Лидерската "катастрофа" в Брюксел нанесе силен удар по авторитета на ЕС

Устойчивата опозиция срещу пакетната сделка, договорена от неколцина лидери на срещата на Г-20 в Осака, доведе до безизходицата

Обратно в новината

Коментари - Лидерската "катастрофа" в Брюксел нанесе силен удар по авторитета на ЕС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А бе , защо сега не говорят за европейските ценности? Това ли са те,къде ги? За ква демокрация ни говорят тия наши папагали,габриели,сталинки и тям подобни мекерета на ЦРУ. А вие ве,български дебили не разбирате ли,че борбата е межу ЦРУ и ФСБ. Няма Макрон,няма Меркел,няма тинтири - минтири. На Г-20 всеки даде указания на своите и сега това е борбата. От утре започва наддаането и плащането в кеш.Да видим от там кой ще излезе печеливш,защото там е истината няма какво да се лъжем.

Интересно мие сега ако не изберат енп-швабата както боеко иска, щото бил спИчелил изборте ще нареди ли на неговите дупетати да напускат заседанията, за да няма кворум?

Е и защо ходихме да гласуваме за ЕС? Да гледаме поредното шоу?? Те нашите политици че стават само да трупат пачки в джобовете е ясно ама и европейските "мислители" не са по горен слой!!

Май демократичният избор вече не вирее в т. н . ЕС? Пазарлъци и договорки под масата - май заприличва все-повече на БГ!! Ако е така имаме готов кандидат който винаги го избират - да се предлага и да го изберат наш Боко. Той знае как да разпределя "правилно" баницата. Ще е чудесен избор в сърцето на ЕС.

Цялата история с ЕС и НАТО е една прасешка притча. Казвам ви го експертно, като прасе.

ЕС или по-точно Брюкселските зелки бюрократи вече не са това , което някога са били. И не случайно ингилизите проумяха че тоя съюз върви към своя разпад.Дано рошльото Джонсън стане премиер и най-накрая да ги изкара от тоя корумпиран съюз, пък след тях и други държави да се решат да го напуснат! Виждаме че всичко вече си е чисто и просто пазарлък за постове и влияние на едни над други.А тия нашите две кандидатури на Сталинка и момата Габриел нищо положително няма допринесат за България. Сталинката и сега си работи в интерес на тия дето и плащат, пък ако я изберат на европейски пост ще спомогне банкерското лоби да присвоява още повече. За момата се отнася същото, тя и сега и в бъдеще ще лансира това което и диктуват господарите й. Пък нашите управленци и за напред ще продължат да се кланят, да изпълняват кова дето им диктуват от вън, щото иначе дежурното- ЩЕ НИ НАКАЖАТ ИЛИ ГЛОБЯТ! Така че тези сделки и тия постове не вещаят нищо добро за станата ни, за другите държави не знам пък и не ме и интересува. Щото по думите на един пискун счетоводител дето го докараха у нас и го лансираха като финансов капацитет уж до няколко години Гърция трябваше да фалира, ама на, не само че не фалира, ами сега нашите българи за една седмица хиляди се изнесоха на гръцкото море. Така че лошото за България и народа й тепърва предстои.

Е, Европейската мафия стана като българската, нали знаеш - с какъвто се събереш, такъв и ставаш …..

Циганска работа става в Европейския Съюз ! Нямам думи , страдам от ишияс като нашия курсант !

Ишиасът сигурно не си го получил от голяма количество супер качествен коняк, а от някое бълг. менте

Никъде в статията не се споменава, че на трима евродепутати, избрани от над 2 200 000 (ДВА МИЛИОНА И ДВЕСТА ХИЛЯДИ) избиратели, е отказан достъп до Европарламента. Познайте коя е тази толкова "демократична" европейска държава, която си позволява да пренебрегне гласовете на 2 200 000 избиратели и да подмени резултатите от изборите. (Жокер - Не е нито Унгария, нито Полша, нито Словакия, нито Чехия.)

Брей...как са изпълзели московчаните от БГ-окопа. Оргазъм само, където не са получили. Я просто да прочетът историята първо на Общия пазр, после на ЕС, та ,,може би " ще проумнеят нещичко.....

блажиш ли блажиш ли попе? соросотролерастите колко заработвате в жегата? Стигат ли за студена вода и чорба?

КАКЪВ Е ТОЯ КОМСОМОЛСКИ ЕНТУСИАЗЪМ? МАЛКО ПРЕСИЛВАТЕ, ТОЙ ЕС ЩЕ СИ РЕШИ ПРОБЛЕМА, МА ВИЕ РУСКИТЕ ПУДЕЛИ НИКОГА НЯМА ДА СЕ ОПРАВТЕ ЩЕ СТОИТЕ ВЕЧНО ГЛАДИ И СКЪСАНИ НА ОПАШКАТА!

те не са такива

ДРУЖНО ДА ВЪРВИМ В ЕДИНЕН СТРОЙ С АНАДОЛСКИТЕ МАНАФИ, ИРАНСКИТЕ ЧАЛМИ И ДЖИХАДИСТИТЕ СРЕЩУ ЕВРОПА!!!

Па те са преди нас в европа.

КАТЕГОРИЧНО: РУСКИТЕ ПРИМАТИ СА ПРОТИВ ЕВРОПЕЙСКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ! ВИЖТЕ ИМ МНЕНИЕТО ТУК!!!!!

Всичко което не е съгласно с теб - са примати. И ако това е демокрация

Ретарднати тролове сте приматите. 5-6 примата общо

Широкато публика да гледала в кухнята и чаршафинте на европейския политически елит...... Значи едно е на национално ниво,друго е на европейско...... Що така бе Боруджиева???????

Немците май нещо негодуват? Да се обърнат кум габриел и борисов, да им обяснят, че няма по-светлодемократичноперспективнопрекрасна организация от ЕС!

че при Орешарски фондовете се спирали,а при Герб се пускали......няма как да стане. Всичко е пазарлък и подкрепа на своите!

Боце се хвалеше и продължава с тези лъжи, защото който мисли самостоятелно знае че фондовете са спрени при Орешарски заради далавери при боко, понеже се проверяват преминали периоди и се налагат санкции в следващите.. Това че при него не са спрели нищо говори единствено че при Орешарски всичко е било наред.

Много хубаво стана така, чудесно стана! Паднаха всички маски и ясно се вия - кой какъв е ! Мъдри, много мъдри бяха 70% от българите!

"Гладен"-гладни ли сме -а?Един френски фермер или български зна е ли колко общо ЕС е задлажнял-не.Оф трябва да се махаме от тия чанти и лидери.Пускайте Дерфлингер и да се свършва.

Господи, пак ли сме от грешната страна?

парламент имал 14 заместника????????????????!!!!!!!!!!!!!!! Абе тия хора къде къде се намират????? То бива бюрокрация.....ама чак до там?????? Айде мотивирайте хората следващия път да гласуват... Оставате впечатление за една политическа номенклатура която оборотно се върти,а двама -трима вземат решения.

Г-н Боко каза за тези европейски избори, че магаре да беше предложил и магаре бълг. щяха да изберат и да пратят в ЕС.

КОЧИНАТА, НАРЕКЛА СЕ ЕС !!!

лъсна КОРУПМИРАНИЯТ ТИ ОЛИГАРХИЧЕН руССки задник!

За какъв авторитет говорите въобще при еврогейския ????? Това са едни самовлюбени хора дето се борят за власт и пари за да им минава времето и да си задоволят мераците да се чувстват значими.. Та ако имаше някакъв авторитет щеше ли англия преди 3 години да иска да се махне от него независимо че е една от първите решили да има такъв съюз ама с много по различни функции, организация и действия.. Тези договорки, тези далавери кой какъв да е без хората да са го избрали за такъв, и без избраните евродепутати да предлагат, изслушват и гласуват говорят единствено за една корозирала структура обогатяваща малцина...

При толкова много държави, партии, движения е така. Пазарлък му е майката. Иначе , като Китай-една партия, един народ..Всеки иска европейско парченце-от баницата, тортата, пицата, мицата, мамата, бамята,чесъна....И повече камъни за народите.Да чукат и каквото могат да изпукат...Я биричка, кебапченце......Да е жив и здрав Роналдо....., че прави зрелище...Който не го е разбрал.....да поема към Москва, Пекин,Куба, Венецуела, Аржентина.Ще цъфне и ...ще завърже!

Ми то и Цветанов, Цачева и др. са се пазарили за евтините си апартаменти в центъра на София (е освен пазарлък е имало и др., като заплахи за проверки до дупка, обещания да им бъдат предоставени на фирмите апетитни парцели в София за строец и др. п.)- пазари се и ти тогава. Ама не,ще плащаш скъпия ток и парно и ще се свиваш.

ЕС имал авторитет?!? Ти да видиш!!! Това новина!! Пред кого точно има авторитет, че не се сещам. САЩ се гаврят с ЕС както си искат. Китай преговарят с всяка държава пооотделно и получават каквото поискат. Русия си развява коня на изток! Африканците влизат като у дома си, без контрол. Пред кого точно има авторитет този Еѝ другари либералболшевики?!?

Пред нас българите.

са сделка?????

Естествео:((( Нима не виждате какви огромни различия има между това което тука реално наблюдаваме и това що пишат еврдебилите та боко се хвали какго тупали по рамото.. Всичко е въпрос на пазарлъци срещу солидни облаги..

Кандърма кюше!

А бе, тия са по-големи маскари и от мен. Аз една Солунска митница искам да доя, а те - половин милиад европейци.

Макрон е единственият прът в колелата на ЕС. Ясно е че работи по сценарий, но като не му изнася да си направи френски брекзит и да се види какво ще изберат франзузите

Сбогувайте се с ЕС, защото в момента той е болният човек на политическата карта на света. Гарантирано ЕС няма да прескочи задаващата се криза в края на 19г. и през 20г. !

Барние требва да е председател. Той водеше преговорите за Брекзит и се справи добре.

Агонията с Брекзит продължава.

Въпросът е кой ще е най-близо до кацата с мед.

Не знам за какъв"авторитет или сериозен образ"на ЕС иде реч. Тези очавадни пазарлъци говорят за точно обратното,което пък се налага в годините. Напълно прави са от немското издание,че процесите нямат нищо общо с демокрацията и принципите,уж властващи в ЕС.А щом и нашето момче е във вихъра на стихията си там....обречена история.

Събрали се Макрончо, бабичката и дон Педро и решили как ще се разпределя баницата, а останалите трябвало просто да гласуват каквото им кажат...да, ама не ! Макрончо взел че се разсърдил и се заканил за дълбоки реформи в начина на взимане на решения. Еми ако реформите ще са тези, всички да гласуват сляпо предложенията на Франция и Германия, то да си останат само те двете в ЕС. И без това този съюз вреди на всички останали.

И кое има съдържание? Политиката Путин, Ердоган, Мадуро?

Путин единствен в света се осмели да го каже моделът на западната либерална демокрация е история ... Царят се оказа гол! Нещо, което всички знаем, но никой няма смелост да каже на глас! ЕС практически изживява последните си дни...

Пуся дори руснаците не го обичат както випке иска на вас - троловете

Катастрофата на ЕС не е само лидерска! Тази организация отдавна е изпразнена от съдържание....

Много е хубаво, че стана ... чудесно е - МАСКИТЕ ПАДНАХА и лъсна това , което ХОРАТА ЗНАЕХА отдавна! Корупцията е издигната в култ в раССия (даже го смятат за част от нац. сигурност - има в тубата материали), и във всички "бивши" нейни сателити от СИВ! Сега ядрото окончателно ще осъзнае, каква грешка е направило с т.н. "разширение", разбирайки смисъла на поговорката - "вълка козината мени, но нрава не" и "на турчин вяра да нямаш" (а тука всички са "турци" в една или друга степен, няма какво да се лъжем)! Евро и Шенген - няма да видите! "разширение" на т.н. западни балкани - НЯМА ДА ИМА!

тез лафове на едро ги остави- виж северните потоци и фолксвагените и замълчи

сев. патоци са изпълнения на руССкото ченге и пияница Шрьодер, чрез ученичката му - ченгето Шмеркел в полза на другото ченге - Пу! Много ченгета - и все комбина!

Това ли е ЕС ,щом България е в него.Една държава без Съдебна система и корупция на макс.Никакъв ЕС не е това.

на гърците и италианците къде им е съдебната система като дълговете им са невъзможни за плащане и организирано си ограбиха бюджетите и това какво е ако не политическа корупция, ама не като нашата кокошкарска, а истинска, завършена

До тази "катастрофа" водят безконтролно пръснатите милиарди за изравняване стандарта на новоприетите членове с този на старите страни - членки. Вместо да постигнат желания ефект, хвърлени в страни без реално функциониращо разделение на властите, те доведоха до създаването на олигархични системи. Днес Полша, Словакия, Унгария, Чехия и България са малко или повече държави, в които няколко олигарха държат законодателната, изпълнителната, съдебната власт, че и медиите. Ясно е, че ще се дърпат начело на ЕК да застане Тимерманс, който поне на думи е срещу това. Да видим дали старите ще проявят твърдост и ще извият ръцете на новоизлюпилите се тарикати.

Перфектно казано! Браво!

ми гърците, италианците, португалците с дълговете от по 150% върху БВП? Те какво- демокрации, ама с валко дългове... щото фолксваген предпочите Орбан, че и султана даже пред фалиралите средиземноморци.

Че то Европейският съюз е катастрофирал най-вече политически и административно много отдавна.

Малоумни хора, пишат глупости как ЕС трябва да се разпадне ... Хахахаха. Напълно нормално, когато има толкова много разнородни партии, да е трудно да се вземе решение. На мен не ми е ясно, по какви правила се взимат решенията и т.н. , но тук повечето от хората, не могат да ми стъпят и на малкия пръст, но си драскат някакви глупости. Добре поне, че има и много интелигентни хора, които не просто си драскат, а обясняват нещата. Според мен, най-хубавото нещо от цялата работа е, че Германия и Франция разбраха, че може и да са най-големите икономики в ЕС, но това не им дава право да взимат еднолични решения. Въпреки това, май по-скоро ще се променят наистина правилата, по които да се взимат решения, отколкото Меркел и Макрон да си вземат поука.

Калмук?

Вавилон. Някой отъждествява ли случващото се с историята за Вавилон.

ЕС е Г- 28, а те отишли двама- трима на Г-20 да решават там... абе аланкоолу, изтока се бунтува, юга е фалирал зверски, а те се заиграват и усукват по килифарски и двойни стандартчета, нали... е не може вече... и това се изчерпа

Имаш изход: чемодан - аеропорт - масквА

Прав си - щото вземат решение на Г-20 барабар с Путин- всичките там се срещаха с него, нали, отидоха му на крака с чамаданите

тва недоносче ще се разпадне по бьрзо в СССР защото дарпат на 20 посоки и са слуги на сащ:

и много алчни.

Лидерската "катастрофа" в Брюксел нанесе силен удар по авторитета на ЕС - то па един аторитет мани мани !!!

И аз се питам-как може да се нанесе удар по нещо, което го няма !?

да не забравите да гласувате!

Какъв по-явен признак за това, че този прогнил, мъртвороден съюз трябва да де разпадне?! Всичките му истински предимства, които не са много, могат да се уредят с двустранни споразумения между заинтересованите страни и цялата тая брюкселско-страсбургска бюрокрация-пиявица да бъде изхвърлена на бунището!

Референдум за ЕС и НАТО. До кога шепа хора ще налагат волята си над народите

Ми чи тук си е Олигархия и Тоталитаризъм в чиста форма! Че и наследствено още малко ще стане

Няма да има върху кого да си упражняваш "наследството"

В Б-я може и да не остане читав човек, но Ибре май гивори за ЕС. А те французи, германци и др. няма къде да ходят. Ще бъдат поданици на крал "Председател на ЕС" и след това на неговите деца. Юнкер няма деца - иначе още сега можеше да бъде наследствена титлата

вариант изглежда не е надделял над загрижеността в Полша, Словакия, Унгария и Чехия относно Тимерманс, --- Бас ловя , че Територията, т.е. КОЙ, е била против Тимерманс ... Я да видим кои са били против борбата с "движенията под масата" - Полша, Словакия, Унгария, Чехия ... и разбира се КОЙ. А какво е (било) общото между тях? Да, да ... точно така ...ясно е на всички, предполагам ... 75 години - Стигат!

Ше ви пуснат в Шенген с евро - на куково лято! рано или късно големите ще изберат, нооо... тъпкано ще го върнат на Територията! Запомнете тази прогноза! Клина вече е забит!

Баце нали говори с....., не ги ли Управи? Баси..

ако няма кой, вожд ще е Винету, той и президент не щя да бъде - за него това е понижение