Уникален линеен ускорител ще има в София наесен

УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ ЕАД ще разполага с уникален за България и региона линеен ускорител тази есен.

Обратно в новината

Коментари - Уникален линеен ускорител ще има в София наесен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

пожелавам на всички 240 мекерета са ползват тоя ускорител с здраве

Ще повярвам че е уникален когато успеят да излекуват поне един с него.

Интересно ЗАЩО в "обединената" СВ Иван Рилски

Мили сънародници, пожелавам да сте здрави, да имате работа, добри приятели, хубави семейства ,да живеете спокойно и да нямате нужда от този ускорител !!! Да се движим повече, да не се ядосваме са глупости, да се усмихваме повече, да се подкрепяме и всичко ше ни е наред ! НАПУК НА ДУШМАНИТЕ !

Да, тя може, да им поеме ръчката за управление, плюс каменоломните ! Комунистите не могат да извадат такива яки управленци, като нея ? Искра беше тръгнала да я засенчи, НО, Цв.Цв Й подложи динена кора!

Тази кариера доказва, че Л.Павлова е изключително ценен кадър за поне четири политически сили СДС (преди разцеплението му), БСП, ДПС и НДСВ. Явно, умее да разпределя, отпуска и контролира изразходването на средствата от ЕС по начин, който удовлетворява всички тях, ако се възползваме от юридическия термин представлявани заедно и поотделно. През 2009 г. на власт дойде партията на Бойко Борисов ГЕРБ. Едно от най-важните й предизборни обещания беше подобряването на усвояването на отпусканите по линия на ЕС фондове и отстраняването и наказването на високопоставените чиновници, които доведоха нещата до там, че парите, които внасяхме в ЕС са повече от тези, които получавахме. По логиката на това обещание, Л.Павлова би трябвало незабавно да изхвърчи от заеманата висока позиция.

И защо трябва да има задължителен медицински преглед ? За да може информацията за пациентите да бъде препращана към 'тъмните сили на злото и хаоса' , защото населението в държавата ни още не е станало 3 милиона ? Не е ли достатъчно това, че хората мизерстват с 300 лв заплата и 150 лв пенсия, за разлика от синовете, дъщерите, внуците, телохранителите и готвачите на сатрапите от бкп/дс , които станаха милионери и милиардери и си живеят охолно ? Хайде стига вече с 'гениални' идеи !

за елементарните частици от парламента

Да вземе да ги ускори и двамата на снимката!! Ама мнооооого да ги ускори! Да им предаде центобежно ускорение и..........в небитието!!!! Ще оцелеят много българи ако ги няма на сцената!

Тоя линеен ускорител не е хубав Не кара по Априлската линия

така е, кара я по първоаприлската, ускорено

Москов - продай ускорителя и купи кебапчета на комунистите... Те ускорители не ядат...

Имам няколко въпроса/коментари. 1. Колко милиона струва ? 2. Кой плаща и по каква линия, лизинг/заем/лихви/време за изплащане ?. 3. Кой е собственника- държавата "Бай Х...", или частни лица. 4. Правени ли са изчисления за рентабилността на апаратурата или ще спасим с тези пари няколко богати, които могат да отидат в Американската болница в Истанбул за сметка на хиляди бедняци, които без тези пари ще си загинат "мърцина" , а иначе имаха някакъв щанс да се оправят. 4. Какво прави тази дебелана на снимките - тя ли дава личните си пари. Като ги знам как раздават дипломи от Варн. СУ. На килограм.. Ега ти сайта !!!

Най-после ще се ускорят заплатите и пенсиите.

Минат неминат 3-4 месеца и излезе нещо за въпросния ускорител. Дано до следващите избори за парламент наистина да го пуснат, ама надали. Обещават го само пред избори.

Тая курва кво прави там

да се похвали Москов колко време ще държат статията,за негативните неща с които е изпълнена в реформата -бързат да я шмугнат някъде назад. Дира не е обективен.

"Линеен ускорител" звучи като че ли ще ускоряваме Априлската линия, та това не е толкова ново. Хайде, другия път да политиците ни да помислят как да ускорим ръста на заплатите и доходите (може и нелинейно), та това вече ще бъде уникално постижение за тях !!!

тази апаратура лекува много болести , но глупост и простотия не може ! за това на мрънкачите тук няма да им помогне

Е, начи няма да ти помогне.

Уникален! Няма такъв в шопско. Дори и в София няма. България става първа в България.

това ми трябва!

Че то имаме вече. Цариградско шосе е такова.

няма нищо нецензурно за да ме триете!Просто ви пращам тези двамата от снимката .там където всички се сещат

при директора Дечо Дечев,дето му се опъна,а Москов го уволни.

а някой лев за нови линейки по селата и малките градове няма ли или от там крадете по скромно

ще доплащат онкоболните за лекарства???

Наздраве за новата придобивка на богатите! Милост за бедните!

кви линейки кви пет лева бе хамсалаци че то хора не останаха кой че бачка...

Тактиката "ГЕРБ": 1) Превърни половината нация в просяци; 2) Използвай чужди пари, за да купиш ускорител, медицински хеликоптер или нещо друго за продънената здравна система; 3) Изчакай просяците да се зарадват, преди да се сетят пак, че са просяци; 4) Profit !

Този ускорител няма да е безплатен... Ако е аналогичен на споменатия в Турция "Cyber Knife",то се предполага невъзможна услуга за нивото на повечето българи.

Е за какво са ни подобни уреди? Къде-къде по-важно е да имаме Топол, Искандер, Армата и т.н. Какви са тия лиготии?

Пак ли Русия,безплатен реформаторе ?

Мазни ми будисте, този ускорител няма да те спаси от безхаберни лекари, манипулации с лекарства или ненужни операции. Ох с какъв кеф ще ви гледам на будистите сеира след още 3-4 години !

Браво на министъра!

Какво му е толкова уникалното на този ускорител на елементарни частици? Вече си имаме такъв на магистралата за Перник.

ахахахаха яко

Уважаемо простолюдие, ускорителя е едно непотребно желязо без радиоактивните изотопи. Атях откъде ще си ги купувате? От братска Америка вероятно, защото както и ядрените реактори, те работят само с определени изотопи разработени за тази машина. Отсега да си кажем, мир на праха ви ако не дочакате увеличение на пенсии и заплати от бат Боцко.

След като не знаете, не коментирайте. Ускорителят "произвежда" радиация чрез ускорение на електрони с помощта на ел. енергия. Когато няма ток - няма радиация. Капиш?

Лелел тази как се ,,докарал,, ...тип ,,Пайнер студио,,......

я виж ти къде било заровено кученцето на министърчето Москво .....да гуши от там трябваше да смени май някого щото оян нямаше да му бутне....хе хе Боко Бокоооо много си умен шъ знайш....)))))

Аз това го считам за добра новина! Браво! И повече такива неща да се чуват.

Защо е този ужасяващ песимизъм.Ако бяхме дочакали този ускорител,моето вб=нуче ,което почина преди 3 месеца ,нямаше да е вече на небето.За куриоз д-р Минкин от същата болница го докара в това състояние!

верно че не съм добре. И не само, че не съм здрав. Как да съм добре като се оплюва всичко по-позитивно и добро. То не беше изложението в Лувъра, то не беше квадрат 500, то не и паметника на Самуил, то не и с тази машина. Малко хумор... я прави хумор с твоите болни роднини. Няма къде повече да се проклинам сам, че останах в тази скапана циганска територия

моите болни роднини вече си отидоха, но и като бяха болни , предпочитаха да гледат на нещата със ирония и хумор. Омразата към другите не помага, към себе си - също. Мразейки, да викаш - не мразете! Плюейки, да викаш - не плюйте!

Дали като много друга "уникална" апаратура и тази ще остане заключена?

НЕ Няма да остане заключена и ще се ползва пълноценно но само за "НАШИ" хора, депутати и силните на деня. Обикновения човечец няма да има достъп до тази апаратура макар че тя е закупена точно със неговите пари. В най добрия случай ще трябва да чака за лечение на този апарат най-малко година, две - разбирай докато пукне. А връзкарите ще си лекуват и акнето на това нещо докато се развали. След което пак баба Гицка от село Гинци ще трябва да плати за ремонта, поддръжка както и за консумативи на това чудо. Чиято цена възлиза на милиони лева.

Прави впечатление, че ГЕРБ, а и не само те, а всички политици са изключително единни, когато трябва да се харчат пари, понеже взимат комисионни от всяка една обществена поръчка. Цялата инфраструктура, всички новозакупени апарати и т.н. не се купуват в полза на народа, а за да се изхарчат едни пари и да се приберат едни комисионни. Разбира се ще има полза и от този апарат, но ако бяха истински загрижени за здравето нямаше да лекуват болести, а щяха да ги прдотвратяват като забранят например отровите в храните, забранят супер химията в дрехите и поощряват производството на истинското мляко, зърно и вода. Обаче там няма комисионни. Затова ще купуват апарати и ще се бият в гърдите, че мислят за народа. А те нашите хора за едните комисионни продадоха на нацията природата, земята, индустрията... а и народа.

Без Лиляна Павлова щяхте да гледате линейния ускорител през крив макарон!

Да, благодарни сме-проекта е неин и го плаща с лични пари! Да живее бойко хъбчето!

"Уникален" ?! Някой от пишещите новините в този сайт има ли поне средно образование ?

Кажете и за военни цели как че се ползва? Всяко едно изобретение има военна и гражданска цел. А щом софарма ще е намесена (послушниците на големия брат)....

След линейния ускорител с ултра скорост към Свети Петър!Made in Bulgaria!

за ,,политици,, става ли??? да ги ,,ускорява,,!!! че дваисет и пет години ,,преход,,!!! влачът се като ,,свински черва,,!!! ,,политикоускорител,,!!!

Не думай-те и така ни окрадоха държавата а ако се ускорят.......

за миг помислих, че ЦЕРН ще има клон в БиДжито, пък то.. после пък си помислих, че новия тунел под Шипка най после ще стартира.. и пак се разочаровах.

Браво! А завод за цели проводници, кога!! А уникален нелинеен ускорител, кога??

Когато на позитано, цъфнат, червените налъми?