”Лукойл” поиска отсрочка, за да си спаси лиценза

Заплашени от отнемане на лиценз, от "Лукойл Нефтохим" поискаха отсрочка, за да монтират задължителните измервателни уреди за гориво до края на декември 2011 г.

Обратно в новината

Коментари - ”Лукойл” поиска отсрочка, за да си спаси лиценза | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

аз пък искам отсрочка да си платя бензина, ако е възможно навръщане от морето и разсрочено до следващото море.

теА па се ненаядоха - `се нема да има стигне.. и какви са тея кандарми , като сина ми "още 5 минутки" игра . До сега се чешаха, защото очакваха да им се размине, гадьовете. НИКАКВА МИЛОСТ - ДА СИ ПОНЕСАТ САНКЦИИТЕ, БЕЗ ЛИЦЕНЗ !!!!!!!!!

Край Плевен гние готова рафинерия,държавата в лицето на управляващите до момента не е направила нищо за това съоръжение. Питам се какво би станало ако същото това заработи и започне да произвежда по-качествени горива? Пък онези нека си произвеждат боклуци,той клиента не е вчерашен има начин иска се само желание! Да не говорим това колко много работни места ще създаде. Същата тази рафинерия на времето беше спряна именно заради кретените от ЛУК ойл,сума ти народ остана без работа за да могат тези да си веят байрака. А сега молим ви се отсрочка дайте,защо и за какво? Внасяли 25% данъци в държавата,хайде стига с тия простотии,щом се хвалят с толкова значи сетете се колко укриват. То бива наглост ама това прелива чашата,някой сеща ли се за друга държава където да има такива махленски кандърми между компаниите и институциите?

ами питай великите приватизатори- от Костов насам- унижщожиха цялата индустрия, сега ще разчитаме на разни мошенници издънки на бивши комунистически креатури

да ви кажа без да правя реклама, но аз почти винаги зареждам от ЕКО. бензина е супер-в смисал че е истински. незнам лукоил с какво си пълнят колонките, но машината не върви добре с тяхния безнин. да не говорим, че се усеща колко по-бързо свършва зареденото количество. и в замяна на ниската икономичност, получавам малка мощност и рев на двигателя. НЕ ГОВОРЯ САМО ЗА ДА СЕ НАМИРАМ НА ПРИКАЗКИ-ТОВА СА МОИТЕ НАБЛЮДЕНИЯ ОТ ТЕХНИТЕ БЕНЗИНОСТАНЦИЙ. и незнам защо но на шел са по същия начин. просрто разликата,когато зареждам при тях и при ЕКО или ромпетрол е осезаема

Същото споделям и аз. От лукойлски бензин не ми върви добре колата (3 годишна новозакупена). Веднъж ми блокира компютъра от лошо гориво, след като бях заредил от Лукойл. Зареждам от Еко прекрасен бензин, а често и от ОМВ, като при ОМВ има няколко спекулативни с качеството бензиностанции, преди всичко тези, които са преди граничните пунктове. Лукойл за мен са символ на голям компромис - както в бензина, така в маслата, така и в политиката на България. За мен са остаряла концепция във вида, в който работят и най-вече в начина, по който се управляват. Времето на такива циреи би следвало вече да отминава. Имам предвид Златев и обкръжението, с което омирисва държавата.

Чудно какво ще стане, ако всеки спре да зарежда от Лукойл?Ами гадюхите ще се оттеглят от пазара доброволно, а горива ще има, не се притеснявайте.Защо да не дойде нов петролен гигант, който продава на по-ниски цени от тумора Лукойл.Аз лично никога не съм зареждал от техни бензиностанции, а карам от 12 години.

никаква отсрочка да ги резнат както трябва и да ги глобят подобаващо

Аз съм съгласен, но дотогава бензина го пускат по два лева...

ха ха до декември 2011 отсрочка ....... а до тогава да може още хубаво да си напълнят джоба

Премиерът любезно си трае, докато вицето Дянков мачка "Лукойл" и ловния съратник на олигарха - Мирослав Найденов.Не бе далеч времето, когато Борисов, Дянков и Златев заедно решаваха някои от проблемите на държавата.Министър-председателят Бойко Борисов изглежда здраво е започнал да лази по нервите на премиера в сянка, както наричаха доскоро близкия му приятел и партньор на карти Валентин Златев. Запознати с партийната кухня на Позитано 20 разказват, че шефът на Лукойл-България бил толкова бесен на Борисов, че вече дори наобикалял някои от старите си авери в БСП.

Преди време нямаше как да не си авер на генералските изчадия (Златев е син на генерал от Правец, ако някой не знае). Сега е време за Бойко да ги изкоренява, за да си отидат на мястото, което им отрежда историята - нещо като бунище. За това не се чудя преди да са били на аверски позиции, а днес Бойко да го плъзга. Естествено Златев да е бесен, защото той няма способност да прави пари в реална икономика, наследственият му интелект се справя добре само при добре подложен по партийна линия бизнес. Така са цялото котило. И се досещате, че заради тях все още живеем в комунизма, като в последното понятие далеч не влагам смисъл на благоденствие, а обратното (както е по цял свят с комунизма).

Всеки който има 1 грам мозък в главата си ще знае, че ако се отнеме лиценза на фирмата ежемесечно внасяща данъци и акцизи на стойност 25% от държавния бюджет на България и отделно спонсорираща МВР с гориво и масла за стотици хиляди лева, какво следва... Следва фалит на държавата. Това го знаят от ГЕРБ, знаят го отлично. Ще монтират измервателните уреди както са казали, спокойно, но после ще ревеме вкупом за цената на бензина - 3 лева за литър. Защото акциза и данъците за горивата в България са в пъти по-високи от тези на белите държави, ДДСто също.

В бизнеса вакум няма. Щом няма да го има Лукойл друг ще задоволи тази нужда, съответно ДДС-то ще дойде от другаде. Въпроса тук е защо ни вдигнаха цената на горивата при непроменени цени на петрола и курса на долара?!? Да ги опраскат сега с една голяма глоба и да върнат цената на предишните нива. Неналапаха се. Да не говорим, че мижетурката Трайчо им станал направо като PR на Лукойл.

България има един комбинат за преработка на нефт - това е бившия Нефтохим Бургас, сега ЛУКОЙЛ. Нефта се внася 100% от Русия и преди 1989 година и сега и се преработва от Лукойл, пак руска компания, една от най-големите в света в нефтопреработка и продажбе на петролни продукти, не случайно тя спечели търга за Нефтохим Бургас. Така, че друг доставчик от мащаба на руснаците няма. Това, че ние се правиме на тарикати и за Лукойл и за Атомстрой експорт - АЕЦ Белене ще ни излезе през носа. Вижте Германия и Франция каква политика, какви пируети правят на Русия за да имат евтино гориво и енергия и съответно как ние и се репчим. Да Американците хвалят Трайчо и техния гуру Дянков, но България нищо хубаво не я чака.

някой чул ли е че има спечелил от томболата на лукойл или това е поредната гавра с клиентите

Никакви компромиси вече за тези гадове! Толкова години лапаха и си правеха каквото искат на гърба на хората. Строги санкции! За да не продължават да си мислят, че са Задунайска губерния. Има български закони, които важат и за тях. А мисля, че ако ги затворят, цените ще паднат и да не се притеснява Стефанов за приходите.

Да де, ама за бензиностанцийките нямаше отсрочка, макар че някои от тях не бяха виновни заради закъснението да се свържат с НАП. Клопнаха им кепенците в деня, в който изтече срока, а Лукойл започва да иска отсрочка след като са изтекли сроковете...

Лукойл поиска отсрочка, за да си спаси лиценза" Това е работното заглавие на нов турски сериал изпълнен с добри и лошо персонажи, с неочаквани и очаквани обрати, а накрая - всички на една маса на едно голф игрище се черпят.

Ако ГЕРБ иска да докаже, че дойде на власт с идеята за ново политическо поведение, трябва да отнеме лиценза на Лукойл. Иначе няма разлика между корумпираните правителства от преди и сега, както Бойко иска да докаже.

Eми за какво ги приемате тези закони, като самите вие не ги спазвате бе господа ТЪПАНАРИ. Или ще кажете това е друго. А аз като не си платя тока ми го спират нали.

А, колко ли е получил Красимир Стефанов, за изказването си? Нали като спре "Лукойл Нефтохим" веднага други ще почнат да внасят горива с вече монтирани уреди свързани с НАП и да внасят данъци и акцизи? Тогава, веднага ще се види колко ни е крадял "Лукойл Нефтохим" !

Лукойл ще получи отсрочка до 3000-та година, защото са спонсори но т.н. "герб" и на МВР!

Или намаляват цените яко или дупе да им е яко!Я стига компромиси с тия тарикати и монополисти.Купуват за жълти стотинки горивата от Русия а ни ги продават сякаш са щейха на.....аман от тарикати.Сега ще си проличи дали Бойко и Златев са дупе и гащи!!!

И какъв беше смисъла да се закачат малките бензиностанцийки към НАП , при положение , че тече като из ведро директно от " Изворо" ??? От това по-голяма порта в полето - здраве му кажи ! А сега управниците ни няма да е зле да монтират устройства и на тия дето зареждат запалките с газ !Смешници !!!

Редно е утре да си напълниме, резервоарите ... догоре ... и да им поискаме отсрочка за плаштането до декември. Само дето сме цървули и никои няма да го направи. Дори и аз ... скапаняци сме големи.

Ами като им е голям бизнеса, значи са имали и съответния финансов, организационен и човешки ресурс да монтират каквото е трябвало. Освен това се надявам, ако в крайна сметка тръгнат да ги глобяват, глобата също да бъде съобразена със мащабите на бизнеса на "Лукоил".

за кокошка нема прошка за еди кои си има ,кви 25% иза кого

На тия крадци никакъв лиценз.Златев до живот в затвора заедно с най-близкият си приятел,всички го знаем кои е- Батман

група балъци си мислят че някой ще вземе лиценза на лукойл,поредния герберски популизъм за наивните

Филмии, филми всичкото е за парлама за пред нас Правителството ги покровителства!! Министър Трайков на далго и на широка обяснява защо бензина е скъп, а да го чухте да каже думата спекула Не ми се четат популистки статии и не ми се слушат лицемери

Във всички бензиностанции ЛЪЖАТ за количеството гориво и най вече при газта понеже там най трудно може да се докаже.В 40 литрова бутилка и на АСТОР ще му бъде трудно да побере 50литра,но на проверяващтите органи не им прави впечатление това.Нали им пълнят резервоара без пари.Казвам го понеже лично съм присъствал на далаверата-АЗ НА ТЕБ ТИ НА МЕН иначе....

От 2 месеца спрях да зареждам на Лукойл! Преминах на РомПетрол и сметките взеха да ми излизат!

ам оприятелю, и аз го забелязах това. нито им е хубав бензина-нито ми сипват за колкото съм платил.

Искат отсрочка за да направят колкото може още измами! Щом не спазват сроковете трябва поне да ги глобяват или направо да ги затварят докато не изпълнят изискванията!!! Могат да вдигат цените но не могат да си монтират устройства...

НИКАКВА ОТСРОЧКА, ДА ГИ ЗАТВАРЯТ, ТА ДА СЕ СЕТЯТ ДА ГО НАМАЛЯТ ТОЯ БЕНЗИН. В АМЕРИКА МОЖЕ БЕНЗИНА ДА Е ПО 1 ЛЕВ. А ТУК В СМОТАНАТА БЪЛГАРИЯ ПО 3 ЛЕВА ДА ГО НАПРАВЯТ. ЗАЩОТО ТРЯБВА ВСИЧКИ ДА СПРАТ ДА СИ КАРАТ КОЛИТЕ. ТОГАВА ЩЕ СТАНЕ ИНТЕРЕСНО

Правибно! Отсрочка при положение,че горивото стане левче ! Гадни кожодери мразя Ви!

Това е преразказване на филма женени с деца.Само трябва Борисов и Златев да се цунат. А за тези пропуснати ползи и за времето на отсрочката , ще направят далавери достатъчни да финансират дълга на Гърция . Заради тази Мафия няма пенсии , заплати и мизерен стандарт. Румъния може да ни залее с евтини горива.

Защо не го попитате този уръфляк Стефанов кой де факто плаща ДДС-то на горивата към бюджета-дали Лукойл или ние,потребителите на горива??? А и знае ли някой дали впоследствие чрез подставени фирми не си го връщат обратно??? Ама то и не се иска много акъл,за да загрее човек,че е точно така!!!

като искат оцрочка ще намалят ли цените, а?задавам реторичен вапрос маи!? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Не клякайте на тези мошеници и дерибеи. Те да не би да са дали отсрочка на някой, който не му стигат парите за три-четири литра бензин? Или някой да ме чака, като фалирам? Направо гответе килиите и да си бършат вътре пода с парцали с нафта, да им мирише.

Значи за българските фирми има гонене до дупка а за руските олигарси :това не не важи щото разбираш ли ние сме много големи. Същия този закон беше приложен с цялата си строгост към бълграските винопроизводители - Винпромите трябваше да се бръкнат от 50 до 200 хил лева да може мързеливите митничарчета докато си играят на тетрис в офиса да гледат какво става тук и там. Някои по малки фирми буквало фалираха, а по големите са нагърбиха с тежки заеми да инсталират суперскъпи измервателни съоражения.

Кви руснаци пак намеси!!!Далаверата я правят наще момчета-Златев и ....тия дето са на власт.Там е проблема.

БОЛИ МЕ ГЛАВАТА ОТ ПРОЧЕТЕНИТЕ КОМЕНТАРИ. КЪДЕ Е ОНЯ ДЪРТ ЦИГАНИН-КОСТОВ, ДЕТО ПРОДАДЕ БЕЗ ПАРИ СК"НЕФТОХИМ"? ДОВЕДЕТЕ МИ ГО ДА ГО ПОСЪВЕТВАМ. РАЗХЛАБЕТЕ МЕНГЕМЕТО ДА МУ ПОСТАВЯ МАЛКИТЕ ПРЪСТЧЕТА НА ТОЯ ИДИОТ!!! Вместо да се радваме на печеливша държавна рафинерия, сега ни се създават нонстоп ядове от онова предателско мекере-Златев и авера му Боко-мутрата. Мам. . . та им нагла!

Какви данъци плаща Лукойл ...акциз,ддс го плащаме ние ..ние Българите а дали с тия уреди не покриват 50-60% от тия данъци и дали не отиват в ръчичките на Златев и руските му дружки ?Българина плаща а тия крият данъци и печалби а тия путьовци не знаят дори каков да ги правят ...е така е ..все пак Боко е приятелче каков занчи 1-2 млрд по малко за Държавата пенсионерите са ни богати,има пари в изобилие !Нека си крият данъците Лукойл(това че нямали време да монтират уредите е пълна гавра и не знам дали някой им вярва) Българина има пари да им плаща скъпото гориво ,нека си изнасят печалбите а Боко дори може да бие Златев на тенис ,кое е по важно ,а?

Колко много разбирачи на петролни рафинерии. А някой иа ли си представа за какви инсталации, резервоари, тръбопроводи и пирсове иде реч?

..за какви инсталации иде реч...-за метални!! мноооого метал!

Така казват, МВФ, така казват ; Че и от : -как става такова нещище да работи без да е изрядно; -как се става монополист; -кога вагабонти стават "бизнесмени" ... Е, и от необходимите мерки за озаптяване .

Хахахаха Боко няма да им вземе никога лиценца,ще му бутнат некой лев по приятелска линия и ...до там !Законите са баламите ,които не играят тенис с Пожарникаря за "приятелине" има само далаверки и скубане на богатият Български народ.Взимай евтин руски нефт и продаваш на балъците скъп некачествен бензин и дизел с 300 % печалба !ДА не забравяме че,който не купува от Лукойл ..ще има пляс през ръчичките от псетата на Боко тенисиста Танов и Дянков !

Предлагам да им се даде отсрочка но всеки ден отсрочка да им струва 1 млн лева. Ако щат да протакат.

така както сте най-големите, така ще ви турат на местото ви ОЩЕ ПО-ГОЛЕМИТЕ! тарикати

Лукойл пълни хазната с ДДС,акцизи и т.н.,наистина ли си мислите,че на тях не се гледа по друг начин ? Дали ще са те или някакъв друг ОЙЛ няма никакво значение за потребителите.Цените на горивата са политика ! Ако някой си мисли,че тук става дума за някаква икономическа логика и пазарни механизми е пълен наивник.Държавата винаги е била в комбина с крупните ДДС вносители - всичко останало е игра с публиката.Оръжието е във всеки един от вас - не потребявайте

"За Бога братя, НЕ КУПУВАЙТЕ!" Този "лозунг", на Беров, отново е на мода. ДА СИ ОПИЧАМЕ АКЪЛА, ТОВА Е ПОСЛАНИЕТО КЪМ НАШАТА БЕЗЧУВСТВЕНОСТ.

ПОПОВ е човека,който изрича крилатата фраза ...

Само че не беше на Беров, а на Димитър Попов.

Приносът на Лукойл в хазната е 7%! Някой да ми обясни КАК РАБОТЯТ НА ЗАГУБА ( не плащат данък печалба) и има ли по света губещи рафинерии?!

АЗ ВЕЧЕ ЗАРЕЖДАМ ОТ РОМПЕТРОЛ!!! замислям се и за емиграция !

а дали ако не е от лукойл няма да Държавата да си сипва горивото от друг ..Лукойл да не е по -евтина или с по -добро гориво ...в момента в който се разкарат мило и друго ще дават други да заемат нейното място ,че как иначе да си осигорят 25 % пазар от този супер печаливш бизнес ..единствените които ще страдат са Лукойл не България ....ако затвори Лукойл няма да останем без бензин нито ще поскъпне !Единствено Лукойл ще загуби огромен пазар и огромнииииииииииииииииии печалби!

Спрете ги веднага!!! За да имат и честни фирми шанс на пазара.

кои са другите честни фирми да ги видим:))))

На всички е ясно, че лиценза няма да им се отнеме. И Дянков и Танов изпълняват омекотяваща поръчка към рафинерията. Реално погледнато трябва незабавно да им се отнеме лиценза, както светкавично вдигат цените. Само тогава, ще се убеди народа, че ББ и правителството са независими от Лукоил.

Как не поискаха отсрочка да вдигат цените!Могат да вдигат цените през 2 дни,а не могат да си обправят бакиите за милиони!Никакви отсрочки!!!

Гербаджийте да си вървят в стадото , електорат на БСП и атаката .. ТЕ НЕ Са и не могат да бъдат десноцентристи !!Излъгаха много хора , много подведоха, СЕГА е момента да се покаже истинското им лице ::)) Лицето на ТИМ и златев, едрия крими капитал , на мафията и сикаджийте , на руските слуги и фуражките, на неграмотните вифаджии и симеоновци ..:))) ТОВА са ТЕ ..:)))) НИЕ , сме ДРУГИ, нормалните ..:)))