Връчиха литературната награда на Ина Вълчанова

Българският автор Ина Вълчанова получи годишната награда на ЕС за литература, заедно с още 11 творци, на церемония в Брюксел.

Обратно в новината

Коментари - Връчиха литературната награда на Ина Вълчанова | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

и тя ли е кандидат акохолик като предишния носител на наградата, ако е верно Калин Терзийски?

Европейските награди за литература се присъждат всяка година на изгряващи автори от 12 предварително определени държави. В инициативата участват общо 36 страни, като всяка година на ред са различни 12. Предишните носители на наградата от България бяха "Възвишение" на Милен Русков през 2014 г. и сборникът "Има ли кой да ви обича" на Калин Терзийски през 2011 г. Конкурсът поставя много конкретни критерии за "изгряващ" автор: номинираните произведения трябва да са излезли не по-рано от последните 18 месеца, а авторите им не бива да имат повече от четири чисто белетристични книги, нито твърде много преводи в чужбина. Останалите отличени произведения в тазгодишното издание на Наградата на Европейския съюз за литература са на Руди Еребара от Албания, Бианка Белова от Чехия, Калия Пападаки от Гърция, Халдора Тородсен от Исландия, Освалдс Зебрис от Латвия, Уалид Набхан от Малта, Александър Бечанович от Черна Гора, Джамал Курейши от Холандия, Дарко Тушевлякович от Сърбия, Сине Ергюн от Турция и Сунджийв Сахота от Обединеното кралство.

Момичето си е много в ред, проверете в гугъла каква впечатляваща биография има.

Много е наред- крие си годините като ЛИ :)

Да е честито на госпожата, но ЕС няма да награди българка, ако ще чудо да стане. Можем само да гадаем какво точно е българското у нея - паспортът, гражданството, местоживеенето ? Избрана да представя България ?

драги редактори,много добре сте се измъкнали с "произведението" на Вълчанова. Що е то - роман, пътепис, теоретично-филисофско произведение? На бас, че и вие за пръв път чувате за него. И вместо да правите интервю с авторката да ни бяхте образовали с нейните творби, а ако е първо и единствено - няма лошо, още повече щяхме да сме впечатлени.

Значи по телевизията нямало какво да гледа, но виж Фейсбук не е губене на време. Ей, много Ентелегентна тая жена. Че и красива. Сигурно и книгата ѝ е в стил "колко е гадно в България".

Не познавам този "автор" Ина Вълчанова. Запознат съм с автори/писатели/поети като Ботев, Вазов, Михалаки Георгиев, Елин Пелин, Йовков, Хайтов, Радичков, Георги Мишев, Станислав Стратиев, Стефан Цанев итн. Но Ина Вълчанова? Не мисля, че има такъв автор.

Според теб не трябва да се раждат нови автори. Много си смешен... :)

нямаше ли друга снимка. На колко си години - ненормалница. Прави се на тинейджерка - модерна. Да, рамките на очилата са модерни, ама това нахлупено кепе - с такива ходят биячите. Не съм чул за книгата ти.

в тези среди доста лели баби слагат снимки от преди 20 години.

Синдромът на скептицизма (хулите и криворазбаният сарказъм) яко друсат всички ни. Ей, дали пък отново не ни слагат в паницата някоя напълно измислена "Евровизия" или претенциозни спекулации върху смисъла на живота - въх, опазил ни Господ! Никой не е опитал (чел) нищо, но бута копанята и врещи - келнер, претоплена манджа или курнела е по-гот от бацо! Дали радиодраматизацията е проста работа - няма образ, няма компютърни ефекти, единствено сценарий и глас. Излъчваха радиопиесите по "Христо Ботев" в неделя следобед, Григор Вачков (моноспектакъл по "Лазарица" на Радичков) - без да иска човекът, взе, че ме разплака. На мен такива неща не ми се случват - е, значи са виновни и бай Йордан, и Митко Бомбата, и най-вече - сценаристът. Това, че не познаваме нещо, не е причина да го отхвърляме априори. Браво Ина - успех!

...Вълчанова бе отличена за произведението си "Остров Крах". --- европата пак се подиграва с нас и... ни напомня некой малко известни факти от българската история! ... Долу европата! Да живее разделителната стена! да живее Балканската федерация около един език, една азбука, една религия, една политика, един съюз с Русия и с Турция!

Празник е!За наградената писателка ще имам мнение като прочета нещо от нея... опонира ми с откритото честно мнение за нашите медии,моето е дори по крайно.Ще потърся на Славейков нещо от нея!

Не те съветвам друже. Но ако наистина искаш да прочетеш нещо от великата "български автор" - първо половин мастика на гладно.

За какво иде реч в Остров Крах?...

Нещо от наградената авторка,но я хулите анонимно! От какво ви е страх или ви е срам от светлите ви личности!?

подозирам, че яко връзки са играли, в българия хората в литературни среди болшинството са едни противни, високомерни сноби, които за да ти помогнат трябва да вземат интерес или техен приятел да е взел интерес.

Българският автор Ина Вълчанова -- или българската авторка? Ех, братя солунски, добре е, че не сте тук и днес.

сила е, но не част от вашия арсенал ;)

Cyce

Добре че не са тук, да ти четат глупостите. Та чак и с претенции...

Добре е, че солунските братя няма да видят лика й скромен. Жената не е добре психически, макар че това не я оправдава. Радостното е , разбира се, че ЕС доказа за пореден път малоумието си.

Няма вече "българската авторка"!!! Сега всичко е: българският автор Ина...; британският премиер Тереза...лидерът на БСП Корнелия... Трябва да сме полит-коректни и да не обиждаме "третия" пол!

Да, грамотността е сила, но определено граматиката не ти е по силите, иначе щеше да знаеш, че е правилно написано "Българският автор Ина Вълчанова",

Тая госпожа пък от къде се взе и какво пише в тоя роман? И кой ще го чете като в Бългаия масово учинците са неграмотни. Старото поколение няма пари за кнниги. Мила родна картника, постигната от тия дето са й дали наградата.

Вълчанова - от крадливвата демократична глутница.

Браво Ина!

ти сигурно си и близък роднина

Може просто да е нормален човек.