Патриотите настояват за отнемане на лиценза на ТЕЦ „Варна“

Народните представители от „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов, Славчо Атанасов и Александър Сиди настояват да бъде отнет лиценза на ТЕЦ "Варна" ЕАД.

Обратно в новината

Коментари - Патриотите настояват за отнемане на лиценза на ТЕЦ „Варна“ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ТЕЦ "Варна" работеше изцяло внасяйки въглища от Украйна и Русия. Днес от Украйна е невъзможно, защото те самите си внасят последно от САЩ. Остава от Русия, но на каква цена и с какви кораби ?

Проблемът на ТЕЦ Варна е, че парогенераторите са от времето на СССР и са проектирани да работят с донбаски въглища. За да работят на друго гориво котлите-парогенератори трябва да се преустроят изцяло, като единичната цена за това преустройство би била минимум 25 милиона евро.

Този ТЕЦ не е ли частна собственост и още повече че не работи и не замърсява околната среда? За какво отнемане говорят? От социализма май сме във мутренските времена, когато на всеки могат да отнемат бизнеса!!!!

Според мен, трябва да се отнемат лицензите на всички "ТЕЦОВЕ"! А най вече - на Софийския!!! Стига с това рекетиране!

Софийския ТЕЦ работи на газ, а не на въглища. Къде е замърсяването ?

патрЕоти ли са или са партИоти, Щото като прочета газ ,чувам тимммммм и губя надежда да се случи нещо...читаво,във Варна ,региона ,че и цялото БГ

Ако пред думата Патриоти се постави ЮеС и стане ЮеСПатреоти нещата ще съвпаднат изцяло. Защото патреотите са изцяло на американските планове за БГ- Не на Белене , Южен поток и Бургас-Александруполис, които отидоха при турските патриоти, като БГ изгуби 70 000 работни места. Истинските Чикагски патриоти живеещи в Илиной общо тотал 12 милиона пиипъл, се радват на ток произвеждан 48% ТЕЦ въглища, 46% ядрени реактора 12 на брой в 6 централи , малко ТЕЦ на природен газ и 1-2% ВЕИ. Цялата алкапонска държава лежи върху огромни въглищни запаси и нямат никакво намерение да се отказват от ТЕЦ на въглища. АЕЦ Ласал се намира на 60 км от Сисеро /Алкапонски сарай/-квартал на Чикаго, а един от складовете за отработено ядрено гориво е още по- близо - в района на северните събърби.

ГЕРБ вече затвориха десетки малки ТЕЦ в цяла България. Сега идва ред на големите ТЕЦ, скоро изтича и годността на реакторите в Козлодуй и малко след това ще сме изцяло енергийно зависими, както ни иска ЕС и САЩ - слаби, необразовани, болни и бедни.

Какво става с американските Марици, патреоте. И защо ще търсите собственик на централата във Варна. Нали държавата не е лош собственик, че направете я държавна вместо да пълним гушата на някоя дебелогъза мутра.

а патриотите кво казаха за 500-те милиарда откраднати от нас, а? а за 2-та милиона утрепани от европата, а?

отнемете лиценза на патриотите! те всите са западни агенти и зомбита и работят срещу популацията!

"Изнасилена Коалиция" - там могат да се случят Всякакви Неща ... хич не ми е Чудно ... Патриотарите ги "натаковаха" като девственички ...

Интересно как КЕВР ще накара някого да стане собственик? Ако имаше мераклии за този боклук, ЧЕЗ отдавна да са го продали.

"боклук"? А бе ти да не си оня министър дето отиде в мини Марица и каза на миньорите давайте каска и да слизаме в забоите.

А,КОГА,"патриотите" ще поискат да ВИДЯТ ПЛАТЕНИТЕ "реактори"? КОГА "патриотите" ще ПУСНАТ г-н Лилов на ТВ "Скат"? До ,КОГА "патриотите,ще се КРИЯТ зад "КОМПРОМИСИТЕ"? НАРОДЕ????

Ама тоз плазмод яко се е зарибил с черноморието! Валериян се справи с,, децебела" "инакво мислещите''сега с енергетиката. Църният гъз има,, конфликт на интереси" Защо мангала вальо не се занима с неговите роднини, както беше обещал?

dobrin

трансформатира,ако е сдвожно по малка мощност и 1ш-тина процента по ниски качестверни показатели повече моз да мяса на ограничителен кран от,колкото на захранващо ъ-во

Дали Тиквата не си ВКАРА таралеж в гащите с Патриотите????

Аааа, не е таралеж, не е.А е едно кораво нещо с три букви на което жените много му се радват.

ТЕЦ Варна единия му котел беше на ГАЗ от Галата , а другия донбаски въглища обаче последните почти никога не се използваха горяха се само, за да има заплати за украинците. От как мина на ГАЗ никога не сме го виждали да пуши черно. Газта в находището свърши и ТЕЦ-а спря. Ако извадят газ от Хан Аспарух или от Галата някой ден може пак да заработи. Ама да знаете, че вътре половината е изтърбушено. явно трябва нови по-модерни турбини и горелки някой ден. Ама това когато дойде Газа. За сега толкоз.

Е да де, но от 2014 Донбас не е в Украйна, а две независими републики и има европейско ембарго.

Много хубу, че има ембарго и други запиращи горенето на въглища норми. От 15г. на практика ТЕЦ-а беше само на газ. Лошото, е че клошарите минаха на пластмасови бутилки и лакирани гардероби. Най-доброто за Варна е тока температурите рядко падат под -5 С и климатика е идеален за два сезона. Всякакви други отопления като газифициране и парно не вършат работа през лятото.

Скъпи съграждани, обичате ли да ходите на море? И при кого ходите? При братовчедите си, кумовете и приятелите, които живеят около Варна, Бургас и там някъде/Освен в Гърция и Малдивите/. Това е през лятото. Иде зима. Парно ще е нужно. Нека подкрепим Северо-източна България, преди снегонавяванията на севороизточния вятър! Сега, точно когато трябва, а не когато на тумби на тумби ще се печем на плажовете и че си хрускаме сафридче от пасажите, които си плуват в замръзналото море. Да оцелеят хората, а за рибите- ще видим. ЗА ЧЕЗ и за Държавата, които си мерят атрибути и алинеи- не съм убеден. Защитете хората и рибите!

Как да подкрепим североизточна България?

Някой не е платил на когото трябва, колкото трябва.

ТЕЦ Варна беше затворен в края на 2014г от собственика си ЧЕЗ Груп поради невъзможност да изпълни екологичните норми на директива 2001/80/ЕО на Европейския парламент. Невъзможността за доставка на въглища се появи след това.

Енергим не може ли да я "минат" на газ от находищата там до варна? в краен случай на говна от хотелите на слънчев брег?

Кюмурът не е украински, руски, български или американски. Видовете кюмур са други. Смяната на горелките е елементарна. Проблемът е в цената. За да заработи ТЕЦ Варна трябва драстично да се повиши цената на ел. енергията.

Не се сменя горелка, а целия цикъл по подготовка на горивото и параметрите на неговото изгаряне.

Целият котел трябва да се смени, тъй като горещите горивни газове са с променен състав и температура.

Закривай Бойко! Варненци си имат хъб "Балкан", не им трябва ТЕЦ "Варна"!

ТЕЦ-а е направен да работи с украински, а не с руски въглища. Жалко, ама факт, така, че ГОСТ тука удари на камък!

ТЕЦ овете саанахронизъм.Тва няма и източник на кюнюр до него като Марица.Извода е, че трябва да се събори,а не да му се търси нов собственик. защото произвежда скъп ток и замърсява.

Пълни глупости дрънкаш, остави специалистите да се изкажат! Всеки човек не може да разбира от енергетика!

в България всеки разбира от всичко! Особено като е пред клавиатурата!

Тези, не се ли "дуеха" относно американските тецове - те У Варна ли бяха.....??????????

Докато функционираше ТЕЦ Варна ползваше доставка на въглища от Русия. Така е конструиран ... Сега милите патриоти желаят да възтонавят работният му процес за да прикриват във финасовият поток грантовете си от мурзилките ...

Да не е от украйна?

За ДОНБАСКИ въглища е направен, а Донбас е в Украйна. Е че поограмотете се малко това колонките тралове и вие май сте такива неграмотни по география като приятелите ви зад океана... като прия