАТА ВЛАСТ - ПРЕЗИДЕНТСКА , НЕ ЖЕЛАЕ ДА СЕ РАЗГАДАЯТ ПРИЧИНИТЕ/ТА! И ОЩЕ ПО-СТРАННО Е ,ЧЕ НАСТОЯЩИЯТ ПРЕЗИДЕНТ Е БИЛ ГЛАВНОКОМАНДВАЩ НА ввС НА БЪЛГАРИЯ И МНОГО ДОБРЕ ЗНАЕ КАКВО И КАК ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВИ - А ПРАВЯТ ТОЧНО ОБРАТНОТО - ДАЛИ НЕ Е НАРОЧНО? КАКВО ПО-ГОЛЯМО ПРИЗНАНИЕ ЗА ПОСЛЕДНО КЪМ МАЙОР ТЕРЗИЕВ ,ОТ ТОВА ДА СЕ РАЗБЕРЕ ИСТИНСКАТА ПРИЧИНА ЗА СМЪРТТА МУ! МИР НА ПРАХА И ДУШАТА МУ !

Няколко въпроса: 1. Защо самолетът не е там, където са намерили останките от пилота? 2. Защо в търсенето участват само българската армия и Института по океанография, и не участва нито един наш ПАРТНѝОР от НАТО, които в момента са на учение в България?

Такова е отношението към слугите - евтина работни добичета, могат да бъдат изразходвани напълно.

Защо не отиде ти да се гмурнеш там и да спасиш българската армия от този срам? Тъп русороб.

Путин е виновен...

Вън натовците от България! Военен и икономически съюз с Русия, и това е Народе....

БСП на власт! Нинова Министър председател. Долу санкциите задушаващи братска Русия. Искаме Москвич! Искаме Тройной!

Майка ти и тя ли така им се предлагаше!!!

Иначе от какво се е пръкнал? От въздуха до казармата?

В нашата армия авиацията няма бъдеще. Огромни разходи при съмнителни ползи. Трябва да се преориентираме използвайки опита на нашето елитно и най резултатно подразделение - военнополевата баня и нашите бойни теляци. При минимални разходи те изключително ефективно укрепват вярата в евроатлантическите ценности.

Който не храни своя армия , храни чужда. Аман от "мъдрещи като теб Щерев или по точно Щурев.

Този самолет, ако го видиш, не може да не се влюбиш в него безразсъдно. Само че в тази професия се греши само веднъж. При всяка ситуация, пилотът трябва да реагира точно и за части от секундата. И още нещо: Ако увеличите летателните часове, ще се увеличат и грешките. Първите випуски на реактивна тяга са поне с 90 процента загуби, без да е имало война.

Нека всеки види що е то военни идиоти.

Много разбирач, много нещо! Специалист до специалиста по авиационна, морска, радарна техника, по бойна тактика и въоръжение. Като чета коментарите виждам що народ колко много филми гледа. Това не ви е 20 годишната барака пред блока, може да върви без преглед и без чистачки. Нищо не казвате за това колко поръчки бяха отложени, какъв бюджет се дава за армията и в частност за ВВС? Нищо не споменавате за един земеделец който беше съден, ами разровете назад във времето кой какво е гласувал и приемал и всичко ще си дойде на местото. При нас всичко е политика а живота струва жълти стотинки, за това падат самолети. Полша например още експлоатират "старите руски бараки" по вашата терминология, интересно защо? Имат Ф16 но си летят на миговете и су-тата и те ли са заложник на лошата раша? И понеже сте филмови специалисти, да ви светна че онези там също си ремонтират самолетите с руски части. Съществуват понятие като лицензи, а лиценз за производство на части има само РСК МиГ. Та така драги ми авио-морско-радарни специалисти от Холивуд, това не ви е бараката пред блока която ремонтирате с турски части щото сте европейци ама европейските части ви стъпват скъпичко!

Соецоф, за морската ми подготовка и знание нямаш право да коментираш, защото съм убеден, че нямаш и половината на моята! Тука иде реч за изказването на един НЕКАДЪРНИК(по настоящем назначен министър), дето се опитва да ни убеди в глупости. Това, което твърди като причина за прекратяване на издирването на "черната" кутия на самолета! Да те светна, че и на корабите имаме такива черни кутии, които записват МНОГО данни, така че сме наясно и с тях! Хайде бегау да доучваш, да събереш малко повече опит на море и тогава ми ояснявай как се търси в морска среда! Аман от лаици в тая държава, че и на ръководни постове!

За това дето знаеш - коментар няма, щото не знаем какво знаеш, чче и колко. Но изказа ти е като на каруцар! Вследствие на него си правимЕ извода, че ти има нещо ...

Морски ли си, речен ли си и не ме интересува, тука иде реч за нещо съвсем различно но пак не си схванал. А министъра казва това което му казва специалистите от флота, ако те лъжат и той лъже. по-надолу в поста зададох няколко въпроса, които човек ако се интересува може да намери информация. Теб или не те интересува или се правиш на бито куче. Айде холан, пътя, чантата и за ляб!

morski, лъжица лъжа и цялата ти (самоназвана) квалификация отива в канала.

Какво е мнението на разбирачите за повредената мишена и създаденият от това проблем?

Казват мишената била повредена и улисан по стрелбата летеца се е подвел и загубил височина. Какво е това чудо на техниката, което не предупреждава, че е попаднало под минимално допустимата височина и ако продължава пилота, значи е самоубиец?

US ракетка ръиш ли е тва чудо

Защо се изказваш неподготвен? Не е една US ракетка, а цели 4 US ракетки са го нацелили едновременно, и през това време един САЩисан дрон го е гърмял с оръдието! Глупак.

По думите му ще се търси вариант за подписване на договор за удължаване на ресурса на бойните самолети и след изтичане на сега действащото споразумение за поддръжка . В момента тече инспекция и на състоянието на всички въоръжени сили в страната. "Ние все още зависим от съветско въоръжение и това трябва да бъде преодоляно", каза Панайотов. Koе е вярното бе Панайотов? Ще продължаваме ли агонията със съветското въоръжение, или ще я преодоляваме. От 35 години няма СССР. На колко години са тези МиГове?

Миг 29 си е съветски самолет. Създаден през седемдесетте, произвеждан след 1980.

При това в УССР

Аааа не в "Македония"))))

Докато се чакат обещаните ф16, аналога на миг 29 от миналия век, нашите самолети могат да си летят защото са практически нови, с много малко часове във въздуха.

и жена ти е практически нова от малко употреба, ама мина 50.

Първи полет на F16: 2.2.1974 Първи полет на МиГ-29: 6.10.1977 Освен това поръчаните самолети (Blok70) са модел 2020 година, а не 1974. Така че тази мантра за стари самолети си я заври отзад.

Ако на Голф тройка сложиш електрониката на седмицата той ще стане малко по-добър, но ще си остане тройка. При самолетите това важи с двойно по-голяма сила. Ако новата авионика правеше самолета достатъчно добър, и равностоен на съвременните противникови самолети какъв е смисъла от новите Ф-ки?

ще сравняваш Голф тройка произведен 1989 и Голф тройка произведен 2020, като дори шасито не е същото? Хайде дръжте се малко по-сериозно.

Всъщност си написал официалният първи полет на Ф-16, неофициалният е 20 януари 1974 г, когато при тест на засилка излита и прави кръгче, което не е предвидено. Преди ни предлагаха F-16 MLU - (mid-life update - обновление в средата на живота) стартира през 1989 г., а през май 1991 г. започва неговата реализация. Целта на проекта е да увеличи ресурса на самолета с нови 10 – 20 години (4000+ или общо минимум 8000 полетни часа). Американците пред 30-ина години са оценявали средата на живота на Ф-16. Е за близък бой (наричан кучешки бой) е по-добър от Ф-35, където Стелт-а не прощава на аеродинамиката. Но за това Грипените са още по-добри от него.

А купихме F16 blok 70. И?

При съвременните радари и сателити да не можете да локализирате къде е паднал самолета ??? Къде тогава се репчите на Китай и Русия ? Самолета е разпарчорасан от приятелски огън и затова не можете да го намерите .Аз с моят сонар виждам рибите на 20 м дето не са от метал , а вие с модерни ехолоти да не намерите цял самолет ??? Ако не бяхте продали миг овете поне сега можехте да спуснете един на дъното и да го извадите за пепел в хорските очи . Изроди .

Ей това е, ние знаеме, че ситуацията не е хубава, но въпреки това Вие продължавайте. Това са най-първо специалисти, хората, които летят и обслужват тази техника, не всеки може да го прави. Откъде накъде да си ще искат от нашите летци нещо повече, като средата на работа не им позволява те да работят в добри условия? Аз ако съм на летците ще проуча възможността да отида в гражданската авиация в частния сектор.

Клати се кораба, клатят се на коча мъдете, ветреят се ушите на Змунчо.

Придставятили си как тия утрепки лувят "руски шпиони"!!! Летеца е убит ут приятелски огън. Пиндосити тъй праят.

При вълнение корабите се клатели, а бе това е велико откритие. Начи има ли вълни спираме боя що не можем да целим с оръдията. Бахти пълководеца мунчо бахти генералите. Май само генерал деси прави свирки без да се вълнува от времето.

Радев къде си бе. И защо мълчиш? Няли си най-великия ЛЕТЕЦ. Защо няма и едха дума ат теб?

На Шабла И са треснали по грешка Мига Затова мълчат като насрани гъзове по заръка на Мунчо Шпаклата да не му падне рейтинга Бог да го прости майора загинал от приятел си огън!

Стрелби в полунощ?

Или армията воюва само през деня от 9 до 17 , като офис Калинка?! ;)

Глупаци тук пишат, без да осъзнават загубите за България! Живейте си в светата на миг29, сс ракети, ф16, калашници и пр. Пари за нищо то ще се. изхвърлят! Ако не проумеете, че трябва Българската армия да се модернизира! ПОДЧЕРТАВАМ, МОДЕРНЕЗИРА! Така и за българският манталитет!

Нали се тупаха в гърдите, че сме с най-големия военен бюджет. Какво се оказа - нямаме самолети, нямаме пари за бензин, никой не го е еня как ще се справят офицерите ни, при тези обстоятелства, при учения с повишенаътрудност, никой не следи ученията и дори нямаме идея къде е паднал самолета. Пилотите ни не са жертвени агнета!

По заповед на евроатлантическите ни "съюзници", натовеца Радев прекрати операцията по издирване на черната кутия на катастрофиралия МИГ-29. Както ви предупредих още в деня на инцидента, черната кутия не се намери, защото не искат да разкрият цялата истина. Не вярвах, че и Радев ще предаде своя колега, загинал заради грешките на други лица, които трябва да останат в тайна и заради евроатлантическата ни любов. Срам. ---------------------------------------------------------------------------------------------- Нито едино специализирано средство за издирване на съюзниците ни от НАТО не участва в издирването на българския пилот, макар, че същите тези откриват с лекота черни кутии на други самолети паднали в средата на океаните. А Черно море не е океан, нали? - Но не искат да търсят, защото истината е, че този наш пилот беше убит от престъпна безотговорност, нямаща нищо общо със самолета или пилота, а с лица от логистиката - американските ни партньори. И тях крият! И ще продължат да неглижират и омаловажават случая, докато бъде напълно забравен по системата "всяко чудо за три дни". --------------------------------------------------------------------------------------------- Само едно не забравяй Радев - от теб зависеше истината! Възмездието ще почука скоро и на твоята врата. И именно то е съдът за предателите, били те и национални предатели с пагони. Историята българска помни тези същества.

Мнението на президента до тук изобщо не го зачитахте за нищо и сега - о-па - той виновен. Защо ако всичко зависи от президента във ВВС, платихме пари за самолети, дето ще дойдат утре, на кукуво лято ?

Имаме най слабия ВВС в света . Вижте представителят им в президентството . Така ,че какъвто е командира ,такива са и подчинените.

Бре човече, още не сме станали президентска република - къде отлетя в пространството?

България няма нужда от вмс и ввс. Този състав трябва да бъде пре-квалифициран незабавно(поради този голям фин. ресурс, който може да се пренасочи) ! Ако не, всичко е загубено! Този род войски трябва да бъдат пре-квалифицирани в био-защита и кибер-сигурност! Трябва да участва и бан в много голяма степен(след разкарването на голяма част от псевдо професорите). Тогава България ще тръгне много рязко напред!

Нещастници, всичко украдохте, няма пари за една свестна техника за издирване, за един хеликоптер за спешни случаи, дано горите в ада с парите, които замъкнахме, горкия човек, дал си е живота за нищо!

Бравос! Сега му турете там един паметник, щото е загинал като е защитавал Родината от лошите роснаци.

Рушняците са шибаняци Що ги намесваш обаче?

Дира направете справка колко контра адмирала, адмирала, генерал майори, генерал полковници и други висши офицери и ги разделете на 50 000 алмия. Да не се окаже, че на всеки редови войник се пада ро един а половина генерал?

То и с чиновниците на глава от населението е така.

Що ми се струва, че тия нищо не търсят защото много добре знаят какво е станало. А статиите ги пишат от информация от коментарите по форумите.

2-3 дена мълчаха като насрани гъзове, докато измислят какво точно ще лъжат..

Браво бе тия на 6-тия ден се сетиха, че черната кутия би трябвало да излъчва сигнал. Ами няма да излъчва ако батерията ѝ не е била подменяна на всеки 4 години. Ако изобщо сте се сетили , че в нея има батерия. Тоя маяк е най-здравата част от черната кутия. Представлява един сив метален цилиндър Ф50мм на 15 см. Вижда се отвън на всеки flight recorder. Сега ще кажете ами намерихме я ама е на пихтия.

Със физическа сила България не може да направи отговор, към никои от Изток, Запад, Север и Юг, към този момент. Ако не се преструктурира Българската армия към друг род воиски, ще загазим много.

Нинжи?! :))

Точно от такива, като вас няма нужда българската защита, не дай си Боже!

Минджи

Това е въпросът Саомлетът е експлодирал Може да е от заблудена ракета

Гледам пъ филмате, че черните кутии изл чват сигнала , за да може да ги намерят. В случая има три пипотези. 1. На самолета е нямало черра кутия. 2. На черната кутия не инсталирано устройство да излъчва сигнали за да се открие. Все пак са самолети от СССР. 3. НАМЕРЕНА Е ЧЕРНАТА КУТИЯ, НО ВЛАСТИТЕ В МОМЕНТА ПАЗЯТ В ТАЙНА ИНХОРМАЦИЯТА ОТ НЕЯ. И ДРУГ ВЪПРОС ПРЕЗИДЕНТЪТ НАЛИ Е ЛЕТЕЦ, ЗАЩО МЪЛЧИ ПО ВЪПРОСА? ИЗКАЗАХА СЕ СУЛЬО И ПУЛЬО, НО НАЙ-ГОЛЕМИЯ ЛЕТЕЦ РАДЕВ МЪЛЧИ. ЗАЩО?

Щото и той има вина колкото другите за състоянието на армията. Не е да няма пари,не е чак толкова скъпо да се подържат и да летят достатъчно 16 Миг 29,обаче умишлено не се прави за да се тръби как НАТО съсипало армията..

"Уредите на кораба, които работят, за да открият черната кутия, излъчват сигнали към морското дъно, когато се клати кораба, този сигнал не може да бъде насочен там, където й се иска. Трябва да се изчака да се оправи времето", каза служебният министър на отбраната."!!!! От това по-тъпо обяснение не съм чувал! Че то ,ако е така как си определят дълбочината тея наши военни кораби, щото уреда е сходен на този ,който определя дълбочината под кила!!! ИДИОН ! КРЕТЕН! ТАКА МОЖЕШ ДА ЛЪЖЕШ СОФИАНЦИ ,НО НЕ ХОРАТА НА МОРЕТО!!! КАЖИ ЛОШО ВРЕМЕ- СЪЗДАВА СЕ ОПАСНОСТ ЗА ТЕХНИКАТА И ЕКИПАЖА , НО НЕ ТОВА " КЛАТЕНЕ.. НЕТОЧНОСТ".. И Т.Н ГЛУПОСТИ! ВСИЧКИ СТЕ НЕКАДЪРНИ В ТОЯ КАБИНЕТ !!! В С И Ч К И !!!

Локализирано е мястото , казва се Крим .

От държава с най-силната армия на Балканския полуостров сега сме по-зле и от Македония и Косово.

Да перифразирам Иван Вазов ... Ахмаци, всуе се морите! Не се намира, туй що не се търси! Кутията, що я днес търсите, тя в чекмеджето ще да се намери!

През соца сме имали над 600 бойни самолета. Сега имаме само 6.

Неее 6000 хиляди имахме при соца, А ти къде си бил през соца? Сандокан с две мозъчни гънки..

Ама от тия дето падат в морето, дори и по-лоши. Бог да просни майора. Човек с чесн и дълг към Родината. Поклон!!!

Не се лОви на сонар, това да не е кит, или подводница??? Всяка черна кутия има ТРАНСПОНДЕРИ, или радиомаяци, които излъчват РАДИОВЪЛНИ, обикновено, месец след като се задейства транспондера. След това, батерията умира и шансовете да се открие кутията ИЗЧЕЗВАТ. Тази издирвателна операция е АБСОЛЮТЕН ПОЗОР за българската армия и показва ясно състоянието й. Смешниците от кабинета ще коментирам съвсем накратко. ТЪПИ КЛОУНИ, които се държат така сякаш ще векуват на позициите си, а няма да си ходят след 20 дни. Тръгнали да обещават на пилотите, щели да увеличават ресурса на МиГовете. А откъде пари? Това не ни интересува. Типични комунистически лакърдии, нагледали им сме се...

Един от големите проблеми на българската армия(българските правителства) , според мен е, че не може да отговори адекватно на съвременната обстановка, която се случва към момента в света и опитват да угодят на народа. Пари отиват на вятъра за неща, които ние не можем да поддържаме в дългосрочен план. Последният пример е на Борисов, когато искаше да угоди на перчема, че съюзниците трябва да изразходват 2% от БВП за въоръжение. Добре. Трябва да сме в крак с времето, но можем да бъдем и друг вид войска. В тази обстановка, превъоръжаването на България може да бъде в кибер и био-сигурност. Всичко останало е загуба за нас.

На минусите, искам само да кажа. Огледайте се около вас, и си кажете реално, какво виждате?

Харченето на пари за загубени пера, е сигурно лесно за вас?

Само нашите самолети нямат система за опознаване свой чужд. Уж имаме армия ,ама нашите самолети не ги искат в Натовските учения.

Като не ги искат в ученията, защо ги употребяват? За мишени на участвалите в учението американска противовъздушна система Avenger?

Каква е ролята на бившия шеф на ВВС за тази катастрофа никой не желае да говори. Драги журналисти питайте го какво е направил за да не се стигне до това??????? Имали отговори или ще гледаме на боб .До кога ще се говори,без да се търсят нещата от самата истина кой и как е ръководил авиацията ни???????? Питайте или ви е страх да питате да не би " раш пилата" да ви сложи беелее.....??????? Или трябва да питаме някой от тези които обичат само да съветват?????

Ще бавят поръчката още 15-20 години ,за да им плащаме за охраната на небето ни.

Истинските военни имат сателити , с които проследяват ученията. Нашите нямат документи за ремонта на самолетите МиГ-29. Пилота е летял на самолет катафалка . Крайна цел приземяване на авиацията ни. Парламента гласува чужди самолети да охраняват въздушното пространство на България.

го казах още 1-ия ден...това е дело на кремълските тукашни другари...за да се провали цялото участие на българия в нато , а с това яко отслабват нато от към черно море! не щат и нещат да кръжат над крим, нашите пишман- откачени рублофили...като, че ли пъпа им е хвърлен в масква ! срамота! а ше ми се пъчат с блокажа на македония, че били "пейтриъти" ! ташак! чисти кремълски копои!

шото цуцат от там, а и на повечето женита са им блядки ... излъгали са нашите пияници, докато са учили в мгмо-то в масква

ама като го видят или чуят чебурашките и се насират ... щото практичакат показва резултат- "много на нула" за "кенефа"! а пък пепелянка , дето се радар на ф-35 ако видят "на живо", не знам какво ше правят ...

PEYTSCH

Очаква се времето да се подобри след изборите...президентските.

Мисля си, че ако щатите не бяха "забранили" покупката на Грипен, сега щяхме да имаме вече и нови, и повече самолети, и нещата с часовете нальот щяха да са доста по-добри - вместо това угодихме принудително на "националния интерес" на САЩ в ущърб на интересите на българската военна авиация.

Защо армията трябва да се закрие и да поканим чужди военни , например от Германия или Франция. Пролетта матросите от два БГ кораба напълнили гащите заради корона вируса и останали в базата. Хората правят успение Посейдон ,а българските моряци се крият като путки. Военния министър се напикал от страх ,когато янките влезли в цеха в Чешнигирово.

Това вече напомня на един виц, но не го помня точно. Търси нещо нашият човек и го питат, какво търси и той казва ключовете. И къде ги изпусна, ей там. А защо търсиш тук. Тук е светло.

Радев да звънне в Москва и всичко ще се покаже ка кравите гнусни го затриха човека

Аз им викам плескавици на сърбите.

след като е лолакизирано(неизвестно как, и защо не преди), аз познавам сканиращите средства с които се работи - ще бъде 100-тина процента открито