Линейка се преобърна след сблъсък с кола в центъра на София (снимки)

Автомобилът, причинил катастрофата, е бил управляван от жена. Пострадал е фелдшерът от линейката

Обратно в новината

Коментари - Линейка се преобърна след сблъсък с кола в центъра на София (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма никакво значение кой е шофьора на колата. Линейката е с предимство и това е важното. Правилата са си правила. Щом като линейката е с включени светлини и звукова сигнализация, спираш, отбиваш и правиш път. Гледах мацката по телевизията и си мисля, ами ако беше спряла да ли щеше да закъснее пагубно за там, където е тръгнала? Крайно време е да започнат да глобяват за разговори по телефона шофирайки . Виждал съм и то доста често как се шофира и в същото време се гледа нещо на телефона. Я се опитайте да го направите това в Гърция. Глобите са толкова солени, че ти се налага да се съобразяваш с правилата. Хубаво ще бъде ако тази дама да плати и ремонта на линейката. Така ще запомни тази ситуация най-добре. Винаги има първи път за нарушение, номера е да няма втори, трети и т.н.

Дори и с включена сигнализация линейката е длъжна на кръстовище да намали и се увери че пътят е чист и тогава да продължи. Затова само в Б-я кастрофират линейки , именно зарсди горнота забележка.

Все си мисля, че има значение какво пише в ЗДвП: Чл. 92. (1) Водачът на моторно превозно средство със специален режим на движение може: 1. да преминава при забраняващ сигнал на светофара или да преминава, без да спира, при наличие на пътен знак, който изисква това, но само след като намали скоростта достатъчно, за да извърши това безопасно; 2. да надвишава разрешената максимална скорост на движение дотолкова, доколкото няма да застраши нечий живот или имущество; 3. да не се съобразява с организацията на движението, когато това се отнася до посока на движение и завиване в определени направления; 4. да паркира или да престоява независимо от разпоредбите на този закон; през това време той може да подава само светлинни сигнали. (2) Разпоредбите на ал. 1 не освобождават водачите на моторни превозни средства със специален режим на движение, както и водачите на съпровожданите от тях автомобили от задължението да управляват по безопасен начин. Добре е да се чете внимателно т.1 от ал. 1, както и ал.2.

На това кръстовище ежемесечно стават тежки катастрофи, а ежегодно има загинали. Причината е най-вероятно това, че през него на път за гетото си минават двуногите хлебарки от района на ул. "Татарли", които не са чували, че има курсове за управление на МПС, какво остава да имат книжки...

В щатите няма курсове за управление, нито учебни коли с двойни педали. Въпреки това не се блъскат линейки или други коли със специален режим на управление.

шоферката- най-вероятно със слушалки в ушите, цъкаща нещо на смартфона, напълно загубила контакт с околната среда, няма проблем, светофарът е зелен и... бумммм!

И никой не пита къде е шофьорката? Никой не знае как се казва? Чакаме да мине време за алкохол и наркотици? Или си е любовница на.... В тази държава всеки си има човек за всичко. Затова сме на този хал. Като се случи нещо и се завъртат телефоните.

А в линейката търсили ли са?

Селинджър ите са най-умните. Може да ги видите по бизнес парковете. Личи им по изражението на лицето

А Жони мангала като типичен шоп може да го познаете на светофарите, пререждащ всички за левия завой и гледащ лошо ако някой го освирка. Какво да го правиш? Най-голямата радост в живота ще му остане това, че в личната му карта пише, че е роден у шопско поле.

"Вашият ИП адрес е блокиран и не можете да пишете коментари." На колене, редакторче недоклатено! Ще го лапаш до топките!

голема новина нема що.... бугаристан

Видиш ли жена шофьор, негър скиор и евреин миньор да знаеш, че нещо нередно има...така казваше един приятел

На тази кифла и пожелавам когато викне линейка някой като нея да я удари и да чака с часове !

Много злоба, много нещо...

Онзи ден и аз щях да обърна една линейка в този район. Караше в насрещното на булеварда само с включени светлини, но без сирена. Познайте дали можеше да я видя докато вземах ляв завой с 2 реда коли спрели. Добре, че ми държат спирачките!

Защо мислите, че ударът е челен? Страничен е, иначе как тази малка кола ще обърне по-тежката линейка на една страна?

пилота на линейката безсмъртен ли е ? Повервал си е много ! Като пусне лампи и сирени колите от насрещното няма къде да изчезнат.... Видеорегистратори задължително за патрулки, линейки тролеи и автобуси!

Казваш - вместо линейка , за теб направо катафалка да идва . Поне бензин деа се спести .

Като гледам снимките, линейката е навлязла в насрещното, което е доста опасна маневра и ако се прави, трябва да бъде с подходящата скорост, така че да може бързо да спре във всеки един момент при прекосяване на кръстовището, така че да не предизвика инцидент. Колата на жената според мен е завивала наляво от Тодор Александров към Опълченска и понеже е по-малка и ниска кола, вероятно не е видяла, че линейката е навлязла в насрещното. Според мен в този случай шофьорът на линейката е по-виновен. Прблемът е, че шофьорите на линейки трябва да изкарват по-специални допълнителни курсове за курмуване, както да речем се прави с полицаите в САЩ, на които им се налага да правят по-рискови маневри на ежедневна база.

Може и така да е! Обаче говорим за много широко кръстовище с диаметър над 30 метра и голяма видимост! Кой е бързал - явно линейката! Кой е блял - явно жената! не вярвам с тази сапунерка да е карала бързо!

Финансовите потоци трябва да се махнат от София, защото столицата е заприличала на един цирей пред спукване. И като се спука ще се размирише чак у комшиите в сръпско , турско и албанско. Половин България се натъпкала в София и после квичат що ги мачкат.

Всеки не трябва да се допуска за шофьор на линейка. Това е толкова отговорна работа, колкото и шофьорите в НСО, където обаче ги тестват, тренират, подготвят и тогава ги пускат зад волана, докато при линейките вземат всякакви. Може да си професионален шофьор, но с малко километри зад гърба. Може да си по млад, но с много изминат път и опит. Трябва да бъдат проверявани реакциите, рефлекса, да има тестове, след което да преминат подготвителен курс за шофиране в екстремни условия - висока скорост, тежък градски график, заледен път, препятствия и други. Трябва да минават специализирани мед. прегледи 2 пъти годишно, но не да ходят да си ги вадят в разни поликлиники, където да ги минават през пръсти, ей тъй документа да им дават. Някои със здравословни проблеми дори си плащат на лекаря да ги мине за нормални. Медицинския прегледа трябва да бъде в специализиран кабинет и компромиси да няма никакви.

Точно и ясно, но иди им го кажи на тъпите ни политици. Те затова навсякъде във всички институции е хаос, защото всички се прави през пръсти и никой не си гледа както трябва работата и задълженията . Всеки гледа ако може нещо да открадне докато е на работа, няква далаверка да направи и дори нещо чуждо да ебне.

Много лош пример даде с "шофьорите" от нсо - имаше няколко случая, когато предизвикват катастрофи с линейки. Спомням си за случай, когато пак се обърна линейка - на Опълченска и Сливница. нсо-то слушало силно музика (чалгица) и не чул линейката. По междуградските пътища избутват колите от пътя, сякаш карат някой мафиотски бос. Преди три години тези тъпунгери, возещи ПКП, предизвикаха катастрофа и беше ранено дете. За пкп дойде хеликоптер, но не взе и детето с нея.

_stankow

И какво е това "засичане", при което следва челен удар ? Май думите за нищо ги нямаме ...

Когато някоя пикла си гледа У тИлифончето и не чува и не вижда нищо около нея така става.КОГА ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА ГИ ГЛОБЯВАТ тия кифли които са непрекъснато с телефоните си в ръката както стана в Италия-1700€ за говорене по време на шофиране?

Ами не е челен!

Това е потресаващо просто! Най-вече защото не е единичен случай - масова практика е да не са дава предимство на линейките! коментира се, че колата е управлявана от жена - в случая може и така да е, но и мъжете не правят изключение. Никой не мисли, никой не се съобразява, всеки гледа само себе си, обаче никой от нас не е застрахован и все в един момент ще опрем до Бърза помощ. Дано тогава има годна линейка и медицински екип, който да може да пристигне и да отреагира бързо! А за такива водачи трябва да има зверски наказания - те нямат място зад волана и не могат да бъдат част от едно нормално цивилизовано общество. Такива са за джунглата, заедно с пияните и надрусаните и превишаващите позволената скорост.

Няма по-нагли шофьори от п@тките!Особено тези под 30 г. възраст-джукесите и татуираните папуаски!

Сещам се и за доста нагли татуирани и лошо-гледащи комлексари шофьори с джипове - мъже. Така, че не би трябвало пола да е определящ.

Катастрофи стават навсякъде по света. Прекалено новини в тази насока е да се отклони вниманието от важните неща, които стават в територията!!!!!

ДОНЯКЪДЕ.... натъртва се... и нищо не се прави смислено... НО н ее маловажн остатистикта за смъртните случай е потресаваща.... БЪлгарите се топим и без тва (з русолтролците дето натърват на тва - в БЪлгария се топим, като цяло българите се разселиха, а не изчезнаха )...

ЖЕНА. ТОВА Е СТРАШНО>ЖЕНИТЕ СА НЕСПОСОБНИ

тъкмо полетяха медицинските хеликоптери, и линейките почнаха да се обръщат.

Чекайте сега и аз да се изтропам по темата за простия шоп. То това, че шопите са прости парчета е ясно отдавна, ама да ви кажа защо толкова мразят новодошлите. Ами просто е: шопа е тъп, нагъл, завистлив, свикнал да живее с родителите си до над 30 години. Също така мама и тате му осигуряват всичко, от което разглезеното шопче има нужда. Мързеливи сте, некадърни сте. И аз искам като ида на Боровец да карам ски да имам къде да паркирам, ама шопарите са превзели всички паркинги. И не на последно място:всички известни българи, прославили България по света във всякакви сфери са не-шопи. Правете си сметка колко сте безполезни столичанчета.

Да питам!!! След колко време новодошлите селяндурите в София се броят за шопи!?!

Питай баща ти(дядо ти) след като са те донесли в макарите си след колко поколения можете да се зовете шопи.

Спри да пишеш, че омекна дира!!! Ама от мекащи селяндури!

Аз пък съм от онези дето мрази простите шопи, дошли в провинцията - хем прости, хем надменни!!!

Вие слагате минуси, но фактите са си факти. Питай патило от тъпи и надменни шопи, дошли в провинцията - т.е. мен. А ако все пак се намери добър човек или тъп шоп да ми обясни откъде тази гордост, ще съм благодарна.

"А ако все пак се намери добър човек или тъп шоп да ми обясни откъде тази гордост, ще съм благодарна." От Първа шопска дивизия, която влизала в бой с думите: "Дека са, мамата нихна!"

Нормално! От талига на автомобил и те го резултата. Аман от селяндури в тази София!

Аман от шопски цървули навсякъде по курортите. Прости, нагли и некадърни хрантутници.

Е то всеки новодошъл селяндур в София се пише за софЕАнец. :)))))))))))))))))) Ма диалекта го издава. С десетилетия и поколения не могат да се научат да говорят без да мякат.

линейката, може и да се научи какво значи Специализиран автомобил с включени звукови и светлинни сигнали и какъф е режимът на движение в такъв случай!

Вие от шофьори на линейки ако чакате акъл дълбоко ще ви разочаровам. Това са прости хора , седят там цъкат цигарки , зъбят се чат пат че трябва да се работи и скачат за увеличение на запатите .

е какво като е от жена, можеше и от мъж да е...

Споко , тоя дето го е писал явно не е виждал скоро жена затова го е написал .

Всичко селинджър трябва да се изнесе от София. Нали вече работите от вкъщи, хайде махайте се

Логиката на Жони тъпото-щом той е роден у шопско, той е столичанин. Щом майка му и баща му са дошли от нанайси, те са селяни. Ами щом майка ти и баща ти са селяни, ти какъв си бе, цървулан шопски?

Иска ти се, селчо, да е така :)

разгледах снимките. Линейката е навлязла в нарещното платно, а между платната има метална ограда. Жената е нямало как да избегне удара и не е очаквала, че линейката ще напусне двете платна и ще навлезе в насрещното. Според мен вина има и водачът на линейката като е решил в последния момент да смени лентата.

и кой идиот блъска минуси.... Линейкаджиите карат ли специално обучение? Явно не. Повечето нямат идея как се кара и нямат опит в трафика на голям град.

Абсолютно сте прав. Линейката е в насрещното, а жената правеше ляв завой от Тодор Александров. Няма как да предположи, че насреща й ще има линейка. Линейката в опит да избегне катастрофата се качи на тротоара на мантинелата и се преобърна.

на Опълченска са 3 платна - 2 направо и едно надясно. Достатъчно е за образуване на полоса за линейката. Но там са дремели , а и като цяло в България не се прави път на линейките.

Не случайно има предвиден светлинен и ЗВУКОВ сигнал. За простака обаче закона е ненужна подробност. Пожелавам ви да посетите Венеция. Ако се случи някога, позагледайте се в трафика.

По-точната демография за водачът на лекото МПС не е пол, а място на раждане. :)

Точно така. Всички в ШОПландия са за психодиспансер. Убедени са, че като имат шопска регистрация и това им дава изконно предимство на пътя пред селяндурите. Тоз ШОПландец се натресал в линейка.

в полицията изискването при постъпване е да си плешив и поне 20 кг наднормено тегло. Оставам с такова впечатление. Или това е някаква мутация на територията.

Шофьорът на линейката се е опитал да я избегне и затова се е обърнала. Трябвало е да я свитне централно, че да помни как не се прави.

ударът е след кръстовището, на Опълченска. Има по 2 платна в посока и метална ограда между тях. Явно линейката е минала в последния момент в насрещното платно.

Точно на кръстовището е, просто от инерцията, линейката и сапунерката са навлезли в платното към Централна гара.

линейката беше в насрещното платно на булевард с разделителна мантинела. Жената правеше лява завой от Тодор Алкесандров към Опълченска. Абсолютно никаква вина няма. И тъй като чух удара съм на 99% сигурна, че нямаше звукова сигнализация от линейката преди удара

От мякането на селяндурите.

Кои са селяндурите, прост шопски цървул?

По мякането се разпознават най-бързо и по простотиите които вършат!

Селяндур е всеки, дошъл в София след 9.9.1944. Селяндурите са комунистите, сещаш ли се?

Ти например, шофьорката до вчера пасла кравите, също е някоя селска пръчка.

Прадядо ми казваше, че в София живеят 20 000 души. Ти кога дойде?

София е едно съзвездие от села на 10-15 Мин пеша едно от друго. Много е знаел прадядо ти за София. Земите са ни около София. Айде селтаците от провинцията да мълчат.

Автомобилът е бил управляван от жена/ром/куче/селянин

Що за човек трябва да си да засечеш линейка, бързаща към пациент? И колко по-бързо ще стигнеш. Ето я, тая овца стигна... Много ми е любопитно какво ще й е наказанието...

Неук шофьор... невнимателен шофьор... но преди да съдите прекалено строго... може и вие да изтеглите къста клечка(не говоря само за блъскане на линейка)... липса на видимост, лош път, някой рисковво идиотско повеьение пред зад около вас на пътя... и ще ви одумват после по същият начин...

Невероятни олигофрени са се пръкнали от това тъпо племе. Един път ли беше, два ли,…Безброй подобни инциденти с линейки и полицейски патрулки. Представете си Цивилизования свят, с далеч по-сложен и гъст трафик, възможна ли е такава трагикомедия…

Жената шоьор е като звезда в небето - ти нея я виждаш, то тя теб не...

Абсолютно правилно! Едно време имаше полигон! Който го вземе , както и листовките отива на кормуване и изпит! Познайте колко жени имаше тогава?

жените са си били същия брой, но шофьорките доста по-малко наистина

Айде познай аз от кои съч тогава. Да, имаше полигони обаче и се учеше потегляне от място по наклон (със съединител и ръчни скорости) , сега няма, всички си ги приватизираха/реституираха и вдигнаха сгради на тях (за София иде реч), затова сега няма къде да се учат. Учеше се и паркиране, имаше вътрешен изпит и ако го изкаращ, чак тогава отиваш на изпит пред КАТ - смяташе се, че иначе излагаш тоя дето си карал курсовете при него (частна фирма, но на бивши полицаи) и не те пускаха преди листовки без нито една грешка. Става въпрос за 1995...и имаше и жени на курсовете ! Вече 29 години нямам нито катастрофа, нито едно нарушение ! Так, че... да не се говори за мъже или жени, а за дмотани и некадърни шофьори. Фирмата бе "Олимп 54" , вече не съществува.

Евреин - миньор Педал - Боксьор Негър - скиор - шофьор Пита се какво крият звездичките за последното звено от логическата поредица, хахаха

Цска отбор

Никой не е застрахован от подобни случаи. Винаги намалявам музиката преди голямо кръстовище и се старая да се оглеждам, но понякога няма достатъчна видимост от по-големи автомобили и т.н. Добре, че всички са добре.

....добре все пак, че линейката е пътувала КЪМ пациента, а не С него, вътре! Добре, че няма жертви.

в София се кара както в Момбай ....

Бил си ти в Момбай, в предишния си живот

не е нужно да съм бил , прекарай си интернет в кошарата ....

Заради селяните

Това се дължи на всички селяни, които полазиха столицата. Идват от Долно-Нанагорнище, в което имат едно кръстовище и Бог знае как са си взели книжките.

Ми тя,,столицата" най-големото село бре байчо. Единствената гордост в живота на озлобеното шопче ще е само това да казва, че е от Шопландия.

им трябват БТР-ите на полиция. Да ги дадат на спешното, не на ...айна.